Jump to content
Dogomania

Siwiutki,załamany staruszek Maniuś- teraz Muniek, dostał Dom pod choinkę...

Recommended Posts

Posted

Maniek, choć na spacerek :razz: skarbeńku. Gagatko, gdyby to było takie proste, to uwierz, Maniuś byłby u mnie już dawno i to nie tylko na Wigilie:) Red, co wiesz??? bo gryzę paluchy? kiedy zdradzisz coś więcej? czyżby jakiś domeczek wypatrzył nasze Maniątko? :loveu: hop kochany i 3mamy kciuki

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sleepingbyday napisał(a):
gryziemy te palce.. nie krakałas, tylko dałas nadzieję na dobre zakończenie...
No cóż, dowiem się u źródła, ja też miałam nadzieję....

Posted

Powstała nowa strona o adopcjach psich staruszków (link w moim podpisie). Jeśli chcecie, żeby umieścić tam pieska proszę o przesłanie do mnie na priv jak najwięcej z informacji: imię, wiek, płeć, wielkość, województwo w którym przebywa, czy szuka tylko DS czy DS albo DT, stan zdrowia, czy wykastrowany, stosunek do zwierząt, dzieci, dla kogo pies, gdzie przebywa, dane kontaktowe, link do wątku na dogo, ewentualne uwagi, oraz dwa zdjęcia najlepiej w pozycji poziomej. To chyba by było na tyle. Pozdrawiam :-)

Posted

Kochany Maniusiu, jeszcze będą o Ciebie domki zabiegały:loveu: może teraz przez święta troszkę się zastały. Potem za to będziemy wybierać z najlepszych:roll: Tymczasem biegniemy na ranny spacerek, a potem pomiziamy za uszkiem:cool3:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ej, ludziska, podawałam wam kiedys adres i godiznę nagrywania psów do adopcji w tiwi. tzn chyba wam podawałam.. pamietacie? bo ja kompletnie nie pamietam adresu.... :oops:

sbd mi podawałaś. Jeśli ktos chetny do współpracy, to ja, jak najbardziej.

Posted

kikou napisał(a):
żeby tylko domek zdążył......
staruszki są takie "kruchutkie"....

zdąży, zdąży;) jeszcze Maniu będzie wybierać w domkach:loveu: poza tym, z maila którego dostałam od kierowniczki schroniska, to Maniuś jest w dobrej kondycji (oczywiście poza psychiczną, bo z tym ciężko:shake:), ale fizycznie ok. No i ma 8 lat, więc nie jest aż taki stary:p Jak dostane resztę informacji od źródła, to oczywiście wstawię. Na razie czekam:roll: Maniulku kochanie, najpierw spacerek wieczorową porą a potem hopsamy na noc, I :loveu: U

Posted

Gogonek napisał(a):
zdąży, zdąży;) jeszcze Maniu będzie wybierać w domkach:loveu: poza tym, z maila którego dostałam od kierowniczki schroniska, to Maniuś jest w dobrej kondycji (oczywiście poza psychiczną, bo z tym ciężko:shake:), ale fizycznie ok. No i ma 8 lat, więc nie jest aż taki stary:p Jak dostane resztę informacji od źródła, to oczywiście wstawię. Na razie czekam:roll: Maniulku kochanie, najpierw spacerek wieczorową porą a potem hopsamy na noc, I :loveu: U

Gogonek, dziękuję za te niusy. Trochę mi lepiej po nich.

Maniuś do domku!!!

Posted

Gogonek napisał(a):
zdąży, zdąży;) jeszcze Maniu będzie wybierać w domkach:loveu: poza tym, z maila którego dostałam od kierowniczki schroniska, to Maniuś jest w dobrej kondycji (oczywiście poza psychiczną, bo z tym ciężko:shake:), ale fizycznie ok. No i ma 8 lat, więc nie jest aż taki stary

czy to pewna informacja o jego wieku?
mnie on wygląda na wiecej niż 8 lat , ma taką cieniutką wiszącą skóre na brzuszku, a takie coś to mają moje 15latki, młodsze pieski mają taką bardziej napiętą skóre.... no ale oczywiscie mogę się mylić..czego sobie i Maniusiowi bardzo życzę....;)

Posted

kikou napisał(a):
czy to pewna informacja o jego wieku?
mnie on wygląda na wiecej niż 8 lat , ma taką cieniutką wiszącą skóre na brzuszku, a takie coś to mają moje 15latki, młodsze pieski mają taką bardziej napiętą skóre.... no ale oczywiscie mogę się mylić..czego sobie i Maniusiowi bardzo życzę....;)

Kikou, juz kolejny raz czytam, ze Maniuś ma ponizej 10 lat-oczywiscie piszę, jako bywalec watku, bo psa na własne oczy nie widziałam:roll:

On bidulek jest i moze tak wyglada marnie? Mój 15-sto latek odżył i odmłodniał, jak poczuł własny dom.

Mańkowi też trzeba włąsnego domku.

Posted

Cioteczki kochane, i Wujaszkowie;) poniżej wstawiam mailika jakiego dostałam od kierowniczki schroniska, Pani Ani, mam nadzieje, że się nie pogniewa, bo wszystkim nam zależy, żeby Maniulek znalazł dom. Kikou, a ta skórka może przez chorobę była taka obwisła, cały był wtedy taki wyliniały:shake:

a więc;
"Witam Pani Małgosiu...
to tak na początek: Bond jest bardzo spokojnym psiakiem, zarówno do ludzi
jak i do innych psiaków ( z kotami nie próbowałam, ale sądze, iż jego natura
mówi sama za siebie - tak więc nie powinno być problemów)- pamiętam jak go
miałam przez chwilę u siebie w pokoju, to aż serce pękało jak patrzyłam na
niego na jego mordeczkę... jast taki smutny, że szok. Ma około 8 lat, przez
lekarza wet określony, a jego kondycja fizyczna jest ok. Jakieś dwa miesiące
temu miał chorobę skóry, ale teraz jest już zupełnie zdrowy. Oczywiście
kastrowany i zaszepiony, przeciw chorobom zakaźnym i wściekliźnie! Co jest
najsmutniejsze, jest już u nas długo, ok. 2 lata - coż chciałabym aby żadne
zwierzę u nas tyle nie spędzało pieskiego, swojego życia.
Bond był zawsze noszony u nas na rękach - dosłownie i nie umię na dziś
powiedzieć jak zachowuje się na smyczy:))))
Jutro do Pani napiszę i dokładnie podam"

Czekam jeszcze na resztę info. Tu jeszcze link radomskiego schroniska z Bondzikiem vel Maniusiem
[url=http://www.schronisko.radom.pl/?p=productMore&iProduct=435]Bond - Schronisko dla Bezdomnych Zwierz

Posted

aaa, no i od cioteczki SBD :loveu:wiemy, ze waży jakieś 14 kg, więc mamy coraz wiecej info na jego temat. Jak ktoś wie jeszcze coś to plz piszcie. Każda nawet najmniejsza informacja jest na wagę złota. Im wiecej tym lepiej;)