agata51 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 A Aaaaagata51 już jest. Aaaaaaaaa moja czekoladka tak się szykował do domku! Aaaaaaaaaaaaa ja sie bardzo cieszę! Kongo, co ja bez ciebie zrobię? [quote name='Dogo07']No to który psiak następny na tapecie ? Aaaaaaaaaaaa chcesz? Quote
sonikowa Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 To co ciotki? Decyzja podjęta? Kongo jedzie do domku? I trzeba szukać transportu, tak? Quote
magda222 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Cieszę się,że wizyta wypadła pomyślnie. Widzę,że Ania już napisała,ale ja też napiszę,że bumel prosiła,żeby napisać w jej imieniu na wątku,że jest na tak jeśli chodzi o zaadoptowanie Kongusia przez p.Danutę ze Zgorzelca. Zamieszczam prośbę o pomoc w przetransportowaniu Konga na wątku transportowym.Chyba,że ktoś już to zrobił? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 ta-teraz musimy organizowac transport- bumel może go zabrac do warszawy ode mnie- nawet podwieśc do łodzi...potrzebny transport warszawa- wrocław, łódz-wrocław...albo zgorzelec;) Quote
magda222 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Link do wątku transportowego: http://www.dogomania.pl/forum/f521/brodnica-zgorzelec-prosimy-o-pomoc-w-przewiezieniu-psa-134958/#post12080419 Proszę o uwagi. Quote
Onaa Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Ania+Milva i Ulver: mam pytanko do Ciebie - czy jest teraz u Ciebie miejsce w hoteliku na dużą suczkę ? szukam dla suczki ze schroniska dobrego hoteliku - biedna psinka od 3-ech lat w zimnym ciasnym boksie, musimy ją z tamtąd wyciągnąć. Przepraszam za offa :oops:. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 wysłałam pw;) Konguś lata , az mu jęzor wisi-ciepło dziś;) Psy niezmordowane są-chwila odpoczynku i juz możemy od poczatku latać-tez bym chciała miec tyle energii:roll: Quote
agata51 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jakby jakiś postój w Łodzi był konieczny, to jestem! Matko, może uda mi się wymiziać Kongula. TŻ pewnie będzie w Warszawie, ale chyba dopiero po świętach. A Kongo może jechać już? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Tak-potrzebny tylko transport na południe... Quote
madcat1981 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Złamałam swoja dietę i zjadłam dziś prawie pół Toblerone... z ciemnej czekolady...:cool3::cool3::cool3: Quote
panbazyl Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 a ja zamiast jak cała wieś latać z grabiami w garści zrobilam pod lipą grilla. Dla gości, bo sama tego nie lubię :evil_lol: jak tam sprawy z Kongulcem? Jest transport??? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 pytam, szukam....jak cos sie znajdzie to dam znac od razu Quote
lolka Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 oj dziewczyny z tym transportem w nasze rewiry to zawsze problem:roll: ......a ile wam wychodzi kilometrów? i to nie jest w zgorzelcu ale ok 20 km dalej i lepiej w sumie jechać z bolesławca na lubań bo przez zgorzelec to trochę na około będzie Quote
sonikowa Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Nie wiem czy się nie mylę, ale chyba Gosia/Krzys zajmują się transportem psów. W każdym razie jechali po psa w typie leona Digera do wsi Husaki... Napiszcie do nich, może oni. Pieniądze na transport chyba by były, z hoteliku? Quote
Becia66 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 lolka napisał(a):oj dziewczyny z tym transportem w nasze rewiry to zawsze problem:roll: zaklęte rewiry...:eviltong: Quote
t_kasiek Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 skoro Kongus juz zaklepany przez pania ze Zgorzelca to moze podrzucicie mi albo wtatara jakies psiaczki, ktore moglybysmy pokazac znajomemu mojego tata ??? chodzi i psiaka podobnej wielkosci, ktory potrzebuje domku. napiszcie do mnie na PW lub do wtatary, bardzo was prosze.....no i najlepiej byloby niedaleko od Krakowa, zeby z transportem nie bylo problemu - choc mysle, ze jakby sie pan zdecydowal to i to by sie dalo zalatwic. Oczywiscie ciesze sie, ze Kongo pojedzie do domeczku :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 może jakis psiak krzyczkowy z niepołomic? hotelikowe-sprawdzone;) jakby co to kontaktuj się z irenaka;) http://www.dogomania.pl/forum/f28/kolejny-dramat-krzyczek-blagamy-o-pomoc-nie-moga-wrocic-do-schronu-115276/ sonikowa-dzieki za namiar-napisze, spytam:p napisałam jeszcze do pati-c z warszawy jezdzi z psiakami -czekam na info Quote
t_kasiek Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 dzieki :) wyslalam mamie watek A psiaczek z twojego podpisu - TED - gdzie sie teraz znajduje ?? przepraszam, ze tak na watku Konga.....mam nadzieje, ze sie nie obrazi :roll: Quote
Onaa Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Widzę, że pojawił się potencjalny domek dla psiaka - tego pana z ogrodem koło Krakowa - może jakiś inny psiak skorzysta. Myślę, że nie można zmarnować takiej szansy - jeśli macie jakieś psiaki w typie Konga to podsyłajcie t_kasiek - może domek okaże się także fajny i kolejna psia bida zyska dom i swojego człowieka ? !!!! Quote
madcat1981 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Czy ten domek dla Konga to już pewna sprawa? Dobrej nocy psiaku, może to już to:kciuki: Quote
bumel Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 Cześć Wszystkim, Przystanek końcowy podróży, która rozpoczęła się dla Kongusia w piątek 20 marca, jest tuż, tuż. Wydaje mi się, że wszyscy mamy podobne zdanie na temat tej adopcji. I bardzo mnie to cieszy:p Lolka –wielkie dzięki dla Ciebie za zaangażowanie, za odwiedziny u Pani Danuty i za tak szczegółowy opis swoich wrażeń z wizyty. Dodam, że Kochana Lolka powiedziała mi przez tel., że jak tylko będzie miała taką możliwość, to podjedzie do nowego domku i sprawdzi, jak się miewa Konguś. Kwestia transportu: jest szansa, że Kongo na święta będzie już ze swoją nową Panią, gdyż w najbliższym tygodniu Pati-c mogłaby zawieźć Konga z Warszawy do Zgorzelca (odpłatnie). Dystans do pokonania jest spory więc i koszty też będą spore. Niestety, ja raczej też nie dam rady sama pokryć całej kwoty na trasie W-wa – Brodnica – W-wa:oops:. Jak tylko będę znać dokładne koszty, to je tu zamieszczę i podliczymy wszystko dokładnie. Uważam, że dobrą praktyką jest to, jak przyszły domek dokłada się do kosztów transportu. O ile trudno byłoby pewnie p. Danucie pokryć całość kwoty, to myślę, ze warto spytać się jej, czy mogłaby część dołożyć. Nie wiem, czy się zgadzacie? Madziu222, czy mogłabyś ewentualnie zagadnąć p. Danutę o to telefonicznie? Pozostaje kwestia kastracji: wiemy, ze Pani czeka z niecierpliwością na Konga. Wiemy, że budżet mamy określony, a wydatki czekają spore. Nie wiemy, jakie podejście ma Pani do tej kwestii (a może jednak Lolka zagadnęła o to Panią?) choć na plus, myślę, może świadczyć fakt, że córka tej Pani jest weterynarzem. Pomyślałam, ze jak będę dla Pani przygotowywać umowę adopcyjną (wzory znalazłam na Dogo- tam jest zapis o zaleceniu kastracji) to może zamieniłabym zalecenie na zobowiązanie nowego właściciela do przeprowadzenia kastracji? Co sądzicie na ten temat? żem się rozpisała, sorki ale to z powodu braku dostępu do netu przez całe dwa dni. Dobrej nocy Kongusie! Quote
Recommended Posts