sleepingbyday Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 ci, co widzą, to widzą. nie wszyscy piszą. i dobrze, bo po co. Quote
mala_czarna Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Możecie sobie mówic, że jestem ostatnia świnia, ale ja już nigdy nie pomogę w Klembowie, nawet gdybym miała taką możliwość. Tam gdzie psy są wywożone do Niemiec moja pomoc się kończy. A na FB wielkie sranie, bo drapaki dla kotków dostali od paniusi z Niemiec. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 chyba macie rację....psów tylko szkoda ehh Quote
gameta Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 wiecie co? ja też się ogromnie zawiodłam. Bardzo zaangażowałam się w akcję krakvetową. A potem, jak zostało napisane, co kupiono za tą kasę, to mi się zagotowało. I niestety nie tylko mi, bo dostawałam pw od znajomych, których namówiłam na głosowanie, że chyba się z ch....em na głowy zamieniłam - miała być karma dla głodujących psów a kupiono żwirku za 800zł - jak by koty nie mogły srać w piasek. Mają rację. A cała reszta, która tam się dzieje, woła o pomstę do nieba. Mi także odechciało się pomagać, i już na pewno nigdy nie zaangażuję sie w akcję krakvetową. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 cooo?? żwirek za 800zł?...jakoś mi to umknęło...ja pier. bez komentarza Quote
sleepingbyday Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 każdy się w krakvet zaangażował i teraz żałuje. zabicie psa bez racjonalnych powodów, niemal publicznie, to ostatnia kropla. koniec ze zrozumieniem dla różnych aspektów ich działalności. chrzanię to, czy wywózki do niemiec są wynikiem naiwności. od pewnego wieku w górę naiwność powinna zaniknąć. To cwane gapy są, a nie psiarze. Quote
xxxx52 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 a co bedzie ze zyjacymi psami? czy bokser otrzyma pomoc?czy org.od bokserow go przejmie? Quote
Soema Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 gameta napisał(a):wiecie co? ja też się ogromnie zawiodłam. Bardzo zaangażowałam się w akcję krakvetową. A potem, jak zostało napisane, co kupiono za tą kasę, to mi się zagotowało. I niestety nie tylko mi, bo dostawałam pw od znajomych, których namówiłam na głosowanie, że chyba się z ch....em na głowy zamieniłam - miała być karma dla głodujących psów a kupiono żwirku za 800zł - jak by koty nie mogły srać w piasek. Mają rację. A cała reszta, która tam się dzieje, woła o pomstę do nieba. Mi także odechciało się pomagać, i już na pewno nigdy nie zaangażuję sie w akcję krakvetową. Będziesz! Bo z kim ja się będę stresowała...?;) dałyśmy się naciąć i tyle.. xxxx52 napisał(a):a co bedzie ze zyjacymi psami? czy bokser otrzyma pomoc?czy org.od bokserow go przejmie? Spytaj może organizację od bokserów. Przecież tu nikogo od nich nie ma. BTW. szukam DT dla Bona zabranego z Klembowa 2 miesiące temu.... Psiak się w hotelu otworzył, ale ciężko będzie znaleźć dom, który przejdzie przez pracę z nim, dlatego szukam mu miejsca u doświadczonej osoby..... ma ktoś jakiś pomysł?! Quote
xxxx52 Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 A nie zbieracie pieniedzy na Dt na tego boksera? Czy org.bokserow jest poinformowana? Quote
gagata Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 http://praca.gazetapraca.pl/200,4001,,1259106,,Pracownik+schroniska+dla+zwierz%C3%84%C2%85t.html?utm_source=jooble&utm_medium=AuropromoZew&utm_content=oferty&utm_campaign=a_jooble Wyślij znajomemu Drukuj [h=1]Pracownik schroniska dla zwierząt[/h] Firma: klient serwisu gazetapraca.pl Lokalizacja: PL, maz. KLEMBÓW Data dodania: 2012-04-24 (9 dni ) Podobne ofery: Pracownik schroniska dla zwierząt KLEMBÓW Poszukiwani pracownicy do pracy przy bezdomnych psach i b. pilnie tresera i pozoranta. Zapewniamy nocleg i wyżywienie Klembów . Tel: 504 649 287; 507 292 311 Praca w województwie mazowieckim Wytłuszczenie moje Quote
Kinia1984 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Bokser trafił pod opieke SOS Bokserom:) i ma już nawet dom:) http://www.sosbokserom.com.pl/index.php/pl/component/psy/?task=pokaz&pies_id=1016#21_04 Quote
sleepingbyday Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 farciarz, super, dzięki za info. tak mnie naszło, że niektóre psy dzieki zamieszaniu ratują życie, inne wręcz przeciwnie. Quote
malagos Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Szukam małego pieska, młodego, do domku na wsi, może coś w Klembowie czeka? Quote
sleepingbyday Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 szkoda, z emój lisłąw jest drugiej młodości ;-). w klembowie sporo małych. dziewczyny? Quote
Neris Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 http://www.hundehilfe-polen.de/index.php?option=com_content&view=article&id=469%3Ahilfe-fuer-ein-neues-tierheim&catid=64%3Atierheime-in-polen&Itemid=9814.5 W tym samym dniu miały wyjechać psy prywatnej osoby z Gubina,chyba udało nam się zatrzymać wyjazd, starsza pani również podpisała zrzeczenie swoich prywatnych psów na rzecz fundacji Mrunio. Quote
sleepingbyday Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 nie moge czytać tego wątku, cholera mnie trzaska. Quote
doddy Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Jako miły akcent tego wątku, wstawiam amstaffa Bobo. Zabraliśmy go w lutym z zapaleniem płuc i otwartymi ranami. Bobo dzisiaj grzeje duupkę w nowym domku i śle pozdrowienia. Bobo w DT, już gdy było wiadomo że wyszliśmy na prostą w leczeniu: I w nowym domku: Quote
Alexa77 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 (edited) Fundacja Mrunio ochrania Polskie zwierzaki i przyrode wywozac wszystko co sie rusza do Niemiec.Razem z hudehilfe-Polen handluja tymi Polskimi schroniskowymi biedami.Kiedy to sie w koncu skonczy? dlaczego nie organizuja zbiorek za granica i nie pomagaja na miejscu w schroniskach zamiast wywozic masami psy w niewiadome.A moze ta dzialalnosc handlowo-harytatywna to zrodlo utrzymania tych ktorzy ta fundacje zalozyli? bo niestety z cala pewnoscia mozna stwierdzic ze osoby wywozace psy z Polskii to przewaznie motloch ktory z tego zyje. Edited May 23, 2012 by Alexa77 Quote
wellington Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 [quote name='Neris']http://www.hundehilfe-polen.de/index.php?option=com_content&view=article&id=469%3Ahilfe-fuer-ein-neues-tierheim&catid=64%3Atierheime-in-polen&Itemid=9814.5 W tym samym dniu miały wyjechać psy prywatnej osoby z Gubina,chyba udało nam się zatrzymać wyjazd, starsza pani również podpisała zrzeczenie swoich prywatnych psów na rzecz fundacji Mrunio. Czy na zdjeciach na stronie Hundehilfe-Polen sa te psy z Gubina ? Watek na dogo byl, ale nie moge go znalezc zeby moc porownac. Napisalas chyba udalo sie Wam zatrzymac wyjazd. Jesli starsza pani sie zrzekla praw do psow na rzecz Mrunio to psy chyba jednak wyjechaly ? Quote
Neris Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Nie, wtedy nie było tam tych psów, umieściłabym to na wątku gubińskim Niestety "nasze" psy wyjechały, policja dała ciała na całej linii. DO ostatniej chwili wyglądało, że jednak udało się je zatrzymać. Quote
wellington Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 (edited) [quote name='Neris']Nie, wtedy nie było tam tych psów, umieściłabym to na wątku gubińskim Niestety "nasze" psy wyjechały, policja dała ciała na całej linii. DO ostatniej chwili wyglądało, że jednak udało się je zatrzymać. Ale gdzie ten watek gubinski ? Policja byla zawiadomiona ? Po co ? Sabro, partner, HHP : http://www.sabro-tierschutz.de/AKTUELL-Klembow/ Edited May 25, 2012 by wellington Quote
betinka24 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Czy nie ma u Was może takich psiaków poszukuje ich od stycznia :-( Quote
anouk92 Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Betinko prawie nikt już nie jezdzi do Klemowa - najlepiej będzie jak sama pojedziesz i sprawdzisz, wtedy będziesz miała pewność. Quote
xxxx52 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 [quote name='wellington']Ale gdzie ten watek gubinski ? Policja byla zawiadomiona ? Po co ? Sabro, partner, HHP : http://www.sabro-tierschutz.de/AKTUELL-Klembow/ Policja byla napewno powiadomiona ,zeby je uratowac ,uwolnic z tych przekletych klatek i zawiesc w bezpieczne miejsce.bo policja ma tez serce dla zwierzat i kazdy wie ,ze tak w tych klatkach nie moze nawet mysz mieszkac,w przeciwienstwie do tych co walcza zeby tam w takich warunkach,te psy zyly a ci co tak protestuja niech jada i sami te 300 psow uwolnia i zabiora do siebie.Czemu nie robia tylko klepia w klawiature ,tym klepaniem i pisaninom sie zwierzetom nie pomoze,a moze tylko zaszkodzic. Ja jestem szczesliwa za kazde uratowane zwierze,ktore opuscilo brame tego schroniska ,mnie jest wszystko jedno przez jaka organizacje zostaly zabrane , czy przez osoby prywatne ,najwazniejsze ,ze sa na wolnosci. Trzeba bardzo nienawidziec zwierzat ,zeby im nie pomoc a biernie sie przygladac!!!!!!! Quote
wellington Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 xxxx52 napisał(a):Policja byla napewno powiadomiona ,zeby je uratowac ,uwolnic z tych przekletych klatek i zawiesc w bezpieczne miejsce.bo policja ma tez serce dla zwierzat i kazdy wie ,ze tak w tych klatkach nie moze nawet mysz mieszkac,w przeciwienstwie do tych co walcza zeby tam w takich warunkach,te psy zyly a ci co tak protestuja niech jada i sami te 300 psow uwolnia i zabiora do siebie.Czemu nie robia tylko klepia w klawiature ,tym klepaniem i pisaninom sie zwierzetom nie pomoze,a moze tylko zaszkodzic. Ja jestem szczesliwa za kazde uratowane zwierze,ktore opuscilo brame tego schroniska ,mnie jest wszystko jedno przez jaka organizacje zostaly zabrane , czy przez osoby prywatne ,najwazniejsze ,ze sa na wolnosci. Trzeba bardzo nienawidziec zwierzat ,zeby im nie pomoc a biernie sie przygladac!!!!!!! Policja byla w Klembowie zeby psy z klatek uwolnic :crazyeye: ? No i ? Uwolnila je z tych klatek ? Quote
Recommended Posts