Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kongo czekał na dobry dom od trzech długich lat - teraz jego marzenia się spełniają - dzięki Wam :multi: !!!
Dzisiaj zobaczyłam, że tytuł wątku się zmienił - i tak mi się jakoś łzawo zrobiło. Że Kongo pojechał, że to już koniec "jego bycia z nami". I oto Kongo ma już dom, swój dom.

Teraz - akurat, kiedy święta nadchodzą - to piękne - oby było prawdziwe i na zawsze.

• Replies 997
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najwyższy czas na podsumowanie kwestii finansowych:

są pewne kwoty, które choć nie były przelane na konto Madcat, to jednak zostały przeznaczone na Konga, przykładowo nie wysłałam swojej składki za hotel w kwietniu do Madcat1981, bo pokryłam nią częściowo koszty swojego transportu, a np. Sonikowa swoją deklarację na hotelik przekazała bezpośrednio do Ani (tu nie jestem na 100% pewna, jeśli jest inaczej, to mnie sprostujcie:razz:).

Sytuacja wygląda następująco:

Stan konta Konga u Madcat1981 na 7 kwietnia: 370 (z marca)+20 (Agat 21) = 390 zł

Kasa, która była do dyspozycji, ale nie została wpłacona na ww. konto:
15 (Sonikowa) + 50 (bumel) + 20 (Monika S.) + 50 (od Ani) = 135 zł

Wydatki w kwietniu:
Transport:
Pati w sumie 350 zł – 100 zł (p.Danuta, nowa właścicielka) = 250 zł
Bumel w sumie 120 zł - 50 zł (bumel) - 20 zł (Monika S.) = 50 zł

Ania wczoraj przekazała 50 zł na transport Bajeczki. Jeżeli nie macie nic przeciwko, proponuję, żeby uregulować tą kwotą koszty mojego transportu: mam te pieniądze fizycznie u siebie, nie trzeba będzie ponosić kosztów przelewu, po prostu zostawiłabym te 50 zł u siebie i kwestia mojego transportu byłaby zamknięta. Proszę o potwierdzenie, że to akceptujecie:cool3:.

Hotelowanie:
od 1 do 6 kwietnia = 78 zł – 15 zł (Sonikowa) = 63 zł

Przelewy do wykonania:

Przelew do Pati-c (przesłam Madcat dane do przelewu) na kwotę 250 zł

Przelew do Ani na kwotę 63 zł

Z moich obliczeń wynika, że po tych przelewach na koncie Konga zostanie 77 zł.

Troszkę nam brakuje do sfinansowania zabiegu kastracji (i usunięcia kamienia nazębnego za jednym razem). Myślę, że patrząc na to, jaki Konguś jest pobudzony i jak „zaczepiał” w aucie Bajeczkę, nie ma co zwlekać z tym zbyt długo i jak tylko Lolka znajdzie chwilkę czasu, np. po świętach, to trzeba go ciachać.

Posted

Zupełnie jak w przypadku Tima :) Tylko teraz nie można już mówić o szczęściu debiutantów;)

A pamiętam jak dziś, gdy zastanawiałam się czy ten Kongo to jeszcze w ogóle jest w schronisku, czy go dziewczyny odnajdą i czy nie okaże się że jest np. zbyt wielki i agresywny by ktoś go chciał do domu hihihihihi

Ech, łezki mi zaraz polecą:oops:

Posted

[quote name='bumel']

Stan konta Konga u Madcat1981 na 7 kwietnia: 370 (z marca)+20 (Agat 21) = 390 zł

Przelewy do wykonania:

Przelew do Pati-c (przesłam Madcat dane do przelewu) na kwotę 250 zł

Przelew do Ani na kwotę 63 zł

Z moich obliczeń wynika, że po tych przelewach na koncie Konga zostanie 77 zł.

Bumelko, Twoje "50" z mojej strony akceptuję, przecież to bez sensu przelewać pieniądze tyle razy - jeszcze kto pomyśli, że je pierzemy czy cuś:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dane do obydwu przelewów już mam. Mnie się zgadza. Poczekam jeszcze chwile czy nikt na wątku nie doda od siebie jakiś uwag (przy okazji wezmę się dziś w końcu do pracy w pracy:evil_lol::evil_lol::evil_lol:) i jeżeli będzie ok, to robię przelewy. Dam znak jak już kasa wyjdzie z mojego konta.

Ile brakuje na kastrację i kamień? Wiemy?

Posted

Godzę się na wszystko, nie mam głowy do pieniędzy. :oops:

Ceny kastracji są tak różne, nawet w jednym mieście, że nie ma co kombinować, tylko trzeba się dowiedzieć i tyle. Najlepiej by było, gdyby zrobiła to pani Danuta. A może jej córka by ciachnęła Konga i policzyła troszku mniej za zabiegi? :razz:

Wyślę jeszcze dla Konga kaskę, ale tylko 50 zł, bo nie wyrabiam w tym miesiącu. Dobrze? Spróbuję jeszcze przed świętami.

Pati, odezwij się! Jak było?
Smutno mi jakoś. :-( A powinnam się już przyzwyczaić, że taka jest kolej rzeczy. Najważniejsze, żeby on był szczęśliwy!

Kongulu, już mi ciebie brakuje!

Dziękuję wszystkim!

Posted

Otrzymałem kolejną kasą:
Kaja555 - 50,00 zł.
Serdeczne dzięki!
W sumie zebrałem 240 zeta.

Moje pytanie kieruje do miłosników Konga. Ma 30 zł. nadwyżki. Obiecałem nadwyżkę przekazać na potrzeby Konga. Kto ma bieżące potrzeby? Transport, hotelik, kastracja?
Pozdrawiam Kongusiów!!!

Posted

[quote name='Grzecho']
W sumie zebrałem 240 zeta.

Moje pytanie kieruje do miłosników Konga. Ma 30 zł. nadwyżki. Obiecałem nadwyżkę przekazać na potrzeby Konga. Kto ma bieżące potrzeby? Transport, hotelik, kastracja?
Pozdrawiam Kongusiów!!!

Grzesiu, dzięki wielkie :loveu:, jeżeli to nie kłopot, to przekaż te pieniądze na konto Madcat1981, bieżące potrzeby to kaska na kastrację i usunięcie kamienia.

Posted

agata51 napisał(a):

Ceny kastracji są tak różne, nawet w jednym mieście, że nie ma co kombinować, tylko trzeba się dowiedzieć i tyle. Najlepiej by było, gdyby zrobiła to pani Danuta. A może jej córka by ciachnęła Konga i policzyła troszku mniej za zabiegi? :razz:

To będzie raczej trudne organizacyjnie i technicznie, bo córka mieszka i pracuje w Poznaniu.

agata51 napisał(a):

Wyślę jeszcze dla Konga kaskę, ale tylko 50 zł, bo nie wyrabiam w tym miesiącu. Dobrze? Spróbuję jeszcze przed świętami.

Super Agatko, wielkie dzięki:loveu:. Zaraz zadzwonię do Lolki zapytać o ceny w Zgorzelcu, bo to właśnie Aga mogłaby się tym zająć. I będziemy mieć jasność w temacie.

agata51 napisał(a):

Pati, odezwij się! Jak było?

zaraz zadzwonię tez do Pati, może dowiemy się czegoś więcej na temat wczorajszego dnia.

A nasza Madzia222 mogłaby zadzwonić do p. Danuty i podpytać jak Kongulek się miewa:oops:

Posted

[quote name='bumel']Grzesiu, dzięki wielkie :loveu:, jeżeli to nie kłopot, to przekaż te pieniądze na konto Madcat1981, bieżące potrzeby to kaska na kastrację i usunięcie kamienia.

Nie widzę problemu. Proszę madcat1981 o przesłanie na PW danych do przelewu. :lol:

Posted

hej! Dziewczyny jesteście rewelacyjne w tych rozliczeniach!!! jajuż na początku sie pogubiłam.... Oczywiście - jeśli o mnie chodzi - jestem za!

gdyby córka pani Danuty go ciachnęla to by było na prawdę tanio, bo by chyba nie policzyła sobie za zabieg przecież???? Tylko za materiały, a te nie będą tak drogie przecież. jak 3 lata temu ciachnęłam swojego perskiego kocura to nie było to jakieś strasznie drogie, ale zrobił to zaprzyjaźniony wet - wziął tylko za materiały użyte do zabiegu, czyli nici, jakieś spryskiwacze i nie wiem co tam jeszcze i wiedzieć nie chcę....:diabloti: Może córka pani danuty będzie w święta w domu rodzinnym???? dzień głodowki wcześniej Kongo da radę wytrzymać! Jestem jak najbardziej za brakiem jajek! I jakito ładny termin - pozbyć się jajek na Wielkanoc!!!!:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Kochani czytajcie posty!!!

Córka pani Danuty mieszka w Poznaniu- chyba oczywiste ,ze nie bedzie go wiozła tam aby zrobić zabieg;) A domu raczej nie maja stołu operacyjnego:diabloti:
Kastracja musi odbyc się w Zgorzelcu i tylko czekamy na info jakie tam sa ceny.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):

Kastracja musi odbyc się w Zgorzelcu i tylko czekamy na info jakie tam sa ceny.

To już zostało uzgodnione z Lolką (Agą), zanim kongo pojechał do domu. Lolka zgodziła sie nam pomóc - zabierze Konga do swojego znajomego weterynarza w Zgorzelcu. Powiedziała, że po świętach porozmawia z tym wetem o dokładnej cenie, ale kastracja wyniesie maksymalnie 100 zł. Co do usunięcia kamienia, to nie wiadomo dokladnie, ale myślę, że wszystko razem nie powinno przekroczyć 150 zł.

Posted

Grzecho napisał(a):
Właściciel od Czesia z Warszawy mówił że cena za kastrację w stolicy to 300 zeta!!! :crazyeye:

Dokladnie, ja wczoraj ciachnełam swojego Sonika i razem z kolnierzem zapłaciłam 310 zl...

Posted

agata51 napisał(a):
To nie jest wygórowana cena! :multi:

Też tak myślę:p

Jestem po rozmowie z Pati i z Madzią222. Zacznę od tego, co usłyszałam od Pati, bo wolę zakończyć lepszymi wieściami od Madzi222;)

No więc Kongulec na powitanie nie zaprezentował się jakoś rewelacyjnie:oops: (kurcze, trzeba mu było dodatkowo fundnąć jakiś przyspieszony kurs samoprezentacji:cool1:)

Wpadł do domu jak w amoku, oblał równo ścianę, potem skoczył przednimi łapkami na blat w kuchni, a tam leżał jakiś kawałek styropianu no i nowy pan go tym styropianem lekko pyknął w celu skarcenia (tylko mi tu nie płakać zaraz, że pies bity czy coś w tym stylu – pan się podobno troszkę boi psów:roll:). A na to pyknięcie Kongulec się zbuntował, tak zaczął ujadać, szczekać na pana, że dopiero Pati stanowczym tonem „trochę” go uspokoiła.

No to jak to usłyszałam, to wiecie co….:nerwy::smhair2:, w te pędy dzwonić do Madzi222

Aha, Pati na szczęście dodała, że ogólnie ludzie mili, Pani wręcz entuzjastycznie nastawiona, a warunki naprawdę świetne:roll:.

No dobra, to teraz co wiem od Madzi222, która rozmawiała z Panią Danutą, i sama na pewno później też coś napisze.

Konguś nockę przespał spokojnie na swoim legowisku, był grzeczny i cichutki. Pani na razie wyprowadza Kongusia tylko po ogrodzie na podwójnie długiej smyczy, jeszcze go samopas nie puszcza, bo się o niego boi.

Pan go już wczoraj zdążył przekupić kosteczką i się polubili.

W ogóle Pani podczas rozmowy nachwalić się Kongusia nie mogła, że taki łagodny, że wszystko można z nim robić, itd. Madzia w tle słyszała szczekanie Konga, a Pani, cała szczęśliwa, mówiła raz do Madzi, a raz do Konga:loveu:. Wspomniała, że obsikał wszystko wokoło, no ale dodała, że to rozumie, że może Kongo czuje jeszcze tego poprzedniego psa, który odszedł miesiąc temu. Więc ogólnie kobieta wyrozumiała i mądra. Na święta zjawią się jej dzieci, w tym syn, który ma świetne podejście do psów, pójdzie z Kongiem na długi spacer po lesie, itd. Jest dobrze:happy1:

Kongulku, ja Cię błagam, bądź grzeczny!:modla:

Anyway, jakbyście mieli jakieś skuteczne rady na to znaczenie, dajcie znać, to może byśmy Pani podesłali, jak diabeł nie przestanie.