Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
6 minut temu, szafirka napisał:

Gabi nie martw się - jestem cierpliwa :) a Mała (tak na nią mówię) jest coraz bardziej odważna. Dzisiaj zakupiłam krople na pchły i tabletkę na odrobaczenie, za kilka dni trzeba będzie ją wykąpać, bo ... :/ Mała jest śliczna! Anula - zapraszam, porozpieszczam Cię troszkę :)

Oj, to dobrze, że jesteś cierpliwa. A tak na poważnie mam nadzieję, że mała się szybciutko otworzy i będzie szalała z innymi psiakami.

Haniu, w wolnej chwili wstaw proszę paragony i wyślij elik nr konta.

Posted
2 minuty temu, Gabi79 napisał:

Oj, to dobrze, że jesteś cierpliwa. A tak na poważnie mam nadzieję, że mała się szybciutko otworzy i będzie szalała z innymi psiakami.

Haniu, w wolnej chwili wstaw proszę paragony i wyślij elik nr konta.

Jestem skarbnikiem sunieczki i jeśli to możliwe, to prosiłabym o zbieranie paragonów, rachunków i po adopcji sunieczki przesłać na mój adres - podam :) Zabezpieczam się przed ewentualnymi problemami z fiskusem. Wole na zimne dmuchać.

Posted

Wg książeczki Mała ma rok. Jej zachowanie jest jeszcze lekko szczenięce, więcej będę mogła powiedzieć, jak będzie mniej zdenerwowana i się rozluźni. Mała ma szczepienie przeciw wściekliźnie, brakują tylko wirusówki. Transport Małej, Abi i trójłapki wyniósł 643,50 zł + bramki 72 zł (2 x 36 zł) = 715,50 zł.

Posted

Mam 160 zł po naszym Bariku. Barik na swoje ostatnie lata znalazł dom.  

AgusiaP poleciła mi ten wątek. Podajcie nr konta. Prześle pieniążki. 

Posted
Godzinę temu, szafirka napisał:

Wg książeczki Mała ma rok. Jej zachowanie jest jeszcze lekko szczenięce, więcej będę mogła powiedzieć, jak będzie mniej zdenerwowana i się rozluźni. Mała ma szczepienie przeciw wściekliźnie, brakują tylko wirusówki. Transport Małej, Abi i trójłapki wyniósł 643,50 zł + bramki 72 zł (2 x 36 zł) = 715,50 zł.

Kochani,jak podzielić tę kwotę za transport na trzy psiaki.Może ktoś ma lepszy umysł jak ja.Czy kwota ma być podzielona równo? Nutelka była transportowana do Krakowa a dwie sunie do Nowej Soli.

Posted
3 godziny temu, szafirka napisał:

2 godziny temu, Javena napisał:

Javeno, Agusiu, z całego serca dziękuję w imieniu sunieczki.

To ogromne wsparcie!!!

elik jest skarbnikiem, wyśle nr konta

2 godziny temu, Anula napisał:

Kochani,jak podzielić tę kwotę za transport na trzy psiaki.Może ktoś ma lepszy umysł jak ja.Czy kwota ma być podzielona równo? Nutelka była transportowana do Krakowa a dwie sunie do Nowej Soli.

Anulko, trzeba to jakoś wyliczyć, może najpierw poczekajmy ile wpłynie na bazarek kilometrowy, a potem pomyślimy, jak podzielić brakującą kwotę.

Jak myślisz?

Posted
7 godzin temu, Javena napisał:

Soreczki, że dopiero teraz wpadam na wątek sunieczki, ale Rodzinka też ma swoje prawa :)

Agusiu, Javena bardzo ogromne dziękujemy %2525C5%25259Ble%252520dwa%252520serca.g

Maleńka ma bardzo mało stałych deklaracji i taki zastrzyk gotówki to dla Niej wielka pomoc   gif%252520daje%252520r%2525C3%2525B3%252

Pędzę podać nr konta malutkiej.

Posted
4 godziny temu, Gabi79 napisał:

...

Anulko, trzeba to jakoś wyliczyć, może najpierw poczekajmy ile wpłynie na bazarek kilometrowy, a potem pomyślimy, jak podzielić brakującą kwotę.

Jak myślisz?

Myślę, że to dobra propozycja. Teraz trudno powiedzieć. Może uda się zebrać całą kwotę  wiec nie ma co martwić się na zapas :)

Posted

Sunieczka kochana już nie jest bezimienna. Już ma coś swojego, własnego.

Za sprawą kochanej Cioci Elisabeta dostała dzisiaj imie - Dasza, Daszeńka.

Daszeńko, niech Ci się szczęści i układa tak pięknie, jak piekne masz imie.

Posted

Bardzo ładne imię dostała sunia i kto by przypuszczał ,ze to taka smarkulka. Ogarnie sie dziewczynka i szybciorem znajdzie domek.

Proponowałbym koszt przewozu suniek do Krakowa podzielić na 3, a z Krakowa do Nowej Soli na 2, natomiast koszt przejazdu z Nowej Soli do Zamościa podzielić na 3.

• Upvote 1
Posted
17 minut temu, elik napisał:

Sunieczka kochana już nie jest bezimienna. Już ma coś swojego, własnego.

Za sprawą kochanej Cioci Elisabeta dostała dzisiaj imie - Dasza, Daszeńka.

Daszeńko, niech Ci się szczęści i układa tak pięknie, jak piekne masz imie.

Witaj Daszeńko :D

Posted
13 minut temu, Poker napisał:

Bardzo ładne imię dostała sunia i kto by przypuszczał ,ze to taka smarkulka. Ogarnie sie dziewczynka i szybciorem znajdzie domek.

Proponowałbym koszt przewozu suniek do Krakowa podzielić na 3, a z Krakowa do Nowej Soli na 2, natomiast koszt przejazdu z Nowej Soli do Zamościa podzielić na 3.

Bardzo skrupulatny podział i dodam sprawiedliwy, a w takim razie, jak podzielić przychód z bazarku kilometrowego ?

Posted
4 minuty temu, elik napisał:

Bardzo skrupulatny podział i dodam sprawiedliwy, a w takim razie, jak podzielić przychód z bazarku kilometrowego ?

Poker dobrze podpowiedziała, ale w takim razie jak podzielić utarg z bazarku?

Chyba będzie najlepiej, jak Havanka wpłaci kwotę z bazarku szafirce, a my jakoś podzielimy resztę i dołożymy.

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Cieszę się, ze dziewczynka ma już swoje imię bardzo ładne :)

Nie wiedziałam, ze ona taka młodziutka, w schronie mówili, ze ma ok. 2 lat

Często się zdarza, że po dokładnych oględzinach wet określa inny wiek niż w schronisku :)

Posted

Jestem, Daszeńko. :) :)

Bardzo się cieszę, że imię Suni Wam się podoba. :)

Gabrysiu, zostanę tu z Daszą. Nie złoże stałej deklaracji, ale jednorazowo wyślę 100 zł.

Sunia pewnie na długo nie zadoomowi się u Szafirki, ale gdyby wątek się przedłużał, postaram się jeszcze pomóc... 

Eliku, jesteś skarbnikiem, czyli numer konta chyba już mam od Ciebie z bazarku imiennego. Ten sam, prawda? :)

• Upvote 2
Posted
17 godzin temu, Gabi79 napisał:

Poker dobrze podpowiedziała, ale w takim razie jak podzielić utarg z bazarku?

Chyba będzie najlepiej, jak Havanka wpłaci kwotę z bazarku szafirce, a my jakoś podzielimy resztę i dołożymy.

Myślę, ze taki podział byłby najlepszy. Ja wpłacę całość, uzbieraną na bazarku, a resztę będzie można podzielić wg "przepisu" Poker. To już będą niewielkie kwoty.