Jump to content
Dogomania

Siwiutki,załamany staruszek Maniuś- teraz Muniek, dostał Dom pod choinkę...

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gogonek']Cioteczki kochane, i Wujaszkowie;) poniżej wstawiam mailika jakiego dostałam od kierowniczki schroniska, Pani Ani, mam nadzieje, że się nie pogniewa, bo wszystkim nam zależy, żeby Maniulek znalazł dom. Kikou, a ta skórka może przez chorobę była taka obwisła, cały był wtedy taki wyliniały:shake:

a więc;
"Witam Pani Małgosiu...
to tak na początek: Bond jest bardzo spokojnym psiakiem, zarówno do ludzi
jak i do innych psiaków ( z kotami nie próbowałam, ale sądze, iż jego natura
mówi sama za siebie - tak więc nie powinno być problemów)- pamiętam jak go
miałam przez chwilę u siebie w pokoju, to aż serce pękało jak patrzyłam na
niego na jego mordeczkę... jast taki smutny, że szok. Ma około 8 lat, przez
lekarza wet określony, a jego kondycja fizyczna jest ok. Jakieś dwa miesiące
temu miał chorobę skóry, ale teraz jest już zupełnie zdrowy. Oczywiście
kastrowany i zaszepiony, przeciw chorobom zakaźnym i wściekliźnie! Co jest
najsmutniejsze, jest już u nas długo, ok. 2 lata - coż chciałabym aby żadne
zwierzę u nas tyle nie spędzało pieskiego, swojego życia.
Bond był zawsze noszony u nas na rękach - dosłownie i nie umię na dziś
powiedzieć jak zachowuje się na smyczy:))))
Jutro do Pani napiszę i dokładnie podam"

Czekam jeszcze na resztę info. Tu jeszcze link radomskiego schroniska z Bondzikiem vel Maniusiem
[url=http://www.schronisko.radom.pl/?p=productMore&iProduct=435]Bond - Schronisko dla Bezdomnych Zwierz

A nasz Maniutek, to Bond??? ło maj gad:evil_lol:

Mam nadzieje, że James na dodatek:cool3:

Co by nie było...

Manitu:diabloti: na cito domku potrzebuje!!!

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do wieku Mańka, to może mieć on 8 lat ale też 12 lat. Zęby ma w dobrym stanie ale to może być mylące. Przykładem jest moja suka, która ma 11 a lekarze nie dają jej więcej jak 5 lat. Maniek jest w dobrej kondycji fizycznej. W czasie, kiedy był na innym boksie (ze starszymi psiakami) wypuszczałam go razem ze swoimi podopiecznymi psiakami. Był bardzo radosny, biegał jak młodzieniaszek. Wg moich spostrzeżeń Maniek nie jest najmłodszym psiakiem ale też nie staruszkiem (przynajmniej kondycyjnie). Bruneci zazwyczaj siwieją szybciej i tak jest chyba z Mańkiem;)
Ot, taka jego uroda:lol:

Posted

allegro Maniusiowe
Na betonie w schronisku pies staruszek! (501482288) - Aukcje internetowe Allegro

Aniu- mysle ze dobrze wstawic zdjecia Maniuska z postu 142 i 172 ( czy 170) w pierwszy post. Są bardziej pozytywne, bardziej na czasie i nie "straszą" tak jak to zdjęcie w pierwszym

o te:)

tak patrzałem kiedy myslalem, ze idę do domku....

ale poszedłem tylko do boksu:-(

allegro jest Pifka, ktory juz ma dom. te 2000 wejsc idą na jego konto, ale moze akurat...

allegro jest podswietlone, pogrubione i wyroznione. Oplacila Maupa4

Posted

Kochany Maniulek. Święta tuż tuż, a on wciąż bez domku :shake:, Tula, dziękujemy za ogłoszenia:Rose: Charly, ile kosztuje wyróżnione allegro? dotychczasowe kończy się jutro, chciałabym opłacić następne. Co do noszenia na rękach, to też nie wiem, takiego dostałam maila, na dokładniejszego wciąż czekam:roll: Mi się wydaje, ze może chodzi o to, ze nie wychodzi na regularne spacery (Dorka napisała, ze jak był w innym boksie, to był wypuszczany z innymi na wybieg), teraz np w razie konieczności transportu czy do lekarza czy np jak szedł do budynku administracyjnego to był dotychczas noszony i np nikt nie brał go na smycz. Nie wiem. Napisz proszę, co i jak z tym allegro i na PW nr konta, komu i ile przesłać. Maniuś I:loveu:U kochany

Posted

juz pisze co i jak

edit: a to odpowiedz Gogonki: ( musze Gogonko wkleic choć część Twojego pw- jest cudowne. kochany Maniuś- są ludzie, którzy Cię bardzo kochają)

(..)Opłacę całość, czyli wszystko co możliwe, żeby Maniuś był lepiej widoczny. Niech świeci, niech błyszczy i co tylko się da.":loveu:

Posted

Mam dobrą wiadomość :lol:.
Jest bardzo duża szansa, że Maniuś zamieszka w Warszawie.
Zadzwonił do mnie pan, który stwierdził, że właśnie takiego bidulka chce przygarnąć jego mama. Z rozmowy wynika, że to rodzina dogomaniacka z dziada pradziada. Maniuś zamieszkałby w bloku. Zostałem poproszony o jak najwięcej informacji na temat psiaka, ale jak to określił pan, jest to tylko formalność.
Osoby, które posiadają bieżące info na temat jego stanu zdrowia, charakteru itp. proszę o kontakt tel. 600 870 225.
Sprawa pilna !!! Możliwe, że nadchodzące Święta spędzi w swoim prawdziwym domu...
Za moim pośrednictwem, domek pyta też o możliwość pomocy w transporcie.
Szkoda, że nie zdecydowali się wczoraj, ponieważ z tego co wiem, Ania-tygrysiczka dziś jedzie z Radomia do Warszawy :roll:.
Szkoda byłoby, gdyby przez problemy z transportem, kolejne Święta spędził w schronie...