Jump to content
Dogomania

Siwiutki,załamany staruszek Maniuś- teraz Muniek, dostał Dom pod choinkę...

Recommended Posts

Posted

Widok tej bidy w radomskim schronisku rozbił mnie totalnie. Biedna, kompletnie zrezygnowana, z opuszczoną głową... czeka... na co? Chyba tylko na śmierć. Siwiuteńka babunia, której nie dane jest dożyć spokojnej starości wśród bliskich, kochających ludzi, którą skazano na śmierć na zimnym betonie, bez imienia, bez swojego człowieka. Mania - niech ma choć imię...

Staruszeczka okazała się staruszeczkiem. W związku z czym zmieniamy imię. Maniek szuka domku. Niestety, w związku z tym, że jest to piesek, dt nie wypali :-(.

Może ktoś ma chęć wziąć go tymczasowo? A my już bierzemy się za ogłaszanie i szukanie domku.

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o nie!!!!!! :placz::placz::placz::placz:

niech wszystkie stare bezdomne pieski znikną z tego okropnego świata :placz::placz::placz:

i niech znikną ludzie, którzy doprowadzili do ich cierpienia w samotności!!!

Posted

Sunia będzie mieć Allegro i... dom tymczasowy.
Taką decyzję podjąłem po tym, jak zobaczyłem ją na wątku innych psiaków, gdzie załapała się na fotkę, trochę jakby przypadkiem...

Mam prośbę... pomóżcie mi szukać jej domku i co jakiś czas zajrzyjcie na wątek ;)
Może ktoś mógłby zrobić banerek naszej babuni...?
Mój stareńki ślepaczek Jurand, już nie może się doczekać koleżanki z tego samego schronu ;)
Ciekawe, czy przypadnie mu do gustu...

Posted

Stareńki,nie stareńki-zawsze to nowa kobita!;)
Napewno się ucieszy,to "babka",która go zrozumie!
Gallegro!:loveu::loveu:
Brak słów na to co dla niej robisz!:lol:

Posted

jesli potrzebne ogloszenia w necie to Lady Swallow jest niezastapiona
niestety nie moze wejsc na dogo
/ tomku moze cos doradzis, z nia jest tylko kontakt przez gg - mowila ze wykasowala wszystko co mozna i sie nie otwiera/
nie wiem czy masz gg albo ania o ania ma. - no to kontakt do Lady Swallow podaje juz
od reki
hmmm teraz mnie umknelo gg cos sie dzieje z tym netem

znajdziecie ja w Nowej Mapie Pomocy Dogo w lubelskiem

Posted

Tomku, Aniu :loveu::loveu::loveu:

Biedna maleńka, ale na pewno w DT odżyje, wypięknieje i nabierze sił...., a Jurand... co z tego, że staruszek, u mnie też bywały staruszki, Pająk, Skor, Karmi, a "spódniczka" zawsze dziwnie dziadeczków stawiała na łapki :evil_lol:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
(...)"spódniczka" zawsze dziwnie dziadeczków stawiała na łapki :evil_lol:

Jest coś na rzeczy :diabloti:

Pixie, pójdę Twoim tropem ;)
Jeśli będę w stanie, pomogę Lady Swllow "powrócić" na dogo, w zamian "zażądam" zrobienia ogłoszeń ;-)
Qrcze, może jeszcze Kamusia się załapie :oops: To taka fajna sunia, tylko że... nienawidzi konkurentek, dlatego moja Dorka ma "przerąbane" :razz:
Mam nadzieję, że z maleńką Manią będzie inaczej, a jeśli nie, to "terrorystka" również i od niej będzie izolowana...

Salibinka, dzięki za śliczny banerek :Rose:

Posted

Sytuacja komplikuje się i to bynajmniej nie z naszego powodu...
Wszystko było zapięte na ostatni guzik, z transportem włącznie...
No i właśnie wtedy okazało się, że Mania, to... Maniek :crazyeye:
Wlodi, gdzieś Ty miał oczy chłopie? :lol:
Ale to nie jest główny powód, dla którego jesteśmy zmuszeni wstrzymać się z DT...
Psiak ma świerzba i jest w końcowej fazie leczenia (kiepski stan sierści widoczny na zdjęciu).
Nie możemy ryzykować zdrowia pozostałych czworonogów.
Problemem może być również płeć, ponieważ mamy poważne obawy, że Jurand nie zaakceptuje kolegi, a z Bonusem "na dwoje babka wróżyła"...
Póki co będziemy mu szukać domu stałego.
Z informacji uzyskanych od radomskich wolontariuszy wynika, że psiak nie jest taką totalną bidą, jak to widać na jedynej fotce.
Wiek został określony na 8 lat, a zaawansowana siwizna to prawdopodobnie kwestia genów.

Maniek szuka domu !!!!!

P.S. Salibinka, wyedytuj banerek, a o gratyfikację zwróć się do Wlodi'ego ;-)

Posted

[quote=Pusiakowa;10895224(...)Juz byl domek kolo nosa... :-(

Fakt... od kilku godzin Mania miała być już z nami...
W dalszym ciągu bierzemy pod uwagę danie tymczasu Maniusiowi, ale po pierwsze wstrzymujemy się do momentu, kiedy jego stan zdrowia na to pozwoli, a po drugie, misimy mieć plan awaryjny, na wypadek gdyby Jurand bądź Bonus (albo co gorsza obaj), nie zaakceptują nowego kolegi.
Z Bonusem może byśmy sobie poradzili (umny jest ;) ), ale nie mamy sumienia stresować stareńkiego Juranda. Wystarczy, że z Bonusem jest na bakier :razz:

Posted

salibinka napisał(a):
(...)Maniuś jest teraz leczony, tak?

Tak jak wcześniej pisałem, jest w końcowej fazie leczenia.
Prawdopodobnie dziś miał dostać leki po raz ostatni.

Posted

Maniuś!
Pokaż się ciotkom wieczorem!
Od kiedy go ujrzałam,strasznie zapadł mi w serce! Tak chyba wyglada przysłowiowy "obraz nędzy i rozpaczy"!:placz: