sleepingbyday Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 mariamc napisał(a):Była kontrola TOZ-u w Białogardzie. Nie żyją już 3 psy z Kamieńca:-(:-(:-( Według Piwu 1 uciekł, 1 padł, 1 suka odeszła podczas porodu. Wedlug p.Harłacza psy się zagryzły.:-( Niestety , tak jak pisałam z deszczu pod rynnę, biedne psy. Czy tu już nikt nie zagląda???????:shake: kurczę, trudno zaglądac do wątku, zeby tylko hopac. (majku sie nie pokazuje). i przeciez nic się nie dowiemy, przynajmniej na razie. jeśli możesz cos na pw, będe wdzięczna. mi te psy leżą na sercu, ale wpadłam w poczucie beznadziei w tym wszystkim... ale czy jest coś, co można zrobić? Quote
mariamc Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 W papierowym wydaniu jest jeszcze dodana opinia lek.wet.Krzysztofa Pigla, oczywiście w obronie p. H. Nie żyja 4 psy ,jaka jest w końcu prawda, nie wiadomo:-( Nie zostały sprawdzone czipy, ponieważ pielęgniarze? odmówili wyprowadzenia psów z powodu ich agresywności:-( Będę mogla być w Białogardzie dopiero w lipcu, mam na głowie wszystkie odbiory naszego , nowego schroniska i przeprowadzkę zwierząt z przytuliska. TOZ działa dalej, ale jest ciężko .... Quote
Edi100 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 To się w głowie nie mieści...:placz::placz::placz: Quote
zuziaM Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Matko ... rzeczywiscie katastrofa ..... Mam nadzieje, ze p. Ela nie zostawi tych psow z Kamienca tak samym sobie i nadal bedzie kontrolowala, co sie tam dzieje. To niewiwle, ale zawsze wlasciciel schroniska bedzie mial nad soba jakis bicz.... Quote
beka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 To się głowie nie mieści że na tych dorobkiewiczów, co to dorabiaja sie na psiej biedzie nie ma bata... Gminy maja w d... co sie dzieje z psami i dlatego właściciele przywatnych schronisk robią co chcą. Quote
Mateo93 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 wczoraj byłem na zamku, psów nie było:-( jedynie krzaki wokół zamku wycięte.. Quote
zachary Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Mateo93, a ja w sobotę 27 czerwca we wiadomościach o 18,30 na Polsacie widziałam materiał o zamku w Kamieńcu i panu Sobiechu na okoliczność zamknięcia tego obiektu dla zwiedzających z uwagi na zagrożenie zawalenia się/niewłaściwie rzekomo odbudowywano zamek i obecnie nie jest bezpieczny/.W czasie emisji materiału widziałam wyglądajacego zza jakiejś kolumny dużego, ciemnego, chudego psa... Quote
cavallo Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Pani Śmigielski udało się uratować szczeniaka z zamku... Było ich więcej, przeżył tylko ten :-( Teraz potrzebny jest dobry, kochający domek dla malucha.... Ma na imię Lucky :loveu: Quote
Mateo93 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 no własnie kurcze wiem że są, bo mi o tym nawet dziadek mówił jak był obok zamku, tylko ja mam takie szczęście własnie...:razz: ale będę jeżdził to może w końcu jakiegoś zobacze. Tak, zamek jest niebezpieczny, są tabliczki nawet i szlaban przed bramą :evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 dawno tu nie zaglądałam - a tu tyle nowych wieści - fatalnie, ze psy trafily z deszczu pod rynne , słow szkoda. Quote
cavallo Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Przypominam, PILNIE SZUKAMY DOBREGO domu dla szczeniaka uratowanego z zamku!!! Quote
Lionees Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Może nie doczytałam,ale ile teraz ma ten szczenior i jakiej jest wielkości? Cudny jest:loveu:Niestety nie pytam,bo go chcę:sad:,tylko tak gdyby w razie ktoś go chciał Quote
cavallo Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Ma ponad 3 m-ce. Będzie raczej większym pieskiem (ale nie olbrzymim, raczej drobnej budowy), jest bardzo miły, przyjazny i towarzyski. Polecam :loveu: Quote
Mateo93 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 dzisiaj tez bylem na zamku, ani sladu psa. albo gdzies wyjechaly na wieczne wakacje, albo sa zakniete... ktos cos wie? Quote
kaja555 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 wygląda na to, że już nikt tam nie zagląda. Zabrano psy, turystów nie wpuszczają, to te psy co zostały nie mają już szans ujrzeć światła dziennego Quote
Soema Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Przepraszam...:oops: czy znacie kogoś z Białogardu, kto by przeprowadził wizytę dla boksia?:oops: Quote
giselle4 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Soema napisał(a):Przepraszam...:oops: czy znacie kogoś z Białogardu, kto by przeprowadził wizytę dla boksia?:oops: Soema jest taka osoba tylko nie wiem czy znajdzie czas...bo zapracowana mariamc ...godna zaufania,nie zawiedzie ale napisz do niej na pv:loveu: Quote
Soema Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 giselle4 napisał(a):Soema jest taka osoba tylko nie wiem czy znajdzie czas...bo zapracowana mariamc ...godna zaufania,nie zawiedzie ale napisz do niej na pv:loveu: No właśnie Danusia.. to ja skontaktuję z Fundacją, jak kogoś nie mają jeszcze to napiszę, dziękuję :) Quote
zuziaM Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 A czy Fundacja Mrunio wie o tym, ze tam sa jeszcze psy ? Pamietacie JASZKA ? ? ? Polamanego psiaka, ktory trafil do hotelu w Bogatyni ? Psiak jedzie do Niemiec, do Frankfurtu nad Menem :lol:. I tu wielka prosba.... o choc niewielkie wsparcie finansowe na transport psiaka. Tam czeka go naprawde piekne zycie. Kontakt w sprawie pomocy - do pani Eli z Mrunio. A tu mozna obejrzec nowego Jaszka :lol: ! YouTube - Fundacja Mrunio prosi o pomoc dla Jaszka - Please help Jaszko Poczatek filmu ... jak bylo :-(... a potem ... jak jest teraz :lol:! To nie ten sam pies :lol:! . Quote
giselle4 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 ...Jaszko to piekny pies...ciesze sie ze jest zdrowy:multi::loveu: Quote
cavallo Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Wzruszyłam się okropnie... Przecudny jest Jaszko, taki wdzięczny i kochany.... Oby znalazł dom :-( Quote
Ninti Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 A we Frankfurcie nad Menem co na niego czeka? Dom stały? Tymczasowy? Schronisko? Quote
zuziaM Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Ninti napisał(a):A we Frankfurcie nad Menem co na niego czeka? Dom stały? Tymczasowy? Schronisko? Trafi do schroniska, ale nie bedzie do adopcji, ale juz na stale jako prywatny pies wlascicielki tego schroniska. Pania wzruszyl jego los i postanowila go zaadoptowac. Quote
Recommended Posts