BIANKA1 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 ulvhedinn napisał(a):Czyli mozna zmienić tytuł??? :cool3: Nawet trzeba :loveu: Quote
Poker Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 ale super :multi::multi::multi:,dobrały się cztery cudowne dziewczyny Bianka,pani,córka i Bulwa , nie zapominam też o ULV :loveu: Quote
żuraw Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 juz jesteśmy w domku. Podróż minęłe bez problemów, panienka spała, chrapała, sapała całą drogę. Na postoju było duuużo wody do icia, pół de'volaya:lol: i spacerek po trawce. W domku odrazu była kąpiel pod prysznicem bo Lola ładuje się na kolanka, na łóżeczka, kanapy itp. Była baaaaardzo zadowolna, posapywała sobie w ciepłej kąpieli,i tak odświeżona po długiej podróży poszła zwiedzać dom i ogród, który odrazu "ochrzciła" :). Mala (d. Fiona) boi się Loli, pewnie myśli że te chrząkanie, chrapanie to warczenie i ucieka przed Lolą:shake:. podczas pieszczot na kolankach u mojej córki Lollka pogoniła Guna,:evil_lol: tak że biedaczek zmył się na bezpieczną odległość. Pućka schowała się gdzieś.. pewnie wyjdzie jak towarzystwo zaśnie. Teraz bulwa leży obok mnie na kanapie i chrapie, nie słyszy jak psy na dworzu "rozmawiają " baardzo głośno. Mam wrażenie że Lola jest przygłucha, nie reaguje na wołanie dopiero jak zobaczy człowieka, gesty to zasuwa jak mały czołg:loveu:. Ma też jakąś gulę na brzuchu, jakąś przepuklinę czy co..:shake: W piątek wraca z urlopu "nasza" pani weterynarz to obejrzy Lolę a przy okazji Mala zostanie tam ostrzyżona przez męża wetki. A Bianko w tym zamieszaniu nie zapytałam czy jakieś finanse mam zwrócić, przepraszam powiedz co i jak. Muszę kończyć bo Lolka pakuje mi się na komputer i domaga się pieszczot:evil_lol: Quote
akucha Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 GRATULACJE ciotki :multi::multi::multi: Wiele pięknych wspólnych chwil z Lolą zycze. Pokazujcie się na dogo jak najczęsciej! A co będziecie Loli strzygli? Quote
żuraw Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Loli nic nie bedziemy strzyc- ona i tak ma "ostrzyżone" uszy nie tam gdzie potrzeba i pewnie głuchawa przez to:shake:. Lola do "przeglądu" pójdzie a do strzyżenia idzie Mala (dawniej "Fiona z lasu") ona teraz za sznaucerka:loveu: Zdjęcia z podróży będą jutro bo dzisiaj już nie mam siły ich ładować. Quote
ulvhedinn Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 A tak, zapomniałam chyba napisać, Lola ma przepuklinę, było to badane przez weta, nic nie trzeba z tym robić, nie zagraża jej ani nie przeszkadza... Poza tym wieści- CUDOWNE!!!!! :multi: Quote
BIANKA1 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Ale super wiadomosci :loveu: U mnie Lola też ładowała się do łóżka . 2 noce spała z synem , który jednak nie wytrzymał jej sapania :cool3: Ja jej nie kapałam , bo nie mam tutaj łazienki , a zresztą i tak zaraz by sie ubrudziła . Ona bardzo lubi spać na trawce w słonku . Guli nie widziałam , tylko na łapce ma narosl . :roll: Pisałam równo z ULV . Myślałam ,że chodzi o guza jakiegoś . Takiego jak na łapce . ULV , a da sie od poprzedniej włascicielki wydębic książeczke zdrowia ? bo nie wiadomo czy była szczepiona . Quote
żuraw Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 prośba do ULV - proszę jeśli masz kontakt z byłą "Panią" dowiedz sie kiedy Lola była szczepiona i na co czy mam ją teraz szczepić na wściekliznę? Do ogródka przychodzą nam jeże więc muszę uważac na "zwierzyniec" Quote
żuraw Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 najgorsze "odgłosy" Lola wydaje jak staje na tylnych łapkach i wspina się:) rozumie gest np "zostań" - własnie została koło mnie, bo córka poszła dolazienki i suńka połozyła się obok moich nóg i nie chrapie!!!! oj już jest obok na kanapie i chrapie, chrumka i sapie. Jednak moja boksia aż takich odgłosów nie wydawała ;) Quote
netti1 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 moja Dunia też jest głuchawa,ale odzyskuje słuch jak napełniam miseczkę:cool3: Quote
hop! Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Żuraw, zniknęłaś z dogo, a tu proszę... Znowu jesteś. :lol: I masz trzeciego psiaka - bulwinkę. ;) Quote
ulvhedinn Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 żuraw napisał(a):prośba do ULV - proszę jeśli masz kontakt z byłą "Panią" dowiedz sie kiedy Lola była szczepiona i na co czy mam ją teraz szczepić na wściekliznę? Do ogródka przychodzą nam jeże więc muszę uważac na "zwierzyniec" Obiecała mi przysłac książeczkę... mam nadzieje że dotrzyma :roll: Quote
żuraw Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 ulvhedinn napisał(a):Obiecała mi przysłac książeczkę... mam nadzieje że dotrzyma :roll: bardzo byłabym wdzieczna o jednak coś byloby wiadomo i niepotrzebnie nie "szprycowało" psiny szczepieniami. Quote
Poker Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 ale cudowne wiadomości :multi::multi:To Lola ma szczęście :loveu: Czyli jednak dobrze kojarzyłam Żuraw z Fioną z lasu :evil_lol:,a tak długo nie było jej na dogo, a tu nagły powrót i to JAKI :evil_lol: Quote
żuraw Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 hop! napisał(a):Żuraw, zniknęłaś z dogo, a tu proszę... Znowu jesteś. :lol: I masz trzeciego psiaka - bulwinkę. ;) witaj hop! ty też nie próżnujesz:lol: my się wyprowadziliśmy z centrum i dlatego mogłam przygarnąć jakąś bidulę do naszej gromadki:lol: pozdrowionka bo jak zauważyłam masz całkiem niezłą gromadkę i urwanie głowy:crazyeye: jestem pełna podziwu:lol: Quote
żuraw Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Poker napisał(a):ale cudowne wiadomości :multi::multi:To Lola ma szczęście :loveu: Czyli jednak dobrze kojarzyłam Żuraw z Fioną z lasu :evil_lol:,a tak długo nie było jej na dogo, a tu nagły powrót i to JAKI :evil_lol: mieliśmy małe zawirowania życiowe, przeprowadzki itp A Fiona-Mala jest przekochana:loveu::loveu::loveu:. Mój jedyny pies "obronny", pilnuje domu i ogrodu, bo Gun jak zwykle "udaje Niemca";) i że nie ma żadnego zagrożenia :evil_lol::loveu: i patrzy w drugą stronę. Może teraz przy 2 pannach poczuje się facetem ale wątpię;). Ale mnie to nie przeszkadza:lol: Quote
gosikf & dogs Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 widzę, że nowa pani bardzo szczęśliwa:loveu: Ja też z tegoż powodu. ;) Quote
tamb Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Żuraw, super, że znowu jesteś na dogo. Jak to możliwe, że masz 3 psy a tylko jednego kota? ;) Zapraszam na wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117087 Quote
Poker Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 żuraw napisał(a):mieliśmy małe zawirowania życiowe, przeprowadzki itp ale z tego wynika ,że dobre zawirowania :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='tamb']Żuraw, super, że znowu jesteś na dogo. Jak to możliwe, że masz 3 psy a tylko jednego kota? ;) Zapraszam na wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117087 Dobrze ze Ciotka Tamb nie wie ile ja mam psów , bo by mi dowaliła całe stado kotów :evil_lol: Ja jestem szcz esliwa , że Lola ma takie szczescie i trafiła do Żuraw .\Lolitka , ja myśmy ją tu wołali , jest bardzo fajna i prześmieszna . Po pierwszym szoku jakiego doznałam na jej widok uznałam , że to cudowna , stateczna dama , Ona jedna z moich suczek bawiła sie ze szczeniorkami . To taka wyrozumiała dama . Wszystko co ja spotyka przyjmuje z pokorą :cool1: Jak juz miała wsiadac do samochodu do Żuraw , to zawróciła i pobiegła pod drzwi . Tak potem z córą było nam jej szkoda :roll: ona biedna nie wiedziała o co chodzi . Była u mnie ponad 3 tygodnie , i juz myslała ze to jej dom . Fajnie że trafiła do takiej cudownej Ciotki :loveu: Quote
tamb Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Odkąd mam 4 psy boję się brać z dogo 5-tego na tymczas (mieszkanie w bloku). 7 kotów wytrzymuję ale jak uratuję 8-mego staję na głowie, żeby mu znależć super dom. Żadnej okazji nie przepuszczę.;):oops: Quote
BIANKA1 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Ja nie moge teraz brac kotów , bo tydzień temu miałam 2 ze schroniska i jeden odszedł na drugi dzień , a drugi po 5 dniach . Chyba jakaś wirusówka ,Teraz mam szlaban na kociaki . Quote
ulvhedinn Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Bianka, to jednak była chyba panleukopenia, nasze tez sie pochorowały (test wyszedł dodatnio) dwa odeszły :-(cztery walczą o życie, reszta dostała surowicę chyba na czas.... Tak, że i ty i my mozemy brac tylko koty z pełnym kompletem szczepień przez najbliższe miesiące.... :shake: Quote
BIANKA1 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 ulvhedinn napisał(a):Bianka, to jednak była chyba panleukopenia, nasze tez sie pochorowały (test wyszedł dodatnio) dwa odeszły :-(cztery walczą o życie, reszta dostała surowicę chyba na czas.... Tak, że i ty i my mozemy brac tylko koty z pełnym kompletem szczepień przez najbliższe miesiące.... :shake: Wiesz , one nie były u mnie w domu tylko na wsi . Chyba że przeniesiemy wirusa w psach i na sobie . Dom mam czysty ...............mam nadzieję :roll: A co z tymi co zostały w schronie ?? Quote
ulvhedinn Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Te dwa u Gosi żyją, w schronisku część padła, kilka uśpionych... :shake: Umarło tez sporo kociat adoptowanych ze schroniska przez ludzi... :-( Quote
Recommended Posts