Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo dziękuję Wam za cierpliwość :DUśmiech .

Od wczoraj organizujemy z Anią pomoc dla Tobisia, szukamy mu miejsca w hoteliku na już.

W okolicy Krakowa jest hotelik dla psów "Stefanek", w pon. mam mieć odp. czy tam będzie miejsce.

Dzisiaj, mam nadzieję, będziemy mieć info czy Tobiś jest nadal w Radysach i zostanie zarezerwowany.

Posted
Przed chwilą, mdk8 napisał:

Melduję się u Tobisia. Stałej nie dam rady - jednorazowo 20,-.

WItaj :). Bardzo dziękujemy serduszko .

Przed chwilą, sybil napisał:

Dam na razie 10 stałej, może później uda mi się dawać więcej. Serce pęka na widok tego biedaka, k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,035_mz_orig , wyciągnijmy Go z tego okropnego przybytku. Onaa, dziękuję, że pomyślałaś o Tobisiu k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,034_qW_orig

Witaj Ewo :). Ślicznie Ci dziękuję serduszko . Tobiś siedzi tam już większość swojego życia, mam nadzieję że już niedługo będzie poza schroniskiem.

Przed chwilą, Gabi79 napisał:

Jaki biedak.

Na razie zapisuję, mogę zrobić bazarek cegiełkowy.

Bardzo dziękuję za bazarek :D . Tobisia czeka sporo wydatków na początek, transport, wet, porządne odrobaczenie, szczepienie itp.

Przed chwilą, kiyoshi napisał:

Onaa- jak bardzo się ciesze, że zauważyłaś Tobiego. Ja też bardzo chciałam mu pomóc!

Czy masz już dla niego jakieś miejsce?

Stałej nie dam rady:( ale bazarkami będe pomagac- obiecuje!

Witaj u Tobisia :D .

Posted
12 minut temu, Onaa napisał:

Bardzo dziękuję Wam za cierpliwość :DUśmiech .

Od wczoraj organizujemy z Anią pomoc dla Tobisia, szukamy mu miejsca w hoteliku na już.

W okolicy Krakowa jest hotelik dla psów "Stefanek", w pon. mam mieć odp. czy tam będzie miejsce.

Dzisiaj, mam nadzieję, będziemy mieć info czy Tobiś jest nadal w Radysach i zostanie zarezerwowany.

Trzymam kciuki z calych sil

Posted
Przed chwilą, Jo37 napisał:

Tyle tych biednych psiaków wszędzie.

tak to prawda .. Smutny .

Przed chwilą, elficzkowa napisał:

Jestem u Tobisia i już pędzę na bazarek cegiełkowy.

Tobiś wita Duży uśmiech .

Przed chwilą, AniaB napisał:

tez bardzo myślałam o Tobim i Gerberze, Gerber jutro wyjedzie z Radys, Tobi tam zostanie nadal, a to młody psiak który utknal w schronie jako psie dziecko:(. Rozmawiałam o nim z Kinga, ktora robi w R zdjęcia, to cudny kontaktowy pies, wyższy troche od sznaucera średniego, co mnie w sumie niewiele mowi:) :) Ze swojej strony chciałabym płacić na niego 150 zl miesięcznie oraz mogę go przewieźć z warszawy do hotelu jeśli będzie on gdzieś w okolicy krakowa, niestety na chwile obecna nie bardzo wiem jak moge pomoc z hotelem, liczyłysmy na kojec w fund człowiek dla zwierząt gdzie jest radysowski Tango, ale tam na razie nie maja miejsca:(

Tobi jest młody, siedzi tam juz bardzo długo, za chwile sie zestarzeje a szkoda go bardzo

Aniu dziękuję :D .

Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

Melduję się.

Witaj u Tobisia :).

Przed chwilą, Dulska napisał:

Dam 20 zł stałej i zafunduję fryzjera. Biedak skołtuniony! 

Bardzo dziękuję :D.

Przed chwilą, Anula napisał:

Zameldowałam się na bazarku a także tu się melduję.Tobi jest ślicznym i w miarę jeszcze młodym psem,autentycznie szkoda go aby przesiedział dalsze życie w Radysach.Wystarczy go wykąpać i powycinać dredy,sierść nabierze połysku i będzie cudnym psiakiem.

Witaj :). Myślę że jak się o niego zadba to będzie bardzo ładnym psiakiem.

Przed chwilą, Sara2011 napisał:

Melduję się u Tobisia :). Super, że otrzymał chłopak szansę :)

Też się cieszę, że pojawia się nadzieja dla niego na lepsze życie, narazie czekam z niecierpliwością na info że jest tam i że został dla nas zarezerwowany. Oczywiście bez kastracji, jeśli wcześniej jej nie przeszedł. Przypomina mi się Iwo :(, też terierkowaty, pomoc już tak blisko była i nie udało się :(.

Przed chwilą, magenka1 napisał:

Będę mogła jednorazowo 30 zł wpłacić gdyby był już poza schronem 

Bardzo dziękujemy :D .

Przed chwilą, agat21 napisał:

Zapisuję wątek, wrócę tu.

Tobiś będzie czekał :D .

Przed chwilą, maarit napisał:

Zaglądam i ja...

Witaj :).

Przed chwilą, helli napisał:

moge dac 20 pln stalej deklaracji, gdy wyjdzie

Ślicznie dziękuję w imieniu Tobisia :D .

Przed chwilą, Olena84 napisał:

zapisuje

Witamy :).

Bardzo się cieszę że zaglądacie do psiaka, mam nadzieję że w styczniu będzie już poza schroniskiem.

Posted

No! - Tobi zarezerwowany przez Osobe mająca mozliwosc rezerwacji, ale cóz, rezerwacja w tym przybytku nie jest dobrem danym raz na zawsze, niemniej trzymajmy sie tego..

W kazdym razie idzie ku dobremu - mam nadzieje ze najpóźniej w przyszłą sobote bede mogła odebrac Tobiego w Warszawie i przywieźc go blizej krk. Do tego czasu kciuki i ciepłe mysli bardzo potrzebne, aby Tobi - kolejna biedna jednostka statystyczna w molochu - dostał swoja szanse na normalność...

Posted
6 minut temu, AniaB napisał:

No! - Tobi zarezerwowany przez Osobe mająca mozliwosc rezerwacji, ale cóz, rezerwacja w tym przybytku nie jest dobrem danym raz na zawsze, niemniej trzymajmy sie tego..

.

O matko, nic nie rozumiem k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,006_jb_orig . Jest zarezerwowany, ale może przestać być zarezerwowany, bo w tym przybytku dzieją się magiczne sztuczki? Może trzeba codziennie dzwonić i potwierdzać rezerwację? I niech Go , Boże broń, nie próbują kastrować, rzeźniki jedne k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,39_y5_orig.k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,37_5l_orig.

Posted

coz mam napisać, dzis był akurat dzień na nie. Być moze w ostatnim czasie ktoś wycofał sie z rezerwacji jakiegoś innego psa i dostałyśmy rykoszetem, w każdym razie Tobi jest zarezerwowany na moje nazwisko, rezerwacja jest, mam nadzieje ze nie zostanie wydany gdyby zgłosił sie ktoś chętny wcześniej. Tak to funkcjonuje, jestem dobrej myśli, aczkolwiek o psy które brałam stamtąd nikt dodatkowy nie pytał wiec problemu nie było. Moze Tobi nikomu nie wpadnie w oko oprócz nas:)

ale nie martwmy sue na zapas. Generalnie w większości schronisk prywatnych nie chcą rezerwować bo dana gmina moze mieć pretensje, ze pies nie zostal wyadoptowany z uwagi na rezerwacje dla kogoś innego. Tobi oficjalnie czeka teraz na transport do krakowa, obietnica rezerwacji jest, nie należy sie martwic -będziemy dzwonić codziennie i potwierdzać rezerwacje. Tobi kastrowany tam nie będzie.

• Upvote 2
Posted

rozmawiałam juz z pati-c w spr transportu, w przyszłym tygodniu Tobi wyjedzie z Radys:), jeszcze otwarty jest temat konkretnego dnia, ale powoli zbliżamy sie do dopięcia szczegółów

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Będzie dobrze:) Tobi już od dawna był pokazywany na fb i ogłaszany i nikt go nie chciał...więc wątpie by to się zmieniło. Będzie nasz:)

no ale liczymy chyba na to, ze jednak znajdzie dom w zyciu ?

Posted

:D helli, oczywiście ze Tobisia wyciągamy z nastawieniem znalezienia mu domu:D.. W R myślę ze problemem jest kłopot z zapoznaniem sie z psem oraz brak wiadomości o psiaku.. Do mojej Draki tez chetnych nie bylo, i do Kaszmira, Azalii, Szyszki, a wszyscy w domach, Draka nawet tygodnia nie czekała od ogłoszenia:D. A siedziała od sierpnia 2015 i  byla ze schroniska oglaszana przecież..

Posted
7 minut temu, AniaB napisał:

:D helli, oczywiście ze Tobisia wyciągamy z nastawieniem znalezienia mu domu:D.. W R myślę ze problemem jest kłopot z zapoznaniem sie z psem oraz brak wiadomości o psiaku.. Do mojej Draki tez chetnych nie bylo, i do Kaszmira, Azalii, Szyszki, a wszyscy w domach, Draka nawet tygodnia nie czekała od ogłoszenia:D. A siedziała od sierpnia 2015 i  byla oglaszana przecież..

Dokładnie....

o to własnie chodzi, z hotelików, DT psiaki sa adoptowane migiem, a ze schroniska...czasem bardzo długo czekają, a czasem trafiają byle gdzie:(

Tobi jest pięknym psem! Potrzeba mu tylko fryzjera, dobrych ogłoszeń i migiem trafi do najlepszego domu:) zawsze- to jest ten ostateczny CEL:)

Posted

Dzień dobry :).

Proszę trzymajcie kciuki ponieważ jest trochę zawirowania jeśli chodzi o miejsce dla Tobisia, miał jechać tam gdzie podobny do niego Gerberek ale ten nie został przyjęty. Na ten moment jest zarezerowane miejsce w pdt w Krakowie za ok.350zł, a gdyby się okazało że Tobiś nie zgodzi się z innymi tymczasami to trzeba będzie szukać miejsca w hoteliku... dlatego bardzo proszę o kciuki i dobre myśli dla Tobisia żeby się wszystko udało i żeby kudłatek był już w swoim nowym tymczasowym miejscu.

Planowany termin wyjści Tobisia to przyszły tydzień!

10 godzin temu, Patrycja96 napisał:

Mogę dać 20 jednorazowo

Bardzo dziękuję :D .