Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To slychac ,ze zostaly usuniete 4 posty....niejakiej elik, ktora prosila o namiary na chirurga w Warszawie i 3 odpowiedzi w tym 1 moja....to ciekawe , dlaczego?I kto to robi?

Pozdrowienia dla Pipi i jej zwierzynca:)

Posted

Pipi - jestem tu pierwszy raz... jestes wielka Ciotko!!!

czego potrzeba do wzmocnienia ogrodzenia?bo ze bramy potrzeba to widze...

jesli trzeba cos wysylac to wyslijcie mi maila ze szczegolami - bardzo prosze - pod - moj nick z dogo @yahoo.com

Posted

Wczoraj z Eveliną miałyśmy przyjemność być u Pipi. Poświętniaki robią postępy, wlazłam na ich terytorium i Saba i Nora wychodziły do jedzenia choć jestem obca. Nora to już całkiem niezła, a Saba się ośmiela.Będą foty.
Najpilniejsza potrzeba to płot, jest już wiosna, psy będą rwać się na podwórko, teraz Pipi musi wyprowadzać na smyczy każdego z osobna. Trzeba się dowiedzieć u wójta, co z tą pomocą, bo ogrodzenie potrzebne na cito, żeby psy już wiosną biegały luzem. Ogrodzenia wcale tak dużo nie potrzeba, bo Pipi wpadła na pomysł, żeby tylko część podwórka ogrodzić. Na pewno nasza pomoc finansowa też będzie potrzebna, szkoda żeby psiaki jak będzie słoneczko siedziały w domu...

Posted

Nie będę pisala co myslę o fotosiku,bo mnie z dogo wywalą...W pierwszym poscie będzie Sabowo-Norkowo,czyli poświetniakowo....Powiem wam tylko,że Saba i Nora poczyniły postepy..Norka wabiona moim pieknym głosem (hahaha) nawet wychodzi z ukrycia...Metodą na parówkę nawet nieznajoma Randa dokanała niemozliwego..Obie suki jadły z ręki...na wszelki wypadek bały się,ale jest to zupełnie cos innego,kiedys po wejściu obcego człowieka do kojca zwiewały gdzie pieprz rośnie..
Mam niespodziankę od Pipi,ale to w następnym poscie :)
Teraz Saba i Nora (bardzo wiele zyskały po zabraniu Gucia :)) Gucio tez:)

Posted

Niespodzianka od Pipi...po która z całą swiadomością jechałam - to świnka morska Pusia...eeee tam Pusia...obejrzałam swinkę od dołu,tam nic innego tylko ewidentne męskie jajca...jaka tam Pusia...Świń od dziś na zywa się Euzebiusz,dla przyjaciół Ebi :) ma duże zmiany skórne,był u weta...Został posmarowany od wszelkich pasozytów dostał iwermektynę...wydzierał się wniebogłosy...Ale to nic, mam nadzieję,że będzie dobrze.za tydzień powtórka z rozrywki...
Zmiany skórne sa widoczne gołym okiem,ale zeby pojśc do weta jego byli właściele nie pomyśleli...za to naprawdę z lekka doznałam szoku na widok pazurków...jak tak mozna...Teraz jest już ok,podleczymy świnię i bedziemy szukac domku...Oto Euzebiusz :) -mała świnka z wielkim pazurami...

"]

Posted

o matko i córko ale piękny proś:)
ja o nim już słyszałam od Pipi..........
do nas też "Norko-Sabki" jakoś w miare podchodziły, chociaż uważam, że Nora śmiało mogłaby dołączyc do stada lub iśc do bardzo wyrozumiałego domu.....kochana jest.

Posted

Oj, tak. Obcinanie pazurów u świniaków to jest problem. Moja koleżanka przynosiła swojeg oprosiaka do pracy, ja brałam cążki i rachu-ciachu i prosiak nawet nie krzyknął...
A I raz to właśnie takie zakręcone były...

pzdr.

Posted

o matko! toz to nie pazurki śwninkowe ale szpony! i do tego zakręcone na maxa...jak on bidulek chodził:(

a Sabcia juz prawie zarośnięta!:):) super!:)

powiedzcie mi - a gdzie Gucio...bo ja się gdzies w akcji zagubiłam:oops:

czy ktoś dostał jakąś odp. od tego zakichanego wójta????

Posted

andzia69 napisał(a):
o matko! toz to nie pazurki śwninkowe ale szpony! i do tego zakręcone na maxa...jak on bidulek chodził:(

a Sabcia juz prawie zarośnięta!:):) super!:)

powiedzcie mi - a gdzie Gucio...bo ja się gdzies w akcji zagubiłam:oops:

czy ktoś dostał jakąś odp. od tego zakichanego wójta????

Gucio u Jamora.
Odpowiedzi nie ma......

Posted

Euzebiusz (Ebiś) ma obciete pazurki...tak długie i zakrecone pazurki znieksztalcają stawy..
Mam swoje 8 świniaków ...a wszystko zaczęło sie bardzo niewinnie- od prezentu gwiazdkowego..prezentem była Pajunia...piekna swinia :),najmądrzejsza na świecie...pozostałe 7- to świnki ze schronisk z allegro za 1zł,laboratoryjny,oddane bo juz się znudziły...moje swinie sa chyba rozwydrzone,bo jak słysza z rana kroki lub głos to piłują kraty ,kwiczą,staja na 2 łapkach...bo śniadanie się należy :) Najzwyczajniej w świecie są przyzwyczajone do czlowieka
Ebiś boi się człowieka,siedzi w domku... zostanie dziś zwazony, umyję mu klatkę (tylko dlatego,że p.wet kazała :))
Fajna rozmowa była u weta nt Euzebiusza;
p.wet:Ale skąd ta świnka???
ja:A wie pani, dziecku się znudzila i na szczęście była u osoby,która działa na rzecz zwierząt (tu miałam na mysli Pipi )
p.wet: to jakos dziwnie działa,skoro doprowadziła świnke do takiego stanu....
To rzuciłam się,żeby wytłumaczyć...

Słyszałam,że Evita wyprowadzila sabcię na spacer...no no no jestem pod wrazeniem :)
Randa podlizywała się Sabkonorkom jak mogła,zrobiła zresztą najlepsze zdjęcie..
Prawie wszystkie psy zostały sfotografowane..jak się pogodzę z fotosikiem,powstawiam..

Posted

Przyznam,że nie wiem co robić?Jeśli nie ma odezwu z strony p.wójta,to moja wizyta niczego nie zmieni.Już ja dobrze wiem co mówię.

. . . . .z ostatniej chwili. . . .dziś w nocy od wiatru upadł u mnie płot. . . .

Posted

Na szczęście z tej strony graniczącej z pustym siedliskiem,od strony pola.Jutro będę naprawiać,o ile mi się uda.To się nazywa mieć szczęście. . . .

Posted

Pipi, a może mimo wszystko zadzwoń do niego i się umów na rozmowę, nawet jak to nic nie da, ale będzie wiadomo na czym stoimy. PIPI MUSI MIEĆ TEN PŁOT CZY SIATKĘ!!! - wiosna już przyszła!!!!

Posted

[quote name='Ellig']To slychac ,ze zostaly usuniete 4 posty....niejakiej elik, ktora prosila o namiary na chirurga w Warszawie i 3 odpowiedzi w tym 1 moja....to ciekawe , dlaczego?I kto to robi?
Pozdrowienia dla Pipi i jej zwierzynca:)

Zostały usunięte posty ??
Sorki zupełnie nie łapie o co chodzi ? Mocno zaangażowałamsie gdzie indziej i nie byłam tu ładnych kilka dni. Czy było coś niestosownego w tych postach, że zostały usunięte ?

Posted

elik napisał(a):
Zostały usunięte posty ??
Sorki zupełnie nie łapie o co chodzi ? Mocno zaangażowałamsie gdzie indziej i nie byłam tu ładnych kilka dni. Czy było coś niestosownego w tych postach, że zostały usunięte ?

No wlasnie! Moim zdaniem nie, zadalas pytanie, 2 osoby odpowiedzialy w tym ja i postow nie ma....fru....................

Posted

Pipi napisał(a):
Na szczęście z tej strony graniczącej z pustym siedliskiem,od strony pola.Jutro będę naprawiać,o ile mi się uda.To się nazywa mieć szczęście. . . .

Pipi a kontaktowalas sie z lesnikami, oni naprawde chetnie pomagaja i daja drewno trzeba tylko do nich dotrzec poprosic o pomoc, najlepiej do najblizszego Lesniczego:)

Posted

Ellig napisał(a):
No wlasnie! Moim zdaniem nie, zadalas pytanie, 2 osoby odpowiedzialy w tym ja i postow nie ma....fru....................

I nawet nie wiadomo, który to mod tak zadziałał. Myślę, że to może być efekt działań modernizacyjnych na serwerze, bo przecież jeśli nic niestosownego w tych postach nie btyło, to kto miałby w tym cel, żeby je usuwać ?
A Pipi, poczkaj z tą wizyta u wójta. Nie piszcie na razie nic na wątku w tym temacie.