Jump to content
Dogomania

Dramat dzikusków zamieniony w cud. Lika, Rudy-Moris, Murzynek-Gucio, Tinka, Czesio w DS. I do tego Gandzia, od której wszystko się zaczęło.

Recommended Posts

Posted

Niestety Likunia zdążyła się oddalić zanim Opiekun dojechał...jest na obrzeżach miasta  gdzie są pola, od domu pewnie z 5km.Niedawno P.Maria dołączyła do poszukiwań...do niej powinna podejść,bardziej niż do Pana...ale trop na razie stracili gdzie Lika poszła.

Posted
42 minuty temu, WiosnaA napisał:

Niestety Likunia zdążyła się oddalić zanim Opiekun dojechał...jest na obrzeżach miasta  gdzie są pola, od domu pewnie z 5km.Niedawno P.Maria dołączyła do poszukiwań...do niej powinna podejść,bardziej niż do Pana...ale trop na razie stracili gdzie Lika poszła.

Biedactwo   59d50bbf214b8_pacz5.gif.1863fe272b74a951fc1aba39ba72dafe.gif

Posted

Biedna mała, cały czas o niej myślę, wchodzę na dogo i biegnę tutaj z nadzieją na dobre wieści...

Mocno trzymam kciuki, aby poszukiwania zakończyły się sukcesem, bo robi się coraz zimniej, sunia na pewno głodna, zmarznięta:(

Likuniu -  daj sobie pomóc:(

Posted

W ubiegłym tygodniu wpłaciłam na konto Szafirki 30 zł za przewiezienie Tinusi. Tyś(ka) , wpisz to proszę do rozliczeń. Przepraszam, że dopiero teraz o tym piszę ale przez sytuację z Likunią całkiem mi to uciekło z głowy.

Posted
3 godziny temu, WiosnaA napisał:

Aniu kochana czy ewentualnie jutro dołączy ktoś do poszukiwań? Wiesz coś w tym temacie?

Posted
10 minut temu, Bogusik napisał:

Aniu kochana czy ewentualnie jutro dołączy ktoś do poszukiwań? Wiesz coś w tym temacie?

Kilka osób wybierało się jutro,również Nasza togaa, nie wiadomo jednak,czy coś z tego wyjdzie, ponieważ mają być silne opady deszczu.

Szkoda by było dnia,ale w ulewę nic się nie zdziała...zobaczymy.

Był jeszcze jeden telefon z info o miejscu gdzie była widziana wczoraj.

Posted
6 minut temu, WiosnaA napisał:

Kilka osób wybierało się jutro,również Nasza togaa, nie wiadomo jednak,czy coś z tego wyjdzie, ponieważ mają być silne opady deszczu.

Szkoda by było dnia,ale w ulewę nic się nie zdziała...zobaczymy.

Był jeszcze jeden telefon z info o miejscu gdzie była widziana wczoraj.

Jeszcze tylko do tego całego dramatu brakuje ulewnych deszczów...:(

Posted

Z tych wstępnych, pierwszych dwóch telefonów wynika,że Likunia długą drogę już pokonała.Wczoraj była widziana  na Skalicy,przeszła przez trasę Katowicką na drugą stronę i dziś kierowała się na Kozakowice,widziana w niedalekiej odległości (chyba) od Biedronki.Togaa,rozmawiała z P.Piotrem ,który dziś ją widział.

Togaa, miała chyba jakieś ogromne przeczucie,(albo Ktoś z Góry jej podpowiedział),żeby poprosić o pomoc Państwa od Langa...i  właśnie w Ich okolicy gdzieś teraz przebywa Lika....oby tylko nie poszła dalej.

Togusia dziś półprzytomna, ponieważ biedny  Loluś  miał zabieg na ząbkach pod narkozą,..no i sprawy naszej Likuni.

Trzymaj się jakoś Kochana Basieńko!

Posted
10 minut temu, Poker napisał:

Może wystawić jej jedzenie w kilku miejscach i wtedy się nie oddali za bardzo.

Nie wiem Poker,czy tak zrobiono ,a mnie nie przyszło do głowy P.Marii powiedzieć jak zadzwoniłam ,a byli właśnie na tych polach i szukali.Nie chciałam też za bardzo im przeszkadzać,ale jutro powiem.A może pogoda będzie i dziewczyny pojadą.

Posted

Jakiś  czas temu a zimie łapaliśmy przez tydzień sunię. I właśnie wystawiane było jedzenie ,żeby się nie oddalała.  A potem zrobiono ścieżkę   pasztetowej na jedną posesję. Ludzi czatowali i jak weszła, to zamknęli furtkę i ją złapali. A była zima.

• Upvote 2
Posted

Uf, dobrze, że ktoś ją zobaczył! 

Obawiam się, że ona nie da się złapać... jest bardzo sprytna. Chyba, że podejdzie do ręki na jedzenie i wtedy jakaś siatką rzucić...

A może w końcu odnajdzie drogę do domu, bo 5 km to niedużo, krąży wokół DS.

• Upvote 1
Posted
27 minut temu, Poker napisał:

Jakiś  czas temu a zimie łapaliśmy przez tydzień sunię. I właśnie wystawiane było jedzenie ,żeby się nie oddalała.  A potem zrobiono ścieżkę   pasztetowej na jedną posesję. Ludzi czatowali i jak weszła, to zamknęli furtkę i ją złapali. A była zima.

Sprytne. Bardzo dobry pomysł, tylko czy są tam warunki, żeby go zastosować.

Posted

Togusia  z P.Irenką w Ustroniu... rozklejają plakaty,jeżdżą i szukają...leje niemiłosiernie i martwię się, żeby mi się chociaż nie poprzeziębiały...Liki nie widać.

Posted

Jutro do południa znowu tam pojedziemy z Irenką. Jesteśmy umówione z p.Piotrem, podjedziemy na Skrajną gdzie była widziana .Porozmawiamy z ludźmi tam mieszkającymi, zostawimy im tacki,puszki z kocią karmą ( akurat taką mam w domu).

Uliczka Pana Piotra przecina się ze Skrajną , jak rozmawiałam z nim przed chwilą, wspominał  że zna tam kogoś...

Natknęłyśmy się tam też na plakaty wieszane przez pana od Liki. Choćby tutaj; 'nasz" plakat i Pana od Liki...

To Śląsk cieszyński. Ludzie zacni, życzliwi. Żeby tylko tak nie lało i wiało.

Przemokłam na wylot, a co dopiero Lika. Biedactwo.

SAM_8902.thumb.JPG.121966e73cf9331e8ea99bf24f640515.JPG

• Upvote 1
Posted

Wczoraj i dziś Lika trzymała się jednego rejonu i mamy już konkretniejsze miejsca gdzie zaglądała...i oby tak zostało. Pan Zbigniew dziś rano znów urwał się z pracy i jechał we wskazane miejsce z telefonu na ul.Równą, ale zanim dotarł, Lika już się zwinęła.Wczoraj była na Skrajnej i dziś tam również widziana. Poprosił  ludzi o wystawianie jedzonka.Jutro togusia ze znajomymi  jest też w tych rejonach i dowiezie jedzonka.
W linii prostej Lika jest niedaleko od domu,Pan mówił,że około 3km...jednak przecina tam szybka trasa Katowicka.
Togusiu,dziękuję za wszystko!
Trzymamy kciuki za jutrzejszy dzień!....i żeby przestał ten deszcz w końcu padać!

• Upvote 1