Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
6 godzin temu, Isiak napisał:

Och, jakby to było dobrze nie musieć chodzić do pracy... 

Też tak myślałam. A prawda jest taka, że na emeryturze człowiek nie ma na nic czasu. Presja jest motywująca, teraz jej nie ma i wszystko ma czas - zawsze przecież jest jutro, nie musi być dzisiaj. Tyle, że stress znacznie mniejszy.

Posted
22 godziny temu, b-b napisał:

No to teraz Elu życzę Ci abyś miała więcej czasu :)

Dzięki :) Jak na razie nie czuję, że mam go więcej, odrabiam zaległości w domu i na dogo :)

18 godzin temu, Isiak napisał:

Och, jakby to było dobrze nie musieć chodzić do pracy... 

Przyjdzie taki czas, przyjdzie czas...  :)

11 godzin temu, Nesiowata napisał:

Też tak myślałam. A prawda jest taka, że na emeryturze człowiek nie ma na nic czasu. Presja jest motywująca, teraz jej nie ma i wszystko ma czas - zawsze przecież jest jutro, nie musi być dzisiaj. Tyle, że stress znacznie mniejszy.

Tak się zdarza, a może też być tak,  że człek, mając wrażliwe serce, podejmie się zbyt wielu obowiązków, których potem w normalnym czasie nie da się przerobić. W efekcie trzeba z czegoś zrezygnować :)

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Dzięki :) Jak na razie nie czuję, że mam go więcej, odrabiam zaległości w domu i na dogo :)

Przyjdzie taki czas, przyjdzie czas...  :)

Tak się zdarza, a może też być tak,  że człek, mając wrażliwe serce, podejmie się zbyt wielu obowiązków, których potem w normalnym czasie nie da się przerobić. W efekcie trzeba z czegoś zrezygnować :)

Oj tak kochana Elu. Święte słowa.

• Upvote 1
Posted

Mi ciągle brak czasu. Ciągle w domu mam jakieś zaległości a jak wnuki przyjadą to już całkiem chodzę do tyłu :D

Po nieobecności ciągle nadrabiam zaległości na dogo ale marnie mi to wychodzi. Niestety.

Posted
2 minuty temu, b-b napisał:

Mi ciągle brak czasu. Ciągle w domu mam jakieś zaległości a jak wnuki przyjadą to już całkiem chodzę do tyłu :D

Po nieobecności ciągle nadrabiam zaległości na dogo ale marnie mi to wychodzi. Niestety.

Nie narzekaj, jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej :)

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Dobrej nocy Beniu.  Śnij o swoim nowym domku, bo już wkrótce sen się ziści ...

Eluniu, dla Beni to dopiero początek drogi do własnego domku. 2 grudnia to Buba pojedzie do własnego domu do Katowic :) Ale może i Benia nie będzie długo czekała :)

Posted
8 godzin temu, Havanka napisał:

Dobrej nocy Beniu.  Śnij o swoim nowym domku, bo już wkrótce sen się ziści ...

Dzień dobry, Beniu. :-)

Niech Twoje słowa, Havanko, szybko się spełnią. :-)

Posted
12 godzin temu, b-b napisał:

Ooo... zaprotestuję! ... właśnie dołączyłaś do liderów! a lata całe bazarkowania?... przecież wszystkim nam ich, brakowało!friends.gif

Dzień dobry, Beniu....

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, anica napisał:

Ooo... zaprotestuję! ... właśnie dołączyłaś do liderów! a lata całe bazarkowania?... przecież wszystkim nam ich, brakowało!friends.gif

Dzień dobry, Beniu....

Aniu jesteś kochana :)

Witaj Elu, witaj Beniu :)

7c31d46abda672f87feb-1460822587-m800.gif

• Upvote 1
Posted

Dzień dobry, Beniu....

Dokładnie tak jest:):):) Obiema rękami się podpisuję:):)

• Upvote 1
Posted
11 godzin temu, elik napisał:

Eluniu, dla Beni to dopiero początek drogi do własnego domku. 2 grudnia to Buba pojedzie do własnego domu do Katowic :) Ale może i Benia nie będzie długo czekała :)

Żyję marzeniami, że ta droga do własnego domku nie będzie długa. O Bubie pamiętam - mała szczęściara...

4 godziny temu, Elisabeta napisał:

Dzień dobry, Beniu. :-)

Niech Twoje słowa, Havanko, szybko się spełnią. :-)

Elisabetko, czekam tylko na sygnał i ruszam z akcją ogłoszeniową. Na szczęście Benia wygląda na bardzo adopcyjną sunię i może nie będzie długo czekać...

Dzień dobry, Beniu....

No właśnie ! Boguniu, swoją nieutrudzoną pracą bazarkową, w dużym stopniu przyczyniałaś się do efektów końcowych, kiedy psie bidy znajdowały swoje miejsce na ziemi !

• Upvote 1
Posted

Nowe wiadomości z DT Beni.

Pani Ewa pisze:

Benia troszku więcej się otworzyła, poznała smak smaczków i już chętnie po nie podchodzi, ale bardzo ostrożnie na wyciągnięcie ręki. Dalej bardzo boi się bliskości człowieka, kiedy uda mi się wziąć na ręce jest bidulka cała spięta, jak struna. W ogródku potrafi już radośnie biegać, ale świat zewnętrzny jest dla Niej straszny, kuli się i tylko kombinuje jak odgryźć smycz (już dwie smycze nadwyrężone, ząbki jak laser ostre) , przywiera do ziemi jak coś Ją zaniepokoi. No biedne maleństwo, widać że doświadczenie z człowiekiem miała bardzo złe. Ale małymi kroczkami pokonamy lęki i świat nie będzie już taki straszny i smyczka w ręku pańci będzie radością.

I zdjęcia

10996259.JPG.4998cd4b5aa1747363a4a2ef79b1c9ac.JPG

10996260.JPG.0112b546f0e062d4416df1036442299f.JPG

Śliczny pychorek :)

Posted

Zawsze, w takich wydawałoby się beznadziejnych przypadkach, kiedy potworny strach blokował psa, wspominam Morisa WiosnyA. Jestem przekonana, że cierpliwością i własciwym podejściem, można pokonać te lęki. Tylko każdy taki przypadek potrzebuje tego czasu więcej lub mniej. Bunia też się otworzy na człowieka i w końcu zaufa.

• Upvote 2
Posted
20 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Ja wierzę też, że po Benię od razu ustawi się kolejka chętnych :D

1 godzinę temu, ewu napisał:

Ja też w to mocno wierzę.

I Ja, też w to mocno wierzę!okok.gif

1 godzinę temu, Isiak napisał:

Mała jest śliczna :)

Prawdaokok.gif

Posted

Ja przepraszam, że tak rzadko bywam, ale jeszcze odrabiam zaległości z okresu kiedy pracowałam. Jak tylko "się odrobię" będę bywać codziennie :)

Posted
6 minut temu, teresaa118 napisał:

Poszla stala dla Beni za grudzien

Wielkie dzięki za pomoc dla bidusi    5a215b5bbb210_kwiatki7.gif.fab297451447f98d84311ffd7930fde7.gif Jak pieniądze zjawią się na koncie suni, dam znać na wątku :)

Posted

Też jak Havanka, wspominam Moriska. Albo Tinusię. Albo Zulkę :) Kochający ludzie działają cuda i wiem, że z Benią też tak będzie. Poza tym - sunia ma już ogonek w górze, to dobra zapowiedź:).