Tweety Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Ada-jeje napisał(a):Gonia to nie jest do konca tak jak myslisz, po to mamy dogomanie zeby sie wymieniac doswiadczeniami, a nuz uda sie skorzystac i zaoszczedzic, i za zaoszczedzone jeszcze jednej bidzie pomoc. matko z córką, ktoś mnie w końcu zrozumiał!:loveu: Quote
Ada-jeje Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Gonia to nie jest do konca tak jak myslisz, po to mamy dogomanie zeby sie wymieniac doswiadczeniami, a nuz uda sie skorzystac i zaoszczedzic, i za zaoszczedzone jeszcze jednej bidzie pomoc. Quote
iwona_k1 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Tanio to nie zawsze jest dobrze.Cena nie bierze się z kosmosu.Większe placówki mająe większe zaplecze musza być droższe bo maja wyższe koszty,lekarze z wyższymi kwalifikacjami bardziej się cenią i trzeba im wiecej zaplacić,lepsze leki też są droższe.Wszystko z czegoś wypływa i tak jak ARKA mówi nie bierze się z nikąd. Quote
iwona_k1 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Jeżeli psy wyszły z takiego stanu jak tu widzieliśmy to znaczy,że super!:multi: Quote
Weronikaa Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 We wczorajszym Dzienniku Polskim, w Dodatku Małopolskim, na stronie B8 jest artykuł o schronisku w OL. Quote
malagos Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Czy psy w Olkuszu były zaszczepione przeciwko wsciekliźnie? Sterylizacja, jak i inna operacja musi być poprzedzona szczepieniem, muszę pokazać świadectwo szczepienia w lecznicy. Nie muszę przypominać, ze tp szczepienie to obowiazek schroniska, w przeciwnym razie powiatowy musi interweniować. Quote
Ela_and_Krzys Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 iwona_k1 napisał(a):Tanio to nie zawsze jest dobrze.Cena nie bierze się z kosmosu.Większe placówki mająe większe zaplecze musza być droższe bo maja wyższe koszty,lekarze z wyższymi kwalifikacjami bardziej się cenią i trzeba im wiecej zaplacić,lepsze leki też są droższe.Wszystko z czegoś wypływa i tak jak ARKA mówi nie bierze się z nikąd. Tak jak pisała Tweety, są lecznice tańsze i równie dobre, jeśli nie lepsze, wszystko zależy od stanu zwierzaków. Ja mocno polecam Krakvet, również całodobowy, również ze szpitalikiem, tylko faktycznie w przypadku chorób zakaźnych będzie trudno i tu chyba w Krakowie tylko Arka. Fuks był po Ol leczony z nosówki w malutkiej lecznicy gdzieś na Śląsku, gdzie też mógł być hospitalizowany, stan jego był równie krytyczny (miał już objawy neurologiczne oprócz zapalenia płuc) i się udało. Miał stałą opiekę trzech wetów pasjonatów - ojca i dwóch synów, karmiony był coddziennie świeżym mięskiem od lokalnego rzeźnika, było ciepło więc mógł leżeć w ogródku, namiary ma Ambra i lena_zet - to również tylko dobra rada, gdyby przypadków z nosówką było więcej... Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Ela_and_Krzys napisał(a):Tak jak pisała Tweety, są lecznice tańsze i równie dobre, jeśli nie lepsze, wszystko zależy od stanu zwierzaków. Ja mocno polecam Krakvet, również całodobowy, również ze szpitalikiem, tylko faktycznie w przypadku chorób zakaźnych będzie trudno i tu chyba w Krakowie tylko Arka. Fuks był po Ol leczony z nosówki w malutkiej lecznicy gdzieś na Śląsku, gdzie też mógł być hospitalizowany, stan jego był równie krytyczny (miał już objawy neurologiczne oprócz zapalenia płuc) i się udało. Miał stałą opiekę trzech wetów pasjonatów - ojca i dwóch synów, karmiony był coddziennie świeżym mięskiem od lokalnego rzeźnika, było ciepło więc mógł leżeć w ogródku, namiary ma Ambra i lena_zet - to również tylko dobra rada, gdyby przypadków z nosówką było więcej... Kazdy pies zabrany z Olkusza przede wszystkim obserwacja pod katem nosowki/parwo....:shake: I w przypadku tych chorob potrzebni sa sprawdzeni i dobrzy weci a chyba Arka sprawdzona jest. "Cos mi lata po glowie" ta lecznica na slasku, faktycznie,ze dobra. Tylko czy oni maja warunki na hospitalizacje zima? Quote
malagos Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Założyłam moim tymczasowiczkom wątki http://www.dogomania.pl/forum/f28/mala-muszka-szuka-domu-serduszka-128943/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniak-spinka-z-olkuskiego-schroniska-128944/#post11579149 Quote
Camara Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA napisał(a):Kazdy pies zabrany z Olkusza przede wszystkim obserwacja pod katem nosowki/parwo....:shake: I w przypadku tych chorob potrzebni sa sprawdzeni i dobrzy weci a chyba Arka sprawdzona jest. "Cos mi lata po glowie" ta lecznica na slasku, faktycznie,ze dobra. Tylko czy oni maja warunki na hospitalizacje zima? Fuks był leczony w Orzeszu. Nie wiem czy nr tel. który mam jest jeszcze aktualny - od czasu Fuksa nie był mi potrzebny. Mogę podać na pw, bo to komórka do doktora. Quote
Tweety Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA napisał(a):Kazdy pies zabrany z Olkusza przede wszystkim obserwacja pod katem nosowki/parwo....:shake: I w przypadku tych chorob potrzebni sa sprawdzeni i dobrzy weci a chyba Arka sprawdzona jest. "Cos mi lata po glowie" ta lecznica na slasku, faktycznie,ze dobra. Tylko czy oni maja warunki na hospitalizacje zima? pod kątem wirusówek na pewno Quote
jotpeg Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 dzisiaj w regionalnej Kronice TVP Krakow byl Olkusz i dziewczyny z ProAnimals. wpiszcie w googlach TVP Krakow, a pozniej spojrzcie na ostatnie wideo (nie moge wkleic linka). Quote
Natalia i Galwin Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 http://video2.v2.tvp.pl/2009/01/10/188476/film.asf Quote
wellington Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 http://ww6.tvp.pl/6250,20090110860340.strona]TVP KRAK Quote
Ela_and_Krzys Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Camara napisał(a):Fuks był leczony w Orzeszu. Nie wiem czy nr tel. który mam jest jeszcze aktualny - od czasu Fuksa nie był mi potrzebny. Mogę podać na pw, bo to komórka do doktora. Dziękuję Camara, nie mogłam sobie przypomnieć miejscowości. Wszyscy weci mieli na nazwisko Teodorowicz. Moze gdzies w starym telefonie znajde numer - jesli bedzie Wam potrzebny. Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 wellington napisał(a):http://ww6.tvp.pl/6250,20090110860340.strona]TVP KRAK :crazyeye: Ooo, P.Janik nareszcie powiedzial cos konkretniejszego: o zachwianym dobrostanie!:roll: Quote
wellington Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Czy jest nadzieja ze sie stolek pod nim tez kiedys zachwieje :angryy: ? Quote
Tweety Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA napisał(a)::cool3: jak sie postaramy? Nie ma ludzi niezastapionych a posady panstwowe nie sa dozywotnie. Szkoda,ze zamisat czas marnowac na przesladowanie missiek nie przeznaczyl go: na dobrostan zwierzat, ustawowy obowiazek. Przeciez to missiek podniosla mu "statystyki' adopcji a nie padniec. ale jest niewygodnym świadkiem tego bajzlu:shake: Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 wellington napisał(a):Czy jest nadzieja ze sie stolek pod nim tez kiedys zachwieje :angryy: ? :cool3: jak sie postaramy? Nie ma ludzi niezastapionych a posady panstwowe nie sa dozywotnie. Szkoda,ze zamisat czas marnowac na przesladowanie missiek nie przeznaczyl go: na dobrostan zwierzat, ustawowy obowiazek. Przeciez to missiek podniosla mu "statystyki' adopcji a nie padniec. Quote
wellington Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 padniec. :shake: juz zrozumialam :oops: Quote
wellington Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 niewygodnym świadkiem dla kogo ??? Czy powaznie myslisz ze stanie przed sadem kiedys ? A nawet, to przeciez nie takie szuje wychodza bez skazy ze sali rozpraw. Quote
gonia66 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 wellington napisał(a):http://ww6.tvp.pl/6250,20090110860340.strona]TVP KRAK To się w głowie nie mieści...zaparło mi dech jak obejrzałam ten film...że niby Smarczek, Łatka..itp to manipulacja???To jest poważne oskarżenie...pomówienie wręcz chyba...nawet nie wiem co napisać...na szczęście tam jakiś cień nadziei chyba ujrzałam...cos o zakazie przymowania nowych psow???CZy źle znów zozumiałam???Ale szok...tak odwrocic kota ogonem..(przepraszam koty>...) Quote
stonka1125 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 mną po filmiku lekko zatrzęsło :angryy: Quote
Morgan:-) Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 gonia66 napisał(a):To się w głowie nie mieści...zaparło mi dech jak obejrzałam ten film...że niby Smarczek, Łatka..itp to manipulacja???To jest poważne oskarżenie...pomówienie wręcz chyba...nawet nie wiem co napisać...na szczęście tam jakiś cień nadziei chyba ujrzałam...cos o zakazie przymowania nowych psow???CZy źle znów zozumiałam???Ale szok...tak odwrocic kota ogonem..(przepraszam koty>...) A mi sie po ściągnięciu filmik nie otwiera buuuu... Chyba oblężenie jakieś dogomaniackie :) Quote
epe Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Czy ten .....Pałka jest taki głupi?:crazyeye: Czy może wypowiedź tego..... Zuba,była nie uzgadniana z Pałką? Chłopina plotąc takie brednie myślał,że kogoś zastraszy,czy co?:mad: Quote
Recommended Posts