MonikaP Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 [quote name='majqa']Właśnie o fotkach myślałam i poddałam ten pomysł ale i sugerowałam Isadorze poradzenie się bardziej obcykanych w temacie.[/quote] Tylko weźcie pod uwagę, że wprawdzie większość osób zwykle nie chce, by im wysyłać zdjęcia, to jednak znajdą się takie, które sobie zażyczą wysłania fotki w formie papierowej - trzeba być na to przygotowanym. Quote
majqa Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 [quote name='andzia69'](...)jeśli to aukcja "cegiełkowa" to jakies cegiełki (chocby zdjęcie z podziękowaniem) powinno być bo inaczej aukcja zostanie usunięta - nie ma nic do kupienia wg regulaminu....wystawcie cokolwiek i tak jak któraś z dziewczyn pisała - cena kup teraz i np. 200 cegiełek po 5 zł[/quote] Właśnie o fotkach myślałam i poddałam ten pomysł ale i sugerowałam Isadorze poradzenie się bardziej obcykanych w temacie. Quote
jagienka42 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 CZY WIADOMO COS WIECEJ O SUCE ZE SZCZENIAKAMI(10) czy jest łagodna,można do niej podchodzić i ile tygodni mają szczeniaki?jest jakieś zdjecie suni?ile ona może mieć lat? Quote
eliza_sk Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 wejdzcie na nasze allegro nick OBRONA-ZWIERZAT, mamy teraz 2 cegiełkowe. Wystawia się je normalnie jak ogłoszenie psiaka (ilość sztu i cenę ustawiasz w opcjach)- daje chwytliwy tytuł, wystawiam zwykle 500 sztuk, po 5 zł, w opisie aukcji płaczliwy tekst i formułka: PRZEDMIOTEM LICYTACJI JEST ZDJĘCIE NASZEGO PUPILA. 1 ZAKUPIONA CEGIEŁKA TO 1 ZDJĘCIE - żeby allegro się nie czepiało. Jak ktoś kupi, później wpłaci to wysyłam tekst typu (ale już z maila, nie przez allegro, bo to niezgodne z regulaminem): "mam nadziej, że nie mają Państwo nic przeciwko temu, ale ze względu na duże koszty wysyłek i druku wysyłam fotki mailem, a całą kwotę przeznaczam na leczenie psiaka" i zaraz w drugim mailu wysyłam fotki i wystawiam komentarz. To już druga seria allegro jakie robię i jeszcze nikt nie chciał fotek na papierze, wszyscy rozumieją sytuację, a czasami sami pierwsi piszą, żeby im nie wysyłać. Już uciekam, ale jak trzeba jutro pokieruję. Quote
Isadora7 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Nie ma problemu z fotkami na papierze. Zdjęcia które dostałam są tez znacznie lepsze co nawet widać na aukcji nawet przy takim pomniejszeniu. Ja takie rzeczy między innymi robię (poniekąd zawodowo) już od.... e nie powiem od ilu lat. Problem jest w tym aby ktoś tak od serducha powiedział co mam zrobić żeby wystawić aukcję cegiełkową i powie jakie są koszty. I to nie na zasadzie że wyróżniona to 12 zeta, bo do tego żółty pasek, pogrubienie, 14 dni i coś tam jeszcze i już jest ponad 21 złotych. Proste jak budowa cepa. Quote
ARKA Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 [quote name='andzia69']Następna Ligota...ciekawa jestem ile takich miejsc jeszcze dogo odkryje:-( [/quote] :shake: A nastepna Ligota to p.Biedrzycka!!!:mad::angryy: [B][SIZE=4][COLOR=blue]TO TOTALNY dramat tych psow!!![/COLOR][/SIZE][/B] Teraz je RATUJCIE , trafily z deszczu pod rynne, jesli nie zalapia tam czegokolwiek juz, to CUD, w ich stanie to na 99%.:shake: [B][SIZE=3]Czy nikogo nie zastanowiło chociazby, KTO, jest w stanie, od reki, przyjac 40 psow?? [/SIZE][/B] [B][/B] [B][SIZE=3]Jakie schronisko jest gotowe do tego-ŻADNE!![/SIZE][/B] Quote
oktawia6 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 [quote name='emilia2280'] Uwaga, rozmawialam wlasnie z Weroniá telefonicznie. Z krótkiej relacji od Grzegorza przekazala mi nastépujáce wiadomosci (sama nie moze pisac bo nie dziala jej Dogo): Z 46 psów zabranych z posesji 2 musialy zostac uspione (juz po odebraniu), sá 2 jeszcze slepe szczeniaczki oraz, [B]duza zaglodzona sunia (15kg - jedna trzecia normalnej wagi..) karmiáca miot 10 (!!!) szczeniaków (juz nie slepe)- dla tej suni z dziecmi pilnie poszukiwany jest DT, suka nie ma czym karmic bo sama jest zaglodzona!![/B] [SIZE=5][COLOR=Red][B] Wszystkie psy zostaly przewiezione do przytuliska Ewy Biedrzyckiej w Nowej Wsi k/Grójca.[/B][/COLOR][/SIZE] Psy sá pod opieká fundacji: Towarzystwo Pogotowie dla Zwierzát (a nie jak podano w pierwszym poscie dane TOZu) [URL]http://www.animals.org.pl/[/URL] Dane do wplat na konta Towarzystwa z dopiskiem "Psy ze Starej Wsi" sá na stronie Towarzystwa, kopiujé tu: Towarzystwo Pogotowie dla Zwierzát 64-980 Trzcianka Pl. Pocztowy 4/6 [B]BANK PKO BP 87 1020 3844 0000 1702 0048 1093[/B] Zdjécia i wiécej info Weronia poda jutro. [/quote] [COLOR=Red][B]gdzie?????:smhair2::tard::eek2:[/B][/COLOR]:eek2: przecież to znana handlara! umierające szczeniaki po 100 opychała, jak miało się kasę to wchodziłeś ja k nie to do widzenia, psy co zdechły leżały po nich chodziły te co żyły, Krzyczki to ikuś co tam się działo-no chyba że została neofitą i z chlewu jest zrobione niemieckie lux schronisko. to pięknie......równie dobrze od razu można im było podac morbital. Quote
ARKA Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 [quote name='oktawia6'][COLOR=red][B]gdzie?????:smhair2::tard::eek2:[/B][/COLOR]:eek2: przecież to znana handlara! umierające szczeniaki po 100 opychała, jak miało się kasę to wchodziłeś ja k nie to do widzenia, psy co zdechły leżały po nich chodziły te co żyły, Krzyczki to ikuś co tam się działo-no chyba że została neofitą i z chlewu jest zrobione niemieckie lux schronisko. to pięknie......[B]równie dobrze od razu można im było podac morbital.[/B] [/quote] Pierwszy raz w zyciu o tym tez pomyslałam.:shake::shake::shake: Ile szczeniakow, z 30 zabranych z Krzyczek, jak sie okazalo tam zawiezionych, przezylo?? JEDEN??? [B][SIZE=3][COLOR=blue]TOTALNY DRAMAT[/COLOR][/SIZE][/B] tych biednych, pokrzywdzonych, psow!! Quote
oktawia6 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 [quote name='ARKA'] Pierwszy raz w zyciu o tym tez pomyslałam.:shake::shake::shake: Ile szczeniakow, z 30 zabranych z Krzyczek, jak sie okazalo tam zawiezionych, przezylo?? JEDEN??? [B][SIZE=3][COLOR=blue]TOTALNY DRAMAT[/COLOR][/SIZE][/B] tych biednych, pokrzywdzonych, psow!! [/quote] tak, reszta dogorywała, co padły to padły jak wniosłaś 100 zeta to miałaś wstęp-TOZ nie wiedział o tym syfie-potem dopiero za głowę się złapali-bo to TOZ-zebierał te szczeniaki z Krzyczek....tak w skrócie-z resztą jest wątek Biedzryckiej który założyła kometa-jednym słowem możemy zapomniec już o tych psach Quote
niufek Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Czyzby Biedrzycka juz sie tych 80-ciu szczeniat pozbyla i ma miejsce na nowe psy??A tak wiecznie placze ze karmy nie ma no . Quote
oktawia6 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 [quote name='niufek'] Czyzby Biedrzycka juz sie tych 80-ciu szczeniat pozbyla i ma miejsce na nowe psy??A tak wiecznie placze ze karmy nie ma no . [/quote] a może Konstancja zjechała i dla barów chińskich powynosiła?....albo popadały jak tamte....-ona to prężny hurtownik - w białych rękawiczkach i z czarną folią w aucie:cool1:-bo Wołomin już oczyściła:cool1: Quote
niufek Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 [quote name='oktawia6']a może Konstancja zjechała i dla barów chińskich powynosiła?....albo popadały jak tamte....-ona to prężny hurtownik - w białych rękawiczkach i z czarną folią w aucie[IMG]http://www.dogomania.pl:80/forum/[/IMG]-bo Wołomin już oczyściła[IMG]http://www.dogomania.pl:80/forum/[/IMG][/quote] To czemu o karme placze?????????? Quote
AguśSosnowiec Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Boże drogi, no tragedia, poprostu tragedia, ku.....a!!!! :placz: :angryy: :placz: :angryy: Quote
oktawia6 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='niufek'] To czemu o karme placze?????????? [/quote] zapytaj się jej:cool1: Quote
Isadora7 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [FONT=Century Gothic][B]Tragedia w głowie się nie mieści.[/B] Natomiast ja proszę o słowo wyjaśnienia, może nawet dwa. Jak widzę są zmiany w informacjach, dość istotne (konto). Uwagi jakie napisała Arka i oktawia6 dla mnie ważne. Bo cokolwiek nie mówić wiem, że obie ciotki są dobrze poinformowane. Zatem czekam na informacje, bo wystawiłam allegro i opracowałam i zamierzałam wystawić cegiełki. A przyznam szczerze że nie lubię doopy dawać za darmo. Wybaczcie dosłowność, ale tak już mam od zawsze. [/FONT][U][COLOR=Red][B][FONT=Century Gothic]Czekam na wyjaśnienia, czemu zmiana konta i dlaczego nie może zostać poprzednie. Co z psiakami i dlaczego są w tym przytulisku. Zbyt dużo piesków schodzi do adopcji z moich aukcji żebym sobie psuła markę. Muszę mieć pewność że sprawa jest czysta. Nie chciałabym zdejmować aukcji. Bo można pomoc choćby tym trzem. Proste jak budowa cepa. [/FONT] [/B][/COLOR][/U] Quote
DuDziaczek Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Przeczytalam caly watek i troche widze sie tu pogmatwalo... :shake: Kurcze bede sledzic i czekac na jakies info.... nie znam sprawy p.B. ale wierze ciotkom ze to niestety prawda....... Quote
xxxx52 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 prosze skontaktujcie sie z p.Draabe,albo p.Harlaczem!!!!!!!!! Zabierzcie od kobiety ,ktora sama glodzi swoje psy i szczeniaki sprzedaje na jarmarku:placz::placz: jak moze sie psy ratowac ,kiedy trafily z deszczu pod rynne:placz::placz::placz: Quote
basia0607 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 To woła o pomste do nieba !!! kto dal tej kobiecie psy ? Zabierzcie je od niej , dosyć się nacierpiały ! Czy nie ma kogos uczciwego kto by je przyjął ? Quote
shirrrapeira Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 To jakiesa okropienstwo. Az strach sie bac takich ludzi, a mnie sie cisna inne slowa na usta. Quote
andzia69 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='niufek']Czyzby Biedrzycka juz sie tych 80-ciu szczeniat pozbyla i ma miejsce na nowe psy??A tak wiecznie placze ze karmy nie ma no .[/quote] nie podoba mi się to, że te psy trafiły do tej pani...za dużo złego o niej słyszałam:shake: Quote
ARKA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 To,ze psiaki trafily do Biedrzyckiej mysle, ze wnika z tego, ze p.Grzegorz nie mial zielonego pojecia o jej dzialalnosci. Nie wiem kto mu ją polecil-ona ma ciągle jakis swoich zwolenników_OSZOŁOMÓW-nie wazne gdzie byle \"ratowac\". TRAGEDIA. Poza wszystkim jej dzialanosc jest nielegalna,\"przytulisko\". P. Grzegorz robi naprawde b.dobre interwencje a co do zmian konta nie wypowiadam sie, bo nie wiem. Quote
rozi Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 W związku z całym zamieszaniem (mam nadzieję, że chwilowym) proponowałabym zbierać pieniądze na poznańskim koncie TOZ, o ile Oddział się zgodzi. Przecież nie zginą te pieniądze i z pewnością Poznań przekaże, kiedy już będzie wiadomo komu. Trzebaby tylko podać w tytule wpłaty, czy ma iść na te 3 pieski, które są w Poznaniu, czy na pozostałe. Quote
majqa Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='Isadora7'][FONT=Century Gothic][B]Tragedia w głowie się nie mieści.[/B][/FONT] [FONT=Century Gothic](...). Uwagi jakie napisała Arka i oktawia6 dla mnie ważne. Bo cokolwiek nie mówić wiem, że obie ciotki są dobrze poinformowane.(...)[/FONT] [U][COLOR=red][FONT=Century Gothic][B]Czekam na wyjaśnienia, czemu zmiana konta i dlaczego nie może zostać poprzednie.[/B] [COLOR=black](...)[/COLOR][/FONT][/COLOR][/U] [/quote] [COLOR=red][B]Isadoruś, a ja bym to rozegrała inaczej.[/B][/COLOR] Pomyśl proszę o tym, co mnie zaświtało. Mianowicie...[COLOR=red][B]absolutnie nie zmieniaj ani danych kontaktowych, [/B][/COLOR][COLOR=red][B]ani co ważniejsze wpłatowych.[/B][/COLOR] Już na tym etapie ktoś mógł dokonać wpłaty nie przez allegro i nawet o tym nie wiemy. [SIZE=3][COLOR=red][B]Po podmianie danych, [/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=red][B]co gorsza w tak krótkim czasie, robi się z gęby cholewę, wychodzi na frajera i osobę nie w temacie ba, nie masz już pewności, co się dzieje [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red][B]z kasą.[/B][/COLOR][/SIZE] [B]Niech zostanie tak jak jest, wtedy masz pewność, że TOZ Poznań przechwyci kasę i zadysponuje ją na potrzeby psiaków.[/B] Zakładam, że Okta i Arka (a ich informacjami jestem zszokowana) wiedzą, co piszą. Wobec tego nie ma już pewności, na co pójdą pieniądze. [B]Jeśli kogoś z allegrowiczów tknie i wrzuci w google nazwisko wiadomej pani i wyskoczy link do wiadomości mało chlubnych, to ludzie będą mieć do Ciebie pretensję (komu pomagasz) lub wycofają się z pomocy.[/B] [B]Ja ze swojej strony nie spędzę kolejnego x czasu by w ponad 26tu ogłoszeniach podmieniać dane, mało tego, nie wszędzie się da to zrobić, bo cześć stron, na których ogłaszałam te biedaki nie wymaga rejestracji i logowania, czyli ogłoszenie poszlo w świat i już. Co więcej, allegrowicz może trafić na moje ogłoszenie i...rozpęta się piekło jesli trafi na rozbieżne informacje.[/B] Quote
Recommended Posts