Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

obejrzałam przed chwilą film z Silesii chyba...jakos tu nie dozytalam, wiec prosze oswieccie mnie...Lek wet zakazal do Ol transportu kolejnych psow??To jest fakt i pewna sprawa???Drugie pytanie...gmina nie podpisala też umowy ze schronickiem...tak???CZyli co??Widzialam na filmie..myślałam, że pęknę...spory trasporterek kurzych łapek i podrobów dla pieskow w boksach...szok:crazyeye:..a mamusia pana palki oczywiscie uparcie twierdzi nie pokazujac twarzy- ze to nie sa zdjecia psow z ich schronu...paranoja....ale w takim razie akcja skuteczna chyba..prawda??Jak bedzie dalej z tym miejscem??CZy jest jakas wizja i perspektywa??

Posted

sybisia napisał(a):
Moja przyjaciółka chce wesprzeć finansowo biedaki wyciągnięte z OL. Proszę o inf. na jakie konto należy dokonać wpłatę (TOZ Kraków ? czy inny podmiot?)

Wpłać na Pro Animals, tym bardziej, że zadeklarowali pomoc dla missieek, ktora ma najwięcej olkuskich psów.

Posted

gonia66 napisał(a):
Jak bedzie dalej z tym miejscem??CZy jest jakas wizja i perspektywa??

Czekamy na oficjalne pismo Burmistrza, wtedy będziemy wiedzieć na pewno jakie decyzje zostały podjęte.

Posted

hanek napisał(a):
Czekamy na oficjalne pismo Burmistrza, wtedy będziemy wiedzieć na pewno jakie decyzje zostały podjęte.

Ok rozumiem, ale nowych psow nie moze przyjmować- tak??Chociaż poki co tyle dobrego...

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Reportaz w Kundlu jest super zrobiony!:multi:
Pani Magdo- wielkie dzięki w imieniu psiaków z Olkusza! :loveu:

Też mi sie podoba...bardzo dokładnie..dobrze byłoby aby ten link powędrował do jak najwiekszej ilości ludzi...niech też zobaczą...no i tam ten apel o domki dla psow...jejku..a co to była za psinka ta w najgorszym stanie??Tak pogryziona??Ma wątek na dogo??ChciaLBYM ZOBACZYĆ...wyglądała strasznie...:placz::placz::placz:Ciekawe, czy w ogole jest jeszcze wsód nas...

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Reportaz w Kundlu jest super zrobiony!:multi:
Pani Magdo- wielkie dzięki w imieniu psiaków z Olkusza! :loveu:

Zgadzam się w 100 % ! :loveu: Program był świetny !!! Z każdym dniem widać coraz więcej osób zaangażowanych w działania na rzecz psów z OL :multi:

Dziękujemy Pani Magdo - wspaniały reportaż ! :lol:

Posted

dziewczyny Wy byłyscie świetne ...w gadce az mi czasem :-( jak ULka mówiła ..........

a czy wiecie ze na NK juz pan zablokował ok 14 dzisiaj ...komentarze do fotek profilu itd itd

ja skomentowałam mu profil i fotke tego zwirza obsubanego ze skóry ..........

ze to olkuski pies .....itd

ale mozna do neigo słac meile ...ja wysłałam i nawet otrzymałam odp ....

zagnębimy chłopa nie załujcie czasu ślijcie

Posted

gonia66 napisał(a):
Też mi sie podoba...bardzo dokładnie..dobrze byłoby aby ten link powędrował do jak najwiekszej ilości ludzi...niech też zobaczą...no i tam ten apel o domki dla psow...jejku..a co to była za psinka ta w najgorszym stanie??Tak pogryziona??Ma wątek na dogo??ChciaLBYM ZOBACZYĆ...wyglądała strasznie...:placz::placz::placz:Ciekawe, czy w ogole jest jeszcze wsód nas...

ja też chciałabym wiedzieć co z sunią. Nie dopuszczam myśli, że....
p.s. rozesłałam link dot. reportażu do licznych znajomych

Posted

[quote name='ANETTTA']

a czy wiecie ze na NK juz pan zablokował ok 14 dzisiaj ...komentarze do fotek profilu itd itd

ja skomentowałam mu profil i fotke tego zwirza obsubanego ze skóry ..........

ze to olkuski pies .....itd

ale mozna do neigo słac meile ...ja wysłałam i nawet otrzymałam odp ....

zagnębimy chłopa nie załujcie czasu ślijcie
Kurcze..a o co chodzi..ktory to profil??Bo jakoś nie zrozumiałam...

Posted

W dzisiejszej Krakowskiej jest kolejny artykuł nt. OL. Pan P nie ma już pieniędzy na cokolwiek. Strasznie mi żal tych zwierzaków tam przebywających :placz::placz::placz::placz: Co się z nimi stanie?
Samorządowcy mają ponownie się spotkać i podjąć decyzję o losie tych biedactw.

Posted

malagos napisał(a):
a o jakim pruwatnym domu mówiła prowadzaca? Te psy - 20 sztuk -odebrane przez TOZ są u kogoś?

oooo WŁAŚNIE WLAŚNIE..TEŻ MNIE TO ZASTANOWIŁO...no i ta największa bidula...czy ktoś coś wie o niej????:-(

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
W dzisiejszej Krakowskiej jest kolejny artykuł nt. OL. Pan P nie ma już pieniędzy na cokolwiek. Strasznie mi żal tych zwierzaków tam przebywających :placz::placz::placz::placz: Co się z nimi stanie?
Samorządowcy mają ponownie się spotkać i podjąć decyzję o losie tych biedactw.

No właśnie, co będzie z tymi zwierzakami, które są w schronisku ? :( jak on nie ma już kasy to żeby nie próbował się ich pozbyć :( :( :(

A te 20 psów w domu prywatnym to nie chodziło o missiek?

Posted

Nie ma pieniędzy??To bardzo dziwne w takim razie...nie może chyba wurzucic psów- musi im coś znaleźć....dopiero miał takie śliczne schronisko- psy "kurze łapki i podroby" w skrzyneczkach do jedzenia...trocinki i firaneczki na budkachg przed mrozem...a już nagle nie ma nic????Na to chyba jest jakieś prawo.....:mad::mad::mad::mad:

Posted

Dom tymczasowy o którym mówiono w programie to coś innego niż dom tymczasowy u missieek. Psy missieek nie były pokazywane w programie. Tym bardziej trzeba pomóc missieek w ich ogłaszaniu.

Posted

Niniejszym ogłaszam konkurs, na krótkie ogłoszenie-protest - bez epatowania opisami okrucieństwa - zawierające konkretną propozycję pomocy dla bezdomnych zwierząt z Olkusza, może być ze zdjęciem, lub znakiem graficznym.
Nad nagrodą się zastanowię, nie ma jak pozytywne warunkowanie - a więc do wyboru - 200 zł dla zwycięskiego autora, który przeznaczy kasę na dowolnie wybrany przez siebie cel, potrzeby własne, lub zwierzęce. To z mojej kieszeni ta nagroda zaznaczam, nie z żadnej Fundacji. Oferta ta jest przyrzeczeniem publiucznym w rozumieniu przepisów k.c.
Ogłoszenie-protest będzie zamieszczone na stronach znanej, polskiej Fundacji zajmującej się statutowo prawami człowieka i równouprawnieniem.
Osoby utalentowane literacko - a jest ich wiele na dogomanii, aby nie zaśmiecać tego wątku - bardzo proszę o maile na priv.
Ewa

Posted

Nie rozumię , że nie ma pieniędzy. W każdym budżecie jest zapewniona część na bedomne zwierzęta. Dopiero zaczął sie nowy rok. U nas jeszcze z tej kwoty nie wydali złotowki a w Olkuszu już wszystko wydali ?

Posted

basia0607 napisał(a):
Nie rozumię , że nie ma pieniędzy. W każdym budżecie jest zapewniona część na bedomne zwierzęta. Dopiero zaczął sie nowy rok. U nas jeszcze z tej kwoty nie wydali złotowki a w Olkuszu już wszystko wydali ?

Pan Palka nie ma pieniedzy:roll: a nie miasto.
Pan Palka umowami zobowiazal do opieki nad bezdomnymi zwierzetami. Zakupil przeciez ziemie, wiec w czym problem? Niech ją sprzeda a bedzie mial na opieke.... "stary cwaniak" i tyle,.Chce jaknajszybciej pozbyc sie zwierzat aby nie ponosic kosztow. Przez tyle lat przyzwyaczail sie do tego,ze "bissnes' sie krecil, staly doplyw gotowki. Ale aby doplyw tej gotowki byl musial zwierzeta wykanczac aby mogl przyjac nastepne do wykonczenia i tak to sie krecilo a teraz? Gotowka=przyjety pies. ZERO nowych psow, ZERO doplywu gotowki.

Posted

Na tym watku czytalam ze p. Palka ma kase na rozbudowe nowego schroniska, :diabloti: a skad ma :crazyeye: z gmin z ktorymi mial umowy podpisane ale pewnie liczy jeszcze na to ze dostanie zgode na wybudowanie nowego schroniska i biznes bedzie sie krecil dalej. :mad: Niedoczekanie p. Palka :shake: Do solidnej i uczciwej roboty sie zabrac bo do renty jeszcze sporo latek brakuje :evil_lol:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Na tym watku czytalam ze p. Palka ma kase na rozbudowe nowego schroniska, :diabloti: a skad ma :crazyeye: z gmin z ktorymi mial umowy podpisane ale pewnie liczy jeszcze na to ze dostanie zgode na wybudowanie nowego schroniska i biznes bedzie sie krecil dalej. :mad: Niedoczekanie p. Palka :shake: Do solidnej i uczciwej roboty sie zabrac bo do renty jeszcze sporo latek brakuje :evil_lol:

:mad::mad::mad: mam nadzieje, ze nie powtorzycie bledu Krzyczek!! Zabraly Lachowi psy milosniczki zwierzat on sie smieje i smial, a teraz kasy nie ma na dalsze trzymanie psow po hotelach.:shake:

Kto utrzymywac bedzie psy to juz "bol glowy' najwiekszy UM Olkusz!!!! Wydawali zgode przez tyle lat wiec liczyli sie ze skutkami.
Nasza rola aby czuwac nad tym ze psy maja jedzenie, opieke,skuteczna pomoc weter, i adopcje ida, spokojnie bez paniki. Pomoc, to nie znaczy zwolnic go ze zobowiazan, ktorych sie podjąl. Jeszcze bedzie tu stawial warunki i psow nie wydawal????:angryy::angryy::angryy: Niech "ogon podkuli" i bedzie wdzieczny,ze ktokolwiek pomaga tym psom czyli tak defacto jemu. Jak sie we lbie poprzestawialo to pora aby ten leb na swoje miejsce wrocił. To nie sa jego psy to sa psy bezdomne, ktore mają isc do domow jak ktos wyrazi chce zaaopiekowania sie psem.
No i stowarzyszenie lokalne-niezapominajcie-powtarzaja, p.Zub, niejednokrotnie, ze powstalo dlatego, ze byla taka potrzeba spoleczna. Maja zielone swiatlo-DO ROBOTY-zwierzeta w schronisku czekaja!!