Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u Tobiego na szczęście bez zmian- mogę chyba zaryzykować ze jest jednym z najgrzeczniejszych tymczasowiczow w obecnej ekipie w dt:D:D.. Wczoraj przy kolacji położył pychol na stole, bo jako jedyny sięga mordką blatu:D:D co wywolalo duze rozbawienie u opiekunów: DPrzyszła również książeczka Tobiego ze szczepieniami- sa ważne do 09.03.2017, a ponieważ sa az dwie naklejki wiec podejrzewamy ze być moze Tobi ma tez aktualne szczepienia na wirusowki- Ewa z dt będzie w tym tyg z Tobim u weta to sue wszystkiego dowiemy. Jeśli wirusowki sa aktualne to możemy w razie czego przyśpieszyć zabieg kastracji.

Posted
17 godzin temu, Gabi79 napisał:

Poleciało dla Tobisia 373,- z bazarku

Gabi, przeogromne Dziekuje!! (niestety nie umiem wstawiać emotikonek- inaczej pojawiłoby sie tu i serce i bukiet kwiatów:)) Te pieniążki bardzo sie przydadzą, dzis ewa z dt idzie z Tobim do wet na ogólny przegląd, jeśli potwierdzi sie ze Tobi ma aktualne wirusowki będziemy chciały go jak najszybciej wykastrować, i powoli szukać mu domu, ale troche jednak wydatków powstanie, bo on taki sobie średniaczek:D..

Tobinek nadal grzeczny i niekłopotliwy, kochany pies, chociaż wczoraj udało mu sie nawet fuknąć na natarczywa sunie:D, ktora bardzo go nagabywała, oczywiście zrobił to delikatnie i z klasą:D, więc nie jest taka ostatnią fajtłapą.. Ech marzy mi sie taki Tobi, naprawdę..:)

Posted

wczoraj Tobi był u wet- chłopak wazy 32 kilo:D, wirusowki aktualne, psiak w dobrej kondycji, możemy planować kastrację.

wagą bym sie moze az tak bardzo nie ekscytowała, on myślę ze zrzuci pare dobrych kilo niebawem, Draka ważyła 36 kg jak ja wzięłam z R a po dwóch tygodniach waga spadla juz do 33 kg. Tobi siedział o dwa miesiące dłużej niż Draka, wiec tez swoje zmagazynował na pewno.

Wetka oceniła naszego misia na ca 4 lata, jedynie zęby sa do wyczyszczenia, bo Tobi ma nalot z kamienia. Mis pozwolił spokojnie sie obejrzeć i zbadać- jak to on, ktoś będzie miał z niego prawdziwa pociechę:)!

Aha, wspaniała Pani Weterynarz nie policzyla nic za badanie Tobiego, ogromne dziękuję je od nas!

Posted

Ho, ho, ho  32 kg żywej wagi, chłopak słusznej postury k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,04_OV_orig. , chyba że duża część tych 32 kg to "tłuszczyk radysowy" i trzeba go przerobić na mięśnie. Cieszę się bardzo że chłopczyk zdrowy, znajdzie prędko dobry domek  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,30_8c_orig.

Pani Wet super k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_Au_orig.

• Upvote 1
Posted
Dnia 26.01.2017 o 15:15, AniaB napisał:

Gabi, przeogromne Dziekuje!! (niestety nie umiem wstawiać emotikonek- inaczej pojawiłoby sie tu i serce i bukiet kwiatów:)) Te pieniążki bardzo sie przydadzą, dzis ewa z dt idzie z Tobim do wet na ogólny przegląd, jeśli potwierdzi sie ze Tobi ma aktualne wirusowki będziemy chciały go jak najszybciej wykastrować, i powoli szukać mu domu, ale troche jednak wydatków powstanie, bo on taki sobie średniaczek:D..

Tobinek nadal grzeczny i niekłopotliwy, kochany pies, chociaż wczoraj udało mu sie nawet fuknąć na natarczywa sunie:D, ktora bardzo go nagabywała, oczywiście zrobił to delikatnie i z klasą:D, więc nie jest taka ostatnią fajtłapą.. Ech marzy mi sie taki Tobi, naprawdę..:)

Dnia 26.01.2017 o 19:03, Onaa napisał:

Stokrotnie dziękuję...

Gabi pieniążki przyszły, ślicznie dziękujemy Duży uśmiechserduszko .

Cała przyjemność po mojej stronie.

Podziękowania należą się uczestnikom bazarku.

Nie spodziewałam się takiego dobrego wyniku.

Posted

no i mamy juz termin kastracji Tobinia- najbliższy poniedziałek rano o 9.00.. Szacunkowy koszt to 350-400 zl, ceny kastracji w Krakowie sa bardzo wysokie, sprawdziłyśmy z Onaa różne gabinety- kwoty kształtują sie na poziomie 450-600 zl za psa o wadze 30kg+

z kolei chcemy zabieg zrobić w jakieś zaufanej klinice, nie gdziekolwiek byle tanio, bo szkoda chłopaka narażać na dodatkowe komplikacje a nas na wydatki.

nasza zaprzyjaźniona przychodnia zrobi zabieg po tzw kosztach, za co bardzo serdecznie dziękujemy, ostateczna kwota będzie znana oczywiście po zabiegu

tak ze kciuki i ciepłe myśli bardzo potrzebne w poniedziałek!

Posted
10 godzin temu, agat21 napisał:

Poproszę numet konta - zaraz na początku lutego dorzucę grosz na kastrację trzydziestokilogramowego pieseczka :)

Tomiś bardzo dziękuje :D .

Posted

Zawieźliśmy Tobisia rano na kastrację. On jest przeuroczy i przekochany. Trochę się bał na początku jak wsiadł do auta że może go zawozimy do schroniska. Ale potem wszedł mi na kolana :) i już było dobrze, patrzył przez okno zaciekawiony i dawał buziaki :). Kładł głowę na oparciu fotela i zaglądał do kierowcy.

Tak Tobi jechał.

b0125551815bb795.jpg

7f7a38fa8899904a.jpg

Tobi bardzo ładnie wygląda, już sierść mu sie inna lepsza zrobiła. Jest bardziej wesoły i śmiały. Wszystko go ciekawiło na spacerku przed gabinetem weta.

Ale jak zostawialiśmy go w gabinecie - i pani miała go zabrać od nas, to tak siedział jak psia sierotka i zaczął łapinkę podnosić jakby chciał nas zatrzymać, że tak fajnie było a teraz co - znowu go zostawiają ? No taki z niego kochany ufny psiak. Ktoś będzie miał prawdziwą pociechę z niego.

Zabieg ma być około południa, więc na info czekamy o. 14ej.

I jeszcze jedna fotka choć nie widać że on ma takie ładne bursztynowe mądre oczy i taki fajny czarny nochal :).

791498ea8cf48e08gen.jpg

• Upvote 1