Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agaciaaa']Właśnie.. już wcześniej o tym pisałam, może to pomoże.. :roll:[/QUOTE]
AGACIAAA zostań matką chrzestną co??:loveu::lol: załóż wątek :lol::loveu:

Posted

[quote name='enia']AGACIAAA zostań matką chrzestną co??:loveu::lol: załóż wątek :lol::loveu:[/QUOTE]

Ojej, nie wiem czy sprostam temu zadaniu... Nie mam pojęcia co napisać, zeby jak najwięcej ludzi ściągnąć itp.
No ale jak nikt inny się tego nie podejmie, to coś pomyślę, tylko troszkę później.

Posted

[quote name='enia']Ty założysz wątek a my sie już tam porządzimy :)
chyba trzeba faktyczną historię małej opisać......[/QUOTE]

Ok, jak będziecie mnie wspierać to na pewno dam radę :lol:
W takim razie założę wątek, jak tylko pozałatwiam wszystko co mam załatwić i wrócę do domu ;)

Posted

[quote name='enia']Ty założysz wątek a my sie już tam porządzimy :)
chyba trzeba faktyczną historię małej opisać......[/QUOTE]
Enia,jestem za.Już tak mam dosyć tych ludzi tutaj i tego podrzucania,że niech chociaż cała Polska i nie tylko się dowie.Choć z drugiej strony mało to obchodzi tego,kto tak robi,a może innych zaboli?,nie wiem sama.

Agaciaaa,jsteś kochana,dzięki.Ja na pw napiszę Ci o niej wszystko co wiem,a Ty wybierzesz co tam będziesz uważała,co?

[quote name='Evelin']Pipi ja już Ci kiedyś pisałam,że w końcu oberwiesz,jak bedziesz wszystkich za wszystko przepraszać..
Pipi-hasło dla Ciebie na dziś: Nie przejmuj się durniami, alleluja i do przodu...zobaczysz bedzie lepiej,choc wiem,ze Ci trudno..Ludzie bywają podli niestety..ale są też fajni np my :) Tylko spróbuj napisać,że nie jesteśmy fajni...A wiesz moglabyś napisać,że nas lubisz :)
Zawsze miej przed oczami to,że to Ty robisz dobrze..już tyle stworków zawdzięcza Ci zycie.
Nie wiem czy mogę opisac sytuację o której rozmawiałyśmy...nie,jak zachcesz to sama napiszesz..
Przestało u was padać?[/QUOTE]
evelin,ależ ja Was uwielbiam,lubię,szanuję i nie wiem,czy potrafiłabym już żyć bez Was.Dziękuję,że jesteście ze mną.

Posted

Wątek dla Azulki to fajny pomysł :)
P.S. A ja przy okazji chciałabym baaardzo serdecznie podziękować Małagos :Rose: :Rose: :Rose: , która obiecała załatwić nam bardzo promocyjne ceny przy zakupie środków na robale ;) Dzięki temu z "puli bazarkowej" uda nam się odrobaczyć calutki zwierzyniec Pipi :)

Posted

Pipi zobacz czy Kropka by sie nie nadawała :
http://www.dogomania.pl/threads/179319-Domek-w-Niemczech-szuka-malego-psa-akceptujacego-koty-i-konie?p=14039275#post14039275
a tu Alutka:
http://www.dogomania.pl/threads/179242-ruda-suczka

i jeszcze tu:
http://www.dogomania.pl/threads/176816-Sprawdzony-dom-dla-A-redniej-suni-1-5-roku-do-3-lat
Pipi poczytaj w wolnej chwili "przygarne psa" i powklejaj foty z wątków bo ja mam blokady w pracy i nie mogę....
wszystkiego trzeba próbować.

Posted

O jejku,dziękuję,tylko,że ja nie mogę teraz,muszę do gminy jechać i już samochód czeka.Pan,który przywiózł karmę podrzuci mnie w jedną stronę.Zanim wrócę,nie będzie za późno?Kurcze,muszę jechać.Odwlekałam sprawę,bo pogoda nie pozwalała mi na dotarcie do gminy,a tu jeszcze taka okazja.Powinnam w dwie godziny się wyrobić spowrotem.Jak uda mi się coś złapać,to będę szybciej.

Kochana Ellig,przywieźli karmę.
4 worki po 15 kg czapi
[SIZE="4"]Bardzo dziękuję.

Posted

Udało nam się w końcu zakończyc bazarki, powysyłac fanty itp, więc czas na małe podsumowanie
Ze wszystkich ostatnich bazarków:
http://www.dogomania.pl/threads/1786...-u-Pipi-KONIEC
http://www.dogomania.pl/threads/1787...y-Pipi-do-3-02
http://www.dogomania.pl/threads/1784...-Pipi-do-30-01
http://www.dogomania.pl/threads/1787...o-02-02-KONIEC
udało nam się uzbierac 372 zł
A to wszystko dzięki łańcuszkowi dobrych serc- Kabai, Ewie Gonzales i Izie, które podarowały fanty (a Iza ponadto postanowiła też pokryc koszty wysyłek) , Enii i jej TZ, którzy robili wysyłki i koordynowali odbiór osobisty no i dzięki wszystkim kupującym, którzy postanowili wesprzec nas groszem (Elik postanowiła przekazac kupioną przez siebie ksiązkę do ponownej licytacji a Nefesza przekazała swoje koszty wysyłki na rzecz psiaków Pipi).
Serdeczne dzięki wszystkim .
Jeszcze nie zostało postanowione na co konkretnie zostanie przeznaczona ta kwota, ale póki co myślę, że warto byłoby pomyślec o m.in. o kastracji Gucia i sterylizacji kotów. Co na to darczyńcy fantów, kupujący i wszyscy zaangażowani w sprawę ?

Posted

jestem za kastracją futer które nie są "zrobione" karmy ostatnio suchej sporo poszło do Pipi więc pewno zapas jest:)
a Ty evita nie bądź taka skromna swoje fanty i moje (!) też wystawiłaś:evil_lol:

Posted

a to se pokadziłyśmy a Pipi uspypia pewno Kusego :) ten to ma farta ......:):evil_lol:
właśnie- Evelin Twoja przesyłka dotarła - jakoś nie wiem gdzie szukać tamtego wątku.....:p

Posted

Enia,fajnie,że dotarla...nareszcie,po przygodach i pomyłkach-ale dotarła...
Może wtrącę sie nie pytana...ale kastracja Gucia-poświetniaka byłaby bardzo potrzebna...Pipi bardzo chciałaby pomóc Guciowi...bardzo dużo jest w stanie temu poświęcić...
Plan dalekosiężny jest taki,że jesli się uda sprobujemy pocudować i spróbowac umieścić Gucia u Jamora..nie wiadomo czy Jamor się zgodzi, nie widomo czy nazbieramy kasy,nic nie wiadomo...ale od czegoć musi się zacząć..na razie randa napisała zapytanie do Jamora,czy jest to mozliwe...i czekamy na odpowiedź...a potem zobaczymy...chyba jamor (choć drogi) to jedyna szansa dla Gucia...
Co o tym myślicie? Po tym co te psy przeszły (a Pipi z nimi),chyba za wszelką cene trzeba dać Mu szansę..Jak Jamor się nie zgodzi-trdno-trzeba szukac dalej..

Posted

Boże Evelin byłoby cudnie!!! Gucio i Nora mi nie dają spać po nocach........
Norcia to taka przylepka ja już dawno chciałam żeby Pipi ją do domu zabrała ale mówiła, że Gucio sam sobie nie poradzi w kojcu.......ja sie zupełnie nie znam na tak wycofanych psach jak Gutek ale nawet myślalam o kenelu dla niego żeby w domu sie oswajał u Pipi ( pod warunkiem zmniejszenia psów tj. wyadoptowania)
ja jestem za socjalizacją Gucia! z dżemów miala iść kasa na kastracje ale Pipi zadecydowala ze chce prochy na robale, więc może teraz sie uda? :)

Posted

Na wszystko się zgadzam.Dziewczyny,to przecież Wasze pieniądze.Uważam,że ja nie mam co się mądrzyć i narzucać.Od dawna otrzymuję pomoc i staram się nie nadużywać Waszego zaufania.Za wszystko jestem dozgonnie wdzięczna i WIELKIE DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO.Jeśli chodzi o Gucia,to powinien być wykastrowany koniecznie,tylko jak ja mam teraz to zrobić? samochód rozwalony i jeszcze na razie,gdybym nawet mogła zaprowadzić do warsztatu,to i tak do puki śniegi nie stopnieją,nie mam jak się ruszyć,bo nie wyjadę ze stodoły.Był nawet u mnie pan z którym dogadałam się,że uprzątnie mi podwórko i nic z tego.Pług jest wielki,to po pierwsze/poszedłby po płotach/a po drugie jest tak udeptane i przymarznięte,że on twierdzi,że się nie da,no i pojechał.Ja po konserwy dla kotów cały czas,co jakiś czas jeżdżę do miasta PKS-em i po 10 szt tacham.Po prostu na razie nie mogę tego zrobić.Wyobraźcie sobie,że u mnie jeszcze niektóre psy nie poszczepione,bo wet jedzie jak zwykle i dojechać nie może,bo wie,że do mnie dojazdu nie ma,a na piechotkę nie bardzo mu się uśmiecha.Ja chyba wyślę mu na piśmie prośbę o zaszczepienie psów.Połowa ma też do marca tylko ważne.Ciężka ta zima i osobiście wolałabym zapaść się gdzieś w głęboki sen aż zrobi się ciepło.
Co do decyzji z pieniędzmi,proszę zadecydujcie same.W tej chwili trzeba odrobaczyć towarzystwo.

Jest 10 kotów,to potrzebuję 5 tabletek
Psów do odrobaczenia jest 5 dużych,to po 2 tabletki dla każdego,więc 10 szt potrzeba
po 1 i 1/2 tabletki trzeba podać dla 6 psów to jest 9 tabletek i 1 tabletkę dla jednego psa /Aza/

Jeśli niczego nie pokićkałam i przyjąć,że jedna tabletka na 10 kg masy ciała to potrzeba 25 tabletek na jedno odrobaczenie,no i zależy jakie to będą tabletki,bo czasem jest tak,że trzeba powtórzyć,żeby było dobrze po 10 - 14 dniach.Jeśli powtarzać,to potrzeba 50 tabletek.Ostatnio tak odrobaczane porządnie były ok rok temu.Potem tylko po razie dostawali,co kilka miesięcy.

Napisałam to dlatego,że przecież od Was zależy,tak,czy nie? Ja mogę tylko prosić i proszę o to.

Alutka,Płomyk,Mona,Luka,Jamnisia,Punia - im trzeba podać 1,1/2 tabl
Sasza,Kropka,Misio,Ozzy,Gucio - po 2 tabletki
Aza - 1 tabletkę
Koty - 5 tabletek /muszę je jeszcze nie które poważyć,bo są chudzielce,więc może nie każdemu potrzeba pół tabletki,może wystarczy 1/4,ale jak bym dała po pół,będzie pewniejsze.

Posted

a ha,a to już nie wiem,może w takim razie na karmę niech zostanie,to jak będzie się kończyła,to poproszę wtedy.A tych tabletek będzie tyle co napisałam?

Posted

:multi::loveu::kociak::kociak::bye::iloveyou::iloveyou::kociak:[FONT=Century Gothic]ach tyle istotek cudnych ! pozdrawiamy i serduszka przesylamy:loveu:[/FONT]

Posted

Jamor odpisał, ze może przyjmie Gucia na miejsce Rufusa(ma jechać do Niemiec,ale jeszcze ma mieć kastarcję, więc trochę to czasu jeszcze zajmie) bądź innego psiaka. Więc szansa jest i to wcale nie odległa. Teraz kasa: POTRZEBNE SZYBKO DEKLARACJE!!!!, Gucio drugiej takiej szansy mieć nie będzie, Jamor doprowadzi go do porządku.
Proszę, zmobilizujmy sie dla Gucia!!!