Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Udanego wyjazdu, Malagosku z Twoim KGW :) i owocnego spotkania przy rejbaku i babeczkach :))

12 minut temu, jankamałpa napisał:

A co to jest kurpiowski rejbak ?

To taka babka ziemniaczana, inaczej  kartoflak, albo....... żydowski kugiel, tyle  że z kiełbasą lub boczkiem, a nie z tłuszczem z kury. W rodzinie mojej mamy, w Ciechanowie, mówiono na to pleniec. 

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, zachary napisał:

Malagos, zadziała magia rejbaka i ciastek brzoskwiniowych?.... czekam z niecierpliwością....

a jak!

Państwo z córkami przyjechali w południe. Od progu - tak jak lubię, wszyscy prawie na czworaka, by się witać  z psami. Reksio od razu przybiegł się pokazać, wszedł na kolana młodszej córki, energicznej trzynastolatki. A tak się dzieciak bał, "czy Reksio mnie polubi" :) 

Rodzina jedzie do Gracji na 10 dni i po psiaka przyjadą po 20 sierpnia. młodsza córka jest gotowa zrezygnować z wyjazdu, bo już tak chce psa. Ale oczywiście piesio poczeka :)

To zapowiada się taka wyczekana, idealna, wyśniona adopcja....

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Ogłoszenie z OLX, ale nie wiem, kto zrobił, ja też ogłaszałam psiaka jako Pikusia, a tu było pytanie o Reksia.

Pani pracuje w szkole,dziewczynki jeszcze mają wakacje, wiec ostatnie dni sierpnia to super czas na przyzwyczajenie psa do nowego domu i warunków. Dom jest duży, ogródek, 10-letni kot Maciuś, znajda, i dużo, dużo serca dla zwierząt, a psy zawsze były w rodzinie. Oczywiscie było pokazywanie zdjęć, chwalenie się poprzednikami Reksia :)

Zostawiony został śliczny puchaty koc, by Reksio się przyzwyczaił do niego i żeby miał w nowym domu "stare" zapachy. I odbyło się mierzenie szelek samochodowych po poprzednim psiaku, by wiedzieć, jaki rozmiar kupić dla Reksa.

• Upvote 1
Posted
11 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Jak cudnie brzmi :)
Ja ogłaszam Reksia jako Reksia. Miał u mnie dwa olx'y :)

Dziękuje Tyś, bardzo dziękuję za te ogłoszenia! Jesli coś wiszę za wyróżnienia, to powiedz, wpłacę :)

Mam na bazarek Antywirus Norton, wart ok. 90 zł. Mam ochotę zrobić z tego bazarek, bo przydałaby się kasa na Bravecto dla Reksia. Myslicie, ze ktoś by się skusił na Nortona za np.40 zł?........

Posted
2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał:

Olx niezawodny. A co to jest Antywirus Norton ?

ochrona komputera przeciwirusowa, i to dobra. Od wpisania kodu działa przez rok :)

Posted

Mam prośbę, jako że od 100 lat nie wystawiałam bazarku - czy KTOŚ umie wrzucić link do bazarku i zaproszenie do innych dogomaniaków?.......

Posted
30 minut temu, malagos napisał:

Mam prośbę, jako że od 100 lat nie wystawiałam bazarku - czy KTOŚ umie wrzucić link do bazarku i zaproszenie do innych dogomaniaków?.......

Tak. Chodzi Ci o reklamy bazarku, wrzucenie w podpis i wysłanie zaproszeń.