Sowa Posted February 15, 2017 Posted February 15, 2017 Czy Zulka jest wysterylizowana? Oby ta "nadwaga" nie okazała się ciążą. Quote
kiyoshi Posted February 15, 2017 Author Posted February 15, 2017 1 godzinę temu, Sowa napisał: Czy Zulka jest wysterylizowana? Oby ta "nadwaga" nie okazała się ciążą. Nie jest wysterylizowana a w ciazy - watpie weterynarz cjyba by zauwazyl Karolcia tez przyjechala do szafirki tak potwornie zapasiona ale zrzucila szybko Quote
Sara2011 Posted February 15, 2017 Posted February 15, 2017 Tam większość psiaków , szczególnie dłużej skazanych ma nadwagę. Brak ruchu przez tyle czasu, tylko jedzenie im pozostało. Quote
Tyśka) Posted February 15, 2017 Posted February 15, 2017 Szczęśliwej podróży do Wrocławia i trzymam mocno kciuki za Ronisia. Sunia ma nadwagę, ale może wcale nie taką dużą? Mój psiak ma 38cm w kłębie i waży 15kg. A wygląda idealnie. Wetka nigdy nie może się nadziwić, że pies waży tyle, ile waży, bo po nim po prostu nie widać. Oczywiście Zuleczce pewnie przyda się dieta, ale nie patrzyłabym tak restrykcyjnie na wagę. Quote
kiyoshi Posted February 15, 2017 Author Posted February 15, 2017 50 minut temu, Sara2011 napisał: Tam większość psiaków , szczególnie dłużej skazanych ma nadwagę. Brak ruchu przez tyle czasu, tylko jedzenie im pozostało. W dodatku jakie jedzenie :( najtlustrze odpady z uboju Ciekawa jestem jak wet powiedzial- ile ona docelowo powinna schudnac Moze Tys masz racje ze przesadzilam te 7 kg No nic- czekamy na anecik i trzymamy kciuki caly czas za Ronisia! Znykam do domu :) Quote
Anecik Posted February 16, 2017 Posted February 16, 2017 Laskę trzeba odchudzić, zrobić co tam potrzeba i do domu. Bardzo proludzka, ciągle w ruchu. Jak nie w ruchu to śpi :) Wet - 107 zł 2 Quote
Marysia R. Posted February 16, 2017 Posted February 16, 2017 Jaka śmieszna ruda lisica :) Ona musi pomimo swoich krótkich łapek być sporym psem bo na tych zdjęciach widać, że jest trochę za gruba ale nie ma takiej nadwagi jak np. miała Karolcia. Po prostu taka jej uroda, że chociaż niby piesek nieduży to waga spora ;) Quote
kiyoshi Posted February 16, 2017 Author Posted February 16, 2017 40 minut temu, anecik napisał: Laskę trzeba odchudzić, zrobić co tam potrzeba i do domu. Bardzo proludzka, ciągle w ruchu. Jak nie w ruchu to śpi :) Wet - 107 zł Dzieki Anetko za zdjecia:) sliczna ta moja lalunia tylko nabita:) Za weta przeleje wieczorem 23 minuty temu, Marysia O. napisał: Jaka śmieszna ruda lisica :) Ona musi pomimo swoich krótkich łapek być sporym psem bo na tych zdjęciach widać, że jest trochę za gruba ale nie ma takiej nadwagi jak np. miała Karolcia. Po prostu taka jej uroda, że chociaż niby piesek nieduży to waga spora ;) Ja mimo wszystko utrzymuje nadal ze ma sporo nadwagi Ale skoro ona taka ruchliwa to wyrobi sie szybciutko Ciekawe czy to taka dluga bardzo jest? W ogole nie moge sobie wyobrazic jej proporcji przy tej wadze Pysiol ma sliczny i widac ze zafowolona:) cudo! Quote
kiyoshi Posted February 16, 2017 Author Posted February 16, 2017 Dziewczyny, rozmawiałam wczesniej z Anetą i ustaliłysmy, że ZUlcia najprawdopodobniej pojedzie na kąpiel do psiego spa. To ciężka i ruchliwa pannica, w dodatku ma na sobie 2 letni mega bród, który porządnie trzeba zmyć. No i- zasłużyła sobie na tą 'przyjemność' ;) U weta Anetka zaszczepiła sunie na wirusówki, odrobaczyła, plus ten szampon na łupież. Ogólnie wet ocenił stan zdrowia ZUlci na bardzo dobry:) Planujemy sterylizacje tak na 1 lub 2 tydzień marca i od razu wtedy będzie zoperowana przepuklina. Anetka mówiła, że Zulcia jest naprawde ładna i w sumie nawet już mogłaby iść na swoje;) W marcu zaczniemy ogłaszać zaraz po sterylce i operacji:) Przyszły nowe wpłaty dla suni - 10 zł od mgog - 30 zł od JOLY BARDZO DZIĘKUJE:) Quote
kiyoshi Posted February 16, 2017 Author Posted February 16, 2017 9 godzin temu, anecik napisał: Wet - 107 zł Anetka- zwróce pieniązki, ale numeru konta nie mogę znaleść:( podeślij proszę jeszcze raz. Quote
Onaa Posted February 16, 2017 Posted February 16, 2017 Przesyłam dużo dobrych ciepłych myśli dla Anecik i Ronisia, żeby już było lepiej. ZUleczka urocza sunia. 1 Quote
Gusiaczek Posted February 16, 2017 Posted February 16, 2017 24 minuty temu, kiyoshi napisał: ZUlcia najprawdopodobniej pojedzie na kąpiel do psiego spa. To ciężka i ruchliwa pannica, w dodatku ma na sobie 2 letni mega bród, który porządnie trzeba zmyć. No i- zasłużyła sobie na tą 'przyjemność' ;) Absolutnie tak, tak też uważam :) 1 Quote
Mysza2 Posted February 16, 2017 Posted February 16, 2017 Śliczna pannica z Zulci. Ale 20 kg przy jej gabarytach, masakra, Anecik pannicę odchudzi i będzie jeszcze śliczniejsza:) Quote
kiyoshi Posted February 17, 2017 Author Posted February 17, 2017 dziękuje kochani, że zaglądacie:) Bardzo jestem ciekawa jak sobie pannica radzi u Anetki. Jak z zachowywaniem czystości? czy już może pobiegać troszke po ogrodzie? Ciekawe jak jutro zareaguje na dwóch nowych kawalerów? (Szronika i Kajtunia) :) Mam nadzieje, że w wekend może uda sie nowa foteczke cyknąć radosnej gromady.... I żeby Roniś już poczuł się dobrze. Quote
kiyoshi Posted February 18, 2017 Author Posted February 18, 2017 Serdecznie zapraszam na przepiękny bazarek dla Zulci. Dochód chciałabym przeznaczyć na starylizacje i operacje przepukliny suni. Quote
AgusiaP Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 Tez bardzo bym chciała i wierze w to, ze Ronis poczuje sie dobrze. To taka kochana psinka. A dziewczynka śliczna. Widac na zdjeciach, ze ma uszko troszke poszarpane. Quote
iwstar58 Posted February 20, 2017 Posted February 20, 2017 kiyoshi, sorry trochę zaspałam z deklaracją. Dziś już powinna zameldować się na koncie. Zulka może i trochę taka parówka, ale oczy ma za to piękne. Quote
Anecik Posted February 20, 2017 Posted February 20, 2017 Zulka to wulkan energii ale powoli, powoli czuje że ta trawa to nie na chwilkę i można sobie spokojnie pospacerować i obwąchać każdy krzaczek. Nie wiem co jadła w schronie ale dawałam jej już trzy rodzaje karmy suchej mieszanej z animondą i każda jest beee. Mokre wybierze, suchego nie chce. Wczoraj miały gotowane to wcinała aż jej się uszy trzęsły. Na smyczy chodzi fajnie, do psiaków i kota jest ok. Grzeczna, usłuchana, bardzo proludzka. Jutro mam zamówioną wizytę dla Mimronków w SPA ale z wiadomych względów Zulka załapie się na kąpiel zamiast Ronisia. Potem już będę ją kąpać raz w tygodniu w szamponie przepisanym przez weta. Wczoraj puściłam ją już samą po ogrodzie - przybiega na zawołanie :) Czystość zachowuje. Quote
kiyoshi Posted February 20, 2017 Author Posted February 20, 2017 Dzieki Anetko za sliczne zdjecia i dobre wiesci Kto by pomyslal ze z Zulki taki niejadek ;) bede okrutna moze ale lekka dieta jej nie zaszkodzi na pewno :) Najwazniejsze ze jest grzeczna i nie sprawia klopotow. Ciesze sie tez ze moze juz swobodnie biegac po ogrodku:) pewnie z chlopakami zaczna razem szalec niedlugo :) Anetko slij mi swoj numer kobta bo jeszcze za weta nie zrobilam zwrotu :) Quote
kiyoshi Posted February 20, 2017 Author Posted February 20, 2017 3 godziny temu, iwstar58 napisał: kiyoshi, sorry trochę zaspałam z deklaracją. Dziś już powinna zameldować się na koncie. Zulka może i trochę taka parówka, ale oczy ma za to piękne. Nie przejmuj sie wcale :) dziekuje ze o suni pamietasz :) Quote
Gusiaczek Posted February 20, 2017 Posted February 20, 2017 I tu zaglądam, żeby nie było, że zapomniałam ;) 1 Quote
kiyoshi Posted February 20, 2017 Author Posted February 20, 2017 dziś wpłynęlo dla Zulci: - 30 zł od agat21 - 50 zł od iwstar58 (II, III, IV+ bonus) Jesteście baaardzo kochane dziewczyny- dziękuje! A ja przelałam 107 zł za weta do Anecik:) Quote
kiyoshi Posted February 21, 2017 Author Posted February 21, 2017 ciekawe czy Zulka załapała się dzisiaj na spa;) ? Quote
Recommended Posts