Nesiowata Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 1 godzinę temu, elik napisał: Fantastyczne wiadomości, fantastycznie podane :) Gdyby jeszcze trochę zdjęć Laluni, to relacje czytałoby się jak komiks :) Niech się trochę poprawi pogoda. Na razie buro i ponuro. Quote
elik Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Niech się trochę poprawi pogoda. Na razie buro i ponuro. U nas od wczoraj też taka szaro-bura pogoda i pada deszcz :( Quote
agat21 Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Piękne wieści - i od suńki, która powoli staje się Jej Królewską Mością, która za "bele co" już się nie chwyci ;) - i od maluszków, które wyglądają coraz lepiej. Faktycznie żebra już tak nie sterczą, no i na wadze przybierają :) Hurra! 1 Quote
Nesiowata Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Wprawdzie nadal jest buro, ale pokażemy się trochę. 1 Quote
elik Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Oooooo piękne zdjęcia :) Lalunia kolorowym akcentem wyraźnie ożywia Twoje stadko :) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted September 4, 2017 Author Posted September 4, 2017 Śliczna Lalunia!!Widzę, że boczki się zaokrąglają, no i futerko wygląda o niebo lepiej!!! Nesiowata, dziękuję za cudna opiekę nad sunią Quote
Nesiowata Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 I jeszcze trochę, chociaż tym razem padał deszcz. Jesteśmy po kolacji, każdy z psów poleguje w innym miejscu (mała znów pod moim krzesłem). Pogoda nas nie rozpieszcza, nie dość,że mokro to i zimno. Quote
anica Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Dziub się sam uśmiecha jak się oglada teraz sunieczkę! naprawdę w krótkim czasie taka zmiana, pięknie ... ciocie jak się wkleja zdjęcia na dogo? dawno tego nie robiłam a przez fotosik wkleja mi tylko link, co robię nie tak?? Quote
Radek Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Anica, można wrzucić zdjęcia bezpośrednio z Dogo (przy spinaczu w polu pisania), tylko zdjęcie nie może być za duże. 1 Quote
agat21 Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Fajnie razem psinki wyglądają :) Sunia radosna, żywa, widać, że wszystko ją ciekawi i cieszy. Super :) Nesiowata jest jej prawdziwym przewodnikiem i dobroczyńcą w tym nowym lepszym życiu :) Quote
Nesiowata Posted September 5, 2017 Posted September 5, 2017 Kolejny deszczowy poranek. Rano trzeba było psy zapraszać do wystawienia nosa za drzwi, ale jakoś poszło (oczywiście Misiek wyciągnięty na siłę - za jakie grzechy?). Małą do śniadania znów trzeba było "zapraszać", ale jakoś poszło. Noc spędziła ze mną,weszła pod kołdrę, wystawiła łepek na zewnątrz i tak sobie spała. 1 Quote
elik Posted September 5, 2017 Posted September 5, 2017 6 minut temu, Nesiowata napisał: Kolejny deszczowy poranek. Rano trzeba było psy zapraszać do wystawienia nosa za drzwi, ale jakoś poszło (oczywiście Misiek wyciągnięty na siłę - za jakie grzechy?). Małą do śniadania znów trzeba było "zapraszać", ale jakoś poszło. Noc spędziła ze mną,weszła pod kołdrę, wystawiła łepek na zewnątrz i tak sobie spała. Maleńka sunia nareszcie ma to, co powinna mieć od zawsze :) Kochana Nesiowata 3 Quote
anica Posted September 5, 2017 Posted September 5, 2017 11 godzin temu, Radek napisał: Anica, można wrzucić zdjęcia bezpośrednio z Dogo (przy spinaczu w polu pisania), tylko zdjęcie nie może być za duże. Dziękuję Radku :) to już nie używa się żadnych programów do wklejania zdjęć? jak Wy te wszystkie nowości 'ogarniacie'? .. głaski dla sunieczki! i niech sobie poopkę grzeje pod kołderką, jak mokro na dworze to co ma robić Quote
Alaskan malamutte Posted September 5, 2017 Author Posted September 5, 2017 Zaglądam z rana do Laluni a tu takie super wieści!!! Kochana sunieczka, wie co dobre. 1 Quote
Tola Posted September 5, 2017 Posted September 5, 2017 Zaglądam do rodzinki po dłuższej przerwie i nie mogę uwierzyć, że tak szybko udało się zmienić życie 4 psów :) Szczeniorki cudne, sunia rewelacyjna, a relacje z jej życia bardzo mi się podobają, fajny masz styl Nesiowata:) 1 Quote
Nesiowata Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 12 godzin temu, Tola napisał: Zaglądam do rodzinki po dłuższej przerwie i nie mogę uwierzyć, że tak szybko udało się zmienić życie 4 psów :) Szczeniorki cudne, sunia rewelacyjna, a relacje z jej życia bardzo mi się podobają, fajny masz styl Nesiowata:) Wypada mi tylko podziękować za te słowa. Dziś rano normalny rytuał - mała nauczyła si jeść śniadanie przy mojej nodze - inaczej wybrzydza. Za oknami też normalnie - buro. Nic, tylko dalej spać. Ale ja muszę jechać do lekarza i niestety - zanim brat wróci z pracy, lalunia będzie zamknięta w drugim pokoju. Ciekawa jestem czy uda jej się coś zmalować czy będzie spać. A w nocy jednak łaskawie zeszła na swoje posłanie, tylko Misiek pozostaje wierny do rana. Jutro chyba wybierzemy się na szczepienie coby nikt się nie czepiał. Wczoraj suńka spotkała się z sąsiadką mojej ciotki. Nie przypadły sobie do gustu, chociaż podobne gabarytowo. I nadal wszędzie łazi za mną. A na szczeniaki faktycznie można patrzeć bez przerwy. Zmiana błyskawiczna, a malutki przebija wszystkie. Ten dopiero ma wolę życia. Quote
agat21 Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 No i jak samotny pobyt suńki w pokoju? Bez strat? :) Quote
Alaskan malamutte Posted September 6, 2017 Author Posted September 6, 2017 3 godziny temu, agat21 napisał: No i jak samotny pobyt suńki w pokoju? Bez strat? :) Rozmawiałam z Nesiowata, wszystko w należytym porządku!! Lalunia to fenomen, grzeczna, no i pokochała Nesiowatą całym swoim psim serduchem.... 1 Quote
Nesiowata Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 Wszystko się zgadza - psy całe, dom też. Ona chyba przespała ten czas, kiedy była sama zamknięta. Pogoda nadal "wspaniała", więc Szybko trzeba przelecieć kawałek, zrobić co trzeba i biegiem do domu (co i mnie odpowiada). A teraz już można spokojnie poszukać miejsca do leżenia. Mam nadzieję, że jutro załatwimy szczepienie i chociaż z tym będzie spokój. Jak już mówiłam Alaskan - mam zgodę gminy na opłacenie sterylizacji, muszę podjechać odebrać zlecenie i umówić się z weterynarzem na termin. Zobaczymy, czy usunięcie guza zaliczy do sterylizacji, czy też trzeba będzie dopłacać. 1 Quote
Anula Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 1 godzinę temu, agat21 napisał: No to bomba :)) Sunia - anioł ♡ No pewnie,że anioł.W swoim życiu miałam dwa pekinki.Jeden w awatarku.Są cudowne psy. Quote
Radek Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 Normalnie psi ideał. Teraz potrzebni ludzie odpowiedni dla ideału:) Quote
Tyśka) Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 24 minuty temu, Radek napisał: Teraz potrzebni ludzie odpowiedni dla ideału:) Też idealni :D hihi. 1 Quote
Recommended Posts