kikou Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 wyjasniam zamieszanie z domem tymczasowym: w sprawie dt dla Lodowki byly prowadzone wstepne rozmowy, niemniej przepelniony dt nie dal jednoznacznej odpowiedzi... ja chcialam wziac Lodowke w czwartek, poniewaz w srode w nocy wracam dopiero z Niemiec...a Naa miala ja przechowac tylko od poniedzialku do mojego przyjazdu, zeby jak najszybciej zaopatrzyc ja medycznie..... a czwartek bede w schronisku i wezme Promyka do siebie...ale to nie ja jestem tym docelowym platnym domem tymczasowym, psiak moze u mnie zostac ze dwa tygodnie w tym czasie musi sie cos znalezc... dr Hildebranda znam leczylam u Niego wiele zwierzakow... teraz pytanie, czy przyjmie Promyka bezplatnie? czy to ma byc normalna wizyta platna na klinikach... Quote
Lionees Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [quote name='kikou']wyjasniam zamieszanie z domem tymczasowym: w sprawie dt dla Lodowki byly prowadzone wstepne rozmowy, niemniej przepelniony dt nie dal jednoznacznej odpowiedzi... ja chcialam wziac Lodowke w czwartek, poniewaz w srode w nocy wracam dopiero z Niemiec...a Naa miala ja przechowac tylko od poniedzialku do mojego przyjazdu, zeby jak najszybciej zaopatrzyc ja medycznie..... a czwartek bede w schronisku i wezme Promyka do siebie...ale to nie ja jestem tym docelowym platnym domem tymczasowym, psiak moze u mnie zostac ze dwa tygodnie w tym czasie musi sie cos znalezc... dr Hildebranda znam leczylam u Niego wiele zwierzakow... teraz pytanie, czy przyjmie Promyka bezplatnie? czy to ma byc normalna wizyta platna na klinikach... Kikou jestes niesamowita:loveu: Dobre i 2 tygodnie,ogłoszeń jest milion,a my cały czas bedziemy sie rozglądać za innym domkiem.Agnieszka miała popytac o ten dt płatny,ale narazie się nie odezwała.Miejmy nadzieję,że uda sie coś załatwic przez te 2 tyg.Tylko co z kasą? Jezeli nie byłoby możliwosci wizyty u weta bezpłatnie,to myslę,że dziewczynki,które oferowały pomoc finansową Promysiowi(te od Lodóweczki),nie miałyby nic przeciwko,żeby ich pieniążki przeznaczyc na leczenie.Gdyby było mało,to rzuć hasło,a dozbieramy. Quote
majqa Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Jejku, możesz wziąć Promyka na 2 tyg.? Co do odpłatności wizyty, trzeba przeczesać wątek, bo były deklaracje pomocy w razie potrzeby, deklaracje finansowe, nie domowe. Quote
Lionees Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Właśnie odczytałam maila.Napisała do mnie dziewczyna/pani Ola z ogłoszenia Skarbunia,prosiła o link na wątek Skarbusia.Zaprosiłam ją tu,może cos sie z tego wykluje?:razz: Quote
Lionees Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Odnaśnie finansów to: monika 083- dorzuci grosza i/lub porobi bazarki Mruczka-50zł/miesięcznie fona-30zł/miesięcznie,bazarki Quote
Lionees Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 sleepingbyday napisał(a):przepraszam za wzniecanie nadziei... ta pani :roll: ola to ja. nie poznałam skarbka na zdjęciach!!!! byłam na wątku owszem, ale widziałam tylko pierwsze fotki.... to troche smieszne zdarzenie, ale z kolei wiem, co czujecie... wczoraj wrzuciłam ogłoszenie z czworonogów na watek kajtka z łodzi, małego dziadunia, do którego adopcji sie przymierzam, ale.... jest tam jeszcze jedna chetna. niespotykane na dogo: odbywa się "walka" o starego kundla :evil_lol:. anyway wrzuciłam jej do rozważenia skarbka, bo nie wiadomo, kto wygra batalię, a jak widać dziewczynie wiek psa nie przeszkadza... Witaj Sbd!!!:mdrmed: Tak czy siak jesteś na wątku,a Ty kochasz staruszki,dlatego zdziwiłam się że takie dziadki się tu przewijają,a SBD nie ma.A tu niespodzianka-Sbd,czuwa:loveu: Quote
sleepingbyday Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Renata5 napisał(a):Właśnie odczytałam maila.Napisała do mnie dziewczyna/pani Ola z ogłoszenia Skarbunia,prosiła o link na wątek Skarbusia.Zaprosiłam ją tu,może cos sie z tego wykluje?:razz: przepraszam za wzniecanie nadziei... ta pani :roll: ola to ja. nie poznałam skarbka na zdjęciach!!!! byłam na wątku owszem, ale widziałam tylko pierwsze fotki.... to troche smieszne zdarzenie, ale z kolei wiem, co czujecie... wczoraj wrzuciłam ogłoszenie z czworonogów na watek kajtka z łodzi, małego dziadunia, do którego adopcji sie przymierzam, ale.... jest tam jeszcze jedna chetna. niespotykane na dogo: odbywa się "walka" o starego kundla :evil_lol:. anyway wrzuciłam jej do rozważenia skarbka, bo nie wiadomo, kto wygra batalię, a jak widać dziewczynie wiek psa nie przeszkadza... EDIT: przejrzałam zaległe posty i widzę, że miałam prawo nie poznac, bo to inny pies... doszedł do watku po mojej pierwszej wizycie.. a cos mi nie pasowało z promykiem....hhmmm Quote
Lionees Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 [quote name='majqa']Jejku, możesz wziąć Promyka na 2 tyg.? Co do odpłatności wizyty, trzeba przeczesać wątek, bo były deklaracje pomocy w razie potrzeby, deklaracje finansowe, nie domowe. Majquś piękne teksty piszesz,pięknie sie wysławiasz,a ja taka nie okrzesana.Prosiłaś o "przeczesanie" wątku,a ja Ci na pw odpisałam:"już przeleciałam" wątek:shake::grins: Quote
majqa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Renata5 napisał(a): (...) "już przeleciałam" wątek:shake::grins: Ależ, ależ...przelatywanie w to mi graj! :evil_lol: Quote
bico Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 iwa77 napisał(a):A ja mam dobre wieści - Pani z Warszawy zadzwoniła ponownie i zza ciemnych chmur zaczyna wyłaniać się słoneczko dla Skarbusia. Chyba będzie DS ! Wysyłam umowę adopcyjną do Pani ! Jestem z nią w kontakcie i będę informować . Jeżeli jest szansa na DT dla Promyczka to nie ma na co czekać , żeby nie było znowu za późno ! Boże, żeby z tym domkiem się udało, bo ja zawału dostanę:-(:-(:-( nawet boję się tu zaglądać:oops: ale widzę, że jest NADZIEJA:multi: dajcie znać, bo sfiksować można ze strachu:-( Quote
sleepingbyday Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 no czuwa, czuwa... a jaknbym kiedys przegapiła, to dzidków do mnie linkujcie.. rany, trzymam za skarbka kciuki... byłoby fantastycznie, jakby sie udało! Quote
NaamahsChild Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 kikou napisał(a): a czwartek bede w schronisku i wezme Promyka do siebie...ale to nie ja jestem tym docelowym platnym domem tymczasowym, psiak moze u mnie zostac ze dwa tygodnie w tym czasie musi sie cos znalezc... dr Hildebranda znam leczylam u Niego wiele zwierzakow... teraz pytanie, czy przyjmie Promyka bezplatnie? czy to ma byc normalna wizyta platna na klinikach... Noo, wreszcie się dokopałam i wreszcie działa mi dogomania!:multi: kochana, ja mogę go wziąć do doktora, wizyty nie da rady zrobić bezpłatnej, ale jak pójdę tam ja z nim, to zapłacę tylko za leki (on jak mnie widzi, to dostaje szału:evil_lol: ale przynajmniej już bez Lolity, także i tak nerwów mniej:evil_lol: ostatnio przyszłam z kocurem, to prawie ze stołka spadł, pytam się go ile płacę za wizytę, a on na mnie spojrzał i tylko: "do domu i zdać biochemię, ale już!") Mogę z nim pojechać, nawet dziś, wziąć go ze schronu nawet autobusem, pytanie czy są na to jakieś fundusze?:oops: Czekam na zwrot z fundacji i stypendium, ale póki co.. to raczej ciańko - mwiem ciotki, że rozumiecie:oops: EDIT: p.s. się nie pochwaliłam.. zdałam tą biochemię!:evil_lol::multi: Już wiem, że będę weterynarzem, jeszcze tylko anatomia patologiczna i powiem kiedy!:cool3: Quote
majqa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 [quote name='NaamahsChild'](...) ja mogę go wziąć do doktora, wizyty nie da rady zrobić bezpłatnej, ale jak pójdę tam ja z nim, to zapłacę tylko za leki (...) Mogę z nim pojechać, nawet dziś, wziąć go ze schronu nawet autobusem, pytanie czy są na to jakieś fundusze?:oops: (...) Reniu, plizzz powtórnie...Jak dobierzesz się do wątku, looknij we własny, wiadomy post, napisz do osób, które deklarowały pomoc finansową (miałam czuja). Dziękuję Naa, że jesteś! :loveu: A czemu nie odbierałaś ode mnie info na gg.:mad: ;) Quote
majqa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Uporządkujmy sprawy (poprawcie mnie, jeśli coś przegapiłam): 1. Kwestia - tu znak zapytania - Pani z W-wy 2. Kikou bierze Promyka na 2yg. - pytanie, co dalej 3. Naa - bierze, jeśli uda się to dograć, Promyka do weta - tu groza rozpoznania, sprawa leczenia (finanse) i...nie ma co dalej dzielić włosa na czworo, póki to się nie zadzieje 4. Sprawa Skarbusia - gdzie jego umiejscowić, wizualnie i opisowo jest w lepszej formie, czyli obsługa pod kątem zdrowia łatwiejsza Quote
NaamahsChild Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 [quote name='majqa']Reniu, plizzz powtórnie...Jak dobierzesz się do wątku, looknij we własny, wiadomy post, napisz do osób, które deklarowały pomoc finansową (miałam czuja). Dziękuję Naa, że jesteś! :loveu: A czemu nie odbierałaś ode mnie info na gg.:mad: ;) Właśnie zobaczyłam, że wczoraj musiałam włączyć opcję "nie odbieraj wiadomości od nieznajomych", a czekałam na Ciebie do 0:30:roll: Down ze mnie:eviltong: Quote
majqa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 NaamahsChild napisał(a):(...) wczoraj musiałam włączyć opcję "nie odbieraj wiadomości od nieznajomych", a czekałam na Ciebie do 0:30:roll: Down ze mnie:eviltong: To się mogłam przedstawiać do skutku. Odbyłam za to konferencję z Pixie. :evil_lol: Down? A gdzież tam! Na ten nobliwy przydomek trzeba sobie zaslużyć. ;) Quote
NaamahsChild Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Vistę mam - a to wiele tłumaczy. Śnieg we Wrocku eh, to dłuugaśny spacer odpada, bo moja princess nr 1 sobie łapeczek zbytnio nie poszarga brudem, a princess nr 2 - wytarza się w nim za dwoje:diabloti: Ja też konferencją z pixie przeprowadziłam i czekałam na Ciebie - to sobie mogłam czekać:roll: Quote
kikou Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Naa jesl mozesz to wez dzisiaj Promyka ze schroniska, wypisz na mnie na dom tymczasowy, Pani ktora wydaje psy ma moje dane ale jeszcze wysle Ci na pw.... zabierz go na kliniki dzisiaj zeby dluzej sie nie meczyl, a ja go odbiore od Ciebie jutro tak jak mialam odebrac Lodi... wyglada na to, ze dziewczyny deklarujace wplaty na dt zwroca Ci ewentualnie koszty wizyty i lekow.. Quote
Isadora7 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Ciotki kawe na łąwe jak w końcu a allegrem robić. Wczoraj nie miałm juz siły myslec, pytać... (byłam na targach reklamy i nogi mi weszly tam skąd wyrastaja, a mózg miałam przenicowny na drugą stronę) Quote
NaamahsChild Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Ja pojadę po niego do schronu. Ale nie mam czym zapłacić za weta..:roll: Quote
NaamahsChild Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 509759692 - to moja kom, proszę Was o kontakt, będzie tam teraz któraś z Was? Odbiorę psa, lecz potrzebuję za co iść z nim do weta, ja mam ostatnie 25 zł. Nie wiem czy to wystarczy (najwyżej będę piła herbatę póki co).. Quote
majqa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Isadoruś, allegro nie było przez Renię odwołane, W-wa = znak zapytania, DT na 2tyg u Kikou tylko chwilowo rozwiązuje sprawę. Rób to allegro dla Skarbusia. Może przecież się zdarzyć, że jakiś domek uprze się na Promyczka, a Skarbuś wciąż będzie na lodzie. Naa, jeśli znasz się z wetem, dasz radę odroczyć płatność 2-3 dni, byśmy wiedzieli z jaką kwotą się zmierzyć? Quote
Lionees Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 [quote name='majqa']Isadoruś, allegro nie było przez Renię odwołane, W-wa = znak zapytania, DT na 2tyg u Kikou tylko chwilowo rozwiązuje sprawę. Rób to allegro dla Skarbusia. Może przecież się zdarzyć, że jakiś domek uprze się na Promyczka, a Skarbuś wciąż będzie na lodzie. Naa, jeśli znasz się z wetem, dasz radę odroczyć płatność 2-3 dni, byśmy wiedzieli z jaką kwotą się zmierzyć? Jasne,że nie.Rób Dorotko.Zaraz pisze pw do dziewczyn,które deklarowały pomoc finansową.Tylko jak miałyby sie skontaktować z Naa(super,że jest skrót do jej nicku;))żeby jej przekazać pieniążki...powiem,żeby weszły na watek i potwierdziły swoje deklaracje,a Naa wysle im nr konta.Chyba tak to zrobic,co? Quote
Recommended Posts