Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusiu, cieszę się że jesteś cała i zdrowa. Podczytuję na bieżąco, ale się zawiesiłam i nie mogę się odwiesić, żaden reset nie pomaga. Zostawiam serdeczne pozdrowienia Tobie i wszystkim dziewczynom, a dla psiulów mnóstwo głasków. 

Posted

Jagusko - pięknie dziękuję i Ciebie też mocno ściskam - tak, żebyś się odwiesiła!!! ;) :D

Wcinajcie się ile chcecie - przecież chodzi o pomoc i przepływ informacji. Ja w razie czego też mogę klateczkę pożyczyć. Podrdzewiała, ledwo zipie, ale swoją rolę pełni!

Suczynka śliczna... Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na kolejnego strachulca, z którym mam szansę zostać :(

Posted

trochę mnie nie było,a tu tyle wieści :) nadrabiam "zaległości" i oczy mi się znów pocą...

serdecznie pozdrawiam wszystkie wspaniałe dogo-cioteczki !!!!!

Posted

Oczywiście - mam malowniczą dziurkę w narzucie, bo myślałam, że Dziurkacz zaprzestał pracy w godzinach nocnych ;)

A spać już teraz nie mogę - za dużo zamieszania mam teraz w życiu i za dużo niepewności. Mam nadzieję, że z Nowym Rokiem spłynie na mnie i nowy optymizm, bo ten stary się nieco... zamortyzował chyba :)

Posted

spoko luz powiem po młodocianych. Żeby tylko w powietrzu nic się nie stało, to z resztą się powiedzie. No, ale "dygotek" Nutusi nie zazdroszczę. Nie da się przejść nad tym do porzadku. Trzymam kciuki i już :)

Posted

Byłam wczoraj u Doktora i zakupiłam 2 dawki leku Sileo. To jest absolutna nowość, która ponoć się bardzo dobrze sprawdza. Zaczyna działać dosłownie chwilę po podaniu i działa przez ok. 2 godziny. Dawki można powtarzać w razie potrzeby. Postać żelu, więc łatwo podać - wyciska się pomiędzy dziąsło a policzek. Powoduje lekkie zwiotczenie mięśni, uspokojenie i senność. P. Kasia będzie miała specyfik w tzw. pogotowiu.  Będzie obserwować Czetusię i w razie czego zaaplikuje jej preparat. Za 2 dawki na wagę Czetki zapłaciłam 12 zł. Doktor odmierzył dawki i dał mi je w strzykawkach. Położyłam na siedzeniu w samochodzie, a tu zaraz po wyjeździe z lecznicy, zatrzymała mnie policja. Pierwsza myśl - chować strzykawki! Ale to dopiero byłoby podejrzane! ;) Policja badała... legalność dokumentów! Musiałam okazać dowód osobisty, prawo jazdy i dowód rejestracyjny. Na szczęście wszystkie mam legalne :D

Moje zakręcenie sięga zenitu :( Wczoraj zostawiłam klucze w drzwiach domu. Na szczęście Ula była na miejscu i klucze wyjęła. Dziś nie wzięłam telefonu, a Ula niestety pojechała do Wwy. Mam nadzieję, że Lili nie postanowi wystąpić w roli mojej... sekretarki :( Wczoraj pozbawiła mnie pięknej podkładki z muszelek pod gorący garnek :(

Posted

Cholerka, powinnam była wczoraj Doktora poprosić o receptę. Bo jakbym miała się teraz zapisać do lekarza pierwszego konfliktu, to na samą myśl ciśnienie mi idzie niebezpiecznie w górę! ;) :D

Posted

Cholerka, powinnam była wczoraj Doktora poprosić o receptę. Bo jakbym miała się teraz zapisać do lekarza pierwszego konfliktu, to na samą myśl ciśnienie mi idzie niebezpiecznie w górę! ;) :D

Ale się uśmiałam serdecznie, świetne określenie.Nutusiu, mogę się nim czasem posługiwać?

Posted

No właśnie nie jak sedalin. W dużo większym stężeniu jest on stosowany przy znieczuleniu do zabiegów operacyjnych, czyli usypia i znieczula zwierzę.

P. Kasia w ogóle proponuje, by niczego Czetce nie podawać, bo słyszała od znajomych o większej szkodzie podania takiego preparatu niż pożytku. Ale lepiej mieć w zanadrzu plan B - stąd zaopatrzyłam się w specyfik polecany przez naszego Doktora jako bardzo skuteczny i bezpieczny.

Pokerku, a stosuj sobie określenie, bardzo proszę! Nie jest moje, ale też w urzędzie patentowym nikt go nie zgłosił ;)

Posted

Nutusiu, Czetka Czetką, ale Tobie polecam pramolan :) - sama biorę i widzę, że zakręcenie zdecydowanie mi się zmniejszyło :)

chyba i ja sobie zakupię....

Ale się uśmiałam serdecznie, świetne określenie.Nutusiu, mogę się nim czasem posługiwać?

moja znajoma - lekarz ma brata księdza, więc gdy razem przychodzą gdzieś do przyjaciół , słyszą często, że "przyszedł pierwszy kontakt i ostatnie namaszczenie" :)

• Upvote 1