Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oddam [B]DICORTINEFF - VET[/B] (+ ulotkę i opakowanie) - do uszu/oczu - zostało malutko, ale może na 2-3 razy jeszcze starczy.
Na opakowaniu pisze, że na receptę.
Ważność - 05.2014

Mam na zbyciu jeszcze [B]ORIDERMYL[/B], maść do oczu/uszu, również na receptę (+ ulotkę, opakowanie i czysty, gumowy wkład (nie wiem jak to nazwać) do lepszego spłynięcia maści do ucha).
Jako że na maść trochę się wykosztowałam (50 zł), a zostało jeszcze trochę ponad połowę, liczę na niewielki zwrot kosztu w postaci kilku(nastu) zł.
Ważność - 07/06/2014

Znalazłam jeszcze ćwierć tabletki na odrobaczenie [B]Dehin[/B] (ważność - 04/2016) i pół tabletki, też na odrobaczenie, tylko trafiło mi się opakowanie z nazwą po rosyjsku i bez daty ważności (ale podejrzewam, że ma długą datę - kupowane niedawno) - oddam za darmo.

Ew.mogę pokryć koszty wysyłki, jeśli leki trafią do bezdomniaków.

Posted

[quote name='EVA2406']Mam do oddania 38 tabl Luminalum Unia 100 mg. Ważne do 01.2016

[B]Wysłane do Crys.[/B][/QUOTE]

Lek doszedł. Dziękuje pięknie :)

Posted

[quote name='Majkowska']Mam do oddania [B]INSULINĘ Insulatard i Novorapid[/B] . Nie orientuję się w psiej cukrzycy, ale jeśli by się jakiemus pieskowi przydała to chętnie oddam. Insulatard : 4 ampułki pełne z otwartego opakowania, Novorapid 4 ampułki z otwartego i jego całe z 5 ampułkami. Ważne do maja 2015, przechowywane w lodówce.

Mam też zastrzyki [B]FRAXIPARINE[/B] 10 strzykawek ( całe nowe opakowanie) - jest to przeciwzakrzepowe bodajże. Ważne do lutego 2016.[/QUOTE]

czy jest jeszcze aktualne?

Posted

oddam
[B]THEOSPIREX 300 MG[/B] 31 tabletek ważny do 2015 r

BERODUAL (0,5 MG+0,25 MG)/ML roztwór do nebulizacji
prawie cała butelka ważna do 2016 r

[B]PULMICORT 0,125 MG/ML [/B]zawiesina do nebulizacji ponad 2 opakowania ważne do 2015 r

dw ostatnie leki stosowane miedzy innymi przy przewlekłym (starczym) zapaleniu oskrzeli ze specjalnym elektrycznym urządzeniem do inhalacji które w razie potrzeby tez posiadam

sporadycznie tu bywam wiec proszę o telefon 504 572 030 ania

Posted

Potrzebujemy dla chorej shar-peiki Diory:
Encorton 20 mg
Hepatiale
Geriavit Vet
Jeśli ktoś ma do oddania chociaż niewielkie ilości w/w leków proszę o kontakt na pw lub tel. 602 763 368

Posted

[quote name='Niewyspana']Oddam [B]DICORTINEFF - VET[/B] (+ ulotkę i opakowanie) - do uszu/oczu - zostało malutko, ale może na 2-3 razy jeszcze starczy.
Na opakowaniu pisze, że na receptę.
Ważność - 05.2014

Mam na zbyciu jeszcze [B]ORIDERMYL[/B], maść do oczu/uszu, również na receptę (+ ulotkę, opakowanie i czysty, gumowy wkład (nie wiem jak to nazwać) do lepszego spłynięcia maści do ucha).
Jako że na maść trochę się wykosztowałam (50 zł), a zostało jeszcze trochę ponad połowę, liczę na niewielki zwrot kosztu w postaci kilku(nastu) zł.
Ważność - 07/06/2014

Znalazłam jeszcze ćwierć tabletki na odrobaczenie [B]Dehin[/B] (ważność - 04/2016) i pół tabletki, też na odrobaczenie, tylko trafiło mi się opakowanie z nazwą po rosyjsku i bez daty ważności (ale podejrzewam, że ma długą datę - kupowane niedawno) - oddam za darmo.

Ew.mogę pokryć koszty wysyłki, jeśli leki trafią do bezdomniaków.[/QUOTE]

Nieaktualne.

Posted (edited)

Mam do oddania:
Geriadog
Lotensin 10 mg
Uro-Pet

Jutro przekażę je fundacji Animalia, kontaktujcie się, proszę, z supergogą - może oni ich nie będą potrzebiwać. Geriadogu jest niedużo, więc wysyłka jest nieopłacalna.

Edited by fona
Posted

Ja chętnie bym wzięła Lotensin dla naszego Dyzia staruszka - tu jego wątek:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/220741-Dyziulek-z-chorym-serduszkiem-potrzebne-wsparcie-na-leki-i-weta[/URL]

Posted

[quote name='zuzka1601']chętnie przyjmę geriadog dla podopiecznych fundacji shar-pei[/QUOTE]

Podaj adres - jak mój TZ przywiezie leki - wysle Wam.
Lotensin - przekażę dla chorego Dyzia u KateBono.

Kto potrzebuje Uro-Pet?

Posted (edited)

[B]Mam DENTISEPT - 20 g - 2 tubki, jedna cała, druga prawie cała. Ważność do 03.2015 i 09.2015 - wysłąne do kinka_kinga7[/B]
[B]URO-PET - pasta - do 2015[/B] - niestety nie jest duzo, ale zawsze trochę. Chętnie wysle, jak potrzebna - przyjechała od Fony. - [B]wysłane do kinga_kinga7[/B]

Może ktoś potrzebuje.

Mam tez ludzkie leki, niektóre brała moja suka.
A może ktos potrzebuje dla kogoś z rodziny. Odstąpię za darmo rzecz jasna - zostały po Mamie (!). Jesli są zapisane przez lekarza to ja chętnie prześlę.

Enarenal 5 mg - ważny do 10.2013 - krótko, ale jeszcze można wziąć - [B]wysłany dla majqa[/B]
Xifaxan - 200mg - wazny do 09.2014 - [B]wysłane do kinga_kinga7[/B]
Concor Cor - 1,25 mg - ważny do11.2014 - [B]wysłany dla majqa[/B]
Torecan 6,5 mg - ważny do 04.2016 - [B]przekazany dla KB[/B]
Tritace 2,5 (22 opakowania) ważne do 12.2016 - [B]przekazany dla KB[/B]
Digoxin Teva - 3 opakowania, ważne do 01.2014 - [B]wysłane do kinga_kinga7[/B]
Vicebrol 5 mg - ważne do 11.2014 - [B]wysłany dla majqa[/B]
Molsidomina WZF - 4 opakowania - ważne do 12.2013 (1 opakowanie) i 06.2014 - 2 opakowania. - [B]wysłane do kinga_kinga7[/B]

Tym sposobem leki rozdysponowane. Mam nadzieje, że Komus jeszcze pomogą. Mama by tego chciała.

Edited by supergoga
Posted

[quote name='supergoga'](...)
Enarenal 5 mg - ważny do 10.2013 - krótko, ale jeszcze można wziąć - [B]wysłany dla majqa[/B]
(...) Concor Cor - 1,25 mg - ważny do11.2014 - [B]wysłany dla majqa[/B]
(...) Vicebrol 5 mg - ważne do 11.2014 - [B]wysłany dla majqa[/B]
(...) [/QUOTE]
Bardzo gorąco dziękuję Supergogo w imieniu swoim, mojej Mamy i dwóch suń. :Rose: