sonikowa Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Aniu, wysłalam dziś 30 zł. Z tego 15 dla Konga miesięcznej doli, a pozostałe `15 na dług Sary.. Quote
Onaa Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 A ja już myślałam, że Konguś w nowym domciu :) ! Quote
Becia66 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Dogo07 napisał(a):A ja już myślałam, że Konguś w nowym domciu :) ! na razie czekamy.....:thumbs: Quote
Basia i Barni Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 czy już coś wiadomo ,czy się spodobał Pani w tym kłębie :cool3: Quote
agat21 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):oczywiscie,że Zgorzelec:eviltong: juz mi się wszystko kręci;) mam dziś parszywy dzień- i nie powiem ucieszyła by mnie wiadomość o domek dla Konga...czekamy. wszystkich nas ... ale najważniejsze, żeby Kongo ucieszył! :lol: u Ciebie ma ak dobrze, że teraz pewnie byle czym się nie zadowoli :evil_lol: Quote
lolka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 już wszystko pisze, po kolei mimo początkowych wątpliwości i dziwnych odczuć co do wymagań pani odnośnie Kangusia donoszę uroczyście, że bez mrugnięcia okiem oddałabym tam psiaka:lol: .............. wieś urokliwa i całkiem przyzwoita jesli chodzi o mieszkańców, kobitka mieszka w całkiem sporym domu z mężem i co najważniejsze ma baaardzo duży wybieg....nie jest to żaden ogródek gdzie pies byłby przeganiany za deptanie po grządkach ale wielgachne obejście ze strumykiem po środku gdzie Kongo mógłby sie kąpać cały teren grodzony jedynie bramka wejściowa dosyć licha , każdy uciekinier by sie przez nią przecisnął, lecz i w tej kwestii pani rozwiała moje wątpliwości, zostaną tan dorobione szczebelki aby nawet mysz sie nie prześlizgnęła pies mieszkałby w domu, spacerki na smyczy + wybieg po podwórku w domu do wyboru albo posłanko, na dole lub wylegiwanie na górze jeśli oczywiście nauczy sie chodzić po stromych schodach mały diabeł......nawet juz jedzonko jest magazynowane pani bardzo duzo opowiada o swoim poprzednim piesku i go opłakiwała .....zapytałam czy Kongo musi byc taki sam, miec podobne nawyki i odruchy...zaprzeczyła, powiedziała jedynie że po prostu tak kochała swojego Czarusia że nie może przezyc jego śmierci ale w domu tak pusto, nikt sie nie plącze pod nogami, nikt nie szczeka....wielka pustka....dlatego zdecydowała się adoptowac psiaka i to takiego biednego aby pomóc.....pierwszego znalazła jakiegoś kudłacza ale sie spóźniła został juz oddany i wybrała Konga:lol: jesli chodzi o swobodne bieganie to rzeczywiście jej zmarły pies latał od czasu do czasu luzem po wsi ale to było wynikiem tego, że zanim on do niej trafił to tułał sie na wolności bez domu i te jego nawyki pozostały....po prostu bywały chwile że nie było mocy aby się nie wypuścił......o jego pragnieniu wolności tez świadczy fakt że on nigdy nie pił wody z miski ale jedynie z kałuży, no gigantował jej po prostu kobitka bardzo miła, wrazliwa ....... długo płakała wspominając o swoim psie i aż głos jej drżał jak opowiadała o masakrycznym traktowaniu psów z jakimi się spotkała jak dla mnie dom bardzo dobry.....poprawić bramę to cały problem do rozwiązania oczywiściei ta kobieta nie jest pozbawiona obaw....boi sie jak to będzie, czy bedzie się jej słuchał czy załatwiał na dworze no i czy ją polubi oraz jej męża..... przy mnie już chwaliła sie klientce w sklepie że bedzie miała Konga i takie tam drobne a dosyć dla nas istotne szczegóły a i mówiła że fajnie by było aby czasami szczeknąl jak bedzie sama z nim w domu , aby czula sie bezpiecznie....powiedziałam że tego nie da sie w 100% zapewnic ale jak pies tylko poczuje sie bezpiecznie w nowym domu to normalnym jest że bedzie poszczekiwał, taka juz psia natura dziewczyny jak zadecydujecie ze do niej ma trafic Kongo to dzwońcie szybciorem bo od chwili smierci jej psa czyli miesiąca juz ludziska ze wsi z trzema psami do niej przychodzili aby jej sprezentować....szkoda by było stracić szanse jakbyście miały jakieś pytania to słucham i mam nadzieje że dobrze wykonałam zadanie:evil_lol:, tfu ftu mam takiego farta że moje psiaki zawsze dobrze trafiaja tfu tfu aby nie zapeszyć i myslę że i tym razem bedzie dobrze Quote
sonikowa Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ja mysle, ze super. Wstep do domiu i wybieg ze strumykiem dla rekreacji. I kochajaca pani, co to bedzie rozpieszczac. I pracuje na miejscu ;-) Zupelnie jak w moim marzeniu! Ciotki, co wy na to? Quote
Basia i Barni Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 cudowne wieści -cudowneeeee :loveu::loveu: czyli konguś chyba ma domek :multi::multi::multi::crazyeye: superrrowo ja pierwsza się cieszę :multi::multi::multi::loveu: Quote
madcat1981 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Lolka, mam nadzieję, że nie kolorujesz :D;) Bo to co opowiadasz - mniut na moje serce... Quote
Magdalena Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 tańsza wersja plakatu: do sciągnięcia tutaj: SendSpace.pl - Darmowy hosting plików czy pasuje? Quote
madcat1981 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Magdalena jesteś megaprzenajukochańsza:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Senkjusłomacz!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Lolka - to chyba pierwsza w moim życiu sytuacja kiedy cieszę się, ze cos ma wady/ minusy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Znaczy się, ze to życie a nie bajka:) Dzięĸuję Ci za wizytę, zresztą na pewno nie ja jedna:) Quote
madcat1981 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ale jestem dziś postoskacząca:) A co z kastracją Kongulca? Quote
lolka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 madcat1981 napisał(a):Lolka, mam nadzieję, że nie kolorujesz :D;) Bo to co opowiadasz - mniut na moje serce... no nie koloryzuje:evil_lol: ...jedyne minusy to ta nieszczelna bramka i to rozpamiętywanie poprzedniego psa co jest oczywiście logiczne i jak najbardziej pozytywne lecz istnieje obawa że Kongo będzie wiecznie porównywany i źle wypadnie w świetle ukochanego pupila tym bardziej, że jej pies umarł tak niedawno Quote
Basia i Barni Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 lolka napisał(a):no nie koloryzuje:evil_lol: ...jedyne minusy to ta nieszczelna bramka i to rozpamiętywanie poprzedniego psa co jest oczywiście logiczne i jak najbardziej pozytywne lecz istnieje obawa że Kongo będzie wiecznie porównywany i źle wypadnie w świetle ukochanego pupila tym bardziej, że jej pies umarł tak niedawno tym bym sie nie przejmowała ,że rozpamietuje -poprostu tęsniza futrem bramkę naprawią -więc uważam ,że juz pora kongulca odprawić do nowego domu Quote
madcat1981 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Poczekajcie! Jeszcze Bumel! I Agata51! Gdzie jesteście??? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 lolka- ufam ci całkowicie- i mysle,że nie ma tu o czym dyskutowac;) ja nie mam numeru do tej pani- może zadzwon do niej ,że niech się szykuje na przyjazd Konga, :multi::multi::multi: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 bumel nie będzie na necie przez weekend- ale rozmawiałysmy dziś juz w południe o sytuacji i jest jak najbardziej za;) kurde posty skaczą:mad: Quote
lolka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 babeczka poinformowana, że to już jej Konguś:evil_lol: i z niecierpliwością czeka na telefon i dalsze ustalenia aaaaaaa zapomniałam jeszcze dodać, że chłopak będzie miał dwóch kumpli w postaci królików Quote
madcat1981 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 aaaaaa to dobrze:):loveu: A Agata51?:cool3: Quote
silke Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 :lol: No. To mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak powinno, a Kongo będzie szczęśliwy. Quote
panbazyl Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 ja dzionek z grabiami w ręku a tu TYLE zmian!!!!! Ale super!!!!!!!!!!!!! A czy po adopcji będzie jakiś kontakt z Panią Kongową????? Taki, ze by jakieś zdjęcia zaistnialy jak tam Kongulec się ma. Pewnie tak, ale spytać nie zaszkodzi!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Becia66 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 świetna wiadomość na dobranoc.....:multi:.....mocno trzymam kciuki bo póki schronu nie opuści wszystko jest mozliwe....:thumbs: Quote
Recommended Posts