Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudnie wyglądają.Nawet Gracja ze skróconą sierścią. A Bajka jest bajeczna.

Sisi miała szczęście ,że się załapała na wywózkę. Mam nadzieje,że nerki to sprawa przejściowa.

Posted

Gracja miała chyba najgorszą sierść ze wszystkich, dlatego musiała mieć ją przyciętą. W książeczce wpisane ma 2 lata, nasz wet ocenił na 3 lata. Waga 9 kg. Miała pchły, stała wykąpana w szamponie na pasożyty zewnętrzne. Zakupiłam jeszcze krople, które podam pojutrze. Kleszczy nie było.

Bajce nie podobało się u fryzjera,wyrywała się, ale nie gryzła. Też miała pchły i została wykąpana w specjalnym szamponie, kleszczy nie było. Podam jeszcze krople pojutrze. W książeczce wpisane ma 3 lata i nasz wet też ją tak ocenił. Bajka waży 7,5 kg.

Obie zostały odrobaczone i zaszczepione  na choroby zakaźne.

Posted
Dnia 28.02.2018 o 21:20, Anula napisał:

W schronie psy o ile wiem jedzą mokrą karmę wymieszaną z ziarnami pszenicy,głównego składu nie znam.Hania zawsze mówiła,że na początku kupki składają się z ziaren pszenicy.

A ja się dziwiłam, że Olly nie chce jesć suchej karmy i surowego mięsa. Tylko za puszkami i wegetarianskim Lukullusem się trzesie. Do tego świąd, drapanie i wygryzanie sa pewnie efektem podawania pszenicy. Zastanawiałam sie, co go tak uczuliło, skoro w jego pozlepianej i cuchnącej siersci żadna pchła nie uchowałaby się. To pewnie rakcja na zboże.

Posted

Psiaki, które przyjeżdżają z Zamościa jedzą bez problemu suchą karmę, którą mieszam z animondą wg zapotrzebowania. To prawda, że zazwyczaj pierwsze 2-3 kupki składają się m.in. z ziaren pszenicy.

Faktury za weta i spa (poz. 3 i 3) opłacone już przeze mnie.

IMG_20180302_122833_450x600.jpg

IMG_20180302_122852_450x600.jpg

IMG_20180302_122905_450x600.jpg

Posted
2 godziny temu, szafirka napisał:

IMG_20180302_122852_450x600.jpg

IMG_20180302_122905_450x600.jpg

Zea dopłaci  po 50 zł do każdej dziewczynki:)

Napisałam już do Hani.

Sunieczki cudne, młodziutkie, przyjazne - oby tylko z Sisi było lepiej...

Posted

Dzisiaj Sisi/Boni  pięknie reaguje na to drugie imię idzie przepłukać nerki,trzymajcie kciuki.

Na ząbku miała zakręconego dreda,musiała pomóc weta,dziąsełko i i ząbek  do obserwacji bo zrobiła się odleżynka.Rana po sterylce no nie ma co się czepiać :) śliczna ,zagojona.

Boni jest bardzo grzeczna,wszystko załatwia na spacerkach,w domku szczeknie dopiero jak rezydenci zawiadomią o listonoszu i wcale nie najgłośniej :) Robi postępy w chodzeniu na smyczy.Cóż cudowna sunia :)

Popatrzcie jak się zmieniła ...włos wymyty przez EdiAbiję w dobrym szamponie,dwukrotnie,potem odżywka i wyglądał z góry świetnie,tyle,że pod spodem te rozczesane dredy to jak martwy włos,na drugi dzień już nie wyglądała tak pięknie.Groomerka zrobiła co musiała,teraz włos odrośnie zdrowy,piękny,jest puchata i mięciutka nic tylko tulić i całować czego jej nie brakuje :) 

28575599_1631805730237710_8042197601252316439_n.jpg

28168789_1854982447907928_5539138366095892079_n.jpg

28535915_1857488220990684_1281952930_n.jpg

28534229_1857500390989467_2083805413_n.jpg

28512059_1857487974324042_1619030127_n.jpg

• Upvote 1
Posted

Dobrze, ze jest pod tak wspaniałą opieką,nie miała chyba w życiu łatwo...

Teraz na tych zdjęciach  wygląda jak szczeniaczek:)

Trzymaj się Sisi/Boni - jesteś w najlepszych rękach

Posted
39 minut temu, Dusia-Duszka napisał:

Dobrze, przewiewnie :) odparzenia po dredach łatwiej się wygoją. 

Moim zdaniem warto nazywać psinkę imieniem, na które reaguje.

Ma niestety na dziąśle i w pachwinkach,jak to po dredach,EdiAbija dba od momentu jak ścięła dredy,pięknie reaguje na to imię.Cudna sunia :) wszystkie rękoczyny pozwoli przy sobie wykonywać,w EdiAbiję wpatrzona jak w obraz,biedna ,dawno jej nic dobrego nie spotkało .

33 minuty temu, Tola napisał:

Dobrze, ze jest pod tak wspaniałą opieką,nie miała chyba w życiu łatwo...

Teraz na tych zdjęciach  wygląda jak szczeniaczek:)

Trzymaj się Sisi/Boni - jesteś w najlepszych rękach

Też tak ją odbieram :) szczenior jak nic :) do ogłoszeń mamy i zdjęcia w długim włosie więc podziała na wyobraźnię,odrośnie zdrowy piękny włos.

Posted

Takiego groomera mieć w zasięgu ręki to wielkie szczęście.Zazwyczaj groomerzy aby patrzą tylko zgarnąć kasę,wygalają maszynką do skóry i uważają,że wykonali profesjonalną robotę.Boni jest ślicznie obcięta.U nas by była wygolona do skóry i tyle.Zazdroszczę takiego groomera.Kiedyś ściągałam groomera z Wrocławia,obcinał w domu ale to nie jest to co zobaczyłam u Boni.

Kasiu,Bożenko bardzo,bardzo dziękuję za opiekę nad Boni.Sunieczka już odżywa,jeszcze aby poprawić jej komfort w zdrowiu to będzie szczyt szczęścia mojego.Jest przepięknym psem,domki powinny się bić o nią.Musi mieć najwspanialszy aby już nigdy nie zaznała głodu,chłodu,bezdomności.

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Anula napisał:

Takiego groomera mieć w zasięgu ręki to wielkie szczęście.Zazwyczaj groomerzy aby patrzą tylko zgarnąć kasę,wygalają maszynką do skóry i uważają,że wykonali profesjonalną robotę.Boni jest ślicznie obcięta.U nas by była wygolona do skóry i tyle.Zazdroszczę takiego gromera.Kiedyś ściągałam gromeera z Wrocławia,obcinał w domu ale to nie jest to co zobaczyłam u Boni.

To prawda,chyba najlepszy salon we Wrocławiu,przypadek bo był najszybszy temin,cena ciut niższa bo adopciak 100 zł ,np 5 kg pies usługa 120 zł

boni2.jpg

Posted

Haniu,zaraz robię przelew SPA - 120,00zł i 6,00zł-wet.Za wszystko bardzo dziękuję.Psiaki czyściutkie,za sobą mają wizytę u weta to bardzo ważne.

Tola bardzo dziękuję za opłacenie weta przez Fundację ZEA.

A ile psiaki mają w kłębie?

Posted

Sporo rzeczy do ogarniania...Sisi?Boni ma umówiony na wtorek termin do zabiegu usunięcia 2 ząbków,to te co się w nie wplótł dred :( musiała mieć go długo,dziąsełko brzydkie,ząbki zepsute.

Od dzisiaj zażywa Euthyrox 2 x 75 mg,została przepłukana poszedł wlew 250 ml  płynu Ringera ...wkleję zdjęcia...

Te wyniki nie da dramatyczne,to może wynik zaniedbania i wróci wszystko szybko do normy.Szum się wdał to nie kreatynina a mocznik podwyższony.Wet zalecił trochę pokarmić  Renalem ,już idzie .

Teraz ujmę koszty /daty jak wstawiałam w rozliczenia skarpety/pragonów i faktur nie wklejam bo są w poście rozliczeniowym skarpety,tutaj chyba niepotrzebne

27.02.2018 -200 zł Transport Sisi z Zamościa do DT Wrocław
2.03.2018 - 199 zł I zaległa faktura Sisi/Boni za wizyty u weta
2.03.2018 -56 zł II dzisiejsza faktura Sisi/Boni za wizytę u weta
2.03.2018 - 44 zł Ubranko dla Sisi/Boni Zooplus
2.03.2018 - 30 zł leki,podkłady dla Sisi/Boni
2.03.2018 - 189 zł karma dla Sisi/Boni na 2 m-ce
2.03.2018 - 70 zł karma Renal dla Sisi/Boni zlecona dzisiaj przez weta
2.03.2018 -100 zł Groomer Doggy Diamond Wrocław

badania1.jpg

badania.jpg

Posted
7 godzin temu, Nesiowata napisał:

Ale cudo wyszło z psiny. Zdrowiej malutka! 

Ujmuje charakterem : ) jest wręcz rozkoszna :)

mamo Kasiu czy to nie pora na mięsko gotowane ...

28535457_1859836560755850_2127784648_n.jpg

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
2 godziny temu, Bgra napisał:

Ujmuje charakterem : ) jest wręcz rozkoszna :)

mamo Kasiu czy to nie pora na mięsko gotowane ...

28535457_1859836560755850_2127784648_n.jpg

Hi, hi - i jak tu odmówić takim oczętom;)

Posted

Zaczynają się pytania o adopcję Sisi/Boni...rozmawiamy,niczego nie obiecując...

Kto jest prawnie odpowiedzialny za psa i kto poprowadzi procedurę adopcji ? oczywiście w swoim czasie...jeżeli ja to się bardzo cieszę :)  jeden domek mamy zweryfikowany,po wizycie PA,

Posted
5 minut temu, Poker napisał:

Ale rakieta. Sunia jest cudowna ,a leczenie niedoczynności tarczycy nie jest zbyt uciążliwe.

Sunia jest niesamowita,Abi ,która jest na dożywotnim dt u EdiAbija  ma w zwyczaju ...podgryzać Edka po łapkach,dzisiaj spróbowała Sisi/Boni... wycofała się ,matka podleciała podniosła Abiśkę i ta ciachnęła matkę w rękę ;) norma haha.Na to  dopiero Sisi/Boni stanęła w obronie matki zasłaniając ją ciałem.CUDO nie pies ! EdiAbija mówi,że nawet nie wie jakby się chciała czegoś u niej doczepić nie da się :)

Wetka mówi,że może wystarczy branie leków przez jakiś czas, wyleczenie stanu zapalnego dziąsła,podje dobrze...

• Upvote 2