Gogonek Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Maniulku kochany,gdzie ten domek? :shake:........w takim razie zapraszam na popołudniowy. Potem przytulasy i mizianko, a co....:p Quote
red Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='elmira']Oj Maniusiu, dzisiaj w twoich okolicach trafiłam na taką psią biedę, ze szkoda słów:shake: Mówię Ci Maniusiu wielki ON, zagłodzony na maksa. Przy mnie zjadł dwa bochenki suchego chleba. Tak ponoć, TAM karmi sie psy. Tobie Maniuska do domu trza. Prosze o odzew na priw dogomaniaków z Radomia. Czy pod Wasz schron podlega Gmina Jasieniec? Boglewice? Ten pies przeżył wiele, ale nie przezyje zimy. Jak go dzis zobaczyłam, to pomyslałam o oszalałych z głodu więźniów obozów koncentracyjnych.Elmira, Jasieniec to chyba gm. Iłża, na pewno nie podlega pod Radom, ale jeśli udało by się tego psa zatrzymać gdzieś, to postaramy się pomóc, trzeba go do schroniska, przynajmniej żeby się odżywił, ogrzał, potem możemy szukać domu. Czy da się ten pies wziąć? Quote
acha44 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Jeśli trafi się domek tymczas będę pamiętać o Maniuśku - coś dołożę finansowo, zaznaczam sobie ten wątek i będę podglądać. Szkoda , że to tak daleko.... Quote
Gogonek Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Maniulku kochanie:loveu:, jestem i zabieram na wieczorny spacerek:painting::p aleś mi się zagnieździł w serduszku:shake: Quote
elmira Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 red napisał(a):Elmira, Jasieniec to chyba gm. Iłża, na pewno nie podlega pod Radom, ale jeśli udało by się tego psa zatrzymać gdzieś, to postaramy się pomóc, trzeba go do schroniska, przynajmniej żeby się odżywił, ogrzał, potem możemy szukać domu. Czy da się ten pies wziąć? red, pies jest stary, na oko 10 lat, ale moze mieć więcej. Ma problemy z tynymi łapami. Mix ON-ka. Łysy grzbiet, ogon i zadek. Na pewno widzi i słyszy. Nie jest zbyt pozytywnie nastawiony. Ale to raczej nie agresja, tylko strach. Jak zagadałam do niego-warczał, ale szedł za mną do sklepu i z powrotem(kupiłam mu pół kilo pasztetowej, nic innego nie było), po tym "poczestunku" zjadł dwa bochenki chleba, które dostał od kogos ze wsi. Na razie mam obietnice, że w normalny człowiek będzie go dokarmiał. "Opiekunami" biedy są jacyś degeneraci. Wiem, że schronisko, to ostateczność, ale na razie to ten pies, tak, jak piszesz powienien normalnie pojeść i w spokoju odpocząć. Maniusiu, złoteczko :loveu: nie gniewaj się, że zaśmiecam twój wątek. Quote
gagata Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Maniek się nie gniewa...w końcu wie,co to bieda i głód..... Quote
maarit Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 :Dog_run:to teraz ze mną spacerek. Ciotki cię zamęczą skarbuś:loveu: Quote
gagata Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Maniek, daj szansę jeszcze jednemu: http://www.dogomania.pl/forum/f28/kupka-kosci-skora-poraniona-do-granic-mozliwosci-pomocy-126436/ Quote
elmira Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Marian, pies z klasą, pilnie potrzebuje domu!!! Quote
sleepingbyday Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 tego dziadka onka mi żal... mańka mi żal...ech... Quote
AleksandraJ Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Maniuśśśśśś :( Piekny i taki smutny... Quote
Gogonek Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Maniulku skarbie, :iloveyou::loveu:, w weekend mnie nie było, więc porywam na mizianko z przerwa na spacerek:Dog_run: a tak przy okazji, czy ktoś z Radomia był ostatnio u Maniusia? jak on sie czuje? dalej taki przygnębiony?:shake: Quote
red Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 nie jest wesoły, raz tylko widziałam jego szczęśliwe oczka, na tym zdjęciu, kiedy patrzył z taką nadzieją....:-( Quote
sleepingbyday Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 przyszlam, żeby coś napisac, ale co tu można napisać. dziadki niektóre maja farta, manisuiowi tez potrzeba farta. sama nie wiem... Quote
kikou Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 gdybym tylko miała kilka metrów podwórka....i inna prace...:cool3: wziełaym tego biedulka.... jak sobie tylko przypomne jego zdiecia jak tak smutno zwiesza głowke.....to rozdziera mnie ze smutku.... Quote
Gogonek Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 A mnie się dzisiaj śniło, że Maniuś był u mnie:-( ...... piękny sen, tylko co zrobić, żeby sen się ziścił, ech:roll: Maniek I :iloveyou: YOU Quote
red Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Usłyszałam coś, że ktoś ....że może....ale na razie nie kraczę..... Quote
kikou Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 to zaciskam kciuki...aż do bólu..... to Słoneczko musi jeszcze zaznać szczęścia!!! Quote
gagata Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='Gogonek']A mnie się dzisiaj śniło, że Maniuś był u mnie:-( ...... piękny sen, tylko co zrobić, żeby sen się ziścił, ech:roll: Maniek I :iloveyou: YOU Gogonku....to proste....zaproś go na Wigilię..;) Quote
Recommended Posts