Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karusiap']U Amika wszystko dobrze,dzwonilam do p.Tomka.Wyszedl na spacerek i podsikiwal co sie da:evil_lol:jeszcze okaze sie czysciochem:cool3:

A mam pytanko,co on jadl w schronisku? Bo suchej nie chce i nie wiem czy nie zna,czy jeszcze stres nie opadl.
W kazdym razie od dzis dostanie gotowane:)[/quote]

Przez tydzień psy w schronisku dostają mokre żarcie a w zimię w niedzielę dostają suchą karmę.
Może faktycznie dla Amika są to duże przeżycia to i stres duży. Jutro będzie lepiej.

• Replies 647
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karusiap']Na pewno:)

a jakie umowy adopcyjne sliczne ze zdjeciami:loveu:

Ja bym w zyciu nie powiedziala,ze Amik ma nawet powyzej 10 lat....

Kochani kto jeszcze moze pomoc nam w ogloszeniach dla Amiczka?

Namiary moga byc na mnie[/quote]

Amik u mnie ma juz Allegro i Alegratke... Zaraz zmienie tekst i namiary i wkleje linki ogloszen do watka... ;)

Posted

Sabinko dobrze, że napisałaś o tym allegro, bo mi się coś pomieszało i właśnie się chciałam za nie zabrać.
Sabinko czy mogłabyś wykorzystać "LIST AMIKA" napisany przez Alfę??
Trochę go poprawiłam, ale ze względu na zmianę miejsca może jeszcze chcecie coś zmienić? Ja po przemyśleniach zostawiłam, że jest w schornisku:

LIST AMIKA.
Witaj Człowieku!
Jestem Amik, mam 12 lat, jestm niedużym rudym pieskiem mam ok. 30 cm w kłębie i mieszkam w schronisku. Niby jest mi tu dobrze mam jedzenie, budę ale czy jestem szczęsliwy? Jednak nie.... Pomyśl Człowieku czy Ty byłbyś szczęsliwy gdybyś całe swoje życie spędził w boksie i świat oglądał tylko zza krat? Pewnie nie......... W dodatku od paru miesięcy mam marzenie - chciałbym być Zulą. Pytasz kto to Zula? To moja przyjaciółka z którą mieszkałem kilka lat w jednym boksie. Byliśmy bardzo do siebie podobni. Oboje bardzo baliśmy się ludzi i uciekaliśmy do budy gdy przychodzili, Razem cieszyliśmy się na swój sposób gdy ludzie dawali nam spokój i mogliśmy wygrzewać się na słońcu. Później ja zrobiłem się odważniejszy, w końcu jestem psem a Zulka dalej była taka strachliwa. Ale teraz chciałbym być nią. Dlaczego? Bo ona ma dom! Taki prawdziwy: z Panią, ze swoją miseczką, ze swoim kocykiem i ze spacerami. Ma Panią, która ją pokochała taką jaką ona była - starą i strachliwą. Ma kogoś kto zrozumiał że starszy psiak, taki jak ja czy Zulka, kocha mocniej i prawdziwiej. Kocha całym psim sercem. Nie rozrabia w domu, niczego nie niszczy i osiąga pełnię szczęścia gdy Pan czy Pani mówi: chodź idziemy na spacer. No fakt nie uczymy się tak szybko jak szczeniaczki ale jaka to radość zobaczyć że psiak się stara, jak z dnia na dzień się zmienia i odkrywa nowy świat. Zula też na początku bala się wyjśc z boksu a teraz mieszka w centrum dużego miasta i sobie radzi coraz lepiej z tym nowym dla niej światem. Ja też bym tak potrafił - w końcu nie jestem od niej gorszy! Ale to ona dostała szansę od losu a nie ja! Ja mogę tylko cichutko marzyć. Nawet nikomu nie mówię o tych swoich marzeniach bo jeszcze by się ze mnie śmiali - taki stary i domku mu się zachciewa! Jednak jak wolontariusze ze schroniska opowiadają mi co nowego u Zulki to ja wiem że też tak bym umiał, że dałbym radę pokonać strach i zaufać człowiekowi. Ale czy mnie ktoś kiedyś zechce? Czy uda mi się wyjść na prawdziwy spacer, pobiegać po zielonej trawie a nie tylko po betonie w boksie? Z każdym miesiącem jestem starszy i moje szanse jeszcze bardziej się zmniejszają. Ostatnio wolontariusze mówili że jakby był dla mnie domek to można mnie wykastrować i zorganizować transport do tego domku ale nie wiem czy to będzie potrzebne bo kto zechce Amika, takiego zwyklego. starego Amika? Człowieku jakbyś słyszał że ktoś ma wolny kawałek serca i kawałek podłogi i chciałby mieć przyjaciela to zadzwoń do wolontariuszki Może się spotkamy, może............. Może nie będę do końca życia tylko zazdrościł Zulce?

Posted

[quote name='grazyna9915']Sabinko dobrze, że napisałaś o tym allegro, bo mi się coś pomieszało i właśnie się chciałam za nie zabrać.
Sabinko czy mogłabyś wykorzystać "LIST AMIKA" napisany przez Alfę??
Trochę go poprawiłam, ale ze względu na zmianę miejsca może jeszcze chcecie coś zmienić? Ja po przemyśleniach zostawiłam, że jest w schornisku

Narazie zmienilam tekst w ogloszeniach na taki krotki na "szybciaka" zeby byl aktualny... List napewno dodam, bo jest super, tylko musze go troche poprawic, bo Amik juz nie jest w schronisku... a ludzie chetniej biora psy z hotelow czy DT, bo sa bardziej zadbane i zsocjalizowane, wiec lepiej nie zostawiac "schroniskowej" wersji... Teraz musze leciec z moimi psiakami na spacer, ale jak wroce to posiedze nad tym listem... ;)

A oto ogloszonka narazie bez listu:

Allegro
Alegratka

PS. Amik przebywa w Krakowie, tak?

Posted

To ja moje jedyne z "lotu ptaka", efektownie zacienione też wlepię :loveu: ...i też z jęzorkiem:eviltong: To jest klasyczna pokazówa jak nie należy robić zdjęć nikomu, a w szczególności jamnikowatym:p im wyższe obcasy włoży fotografujący laik, tym króciutkie szłapki robią się jeszcze krótsze:lol:

Posted

Jejku te zdjęcia na trawie są przecudne:multi: A to z języczkiem najpiękniejsze:multi: To już w tej chwili zupełnie inny psiak niż ta kupka nieszczęścia na drewnianej palecie a co będzie dalej to dopiero zobaczymy i pewnie nie raz się zadziwimy;)

Posted

hmm dla mnie tytul jest super,przyciaga,ale w sumie mozna cos teraz w stylu....po X latach (nie wiem ile;)) poczul zapach trawy,wyszedl na spacer....i.....no dobra nie mam koncepcji:oops::oops:

Posted

[quote name='karusiap']Jutro rano jedziemy do Amiczka:multi:
Bedzie dluuugi spacerek:multi:[/QUOTE]

Nie ukrywam że baaaaaaaaardzo Wam zazdroszczę:razz: Bardzo proszę przekażcie Amikowi uściski od Zulci:calus:

Czekamy na wieści i fotki:loveu:

Posted

Moje sloneczko kochane uwielbia spacerki:loveu:idzie slicznie,wrecz podskakuje machajac ogonkiem,do czasu...gdy ktos nie zwroci na niego uwagi...wtedy konsternacja,,,lekkie wycofanie.Przytulac sie JESZCZE nie bardzo lubimy,troszke wtedy go paralizuje,ale szybko sie nauczy,ze to dobra rzecz.
Mysle,ze jak ktos go adoptuje to Amik zakocha sie do szalenstwa w swoich ludziach:)
Pieski,tzn suczki inne lubimy a jakze:evil_lol:
i uwielbia chodzis swoimi sciezkami,przewaznie sa tp drogi na ktore trzeba sie wspiac,poplatac smycz itp;)