Jump to content
Dogomania

Siwiutki,załamany staruszek Maniuś- teraz Muniek, dostał Dom pod choinkę...

Recommended Posts

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='elmira']Oj Maniusiu, dzisiaj w twoich okolicach trafiłam na taką psią biedę, ze szkoda słów:shake: Mówię Ci Maniusiu wielki ON, zagłodzony na maksa. Przy mnie zjadł dwa bochenki suchego chleba. Tak ponoć, TAM karmi sie psy.

Tobie Maniuska do domu trza.

Prosze o odzew na priw dogomaniaków z Radomia. Czy pod Wasz schron podlega Gmina Jasieniec? Boglewice? Ten pies przeżył wiele, ale nie przezyje zimy. Jak go dzis zobaczyłam, to pomyslałam o oszalałych z głodu więźniów obozów koncentracyjnych.Elmira, Jasieniec to chyba gm. Iłża, na pewno nie podlega pod Radom, ale jeśli udało by się tego psa zatrzymać gdzieś, to postaramy się pomóc, trzeba go do schroniska, przynajmniej żeby się odżywił, ogrzał, potem możemy szukać domu. Czy da się ten pies wziąć?

Posted

Jeśli trafi się domek tymczas będę pamiętać o Maniuśku - coś dołożę finansowo, zaznaczam sobie ten wątek i będę podglądać. Szkoda , że to tak daleko....

Posted

red napisał(a):
Elmira, Jasieniec to chyba gm. Iłża, na pewno nie podlega pod Radom, ale jeśli udało by się tego psa zatrzymać gdzieś, to postaramy się pomóc, trzeba go do schroniska, przynajmniej żeby się odżywił, ogrzał, potem możemy szukać domu. Czy da się ten pies wziąć?

red, pies jest stary, na oko 10 lat, ale moze mieć więcej. Ma problemy z tynymi łapami. Mix ON-ka. Łysy grzbiet, ogon i zadek. Na pewno widzi i słyszy. Nie jest zbyt pozytywnie nastawiony. Ale to raczej nie agresja, tylko strach. Jak zagadałam do niego-warczał, ale szedł za mną do sklepu i z powrotem(kupiłam mu pół kilo pasztetowej, nic innego nie było), po tym "poczestunku" zjadł dwa bochenki chleba, które dostał od kogos ze wsi. Na razie mam obietnice, że w normalny człowiek będzie go dokarmiał. "Opiekunami" biedy są jacyś degeneraci. Wiem, że schronisko, to ostateczność, ale na razie to ten pies, tak, jak piszesz powienien normalnie pojeść i w spokoju odpocząć.

Maniusiu, złoteczko :loveu: nie gniewaj się, że zaśmiecam twój wątek.

Posted

Maniulku skarbie, :iloveyou::loveu:, w weekend mnie nie było, więc porywam na mizianko z przerwa na spacerek:Dog_run:
a tak przy okazji, czy ktoś z Radomia był ostatnio u Maniusia? jak on sie czuje? dalej taki przygnębiony?:shake:

Posted

gdybym tylko miała kilka metrów podwórka....i inna prace...:cool3:
wziełaym tego biedulka.... jak sobie tylko przypomne jego zdiecia jak tak smutno zwiesza głowke.....to rozdziera mnie ze smutku....

Posted

[quote name='Gogonek']A mnie się dzisiaj śniło, że Maniuś był u mnie:-( ...... piękny sen, tylko co zrobić, żeby sen się ziścił, ech:roll: Maniek I :iloveyou: YOU
Gogonku....to proste....zaproś go na Wigilię..;)