Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

jotpeg napisał(a):
wklejam olkuskie psy i koty, które są u Missieek:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/missieek-prosze-o-pomoc-w-szukaniu-domow-6-6-futer-75042/

http://www.dogomania.pl/forum/f486/31-chorych-slabych-kociat-z-mordowni-pomocy-u-missieek-122457/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/slodka-czekoladka-z-ol-ma-dt-u-missieek-pilnie-szuka-stalego-128837/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/kasztanka-przezyla-w-piekle-stracila-dzieci-cudem-uratowana-u-missieek-126562/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/dzika-przerazona-wilczyca-wrocila-do-missieek-pomocy-118364/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/charcikowata-sunia-z-ol-u-missieek-prosi-o-staly-domek-128839/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/foksterierka-z-mordowni-mlodziutka-piekna-u-missieek-128819/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/czarnulka-wielkosci-kota-zabrana-z-umieralni-teraz-u-missieek-128836/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/terier-walijski-mlody-z-mordowni-pilnie-dt-ds-u-missieek-128817/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/yorkogrzywacz-sprzedany-jako-yorczek-trafil-do-mordowni-pilnie-dt-u-missieek-128818/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/czarny-terier-nie-ma-jeszcze-roku-zaliczyla-mordownie-czeka-u-missieek-128838/

http://www.dogomania.pl/forum/f486/parszywa-dwunastka-kolejne-koty-znalazly-schronienie-u-missieek-128498/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/dalmatek-w-wersji-mini-z-mordowni-szuka-transportu-do-warszawy-128840/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/beauceron-zmieszany-ze-smokiem-starsza-sunia-juz-po-sterylce-szuka-domu-cudo-127701/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/mix-husky-piekna-suka-z-mordowni-u-missieek-128823/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/bullowata-mieszanka-bangi-super-sunia-szuka-super-domu-u-missieek-122548/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/mala-joga-wyrwana-z-piekla-szuka-domu-u-missieek-128709/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/7-szczeniat-przezyly-2-finka-szuka-dt-socjalizacji-120484/

ufff... i to nie wszystko - pomóżcie.
To też są zwierzęta z mordowni Pałki, lub takie, ktore na pewno by tam trafily.

Posted

:crazyeye: rany boskie!!!!!! przez wasze kóótnie zaraz wyjdzie, że missieek bokami domaga się wsparcia od Pro Animals, a ona nie ma czasu żeby czytać te bzdury i kłótnie bo ma stado zwierzaków pod opieką! Ada skontaktowała się z missieek i zaoferowała pomoc - będzie to pomoc w sfinansowaniu sterylek; my też robimy bazarki na psy u missieek, bardzo nam pomaga Przystań Ocalenie za co im wielkie dzięki! NIE MIESZAJCIE MISSIEEK DO TYCH KŁÓTNI!!!!

NAJWAZNIEJSZE CO POTRZEBA JAK KTOŚ CHCE POMÓC TO OGŁASZANIE PSÓW - WĄTKI PODAŁA JOTPEG - DZIĘKI!

nie czytałam wszystkich tych postów bo tez nie mam na to czasu i nie będę prostować jak ktoś tu pisze niesprawdzone informacje - i powtarzam jeszcze raz missieek nie chce być mieszana w takie awantury - kilka lat systematycznie ratuje psy i koty z tego miejsca i pomoc owszem jest mile widziana, ale bez awanturowania się - tak naprawdę też się da!

Posted

Dziewczyny!
Potrzeba,abyśmy przynajmniej podnosiły wątki psów zabranych w tej akcji.
Wklejam co pisze Halbina:
Napisał malgos
Niestety mam złe wieści :-( Z czwórki "moich" szczeniaczków jedna suczka wczoraj stracila apetyt. Bylo widać, że jest cierpiąca- bolał ją brzuszek. Miałam nadzieję, że to skutek działania Advocata, który dostała w środę. Dzisiaj pojawily się także wymioty :-( Rano przyszła do mnie też od Ulii- do niedzieli, dwójka jej szczeniaczków. Jeden z nich od południa był osowiały, nie jadł, po południu zaczął wymiotować. Kupki wszystkich maluchów- coraz gorsze, o charakterystycznym zapachu. Wieczorem pojechałam z nimi do Arki. Wszystkie dostały znów surowicę, a dwójka z większymi problemami- piesek i suczka zostały w szpitaliku. Miałam nadzieję zabrać Pralinkę- rano otrzymałam informację, że jest zdrowa i gotowa do odebrania. I znów przykra niespodzianka: od dzisiaj Pralinka ma katar i kaszle :-( Też została w Arce, ma mieć testy na nosówkę, wygląda na to, że choroba się jednak rozwija. Trzymajcie kciuki za maluchy- a ja- padam już dzisiaj na pysk :roll:

Trzymać kciuki za maluchy,a dla Irenki- spytaj jakiej wysokości rachunki wystawia klinika ARKA!

Posted

iwona_k1 napisał(a):
Czyli te 30 psów które niby wyciągnął KTOZ to wyciągnęła Missieek?

iwona_k1 napisał(a):
Czyli te 30 psów które niby wyciągnął KTOZ to wyciągnęła Missieek?

Missieek jest prywatną osobą - wolontariuszem, regularnie wyciągającym, od wielu lat psy i koty z Olkusza. Karmi, leczy, sterylizuje te psy i koty w całości na swój koszt i wydaje je do adopcji jako osoba prywatna.

Missieek nie ma nic wspólnego z krakowskim towarzystwem opieki nad zwierzetami. Nie jest wolontariuszem KTOZ. KTOZ nie udziela jej żadnej pomocy.

Psy missieek to psy missieek a psy KTOZ (dwadzieścia kilka w tym 9 szczeniaków) to psy KTOZ.

Posted

wiecie co odechciewa się pomagać jak to się wszystko poczyta
Wszyscy tylko Misieek to i Misieek tamto...a sama Misieek nie zabiera głosu w dyskusji ,bo nie ma czasu na pyskówki ma mnóstwo zwierzaków na głowie a nie ma czasu na komentarze takich postów ..
ludzie opamietajcie się ...
jak to wszystko czytam to ja sama zażarta obrończyni zwierzat mam dość a co dopiero inni urzytkownicy ,którzy wpłacają na te biedy ...co oni myslą ?

dajcie już spokój ,bo poziom jest żenujący

Posted

epe napisał(a):
Dziewczyny!
Potrzeba,abyśmy przynajmniej podnosiły wątki psów zabranych w tej akcji.
Wklejam co pisze Halbina:
Napisał malgos
Niestety mam złe wieści :-( Z czwórki "moich" szczeniaczków jedna suczka wczoraj stracila apetyt. Bylo widać, że jest cierpiąca- bolał ją brzuszek. Miałam nadzieję, że to skutek działania Advocata, który dostała w środę. Dzisiaj pojawily się także wymioty :-( Rano przyszła do mnie też od Ulii- do niedzieli, dwójka jej szczeniaczków. Jeden z nich od południa był osowiały, nie jadł, po południu zaczął wymiotować. Kupki wszystkich maluchów- coraz gorsze, o charakterystycznym zapachu. Wieczorem pojechałam z nimi do Arki. Wszystkie dostały znów surowicę, a dwójka z większymi problemami- piesek i suczka zostały w szpitaliku. Miałam nadzieję zabrać Pralinkę- rano otrzymałam informację, że jest zdrowa i gotowa do odebrania. I znów przykra niespodzianka: od dzisiaj Pralinka ma katar i kaszle :-( Też została w Arce, ma mieć testy na nosówkę, wygląda na to, że choroba się jednak rozwija. Trzymajcie kciuki za maluchy- a ja- padam już dzisiaj na pysk :roll:

Trzymać kciuki za maluchy,a dla Irenki- spytaj jakiej wysokości rachunki wystawia klinika ARKA!

Arka ma dobre efekty w leczeniu parwo i panleuko ale za to ceny wołające o pomstę do nieba, chyba są najdrożsi w Krakowie:shake:

Posted

gonia66 napisał(a):
No i naprawde uważasz, ze robisz dobra robote wprowadzając zamieszanie i zamęt???To jest regulaminowe...???JA też się za Ciebie wstydzę....pamiętaj- zaglądaja tu różni ludzie...nie chcę myśleć jakie będą mialy zdanie po przeczytaniu tego wątku...normalnie az mnie korci zeby napisac( choc wiem ze to nieładnie, ale ja też jestem tu krótko i nie znam Ciebie z innych wątków jak wiele ciotek tutaj..)...że zadna z Ciebie miłośniczka zwierząt, tylko kłótliwa baba szukająca dziury w całym...dobranoc...moze jak się wyśpisz - otworzysz oczy i zobaczysz świat w innych, rzeczywistych kolorach...

Tu masz racjé (chyba stésknila sié za slawetnym wátkiem krzyczkowskim i teraz pragnie go tu "reaktywowac" swoimi postami).

A ja mam propozycjé- skoro zrobilo sié tu takie goowno rozliczeniowe, które ciágnie sié smrodem poza forum, to moze poprosimy moda o wyczyszczenie tego wátku z tych klótni rozliczeniowych?

Wysylacie linki do forum osobom spoza dogo, trzymajmy poziom :razz:

Posted

Dorothy napisał(a):
ja odpisalam na ten list podpisujac sie osobiscie, w ten sposob

Szanowna Pani

Bardzo dziekuje za odpowiedz. Niestety utworzenie miejsca gdzie gminy zainteresowane sprawą mogłyby odwozić bezdomne psy nie leży w gestii wolontariuszy i fundacji prozwierzęcych, lecz jest obowiązkiem władz wojewódzkich, powiatoych i gminnych.
Od lat wiadomo że nalezy wreszcie zrobic cos w tej sprawie, jednak nieodmiennie wladze wiekszosci gmin uwazaja ze jedyne na co moga sie zdobyc to wylozenie srodkow finansowych w budzecie. Zadna z gmin nawet nie probowala przedyskutowac koniecznosci utworzenia miejsca , ktore spelnialoby wymogi ustawy i posiadaloby godne warunki dla bezdomnych zwierzat. Sprawa ciagle spychana jest na margines i na nie wiadomo wlasciwie kogo przez wiekszosc wladz samorzadowych.
Na terenie wojewodztwa malopolskiego w wiekszosci schronisk zauwazyc mozna braki finansowe, problemy z nadmierna iloscia zwierzat, niedostateczną opieke medyczną i zbyt małe zaangazowanie w sprawe znajdowania nowych wlascicieli dla zwierzat przebywajacych w tych schroniskach.
Dlatego nawet fundacjom prozwierzecym trudno jest wskazac schronisko, ktore przejeloby role olkuskiego, pomijajac fakt, ze zadanie znalezienia takiego miejsca nie do fundacji przeciez nalezy.
Po naglosnieniu sprawy zaczynaja sie jednak pojawiac pierwsze urzedowe sygnaly, ze sprawe potraktowano powaznie i bedzie ona tematem rozmow,na ktorych spotkac sie maja wladze gmin, ktore dotad korzystaly z uslug olkuskiego schroniska.
cytuje za Dziennikiem Polskim:
"- Trzeba w ekspresowym tempie coś zrobić. Chcemy zorganizować spotkanie z władzami gmin z całego powiatu. W najbliższych dniach wybieramy się do schroniska w Bytomiu, które stosunkowo niedługo funkcjonuje, zebrać dane o warunkach zabudowy, obiekcie, wyposażeniu. Mając względne wyobrażenie o takim schronisku, być może uda się takie stworzyć u nas - mówi burmistrz Olkusza Dariusz Rzepka."
caly artykul do przeczytania tu
OLKUSZ-obóz zagłady zwierząt-WYSLIJ LIST!!!!!

W zwiazku z powyzszym mam nadzieje ze jednak wladze samorzadowe a nie my, zwykli obywatele, znajda rozwiazanie tej jakze trudnej sytuacji.
Z powazaniem
D.....................

SUPER to napisalas!!

Posted

malawaszka napisał(a):
:crazyeye: rany boskie!!!!!! przez wasze kóótnie zaraz wyjdzie, że missieek bokami domaga się wsparcia od Pro Animals, a ona nie ma czasu żeby czytać te bzdury i kłótnie bo ma stado zwierzaków pod opieką! Ada skontaktowała się z missieek i zaoferowała pomoc - będzie to pomoc w sfinansowaniu sterylek; my też robimy bazarki na psy u missieek, bardzo nam pomaga Przystań Ocalenie za co im wielkie dzięki! NIE MIESZAJCIE MISSIEEK DO TYCH KŁÓTNI!!!!

NAJWAZNIEJSZE CO POTRZEBA JAK KTOŚ CHCE POMÓC TO OGŁASZANIE PSÓW - WĄTKI PODAŁA JOTPEG - DZIĘKI!

nie czytałam wszystkich tych postów bo tez nie mam na to czasu i nie będę prostować jak ktoś tu pisze niesprawdzone informacje - i powtarzam jeszcze raz missieek nie chce być mieszana w takie awantury - kilka lat systematycznie ratuje psy i koty z tego miejsca i pomoc owszem jest mile widziana, ale bez awanturowania się - tak naprawdę też się da!

No.....nareszcie konkret..logiczny i "normalny"...dzięki Malawaszka:lol:

Posted

Tweety napisał(a):
Arka ma dobre efekty w leczeniu parwo i panleuko ale za to ceny wołające o pomstę do nieba, chyba są najdrożsi w Krakowie:shake:

O CO TO TO NIE!!!!!!!!!!!!!!!!ABSOLUTNIE I ZA ZADNE SKARBY NIE ŻYCZĘ SOBIE CZYTANIA JAKICHKOLWIEK GLOSÓW PRZECIWNYCH ARCE!!!!NIE CHCESZ- NIE ODDAWAJ TAM ZWIERZĄT!!!JA BOGU DZIĘKUJĘ DZIEŃ I NOC ZA TYCH LEKARZY I ZA TA KLINIKĘ!!...MOŻE I SIĘ TAM PŁACI DUŻO- NIE WIEM BO WSZYSTKIEGO NIE MIERZY SIE NA KASĘ...W ARCE PRACUJĄ LUDZIE...TO JEST ICH PRACA...!!!!CZYNIĄ TAM PRAWDZIWE CUDA I NIE POZWOLE PISAĆ O NICH TAKICH RZECZY!!WSTYDŹ SIĘ!!!!JAK DOTĄD URATOWALI WSZYSTKIE PSY Z OL....KTÓRE BYŁY W STANIE KRYTYCZNYM- "LEDWO CIEPŁE"- (dosłownie i w przenośni)....JAK MOŻNA TAKIE RZECZY PISAĆ????

Posted

gonia66 napisał(a):
O CO TO TO NIE!!!!!!!!!!!!!!!!ABSOLUTNIE I ZA ZADNE SKARBY NIE ŻYCZĘ SOBIE CZYTANIA JAKICHKOLWIEK GLOSÓW PRZECIWNYCH ARCE!!!!NIE CHCESZ- NIE ODDAWAJ TAM ZWIERZĄT!!!JA BOGU DZIĘKUJĘ DZIEŃ I NOC ZA TYCH LEKARZY I ZA TA KLINIKĘ!!...MOŻE I SIĘ TAM PŁACI DUŻO- NIE WIEM BO WSZYSTKIEGO NIE MIERZY SIE NA KASĘ...W ARCE PRACUJĄ LUDZIE...TO JEST ICH PRACA...!!!!CZYNIĄ TAM PRAWDZIWE CUDA I NIE POZWOLE PISAĆ O NICH TAKICH RZECZY!!WSTYDŹ SIĘ!!!!JAK DOTĄD URATOWALI WSZYSTKIE PSY Z OL....KTÓRE BYŁY W STANIE KRYTYCZNYM- "LEDWO CIEPŁE"- (dosłownie i w przenośni)....JAK MOŻNA TAKIE RZECZY PISAĆ????

ależ ja napisałam tylko, że są bardzo drodzy a przy okazji pochwaliłam, że mają dobre wyniki w leczeniu parwo i panleuko. To czego mam się wstydzić, na Boga? Nie tylko tam czynią cuda i nie tylko tam pracują ludzie, nie są jakąś alfą i omegą ani złotym cielcem aby nie można było wypowiedzieć się na ich temat, bez przesady ...

Posted

ależ Tweety napisała tylko że są najdrozsi w Krakowie i jest to prawda, nie rozumiem po co takie oburzenie...

I ciesze sie bardzo ze przez ostatnie dwa i pol roku poprawilo im sie podejscie do psow z Ol - choc ja moze trafilam po prostu na niewlasciwa pania doktor...

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
ależ Tweety napisała tylko że są najdrozsi w Krakowie i jest to prawda, nie rozumiem po co takie oburzenie...

I ciesze sie bardzo ze przez ostatnie dwa i pol roku poprawilo im sie podejscie do psow z Ol - choc ja moze trafilam po prostu na niewlasciwa pania doktor...

myślę, że jest jak wszędzie, dwa koty wyciągnęli nam z pp, dwa wykończyli, bo nie trafili z diagnozą. Ale nie oni jedni maja nietrafne diagnozy....
Za to jako jedyni mają takie ceny, zwłaszcza nocnych dyżurów, o zabiegach stomatologicznych nie wspominając
:shake:

Posted

Tweety napisał(a):
ależ ja napisałam tylko, że są bardzo drodzy a przy okazji pochwaliłam, że mają dobre wyniki w leczeniu parwo i panleuko. To czego mam się wstydzić, na Boga? Nie tylko tam czynią cuda i nie tylko tam pracują ludzie, nie są jakąś alfą i omegą ani złotym cielcem aby nie można było wypowiedzieć się na ich temat, bez przesady ...

NO ALE PO CO I DLACZEGO TUTAJ PISZESZ TAKIE RZECZY???JAKI BYŁ CEL TEJ WYPOWIEDZI???TO NIE JEST WĄTEK ARKI TYLKO PSÓW Z OLKUSZA....DZIEWCZYNY ODDAJA PSY DO ARKI-I SA ZADOWOLONE...MY TEZ...ALE NIE BEDZIEMY TU DYSKUTOWAC CZY SA DRODZY CZY NIE SA...TO NIE JEST TEN WĄTEK...TRZEBA ZALOŻYĆ NOWY I TAM MOŻEMY DYDKUTOWAĆ KTORZY SA NAJLEPSI I NAJTAŃSI...PROSZE...DAJCIE JUZ SPOKOJ...ZARAZ KTOS WPADNIE NA POMYSL, ZE DZIEWCZYNY KTORE TAM ODDAJA PSY PEWNIE MAJA Z TEGO JAKIES KORZYSCI- BO INACZEJ NIE ODDAWALYBY TAM GDZIE JEST NAJDROZEJ...O TO WAM CHODZI???:cool3::cool3::cool3:

Posted

Tweety, ale mnie nie chodzi o ew. bledy lekarskie tylko delikatna sugestie ze moze psa ze schroniska z nosowka nie ma co leczyc... bo sie meczy... (chodzilam tam poczatkowo z Fuksem na zastrzyki, ta wizyta byla ostatnia i bynajmniej nie ze wzgledu na chec oszczedzenia, choc w porownaniu z innymi przychodniami zastrzyki faktycznie okazaly sie potwornie drogie). Ciesze sie ze sie zmienilo. I sorry za OT.

Posted

gonia66 napisał(a):
NO ALE PO CO I DLACZEGO TUTAJ PISZESZ TAKIE RZECZY???JAKI BYŁ CEL TEJ WYPOWIEDZI???TO NIE JEST WĄTEK ARKI TYLKO PSÓW Z OLKUSZA....DZIEWCZYNY ODDAJA PSY DO ARKI-I SA ZADOWOLONE...MY TEZ...ALE NIE BEDZIEMY TU DYSKUTOWAC CZY SA DRODZY CZY NIE SA...TO NIE JEST TEN WĄTEK...TRZEBA ZALOŻYĆ NOWY I TAM MOŻEMY DYDKUTOWAĆ KTORZY SA NAJLEPSI I NAJTAŃSI...PROSZE...DAJCIE JUZ SPOKOJ...ZARAZ KTOS WPADNIE NA POMYSL, ZE DZIEWCZYNY KTORE TAM ODDAJA PSY PEWNIE MAJA Z TEGO JAKIES KORZYSCI- BO INACZEJ NIE ODDAWALYBY TAM GDZIE JEST NAJDROZEJ...O TO WAM CHODZI???:cool3::cool3::cool3:

może przestań krzyczeć na początek i nie wyszukuj drugiego dna. Jakbym chciała napisać coś złego na ich temat tobym napisała a ja odniosłam się do wypowiedzi o psiakach z podejrzeniem parwo, ze właśnie Arka ma dobre wyniki w ich leczeniu więc opanuj histeryczne tony i czytaj, proszę, ze zrozumieniem

Posted

Tweety napisał(a):
ja odniosłam się do wypowiedzi o psiakach z podejrzeniem parwo, ze właśnie Arka ma dobre wyniki w ich leczeniu więc opanuj histeryczne tony i czytaj, proszę, ze zrozumieniem

I NA TYM TRZEBA BYLÓ POPRZESTAĆ A NIE DODAWAĆ "TRZY GROSZE"..JUŻ DOŚĆ NA TYM WĄTKU ZAMIESZANIA "PIENIĘŻNEGO" ...Wzburzyłam się to prawda, bo jak troche ucichło z jednej strony...zaraz pokazuje się następne"ALE"...toz to jakas masakra...nikt kto tu wchodzi regularnie i czyta- tego nie przetrzyma...wiec prosze- nie dziw sie..a na drugi az przemyśl, zanim napiszesz coś niestosownie...

Posted

gameta napisał(a):

I jeszcze gwoli wyjaśnienia - ja wszystkie swoje "ale" rozwiązywałam przez PW, ponieważ subiektywną oceną, nie popartą dowodami, mogłabym skrzywdzić kogoś publicznie. A tego nie chciałam. Zastanówcie się do czego dążycie? Do rozwiązania proAnimals ? KTOZ? Dokopania missieek? A może i innym?
Pałka się cieszy - brawo dziewczyny.

OOOOOOOOO...no właśnie o to mi chodziło..też miałam dziś cały dzień zrobić to co gameta...pokusiło mnie zeby zostać..i chyba żałuję...nerwicy tu idzie dostać...mam nadzieje, że wszystko wroci do normy i sprawy naszych Milusińskich z OL będą najważniejsze...i JEDYNE NA TYM WĄTKU...

Posted

gonia66 napisał(a):
I NA TYM TRZEBA BYLÓ POPRZESTAĆ A NIE DODAWAĆ "TRZY GROSZE"..JUŻ DOŚĆ NA TYM WĄTKU ZAMIESZANIA "PIENIĘŻNEGO" ...Wzburzyłam się to prawda, bo jak troche ucichło z jednej strony...zaraz pokazuje się następne"ALE"...toz to jakas masakra...nikt kto tu wchodzi regularnie i czyta- tego nie przetrzyma...wiec prosze- nie dziw sie..a na drugi az przemyśl, zanim napiszesz coś niestosownie...

Jakoś Ela i Krzyś przetrzymała tę informację więc może daj spokój temu dramatyzmowi, nie uważam aby informacja o tym, że ktoś jest drogi była informacją niestosowną. Cena usługi nie jest największą wadą czy zaletą usług medycznych, co innego jakby napisać, że są konowałami i wykańczają zwierzaki, bo się nie znają na niczym.

Arka, tak jak pisałam co do parwo to chyba jedynie tam i to nie tylko ze względu na efekty leczenia ale też z powodu posiadania "zakaźnego". Nikt więcej nie przyjmie na szpital takiego zwierzaka,pewnie też stąd możliwość dyktowania cen.
Natomiast jeżeli chodzi o sprawy chirurgiczno-ortopedyczne moim zdaniem lepszy jest dr Orzeł z Krakvetu, bo składał nam zwierzaki połamane w drzazgi i tam też mają szpital i całodobowy dyżur, w znacznie korzystniejszych cenach. Myślę, że jeżeli liczy się każdy grosz przy takiej ilości zwierząt, to jeżeli któreś usługi są lepsze i w dodatku tańsze to warto z nich skorzystać

Posted

Wiecie co? Rzygać mi się chce, jak czytam to wszystko! Dłuższe prowadzenie jakiejkolwiek konwersacji na tym wątku nie ma najmniejszego sensu. Kto będzie czytał te wasze bluzgi i idiotyczne zarzuty oraz jeszcze bardziej idiotyczne odpowiedzi na zarzuty ?
Po co był ten wątek ? Żeby ratować psy z Olkusza. Efekt ? Część psów uratowana (ma swoje wątki) część psów wymordowana (nie mają nawet TM). Po co tu jeszcze cokolwiek pisać ?
Drażni mie, że tak wyglądają wszystkie dłuższe wątki na dogo... Sens w tym żaden, korzyści zero, smród w około pełen.
Ja mam dość
Odmeldowuję się.

I jeszcze gwoli wyjaśnienia - ja wszystkie swoje "ale" rozwiązywałam przez PW, ponieważ subiektywną oceną, nie popartą dowodami, mogłabym skrzywdzić kogoś publicznie. A tego nie chciałam. Zastanówcie się do czego dążycie? Do rozwiązania proAnimals ? KTOZ? Dokopania missieek? A może i innym?
Pałka się cieszy - brawo dziewczyny.

Posted

chyba mam tego dość
Arka jest droga- to fakt ( jak już pisałam mam tam kolegę-weta z mojej klasy w technikum i rozmawiałam z nim na temat cen więc wiem co mówię) ale nie tylko ona
mam bardzo wielu kolegów/koleżanek wetów i mam porównanie cen wlśnie po rozmowach z nimi
więc nie mówcie że Arka najdroższa bo w innych miastach ceny są porównywalne

edit
dodam tylko że różnica między konkretnym ( w moim przypadku) zabiegiem w Arce a w lecznicy mojego kolegi w BB wyniosła ok 50 zł

Posted

Mnie nie wydaje sie ze zaplacilysmy duzo. Latka i Smarczek trafily do Arki 20.12.08, Czekus i Bolek trafily tam 23.12.08, razem z nimi zostawilysmy tez dwa Bullowate ktore byly tam tylko jedna dobe, pozostale psy oderalysmy 30.12.08. Za leczenie i pobyt tych psow zaplacilysmy 2800 pln.