Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Saite'][B]Monia, [/B]to na przyszłość mów, że nie gryzie póki się jej nie zacznie głaskać, dotykać. [/QUOTE]
Tylko wtedy może być afera, że agresywny pies w autobusie :roll:. Chyba, że bym mówiła "Gryzie jak się jej głowy i pyska dotyka". Koleś ją po pysku też macał (pod kaganiec paluchy pchał :mad:), jak by trafił na innego psa, który tego nie lubi to by mogło być nieciekawie, bo by paluchy stracił..

Posted

Jako że w moim zadupiu ludzie jeśli chodzi o spawy psie zacofani (ale uważają się za nie wiadomo kogo :shake:) mam nagonkę na siebie że miałam asta to się pozbyłam bo pewnie mi siostrę chciał zjeść (chodzi o Jazza w typie ttb który był u mnie na DT i znalazł domek) a teraz sprowadziłam sobie szczeniaka jakiegoś (jest to adoptowana 8 tyg sunia w typie goldena która należy do mojej mamy). I wczoraj oczywiście kumpel dzięki któremu Kelly wariuje na smyczy gdy widzi mojego psa stwierdził że rozmnożyłam Kelly :crazyeye: Facet ma chyba ogromne problemy ze wzrokiem skoro nie widzi że młoda nie ma nic z huszczaka :evil_lol: A dwa właśnie rozmnażanie bez papierowych psów było jedną z rzeczy które nas poróżniły bo chciał zarobić na mojej mendzie :mad:

Posted

[B]Okamia[/B] nie przejmuj się - kumpel jest taki zły, bo skorzystałaś z jego pomysłu, a on sam nic nie zarobił :evil_lol:... mi ostatnio sąsiad wypalił, że u mnie są tak złe warunki, że tylko Birma umie to wytrzymać :diabloti:. Odpowiedziałam, że faktycznie, znęcam się nad psami, bo każę im biegać [jego jest wyprowadzany 3 razy dziennie na 5 minut przed klatkę] :evil_lol:...

Posted

Moja koleżanka nazwała mojego chomika mixem psa i kota tylko małym... Kot dlatego bo matakie wąsy, a pies bo sie tak drapie. I właśnie się dowiedziałam że mam mieszańca psa i kota. Może to nie o psie, ale chyba w temacie

Posted

U mnie notorycznie powtarza się pytanie: a ten husky ma różne oczy? Jak mówię, że nie, że oba niebieskie to stwierdzają że w takim razie to nierasowy. A jak odpowiadam, że to kundel schroniskowy to znowu: naprawdę? a taki piękny husky :D
No a jedna pani stwierdziła: ma jednakowe oczy i takie umaszczenie złe (brązowy jest) to jest 80% husky. Jak to obliczyła do dziś nie wiem. Ale zazdroszczę jej specjalistycznej wiedzy :D

Posted

no to niezła z niej matematyczka.. albo po prostu jej niewiedza jest tak porażająca... z tego co wiem to nawet u rodowodowych bywają brązowe.. (jak się mylę to przepraszam)..

Posted

[quote name='Kaidar']no to niezła z niej matematyczka.. albo po prostu jej niewiedza jest tak porażająca... z tego co wiem to nawet u rodowodowych bywają brązowe.. (jak się mylę to przepraszam)..[/quote]

husky mogą mieć właściwie każdy kolor oczu: niebieskie, brązowe, zielone, złote, mieszane i bardzo dużo odmian kolorystycznych okrywy włosowej. szkoda tylko, że najbardziej "chodliwym towarem" ostatnich czasów okazały się pseudohuskie z niebieskimi oczami i czarno-białym futrem :shake:

Posted

czytałam właśnie kiedyś artykuł że ostatnio stały się popularne te z niebieskolodowatymi oczami i czarną okrywą włosową.. pamiętam też że w tym artykule pisało że husky mogą mieć nawet mieszane oczy w stylu jedno zielone drugie brązowe.. i sierść brązową.. ale wolałam się upewnić..

Posted

Tak mi przyszło do głowy, że to powinno być z 82 albo 83% bo na jednej tęczówce jest brązowa plamka, to powinno dodać punkty do jego rasowości

Posted

Wczoraj zaczepił mnie starszy pan, pochwalił Magro, że taki ładny, popytał trochę po czym nagle wycelował we mnie palec i zagrzmiał: posłuchaj panienko! (28 lat, mężatka, ale wygląd mam mylący) on musi codziennie przebiec 30 kilometrów!
Tak to powiedział jakby mnie miał zaraz przełożyć przez kolano i nałożyć na dupę dla utrwalenia.

Posted

[quote name='AnkaZ']Wczoraj zaczepił mnie starszy pan, pochwalił Magro, że taki ładny, popytał trochę po czym nagle wycelował we mnie palec i zagrzmiał: posłuchaj panienko! (28 lat, mężatka, ale wygląd mam mylący) on musi codziennie przebiec 30 kilometrów!
Tak to powiedział jakby mnie miał zaraz przełożyć przez kolano i nałożyć na dupę dla utrwalenia.[/QUOTE]

:megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

Podnoszę topic!:p
Podczas spaceru na łączce (dosyć duża połać samej trawy ok.200m2) Łowca wypatrzył aportujące piłkę dwa BC. No i oczywiście pies ogłuchł i z 10 metrową linką poleciał do psów. :diabloti: Chciałam złapać linkę, ale Łowca biegł wyjątkowo szybko, więc tylko oberwałam lecącą linką po ręce i tyle go widziałam. Ja, bojąc się reakcji właściciela BC poleciałam za nim (wiem, że nie powinnam tego zrobić):oops: . Doleciałam i właśnie łapałam oddech i czekałam na reprymendę od gościa, ale ten dalej rzucał piłkę borderom.:roll: (Psy tak zapatrzone w piłkę [jak to BC], że nie zwracały uwagi na Łowcę).:loveu: Mój diabeł latał naokoło pana BC i okręcał mi linkę w okół nóg:diabloti: Przydepnęłam linkę i przeprosiłam faceta. A on na to:
- Pomóc ci [B]ją[/B] złapać?:crazyeye:
Byłam tak zdziwiona tym komentarzem, że tylko przepięłam Łowcę( [B]tego Łowcę[/B]) na smycz i poszłam do domu.:lol:

Posted

[quote name='wilczanda']Podnoszę topic!:p
Podczas spaceru na łączce (dosyć duża połać samej trawy ok.200m2) Łowca wypatrzył aportujące piłkę dwa BC. No i oczywiście pies ogłuchł i z 10 metrową linką poleciał do psów. :diabloti: Chciałam złapać linkę, ale Łowca biegł wyjątkowo szybko, więc tylko oberwałam lecącą linką po ręce i tyle go widziałam. Ja, bojąc się reakcji właściciela BC poleciałam za nim (wiem, że nie powinnam tego zrobić):oops: . Doleciałam i właśnie łapałam oddech i czekałam na reprymendę od gościa, ale ten dalej rzucał piłkę borderom.:roll: (Psy tak zapatrzone w piłkę [jak to BC], że nie zwracały uwagi na Łowcę).:loveu: Mój diabeł latał naokoło pana BC i okręcał mi linkę w okół nóg:diabloti: Przydepnęłam linkę i przeprosiłam faceta. A on na to:
- Pomóc ci [B]ją[/B] złapać?:crazyeye:
Byłam tak zdziwiona tym komentarzem, że tylko przepięłam Łowcę( [B]tego Łowcę[/B]) na smycz i poszłam do domu.:lol:[/quote]

Hm... Może pan uznał, że Łowca to od Owca? Że to tak żartobliwie? :cool3: I nie przyjrzał się uważniej psiemu podwoziu...;) Normalne, wczoraj labrador zaatakował mojego psa. Wrzeszczałam do pana, żeby tego psa zapiął, a on do mnie "to suka jest!". Mówię "nie, to pies!". Pan: "Suka, suka, bo przecież jej nie gryzie" (a psy się szarpały). No cóż, a wszystkie... dodatkowe elementy między nogami to pewnie atrapa, tak? Biedna Frotek, faceta z niej robią, a to taka suczka miła...:shake::diabloti:

Posted

A mój kolega zobaczył zdjęcie Simby i 'Co to za wombat' :diabloti:
Porównał go z: [URL="http://www.theage.com.au/ffximage/2005/12/12/wombat_wideweb__470x276,0.jpg"]TYM[/URL]
Widzicie to podobieństwo? :loveu:

Posted

[quote name='Kisses']A mój kolega zobaczył zdjęcie Simby i 'Co to za wombat' :diabloti:
Porównał go z: [URL="http://www.theage.com.au/ffximage/2005/12/12/wombat_wideweb__470x276,0.jpg"]TYM[/URL]
Widzicie to podobieństwo? :loveu:[/quote]

Nieznany brat z miotu? :evil_lol:

Wczoraj będąc z koleżanką, moją mendą i jej spanielem na meczu.
3 kolesi do siebie o mojej suce huszczycy:
- Alee zaj*bisty owczarek niemiecki :razz:
O spanielu:
-... buldog :mdleje:

Posted

[quote name='Suciune']Nieznany brat z miotu? :evil_lol:

Wczoraj będąc z koleżanką, moją mendą i jej spanielem na meczu.
3 kolesi do siebie o mojej suce huszczycy:
- Alee zaj*bisty owczarek niemiecki :razz:
O spanielu:
-... buldog :mdleje:[/quote]

No chyba właśnie... :diabloti:

A ty przez cały czas myślałaś, ze masz haszczaka... Ah ta błoga nieświadomość... :evil_lol:
Co się dziwisz?! Od spaniela do buldoga nie wiele brakuje. :eviltong:

Posted

Jeszcze jedno co mnie dobitnie wkurza... Ja wiem, że mój owczarek niemiecki husky :evil_lol::diabloti: się wszystkim kojarzy z z zimą i śniegiem, ale... na pytanie czy moja suka mieszka w igloo i lepi bałwany... odpowiedzieć nie umiałam :lol:

Posted

[quote name='Suciune']Jeszcze jedno co mnie dobitnie wkurza... Ja wiem, że mój owczarek niemiecki husky :evil_lol::diabloti: się wszystkim kojarzy z z zimą i śniegiem, ale... na pytanie czy suka lubi lepić bałwany, to ja odpowiedzieć nie umiałam :evil_lol:[/quote]

:evilbat:
Trzeba było odpowiedzieć, że każdego zimowego poranka zakłada rękawiczki, czapeczkę i szaliczek, bierze do koszyczka marchewkę i trochę węgla i sru lepić bałwana :loveu: Takiego psa masz zdolnego!

A kto zadał Ci takie pytanie? :eviltong:

Posted

[QUOTE]:evilbat:
Trzeba było odpowiedzieć, że każdego zimowego poranka zakłada rękawiczki, czapeczkę i szaliczek, bierze do koszyczka marchewkę i trochę węgla i sru lepić bałwana :loveu: Takiego psa masz zdolnego!

A kto zadał Ci takie pytanie? :eviltong:[/QUOTE]

Zapomniałam dodać, że moja suka mieszka w igloo :diabloti:
Koleżanka :grins:

Posted

Dziś na spacerze spotykamy mamę z małą córeczką. Mama wyraźnie uczy dziecko jak się nazywają różne zwierzęta i na widok moich suk mówi: "psy, psy". Ale dziewczynka wie swoje i na widok Choco mówi: "misiu". Na co mama: "to nie misiu, to pies".
Słodkie to było, faktycznie puchata Choco może być wzięta za misia ;)

Posted

[quote name='ulvhedinn']Wilczanda, a wołałaś "Łowca, Łowca!"? No to już wiesz czemu- pan uznał, że łowca=owca i pewnie wziął Cię za [I]gorola.... :evil_lol:[/I][/quote]

Hmm... Tylko że ja gorolem nie jestem!:angryy: Jak śmiał! Toż to obraza!:angryy: :evil_lol:
żart! Ale nie jestem gorolem!

Posted

Dziś jakaś babka mijała nas z córką. Pokiwała głową z dezaprobatą i mówi do córki "Jak tak można męczyć psy. One się nie nadają na taką pogodę". Patrzę więc na psiska a tu żadnej oznaki zgrzania - pysie lekko uchylone, jęzory schowane. Naprawdę nie wiem jak wywnioskowała że pogoda je męczy. Dodam jeszcze że dziś w Łodzi nie było upałów, wręcz przeciwnie - zachmurzenie i ulewy... Może z jakiegoś powodu myślała że huskie męczą się przy zachmurzeniu. Sama już nie wiem...