Jump to content
Dogomania

Siwiutki,załamany staruszek Maniuś- teraz Muniek, dostał Dom pod choinkę...

Recommended Posts

Posted

>Kikou... zapomniałbym...
Aukcja Twojego autorstwa jest bardzo fajna. Widać, że włożyłaś w to wiele serca... Dziękujemy w imieniu Maniusia... Niech przyniesie mu upragniony domek pod choinkę...

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonia13 napisał(a):
Poryczałam się sama choć o piesku wiedziałam od dawna ale tekst na allegro jest rozczulający i ten uśmiech psiaka powala:happy1:

dokładnie, więc tylko sie podpiszę pod tym, co napisała Gonia

Posted

Kochani, przekopałam się przez calusi wątek Maniuchny 2 razy, jednak nie znalazłam jakichś dokładniejszych informacji na jego temat. Chodzi mi mianowicie o:
- jak dogaduje sie z innymi psami ( na allegro chyba było, że egzystuje w zgodzie) ale czy ze wszystkimi i czy nie ma różnicy czy chłopczyk czy dziewczynka
- czy można jakoś sprawdzić jak zachowuje się w stosunku do kotów ( a może wiadomo?)
- jaki jest dla dzieci, chociaż pewnie to głupie pytanie, bo skoro siedzi taki zrezygnowany w schronie, to mu pewnie bez różnicy czy mały czy duży człowiek, byle by sie nim zainteresował:shake:
- ile waży,bo ze zdjęć i z opisu, że sięga kolan ja szacuje że ok 10-12kg choć na zdjęciach też widać, że troszkę ciałka a dokładniej brzusia ma(chyba, ze to przez tą skórę, takie mylne wrażenie) pytanie może błache, ale np dla starszej os, która mieszka na wyższym pietrze w bloku bez windy dosyć istotne ( w razie jakby np psinke trzeba znosic z jakiegoś powodu)
- to tez może głupie pytanie, jak siedzi tyle czasu w schronisku, ale czy umie zachowywać czystość, tzn czy łapie że siusia i koopka sie na dworze ( był jakis czas w budynku gospodarczym, wiec może tam szło zaobserwować)

To chyba wsio, bardzo zależy mi na jak największej ilości info na temat tego psiaka, zapadł mi strasznie w serce, zakochałam się w nim na zabój , i chciałabym znaleźć mu jak najszybciej domek ( jak Tu zresztą wszyscy) ale zacząć chce od psiowych znajomych i rodzinki więc im więcej argumentów za, tym lepiej. Czekam więc na info, za które z góry dziękuję:loveu:. Gdyby nie fakt, ze mam już piesia, 2 koty, żółwia i 8 kocich bezdomnych uliczników pod opieką a za 3 miesiące powiększy mi się rodzinka:p Manius już dawno grzałby u mnie pupcie. A tak, pozostaje tylko pomoc teoretyczna i nadzieja:roll:

Posted

Myślę, że któraś z radomianek powinna wiedzieć coś więcej na jego temat. Jeśli nie, należałoby jak najszybciej postarać się zdobyć informacje, o które Ci chodzi.

Posted

Maniuś, porywam cię na spacerek:painting: i obowiązkowe mizianko:iloveyou::loveu:
a przy okazji, na stronie radomskiego schroniska znalazłam Bonda, i to chyba nasz Maniuś? dobrze myśle?
[url=http://www.schronisko.radom.pl/?p=productMore&iProduct=435]Bond - Schronisko dla Bezdomnych Zwierz

Posted

Oj Maniusiu, dzisiaj w twoich okolicach trafiłam na taką psią biedę, ze szkoda słów:shake: Mówię Ci Maniusiu wielki ON, zagłodzony na maksa. Przy mnie zjadł dwa bochenki suchego chleba. Tak ponoć, TAM karmi sie psy.

Tobie Maniuska do domu trza.

Prosze o odzew na priw dogomaniaków z Radomia. Czy pod Wasz schron podlega Gmina Jasieniec? Boglewice? Ten pies przeżył wiele, ale nie przezyje zimy. Jak go dzis zobaczyłam, to pomyslałam o oszalałych z głodu więźniów obozów koncentracyjnych.

Posted

Napisałam do kierowniczki:p jak tylko dostane jakąś odpowiedź, od razu napisze, mam nadzieje, że jak będziemy mieć więcej info, domek szybciej się znajdzie:cool3: i oby się znalazł, bo przecież taki kochany gremlinek z tego naszego Maniuszka:loveu:

Posted

elmira, chyba Jasieniec nie podlega pod radomskie schronisko, ale... jeśli sytuacja jest naprawdę tak tragiczna, to myslę, że można to jakoś ominąć. Kontaktuj się z D O R K A na pw. Ona na pewno pomoże. Ja jestem z Radomia, ale tylko bywam w weekendy.

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
elmira, chyba Jasieniec nie podlega pod radomskie schronisko, ale... jeśli sytuacja jest naprawdę tak tragiczna, to myslę, że można to jakoś ominąć. Kontaktuj się z D O R K A na pw. Ona na pewno pomoże. Ja jestem z Radomia, ale tylko bywam w weekendy.

Dziekuję bardzo :)