Anula Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 Czy coś wiadomo o której jutro Klara wyrusza do DS? Quote
Murka Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 4 godziny temu, Anula napisał: Czy coś wiadomo o której jutro Klara wyrusza do DS? Ok. 10.00 wyjeżdżam i ok. 11.00 przekazuję ją kierowcy, który dowozi ją prosto do Zgierza. Pewnie koło 16.00 będzie Klara już na miejscu. 3 4 Quote
Bogusik Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 Szczęśliwej podróży życzę Klarze i kierowcom. Quote
Nadziejka Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 Klarcius kokana zaczniesz nowe niechaj bedzie najpiekniejsze iskiereczko Szczesliwej lagodnej podrozy Quote
Jo37 Posted November 1, 2020 Author Posted November 1, 2020 Dzisiaj niezwykle ważny ale też niezwykle stresujący dzień dla Klary. Trzymam kciuki za podróż i aklimatyzację suni w DS. 2 Quote
Tyśka) Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 I ja również trzymam. Pierwsze dni będą stresujące, ale wierzę że otoczona miłością szybko okaże swoje serce Opiekunom. Szczęśliwej podróży. Quote
Jolanta08 Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 I ja trzymam kciuki za bezpieczną i szczęśliwą podróż. Quote
Anula Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 13 godzin temu, Murka napisał: Ok. 10.00 wyjeżdżam i ok. 11.00 przekazuję ją kierowcy, który dowozi ją prosto do Zgierza. Pewnie koło 16.00 będzie Klara już na miejscu. Mureczko,bardzo dziękuję za informację.Będę trzymać kciuki za Was. Quote
Tola Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 Trzymam mocno kciuki za podróż, na pewno będzie sporo stresu, jak u Miłej, ale nie da się inaczej... Quote
Jo37 Posted November 1, 2020 Author Posted November 1, 2020 Klara wyjechała do DS ok. 11:00 Jest zestresowana. Pan jest doświadczonym psiarzem więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Quote
Anula Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 1 godzinę temu, ipw74 napisał: Jest lepiej niż się spodziewaliśmy :) Jak piszę w poprzednim poście, podobno spokojniutko leży sobie na tylnym siedzeniu, a przecież jedzie z człowiekiem, którego nie znała wcześniej. Podobno na początku było trochę stresu, tzn. Klara chciała przesiadać się do samochodu p. Kasi (Murki), ale bardzo szybko się wyciszyła. Dzięki za wiadomości.Oby szczęśliwie dojechali.ipw74 pisz koniecznie jak odbierasz naszą Klarunie i jak Klara odbiera Was.Wszyscy zapewne tu czekamy z niecierpliwością.Ogromnie cieszę się,że Klarcia lada moment pozna Was i nowy dom,już na zawsze ten prawdziwy nowy dom. Quote
rozi Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 Ona nie wie, co z nią będzie dalej. Serce poczuje. Musi zawierzyć swój los nowym opiekunom. Quote
Havanka Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 To czekamy teraz na wieści z tych pierwszych chwil w nowym domu. Kurcze, czemu oczy znów mi się spociły... 1 Quote
Gabi79 Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 Pierwsze wieści bardzo dobre, mam nadzieję, że Klarcia zaprzyjaźni się z kicią i nie będzie chciała jej pożreć. Trzymam kciuki za aklimztyzację i pozdrawiam serdecznie. Ipw74, koniecznie pokaż nam kicię, uwielbiam ludzi, którzy mają kota i psa. 1 Quote
helli Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 Trzeba uważać na początku, nigdy nie wiadomo, Wyszukałam na początku wątku z kotkiem Murki https://www.dogomania.com/forum/topic/340731-klara-na-minusie-prosimy-o-pomoc-naprawdę-wychodzę-nie-żartujecie-i-mam-imię-klara/?do=findComment&comment=17219200 1 1 Quote
Murka Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 Tutaj jeszcze Klara u nas jak wyrusza w drogę:) 5 1 Quote
Gabi79 Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 23 minuty temu, Murka napisał: Tutaj jeszcze Klara u nas jak wyrusza w drogę:) Dzielna, kochana Klarunia 1 Quote
Nadziejka Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 2 godziny temu, ipw74 napisał: Klara u nas. Największe zainteresowanie: kot :) Mama i ja nie istniejemy jak na razie, mimo że już ją głaskałyśmy, chciałyśmy dłużej "pomiziać," ale Klara zdecydowanie jest zainteresowana Lunką i nasze mizianie na razie nie jest tak atrakcyjne, jak inny gatunek :) Oczywiście prześlę zdjęcia. Jestem Panu Waldkowi ogromnie wdzięczna za tak miłą i dla Klary naprawdę bezstresową jazdę. Okazuje się, że Pan ma Rodzinę 3 bloki dalej, więc jest duża szansa, że Klara będzie się z Panem też widywać. Kończę, będę jednak próbowała zainteresować Klarcię też może parówką (na początku w ogóle nie interesowała jej!) albo chrupkami (karmą). Bardzo dziękuję Pani Kasi (Murce) i Pani Joannie za pomoc w odnalezieniu Kogoś, kto wypełni nam tę przysłowiową już pustkę, o której wielu nie wie, że ją ma w sercu. Uściski dla Wszystkich Dwu- i Czworonożnych Przyjaciół, oczywiście, jak mówi właśnie Klara, razem z kotami :) Quote
Sowa Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 6 minut temu, Nadziejka napisał: nasze mizianie na razie nie jest tak atrakcyjne, jak inny gatunek To naturalne, proponuję zaczekać, aż ona poprosi o mizianie. Sunia niekoniecznie ma dobre skojarzenia z dotykiem człowieka, a poza tym każdy pies, wchodząc w nowe środowisko, nie oczekuje, aby "gospodarze", ludzcy czy zwierzęcy, okazywali serdeczność na dzień dobry nowemu dorosłemu osobnikowi. To przybysz, w myśl psich norm obyczajowych, powinien starać się o względy gospodarzy. Wyjątkiem w pewnym stopniu są tylko małe szczeniaki. 1 Quote
Nadziejka Posted November 2, 2020 Posted November 2, 2020 Klarunia niezwykla skarbunia ma teraz swoje Skarbenki Dziekuje z calej duszy za wszystko Niechaj los Was obdarza tylko pieknem spokojem cieplem kazdego dnia Ze lzami radosci wielkiej w sercu dziekuje Quote
Nesiowata Posted November 2, 2020 Posted November 2, 2020 Oby tak dalej, Klara wreszcie we właściwym miejscu,oby na zawsze. 2 Quote
Sowa Posted November 2, 2020 Posted November 2, 2020 7 godzin temu, ipw74 napisał: Już podchodzi do mnie i mnie stuka w nogi, i chce, żeby z nią rozmawiać i głaskać. I doskonale, że tak szybko! Ona chce zrozumieć jakie zachowanie daje jej bezpieczeństwo. Najlepsza pora, aby uczyć znaczenia potrzebnych słów - np jak sama podchodzi, to powiedzieć np. "Klara, dobrze, dobrze" albo "Klara, wróć, dobrze, dobrze" - byle zawsze to samo słowo, które szybko będzie dla niej znaczyło "jestem blisko, pochwalą mnie, pogłaszczą, dadzą smakol" - nauczy się dzięki temu swojego imienia i powrotu na zawołanie, a to już pierwszy krok do większej wolności na spacerach. Panie z reguły mówią miększym głosem, nie o tak niskiej, a więc dla psa mniej grożącej tonacji, to i pańcię najpierw za pańcię wybrać bezpieczniej:-) Męski głos zdecydowanie bardziej przypomina głuche, grożące warczenie - ale i na to jest sposób - panowie na początek mogą mówić szeptem do zwierzątka. 4 1 Quote
Jolanta08 Posted November 2, 2020 Posted November 2, 2020 Wspaniale czyta się takie wieści z domku w poniedziałkowy ranek, od razu ma się dobry humor :))) 1 Quote
Murka Posted November 2, 2020 Posted November 2, 2020 No to rozliczenie końcowe Klary:) Stan konta na 30 wrzesień wynosił -25 zł +25 zł Jo37 +150 zł Fundacja ZEA +35 zł Iwona K. -384 zł hotelowanie -15 zł odrobaczenie -12 zł Fiprex -80 zł transport do Niska (dzięki uprzejmości p. Waldka trasa Nisko-Zgierz, czyli ponad 300 km, jest gratis:)) Pozostałość po hotelowaniu Klary wynosi -306 zł. Quote
Recommended Posts