Jump to content
Dogomania

Siwiutki,załamany staruszek Maniuś- teraz Muniek, dostał Dom pod choinkę...

Recommended Posts

Posted

Transport byłby możliwy we wtorek z tym, że ktoś musiałby Mańka odebrać w Warszawie ok. 7 rano bo chłopak, który go zawiezie (zresztą też Maniek - TZ tuli) będzie jechał do pracy i nie ma możliwości go przechować

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłoby super.
Tymczasem napiszę do zainteresowanego, że informacje o które prosił, przekażę mu prawdopodobnie jutro.
Ponieważ zanosi się na to, że psiak byłby odebrany od p. Mariana, nie będzie możliwości sprawdzenia domku. W takim razie byłoby dobrze, gdyby ktoś zrobił to wcześniej. W zasadzie pozostaje dzień jutrzejszy.
Czy ktoś byłby skłonny sprawdzić warunki w jakich miałby zamieszkać nasz chłopak?
A może zrobić tak, że ktoś z dogomaniaków odebrałby Maniusia mi osobiście zawiózł do domku, na miejscu przekonując się, czy wszystko jest O.K. Mógłby też odebrać podpisaną umowę adopcyjną.
Niestety, drugie rozwiązanie niesie ze sobą ryzyko...

Posted

jeny, ale się ciesze, ale tak spokojnie...no bo trzeba domek sprawdzic na razie ( ciekawe jak tam ze zdrowkiem psiaka w sensie swierzba czy juz calkiem zaleczony)

a gdzie to w Warszawie- zeby dziewczyny z Warszawy wiedzialy

a ten pan wypatrzyl go tu na dogo?

nie nie...Gallegro nie oddawajcie go bez wizyty. znajdziemy kogos. ja mam pociąg za kilka godzin (jade do domu) i potem nie mam sieci przez nastepne okolo 2 tygodnie, ale dzis juz powysylam pw do warszawiakow z prosba o wizyte. tylko musze wiedziec gdzei to jest mniej wiecej- jaka dzielnica czy cos

jesli moge byc przeciw:) to jestem przeciw oddawaniu psiaka bez wizyty. z psem w domu to taka juz troche presja. niech oni najpierw zobaczą wolontariusza, pogadaja. dowiedza sie, ze psiak bedzie prawodopodobnie siusial w domu. No i nadal nie wiemy jak tam ta swierzbowa sprawa, ale mysle, ze trzeba im powiedziec, ze będą potrzebne od razu badania w tym kierunku.. itd itd. sam wiesz:)

edit: dobra ja juz pisze do dziewczyn z Warszawy. Poprosze je tu na watek, a potem się dogadacie, ktorej bedzie najbardziej pasowac

Posted

Dokładnego adresu jeszcze nie znam.
Pan wypatrzył go na Allegro. Pewnie to przypadek, ale akurat wczoraj, po kilku miesiącach od wystawienia pierwszej aukcji, zmieniłem miniaturkę ;).
Żeby było ciekawiej, moja aukcja nie była nawet wyróżniona :roll:.

Posted

gallegro napisał(a):
Dokładnego adresu jeszcze nie znam.
Pan wypatrzył go na Allegro. Pewnie to przypadek, ale akurat wczoraj, po kilku miesiącach od wystawienia pierwszej aukcji, zmieniłem miniaturkę ;).
Żeby było ciekawiej, moja aukcja nie była nawet wyróżniona :roll:.

ale ja mu wczoraj wystawilam allegro, opłacone przez Maupe (kilka stron wstecz). wyroznione, podswietlone i pogrubione. Na Anie i Ciebie ( Tomek nie?)

On mial wczoraj ponad 300 wejsc:-o ( razem z Piwkiem na ktorego wczesniej allegro lecialo 2300, bo 2000 bylo piwkowe;))

dzis wystawilam raz jeszcze- bo wczoraj sie skonczylo. Jesli domek się znajdzie Gogonek, ktora oplacila to allegro powie mi jakiego psiaka mam wstawic.

dobra. pisze do lasek z Warszawy

Posted

Maniuś, kochanie nasze, tak się cieszę, nie sposób powstrzymać łez:placz:, choć, wiem, ze za wczasu cieszyć sie nie należy. Gallegro, najświeższe info masz w poście 323 z 33 strony. To info z maila jakiego dostałam od kierowniczki schroniska ( w tym miesiącu:)). Jeżeli chodzi o świerzba, to Maniuś jest już zupełnie zdrowy. Kondycyjnie ok, charakter super, tylko strasznie smutny, ale to akurat kwestia czasu. 3mam kciuki Maniu I :loveu: U

PS. Proszę, sprawdźcie ten domek najpierw:roll:

Posted

czy wisyta przedadopcyjna już nagrana? jakby co, moge się dołączyć. jak okolice ursynowa, okolicznych dzielnic, mokotowa, to mru, jak praga i okolice to ja mogę wpaść na "przesluchanie". centrum możemy załatwić obie, zawsze to przyjemnie zresztą. będziecie miec w miarę szybko adres?

Posted

wchodzę do manius ai mnie przytkało z nadziei... ależ byłoby CUDOWNIE!

czy wizyta przedadopcyjna już nagrana? jakby co, moge się dołączyć. jak okolice ursynowa, okolicznych dzielnic, mokotowa, to mru, jak praga i okolice to ja mogę wpaść na "przesluchanie". centrum możemy załatwić obie, zawsze to przyjemnie zresztą. będziecie miec w miarę szybko adres?

Posted

Cioteczki Mru, Orpha, SBD:loveu:, cudownie, że prześwietlicie domek, odetchnęłam z ulgą. I to jeszcze w takim silnym składzie:multi: domek jak niepewny, niech drży:mad:, jak to TEN, to nie ma się czego obawiać. Oczywiście trzymamy paluchy żeby to był ten drugi. Maniuś musi miec chatke najlepsza z mozliwych:loveu:

Posted

hehehe nooo to jak we trzy pojdziemy to nawet rtg , usg tak nie przeswietli :diabloti:. W razie co jestesmy w kontakcie telefonicznym , moj telefon chyba macie no nie ?

Posted

orpha napisał(a):
hehehe nooo to jak we trzy pojdziemy to nawet rtg , usg tak nie przeswietli :diabloti:. W razie co jestesmy w kontakcie telefonicznym , moj telefon chyba macie no nie ?

ja mam Wasze na pewno :)

Posted

No to tak jak Dorka pisała, jak się okaże, że domek sprawdzony i ok to mój TZ ( a propo Mariusz, ale wszyscy mówią na niego Maniek:lol:), może zawieźć Maniusia we wtorek rano, w Wawie byłby tak przed 8 rano. On pracuje niedaleko skrzyżowania Al Jerozolimskich i Łopuszańskiej, więc najlepiej gdyby gdzieś w tych okolicach umówić odbiór Maniusia, ale z tym zawsze się jakoś dogadamy. Najważniejsze, żeby to był TEN domek. Czekam na wieści.

Posted

No jej, jeszcze Jerozolimskie, róg Łopuszańskiej:shake:.Moje rejony. Bez problemu mogłabym go zawieźć do potencjalnego domu na tereniu W-wy. Mam nadzieję, że uda sie zorganizować wszystko.