evita. Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Dziś dotarły do mnie tablety na robale dla psiaków i kociaków Pipi :multi: Pipi- jutro z rana wyślę je do Ciebie pocztą ;). Jeszcze raz baaaaaaardzo dziękuję za pomoc Malagos i jej Mężowi :Rose::Rose::Rose: Quote
Pipi Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Dziękuję evita Malagos i jej męzowi,dziękuję.Bardzo Wam dziękuję. Quote
enia Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 dziewczyny czy dla Saby przydałaby się taka klatka ? http://www.allegro.pl/item923042403_kennel_klatka_dla_duzego_psa.html bo ona musi sie nauczyć żyć wśród ludzi i zwierząt i nie być izolowana sama w pokoju ....bo jak Gucio pojedzie, to Pipi weźmie Norę z kojca do domu i co wtedy z Sabcią??? a może ktoś ma pożyczyć taką klatkę? albo wie gdzie najtaniej kupić? Pipi potrzebuje też drzwi z siatki żeby stado poumieszczać jakoś po pokojach tak żeby ją widziały i nie były odizolowane...... Quote
Ewix Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Aukcje, z których pieniążki chce przekazać Pipi: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5886551 Quote
Ellig Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 [quote name='enia']dziewczyny czy dla Saby przydałaby się taka klatka ? http://www.allegro.pl/item923042403_kennel_klatka_dla_duzego_psa.html bo ona musi sie nauczyć żyć wśród ludzi i zwierząt i nie być izolowana sama w pokoju ....bo jak Gucio pojedzie, to Pipi weźmie Norę z kojca do domu i co wtedy z Sabcią??? a może ktoś ma pożyczyć taką klatkę? albo wie gdzie najtaniej kupić? Pipi potrzebuje też drzwi z siatki żeby stado poumieszczać jakoś po pokojach tak żeby ją widziały i nie były odizolowane...... w sklepach mozna kupic takie plotki przegrody, wstawiane w drzwi ,zeby psy, dzieci nie przechodzily , najczesciej sa regulowane szerokosci ale trzeba znac podstawowy wymiar , czyli szerokosc drzwi..... Quote
Pipi Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Ewix,bardzo dziękuję.Śliczne rzeczy.Będę trzymała kciuki za powodzenie aukcji.Dzięki :loveu: Quote
Ellig Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Pipi! Witaj !Zmierz szerokosc drzwi od futryny do futryny, ktore maja odgradzac Ciebie od psiakow w innych poieszczeniach... Quote
enia Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ellig napisał(a):Pipi! Witaj !Zmierz szerokosc drzwi od futryny do futryny, ktore maja odgradzac Ciebie od psiakow w innych poieszczeniach... ja mam gdzieś łóżeczko dziecięce, może te szczebelki też da się wykorzystać do tej "zapory"? Pipi a jak ma sie Norka w nowym dla niej świecie tj. w domu? dogaduje się z resztą sfory? Quote
Pipi Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 enia napisał(a):ja mam gdzieś łóżeczko dziecięce, może te szczebelki też da się wykorzystać do tej "zapory"? Pipi a jak ma sie Norka w nowym dla niej świecie tj. w domu? dogaduje się z resztą sfory? Na razie jest za "zaporą",nie jest najlepiej,bo przez szybę "drą koty",zwłaszcza Jamnisia,się wydziera,a Nora patrzy,a Saba z Jamnisią,gdyby nie szyba??????,nie wiem co by było.Jak tylko Nora pokaże się,tak Jamnisia zaczyna,a reszta towarzystwa za nią.Norę co jakiś czas w szelkach wyprowadzam,to ona nie zwraca uwagi na psy,ale Jamnisia zaczyna i dziś Sasza z Jamnisią rzucviły się na Norkę.Na szczęście zaczęłam walić kijem od szczotki w podłogę,wrzasnęłam dwa razy i był spokój.Norę jednak dla pewności złapałam szybko na ręce.Nie łatwo jest,no ale zobaczymy.Wiecie co?,już wiosna jest,to chyba ja wyniosę się na podwórko,tam przynajmniej świerze powietrze.Byłam u lekarza,bo cosik nogi mi posłuszeństwa odmawiają,nie daję rady chodzić,bo jakieś bezwładne się robią i trzęsą się.Pani doktor skierowanie na badania wypisała i mam brać magnez i potas.Jutro pojadę na badania.Ale chciałam powiedzieć,że jak dzisiaj wróciłam z Ośrodka Zdrowia,to nie wiedziałam od czego mam zaczynać sprzątrać.Porozdzielane były po kilka i drzwi pozamykałam.Wracam,a wszystkie w jednym oknie mnie witają.Wchodzę i drzwi nie mogę otworzyć.Obierki od kartofli i marchwi/czekały dla Mietka/,mąka,makaron i kasza z szafki na podłodze.Garnek z płytki z wodą na podłodze.Polana pogryzione,chleb i przyprawy na podłodze. . . . . .szkoda słów.Wszystkie za karę/oprucz Nory i Saby/pozaciągałam do stodoły i będą siedziały tam do wieczora i na dokładkę kolacji nie dam.Płomyk z Alką już po 10 minutach wydostały się z karceru i widzę,że biegają po podwórku.Zaraz idę poszukam,gdzie znowu dziurę znaleźli.Ja już nie wiem,czy to coś da ta siatka na drzwiach.Jak oni drzwi otwierają,drzwi które zabezpieczone są gwoździem na górze wbitym.Farba pozdzierana,czyli pazurami i zębami darli po drzwiach,aż rozbujali gwoździa.O losie,a ja tak się dziś ucieszyłam,że słonko świeci,że na szosie sucho,że wiosna tuż,tuż.Chyba ich pozabijam i pokroję na kawałki. . . . . . Quote
enia Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 O ŻESZ.... a myślalam, że jak dwa wyjadą to będziesz miała lżej....... Quote
Pipi Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 enia,lżej,o wiele lżej.Teraz nie muszę ganiać aż tak daleko,po tym śniegu,tam do Poświętniaków.Ozikia z pod stodoły przeniosłam tu pod chałupę bliżej i tylko do Mietka i koguta idę,ale to tylko raz dziennie.Nakarmię i spokój.Ja k z jednej strony lepiej,to z drugiej gorzej.Jeszcze trochę i pójdą na podwórko.Już ja ich 'załatwię",bezczelne.Zawierciłam przed chwilą dziurę,przez którą wydostał się Płomyk z Alutką.Ona grzecznie pomaszerowała spowrotem do stodoły,a Płomyk wie w czym rzecz i trzyma się z daleka.Reszta,jak na razie zadowolona nawet w tej stodole,bo jak na razie obwąchują wszystkie kąty i na sianie szaleją.Ja zła,a oni mają mnie gdzieś.Dobra,dobra,zobaczymy jak wieczór przyjdzie.Gdyby tam były okna,to daję słowo,że wywaqliła bym ich z domu do tej stodoły.Tam całkiem fajnie.Może ja sobie tam gniazdko zrobię :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
enia Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Pipi musisz im jakąś dyscypline trzymać, jak sie zaczynają awanturować to niestety trzeba podnieść głos i ich do pionu ustawić - bo wlezą Ci na głowę...... a z tą stodołą to świetny pomysł- mają swój mały prywatny dołek :) i niech kruszeją ancymony...:evil_lol: Quote
Pipi Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Masz rację,no po dzisiejszym,już tak mnie wkurzyli,że ja Trochę w jamora się zmienię,a co :evil_lol: Idę tam do nich,zobaczę,czy Płomyk podejdzie do mnie,bo krąży przy stodole i chce tam do nich,ale pewnie jak mnie zobaczy,to zwieje.. . . Quote
evita. Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 A to gałgany jedne :mad: . Ciekawe co ich napadło dzisiaj z tą demolką. Dobrze, że odwilż, słonko- wiosna pewnie idzie- będą mogły więcej po dworzu biegać, a nie jakieś domowe przemeblowania urządzać ;) Quote
Szarotka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Pipi przyszlam na watek bo tamto zdjecie sie nie otworzylo. Quote
Pipi Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Bardzo mi miło.Luka jest jeszcze tu http://pl.tinypic.com/useralbum.php?ua=45It2s124q8k3wSrZL220Q%3D%3D,może teraz będzie dobrze. Quote
Evelin Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Zdjęcia Nory z Sabą..niestey jak zwylke sie śpieszyłam..zdjęcia Sabci za ciemne,nic nie widać... w dodatku fotosik muli... Krótko mówiac,wkleję to co mam.. Norcia jest fajna,boi się,ale sprawia wrażenia bardzo łagodnej suni..Sabcia,dziksza.. Może własnie musisz stać sie bardziej jamorowata, nie żałuj ich ,tylko walcz o nie. Nie szkodzi,że czasem może być im nieprzyjemnie,muszą czuc Twoje zdecydowanie...Co o tym myslisz??? "] "] Norcia ,na jednym zdjęciu w tle Sabcia Quote
Szarotka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Watek jest dlugi. Ile masz pieskow ?? Quote
Pipi Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Szarotka napisał(a):Watek jest dlugi. Ile masz pieskow ?? W tej chwili mam 14 psów i 10 kotów,kozła i koguta i kilka myszy. Moje psy są na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie-Posty-inf-1-6 Quote
enia Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 kurde - ona pożarła ci ten tapczan Pipi tak? widać jak zarasta futerkiem........ Quote
Pipi Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 a no,pożarła,ale jeszcze trochę zostało :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
evita. Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Zapraszamy na bazarek dla psiaków Pipi :) : http://www.dogomania.pl/threads/180573-MEGA-bazarek-torebka-ksiAE-A-ki-ciuchy-biA-uteria-i-inne-na-psy-Pipi-do-2-03 Quote
evita. Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Pipi- planowałyśmy z Enią wpaśc do Ciebie w ten weekend. Niestety moje auto zawiodło. Czy możemy wprosic się do Ciebie za tydzień ? :) pozdrawiam Quote
Pipi Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Ależ oczywiście,zapraszam za tydzień.Kto jak kto,ale ja doskonale rozumiem problemy samochodowe.Pozdrawiam cioteczki. Quote
Szarotka Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Pipi napisał(a):W tej chwili mam 14 psów i 10 kotów,kozła i koguta i kilka myszy. Moje psy są na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie-Posty-inf-1-6 A myszy to gdzie mieszkaja, tak luzem ?? i co koty na to ?? Quote
Recommended Posts