Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 768
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale super :multi::multi::multi:,dobrały się cztery cudowne dziewczyny Bianka,pani,córka i Bulwa , nie zapominam też o ULV :loveu:

Posted

juz jesteśmy w domku. Podróż minęłe bez problemów, panienka spała, chrapała, sapała całą drogę. Na postoju było duuużo wody do icia, pół de'volaya:lol: i spacerek po trawce. W domku odrazu była kąpiel pod prysznicem bo Lola ładuje się na kolanka, na łóżeczka, kanapy itp. Była baaaaardzo zadowolna, posapywała sobie w ciepłej kąpieli,i tak odświeżona po długiej podróży poszła zwiedzać dom i ogród, który odrazu "ochrzciła" :).
Mala (d. Fiona) boi się Loli, pewnie myśli że te chrząkanie, chrapanie to warczenie i ucieka przed Lolą:shake:. podczas pieszczot na kolankach u mojej córki Lollka pogoniła Guna,:evil_lol: tak że biedaczek zmył się na bezpieczną odległość.
Pućka schowała się gdzieś.. pewnie wyjdzie jak towarzystwo zaśnie. Teraz bulwa leży obok mnie na kanapie i chrapie, nie słyszy jak psy na dworzu "rozmawiają " baardzo głośno.
Mam wrażenie że Lola jest przygłucha, nie reaguje na wołanie dopiero jak zobaczy człowieka, gesty to zasuwa jak mały czołg:loveu:.
Ma też jakąś gulę na brzuchu, jakąś przepuklinę czy co..:shake:
W piątek wraca z urlopu "nasza" pani weterynarz to obejrzy Lolę a przy okazji Mala zostanie tam ostrzyżona przez męża wetki.

A Bianko w tym zamieszaniu nie zapytałam czy jakieś finanse mam zwrócić, przepraszam powiedz co i jak.
Muszę kończyć bo Lolka pakuje mi się na komputer i domaga się pieszczot:evil_lol:

Posted

GRATULACJE ciotki :multi::multi::multi:
Wiele pięknych wspólnych chwil z Lolą zycze. Pokazujcie się na dogo jak najczęsciej!
A co będziecie Loli strzygli?

Posted

Loli nic nie bedziemy strzyc- ona i tak ma "ostrzyżone" uszy nie tam gdzie potrzeba i pewnie głuchawa przez to:shake:. Lola do "przeglądu" pójdzie a
do strzyżenia idzie Mala (dawniej "Fiona z lasu") ona teraz za sznaucerka:loveu:

Zdjęcia z podróży będą jutro bo dzisiaj już nie mam siły ich ładować.

Posted

A tak, zapomniałam chyba napisać, Lola ma przepuklinę, było to badane przez weta, nic nie trzeba z tym robić, nie zagraża jej ani nie przeszkadza... Poza tym wieści- CUDOWNE!!!!! :multi:

Posted

Ale super wiadomosci :loveu: U mnie Lola też ładowała się do łóżka . 2 noce spała z synem , który jednak nie wytrzymał jej sapania :cool3: Ja jej nie kapałam , bo nie mam tutaj łazienki , a zresztą i tak zaraz by sie ubrudziła . Ona bardzo lubi spać na trawce w słonku . Guli nie widziałam , tylko na łapce ma narosl . :roll:
Pisałam równo z ULV . Myślałam ,że chodzi o guza jakiegoś . Takiego jak na łapce .

ULV , a da sie od poprzedniej włascicielki wydębic książeczke zdrowia
? bo nie wiadomo czy była szczepiona .

Posted

prośba do ULV - proszę jeśli masz kontakt z byłą "Panią" dowiedz sie kiedy Lola była szczepiona i na co czy mam ją teraz szczepić na wściekliznę? Do ogródka przychodzą nam jeże więc muszę uważac na "zwierzyniec"

Posted

najgorsze "odgłosy" Lola wydaje jak staje na tylnych łapkach i wspina się:)
rozumie gest np "zostań" - własnie została koło mnie, bo córka poszła dolazienki i suńka połozyła się obok moich nóg i nie chrapie!!!! oj już jest obok na kanapie i chrapie, chrumka i sapie. Jednak moja boksia aż takich odgłosów nie wydawała ;)

Posted

żuraw napisał(a):
prośba do ULV - proszę jeśli masz kontakt z byłą "Panią" dowiedz sie kiedy Lola była szczepiona i na co czy mam ją teraz szczepić na wściekliznę? Do ogródka przychodzą nam jeże więc muszę uważac na "zwierzyniec"

Obiecała mi przysłac książeczkę... mam nadzieje że dotrzyma :roll:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Obiecała mi przysłac książeczkę... mam nadzieje że dotrzyma :roll:

bardzo byłabym wdzieczna o jednak coś byloby wiadomo i niepotrzebnie nie "szprycowało" psiny szczepieniami.

Posted

ale cudowne wiadomości :multi::multi:To Lola ma szczęście :loveu:
Czyli jednak dobrze kojarzyłam Żuraw z Fioną z lasu :evil_lol:,a tak długo nie było jej na dogo, a tu nagły powrót i to JAKI :evil_lol:

Posted

hop! napisał(a):
Żuraw, zniknęłaś z dogo, a tu proszę... Znowu jesteś. :lol:
I masz trzeciego psiaka - bulwinkę. ;)

witaj hop! ty też nie próżnujesz:lol:
my się wyprowadziliśmy z centrum i dlatego mogłam przygarnąć jakąś bidulę do naszej gromadki:lol:

pozdrowionka bo jak zauważyłam masz całkiem niezłą gromadkę i urwanie głowy:crazyeye: jestem pełna podziwu:lol:

Posted

Poker napisał(a):
ale cudowne wiadomości :multi::multi:To Lola ma szczęście :loveu:
Czyli jednak dobrze kojarzyłam Żuraw z Fioną z lasu :evil_lol:,a tak długo nie było jej na dogo, a tu nagły powrót i to JAKI :evil_lol:

mieliśmy małe zawirowania życiowe, przeprowadzki itp
A Fiona-Mala jest przekochana:loveu::loveu::loveu:. Mój jedyny pies "obronny", pilnuje domu i ogrodu, bo Gun jak zwykle "udaje Niemca";) i że nie ma żadnego zagrożenia :evil_lol::loveu: i patrzy w drugą stronę. Może teraz przy 2 pannach poczuje się facetem ale wątpię;). Ale mnie to nie przeszkadza:lol:

Posted

[quote name='tamb']Żuraw, super, że znowu jesteś na dogo. Jak to możliwe, że masz 3 psy a tylko jednego kota? ;) Zapraszam na wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117087
Dobrze ze Ciotka Tamb nie wie ile ja mam psów , bo by mi dowaliła całe stado kotów :evil_lol: Ja jestem szcz esliwa , że Lola ma takie szczescie i trafiła do Żuraw .\Lolitka , ja myśmy ją tu wołali , jest bardzo fajna i prześmieszna . Po pierwszym szoku jakiego doznałam na jej widok uznałam , że to cudowna , stateczna dama , Ona jedna z moich suczek bawiła sie ze szczeniorkami . To taka wyrozumiała dama . Wszystko co ja spotyka przyjmuje z pokorą :cool1:
Jak juz miała wsiadac do samochodu do Żuraw , to zawróciła i pobiegła pod drzwi . Tak potem z córą było nam jej szkoda :roll: ona biedna nie wiedziała o co chodzi . Była u mnie ponad 3 tygodnie , i juz myslała ze to jej dom . Fajnie że trafiła do takiej cudownej Ciotki :loveu:

Posted

Odkąd mam 4 psy boję się brać z dogo 5-tego na tymczas (mieszkanie w bloku). 7 kotów wytrzymuję ale jak uratuję 8-mego staję na głowie, żeby mu znależć super dom. Żadnej okazji nie przepuszczę.;):oops:

Posted

Ja nie moge teraz brac kotów , bo tydzień temu miałam 2 ze schroniska i jeden odszedł na drugi dzień , a drugi po 5 dniach . Chyba jakaś wirusówka ,Teraz mam szlaban na kociaki .

Posted

Bianka, to jednak była chyba panleukopenia, nasze tez sie pochorowały (test wyszedł dodatnio) dwa odeszły :-(cztery walczą o życie, reszta dostała surowicę chyba na czas.... Tak, że i ty i my mozemy brac tylko koty z pełnym kompletem szczepień przez najbliższe miesiące.... :shake:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Bianka, to jednak była chyba panleukopenia, nasze tez sie pochorowały (test wyszedł dodatnio) dwa odeszły :-(cztery walczą o życie, reszta dostała surowicę chyba na czas.... Tak, że i ty i my mozemy brac tylko koty z pełnym kompletem szczepień przez najbliższe miesiące.... :shake:

Wiesz , one nie były u mnie w domu tylko na wsi . Chyba że przeniesiemy wirusa w psach i na sobie . Dom mam czysty ...............mam nadzieję :roll:
A co z tymi co zostały w schronie ??