Iza. Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='li1']Tam nie ma wszystkich psow.[/QUOTE] brakuje tylko płomyka i kusego. Ogólnie to tamten wątek miał być o psach pipi, a ten tylko dla poświętniaków, ale wyszło jak wyszło. Quote
Pipi Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 No właśnie,wszystko się kićka.Ja też już się gubię. Quote
evita. Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Zapraszam do obejrzenia relacji fotograficznej z naszej wizyty u Pipi :) : http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie-Posty-inf-1-6/page184 Quote
Asiaczek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='evita.']Zapraszam do obejrzenia relacji fotograficznej z naszej wizyty u Pipi :) : http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie-Posty-inf-1-6/page184 Bułam, widzałam. Moi ulubieńcy to Kusy i Płomyk. No i Mietek;) Pzdr. Quote
Pipi Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Mnie nie sądzone cieszyć się nawet przez chwilę.Taki fajny w sobotę dzień spędziłam i pomoc nadeszła i cieszyłam się z tego.Ciocie evita z enią naładowały mi "akumulatory" i słonko świeci i z dachu kapie i wiosna nadchodzi. . . . . .Dwa dni się cieszyłam,że żyję,bo dziś od rana znowu sprowadzona zostałam na ziemię.Dowiedziałam się,że mnie tu już mają dość,że mam coś zrobić z tymi psami,że zaraz na początek mandat ze 300 zł dostanę itd,itd. . . . . Przyjechał do mnie pan dzielnicowy.Z pretensjami,między innymi takimi,że: "jak pani nabrała,to odpowiada,mają być po czepione,nie latać luzem,dlaczego nie ma ogrodzenia i temu podobne zarzuty".Dlaczego ja do wójta nie zgłaszam,jak pojawi się jakiś nowy, a w ogóle po co ja daję jeść?Powiedział,że on wie,że ja od ludzi psy zabieram,jakbym swoich miała mało.Miał na myśli tego co uśpiłam pieska z bezwładem tylnych łapek i zagłodzonego i o Bajce mówił i Foksi.Ludzie mówią,że pani karmiła całe poprzednie lato psy bezdomne i od ludzi psa z łańcucha zabrała i człowieka samochodem przekupiła,żeby psa oddał/Kajtuś/,a za suką wielką,to pani jeździła samochodem i ją sama łapała,że wszyscy widzieli/mówił o Koce/.Pani powinna siedzieć cicho i swojego nosa pilnować,a nie narzuca się i wszędzie wlezie.Długo bym mogła pisać,jak w przeciągu pół godziny władza chęci do życia mi zabrała.Pogadał,pogadał i pojechał.To wszystko,żeby inni widzieli,że jak się skarżą,to On,Władza coś robi,to znaczy,był,zrobi z nią porządek.Cieszą się teraz w chałupach,bo ja kilka dni znowu będę dusiła biedaków w mieszkaniu,bo będę się bała wypuścić.Myślę,że tym razem to sprawka nowego sąsiada,który powiedział mi,że szybko ze mną zrobi porządek. Słuchajcie kochane,ja mam prośbę do Was.Może chociaż z jeden telefon do pana Wójta w mojej sprawie,tak dla przypomnienia,że ja nie jestem sama,że pomagacie mi i odwalacie za niego robotę.Proszę,wstawcie się za mną,kto może.Przecież ja nie otrzymałam ani razu z Gminy pomocy,choć o to prosiłam i wójt zna sprawę.Proszę o to,bo już zapomnieli o tym,że ja nie jestem sama,że mam Was.Ja boję się,że któregoś pięknego dnia,jak będa widzieli,że ja pojechałam PKSem do miasta,to psy "załatwią',po swojemu i nikt nic nie będzie wiedział.Matko,dlaczego mi nie dadzą przynajmniej spokoju? Quote
Ellig Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 pipi ma kilka pytan... 1. Czy wystepowalas o pomoc do wojta na pismie? 2. Czy masz ogrodzona posesje tak ,ze zaden z Twoich psiakow z niej nie wyjdzie? Musisz pamietac o obowiazujacych przepisach, jesli chodzi o nowego sasiada to dlaczego mowi o tym ,zebys postawila ogrodzenie? W mysl prawa budowlanego musi byc wytyczona przez geodete, granica pomiedzy waszymi dzialkami i na tej granicy stawiacie ogrodzenie wspolnie, jezeli te dzialki sa ze soba sasiadujace. Quote
Pipi Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Elu,odpowiem: ad 1. tak,występowałam,odpowiedź omowna.Powód taki,że psy na mojej posesji,to psy właściciela,a nie gminne,bezdomne ad 2. Ogrodzenia nie mam całego,to znaczy,nie mam bramy,a reszta sie rozpada. Geodeta powiedział,że to jest sprawa umowna,powinniśmy sie dogadać.Ja myślę,że jakoś bym się z nim dogadała,tylko,że jak?,zrozum,ja nie mam żadnych dochodów i żyję z jałmużny,na prawdę i to nie jest żadna ściema.Ostatnio np.Kabaja mnie od kilku dobrych miesięcy karmi./Kabaju,przepraszam/To matka,to brat,płacą rachunki.Ostatnio syn mi pomógł,ale to pierwszy raz,bo od dwóch tygodni dopiero pracuje.Jak z nim dalej będzie jeszcze nie wiadomo.Niczego tak w życiu nie pragnę,jak iść do pracy i zarobić własnymi rękami. pytajcie,na wszystko odpowiem,żeby tylko to coś pomogło. Quote
Ellig Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Pipi, ja pytalam po to zeby wiedziec co mozna zrobic, a Ty sie tlumaczysz jakbys zrobila cos zlego. To ,ze pisalas do gminy, do Wojta to juz bardzo duzo bo zostal slad i na to mozna sie powolac, sa Cioteczki, ktore cie odwiedzily widzialy moga napisac jak jest, jezeli nie chce pomoc w utrzymaniu psow a rzeczywiscie nie musi/ przykre ale prawdziwe nie prowadzisz przytuliska ani schroniska/ to moze wesprze Cie w zbudowaniu pol na pol z sasiadem ogrodzenia.Jest jeszcze pomoc spoleczna w Gminie tam tez moim zdaniem mozesz liczyc na pomoc. zawsze mozesz powiedziec sasiadowi ,ze nie stac Cie na drogie ogrodzenie, ze np.zrobisz plot z tego co dostaniesz od lesnikow i tu jeszcze jedna wskazowka....nadlesnictwo, powinni Ci pomoc jak ich o to poprosisz, moze dadza deski na ogrodzenie..... Tyle tu Osob zaglada na Twoje forum, pewnie kazdy cos podpowie :) Quote
Nadziejka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 :iloveyou::iloveyou:Z Toba Pipiniu jestesmy serduszkami ! Zyczenia spokoju i codziennej radosci Tobie dzis skladamy:loveu::loveu::loveu:Kobieto ponad wszystkie:ylsuper::ylsuper:za Twoje Serce pieknie sie klaniamy! [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3].... co do tej wizyty to az mnie zatkalo ....jakiz to dobrodziej :shake:sie ma pojawic za plotem .....matenko ziemio [/FONT] Quote
enia Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 a zbieram maile na pw ta sprawa się powtarza, już kiedyś zdaje się UM czytał wątek o pomocy jaką organizujemy tutaj dla psów Pipi i jej samej- jesteśmy dorośli i w pełni odpowiadamy za siebie - komu i jak pomagamy co nie zmienia faktu , że psy w tej wsi są do Pipi podrzucane lub zabierane w drodze interwencji. Pipi odwala robotę za Wójta który ma ustawowy obowiązek zajmowania się bezdomnymi psami........Może on nie widzi tej bezdomności i okrucieństwa ??? Za to my w całej Polsce widzimy co się wyprawia na tej wsi i okolicach i jak traktuje się wrażliwe osoby które tym psom pomagają........ Pięknie panie dzielnicowy i panie wójcie!!!! my zrobimy co w naszej mocy żeby o waszym biernym stanowisku dowiedziała się cała Polska! Pipi ty teraz nagrywaj na telefon swoje rozmowy z myśliwym sąsiadem i dzielnicowym....... Quote
evita. Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Jest już gotowy tekst pisma do wójta. Ciotki kochane- wielka prośba- wysyłajmy takie pisma mailem i pocztą. Niech wiedzą, że Pipi nie jest sama, ale stoi za nią masa osób. Chętnym mogę wysłać gotowe pismo na maila Aha i przypominam jeszcze namiary: Wójt Gminy Wyszki Ryszard Perkowski 17-132 Wyszki ul Piórkowska 2 tel. (85) 730 58 90 fax (85) 730 58 99 e-mail [email protected] Quote
andzia69 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 to ja czekam:) zadzwoniłabym...ale z moją niewyparzona gębą, dzisiejszym dołem...mogłabym powiedzieć o jedno słowo za duzo i chyba nie byłoby to dobre!;) Quote
enia Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Andziu wysłałam, akcja rozgrywa się też na drugim wątku ... Quote
andzia69 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 enia napisał(a):Andziu wysłałam, akcja rozgrywa się też na drugim wątku ... wysłałam - faxem:) Quote
andzia69 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 evita. napisał(a):Jest już gotowy tekst pisma do wójta. Ciotki kochane- wielka prośba- wysyłajmy takie pisma mailem i pocztą. Niech wiedzą, że Pipi nie jest sama, ale stoi za nią masa osób. Chętnym mogę wysłać gotowe pismo na maila Aha i przypominam jeszcze namiary: Wójt Gminy Wyszki Ryszard Perkowski 17-132 Wyszki ul Piórkowska 2 tel. (85) 730 78 90 fax (85) 730 78 99 e-mail [email protected] dziewczyny -= podany jest zły nr faxu do gminy!!! właśnie oddzwonili do mnie ze...sklepu sportowego, do którego wysłałam fax! a propo jeszcze pomocy z gminy...Gmina ma obowiązek mieć podpisaną umowę ze schroniskiem odnośnie wylapywania bezdomnych psów...jesli nie ma i ktoś wyłapie psa to gmina powinna mu za to zapłacić!!! u nas kiedyś była zgłoszona rottka - gmina, na terenie której była suka zadzwoniła po schron i musiała zabecelować 1000 zł za złapanie psa! gdyby był jakiś znajomy prawnik to dobrze by było i w ten deseń uderzyć do tego "wójta"! Quote
evita. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 andzia69 napisał(a):dziewczyny -= podany jest zły nr faxu do gminy!!! właśnie oddzwonili do mnie ze...sklepu sportowego, do którego wysłałam fax! Namiary pochodziły z tej strony: http://www.ugwyszki.bip.podlaskie.pl/index.php?wiad=9409 Ale mają tam burdel, bo raz podają jeden tel i fax a raz inny. Jeśli ten o którym piszesz Andziu jest nieprawidłowy to może też okaże się właściwy: fax (0-85) 730 58 99 http://www.ugwyszki.bip.podlaskie.pl/index.php?wiad=9935 Quote
evita. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Randa napisał(a):ja tam pocztą wysyłam 3 sztuki Dzięki :) P.S. Mój priorytet też już poszedł ;) Cosik mi się zdaje, że panie zajmujące się w gminie korespondencją będą miały w najbliższych dniach troszkę więcej roboty niż zwykle :p Quote
Olga7 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Art. 10 [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]1. Zapewnianie opieki bezdomnym zwierzętom [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT] oraz ich wy[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ł[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]apywanie nale[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ż[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]y do zadań własnych Gmin . [/FONT] [FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT]3. Wy[FONT=TimesNewRomanPSMT]ł[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]apywanie bezdomnych zwierz[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ą[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]t oraz rozstrzyganie o dalszym post[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ę[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]powaniu z tymi zwierz[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ę[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]tami odbywa si[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ę [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]wy[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]łą[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]cznie na mocy uchwa[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ł[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]y rady gminy podj[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ę[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]tej po uzgodnieniu z powiatowym lekarzem weterynarii oraz po zasi[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ę[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]gni[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ę[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ciu opinii upowa[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ż[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nionego przedstawiciela organizacji spo[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ł[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ecznej, której statutowym celem[/FONT] [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]dzia[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ł[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ania jest ochrona zwierz[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ą[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]t. [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Art. 11 [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]1. Rada gminy może [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]w drodze uchwa[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ł[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]y przyj[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ąć [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]program zapobiegaj[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ą[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]cy bezdomno[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ś[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ci zwierz[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ą[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]t obejmuj[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ą[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]cy w szczególno[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ś[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ci : 1) sterylizacj[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ę [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]albo kastracj[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ę [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]zwierz[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ą[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]t; 2) poszukiwanie nowych w[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ł[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]a[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ś[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]cicieli dla zwierz[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ą[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]t; 3) usypianie [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ś[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lepych miotów.[/FONT] [FONT=TimesNewRomanPSMT] 2. Koszty realizacji programu, o którym mowa w ust. 1, ponosi gmina. Rozdział 10a Nadzór nad przestrzeganiem przepisów o ochronie zwierząt Art. 34a. 4. Organizacje społeczne, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, mogą współdziałać z Inspekcją Weterynaryjną w sprawowaniu nadzoru, o którym mowa w ust. 1. Art. 40. Organizacje społeczne, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, mogą współdziałać z właściwymi instytucjami państwowymi i samorządowymi w ujawnianiu oraz ściganiu przestępstw i wykroczeń określonych w ustawie. ==================================================================================== /skopiowalam z innego wątku-mam nadzieję,że Anitka nie ma nic przeciwko temu/ [/FONT][/FONT] Quote
Evelin Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 jak lepiej-mail czy poczta? Moge i tak i tak.. Quote
enia Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 olga7- my to wszystko wiemy- ale gmina chyba uważa, że nie ma problemu bezdomnych zwierząt oraz znęcania się nad nimi. Czy zagłodzenie( poświętniaki) , porzucenie ( Foksia,szczeniaki ), bicie, topienie ( kotek u Pipi z rzeki) uwiązanie tak aby nie miał kontaktu z człowiekiem (Bajka) oraz brak możliwości ruchu jest znęcaniem???? wg. GMINY I DZIELNICOWEGO raczej nie - to brak empatii i zwykłego odruchu serca, a tego niestety ci ludzie tam nie mają!:shake: cóż to sie wynosi ze środowiska i z domu.........no i trzeba jeszcze myśleć...... jeśli nasze apele pozostaną bez echa poprosze pewną Fundacje o zainteresowanie się i rozgłos medialny-a jak wiemy teraz w TV masa jest takich przypadków pokazywanych, więc i Falki mają szanse "zabłysnąć":angryy: Quote
evita. Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Podpisuje się rękami i nogami ;) pod tym co napisała Enia. Następne w "kolejce" są media no i oczywiście uderzenie do wojewody w sprawie jego "podwładnego" wójta ;) Quote
Ellig Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 evita. napisał(a):Jest już gotowy tekst pisma do wójta. Ciotki kochane- wielka prośba- wysyłajmy takie pisma mailem i pocztą. Niech wiedzą, że Pipi nie jest sama, ale stoi za nią masa osób. Chętnym mogę wysłać gotowe pismo na maila Aha i przypominam jeszcze namiary: Wójt Gminy Wyszki Ryszard Perkowski 17-132 Wyszki ul Piórkowska 2 tel. (85) 730 78 90 fax (85) 730 78 99 e-mail [email protected] Poprosze o pismo w sprawie Pipi na e-miala. Quote
evita. Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Ellig napisał(a):Poprosze o pismo w sprawie Pipi na e-miala. Pismo już poszło do Ciebie ma maila :) Quote
Recommended Posts