Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

Posted

mariamc napisał(a):
Była kontrola TOZ-u w Białogardzie.
Nie żyją już 3 psy z Kamieńca:-(:-(:-(

Według Piwu 1 uciekł, 1 padł, 1 suka odeszła podczas porodu.
Wedlug p.Harłacza psy się zagryzły.:-(

Niestety , tak jak pisałam z deszczu pod rynnę, biedne psy.

Czy tu już nikt nie zagląda???????:shake:

kurczę, trudno zaglądac do wątku, zeby tylko hopac.
(majku sie nie pokazuje).
i przeciez nic się nie dowiemy, przynajmniej na razie.
jeśli możesz cos na pw, będe wdzięczna. mi te psy leżą na sercu, ale wpadłam w poczucie beznadziei w tym wszystkim...
ale czy jest coś, co można zrobić?

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W papierowym wydaniu jest jeszcze dodana opinia lek.wet.Krzysztofa Pigla, oczywiście w obronie p. H.
Nie żyja 4 psy ,jaka jest w końcu prawda, nie wiadomo:-(

Nie zostały sprawdzone czipy, ponieważ pielęgniarze? odmówili wyprowadzenia psów z powodu ich agresywności:-(

Będę mogla być w Białogardzie dopiero w lipcu, mam na głowie wszystkie odbiory naszego , nowego schroniska i przeprowadzkę zwierząt z przytuliska.
TOZ działa dalej, ale jest ciężko ....

Posted

Matko ... rzeczywiscie katastrofa ..... Mam nadzieje, ze p. Ela nie zostawi tych psow z Kamienca tak samym sobie i nadal bedzie kontrolowala, co sie tam dzieje. To niewiwle, ale zawsze wlasciciel schroniska bedzie mial nad soba jakis bicz....

Posted

To się głowie nie mieści że na tych dorobkiewiczów, co to dorabiaja sie na psiej biedzie nie ma bata...
Gminy maja w d... co sie dzieje z psami i dlatego właściciele przywatnych schronisk robią co chcą.

• 1 month later...
Posted

Mateo93, a ja w sobotę 27 czerwca we wiadomościach o 18,30 na Polsacie widziałam materiał o zamku w Kamieńcu i panu Sobiechu na okoliczność zamknięcia tego obiektu dla zwiedzających z uwagi na zagrożenie zawalenia się/niewłaściwie rzekomo odbudowywano zamek i obecnie nie jest bezpieczny/.W czasie emisji materiału widziałam wyglądajacego zza jakiejś kolumny dużego, ciemnego, chudego psa...

Posted

Pani Śmigielski udało się uratować szczeniaka z zamku... Było ich więcej, przeżył tylko ten :-(
Teraz potrzebny jest dobry, kochający domek dla malucha....
Ma na imię Lucky :loveu:

Posted

no własnie kurcze wiem że są, bo mi o tym nawet dziadek mówił jak był obok zamku, tylko ja mam takie szczęście własnie...:razz: ale będę jeżdził to może w końcu jakiegoś zobacze. Tak, zamek jest niebezpieczny, są tabliczki nawet i szlaban przed bramą :evil_lol:

Posted

Może nie doczytałam,ale ile teraz ma ten szczenior i jakiej jest wielkości? Cudny jest:loveu:Niestety nie pytam,bo go chcę:sad:,tylko tak gdyby w razie ktoś go chciał

Posted

wygląda na to, że już nikt tam nie zagląda. Zabrano psy, turystów nie wpuszczają, to te psy co zostały nie mają już szans ujrzeć światła dziennego

• 2 weeks later...
Posted

Soema napisał(a):
Przepraszam...:oops: czy znacie kogoś z Białogardu, kto by przeprowadził wizytę dla boksia?:oops:

Soema
jest taka osoba
tylko nie wiem czy znajdzie czas...bo zapracowana

mariamc ...godna zaufania,nie zawiedzie
ale napisz do niej na pv:loveu:

Posted

giselle4 napisał(a):
Soema
jest taka osoba
tylko nie wiem czy znajdzie czas...bo zapracowana

mariamc ...godna zaufania,nie zawiedzie
ale napisz do niej na pv:loveu:

No właśnie Danusia.. to ja skontaktuję z Fundacją, jak kogoś nie mają jeszcze to napiszę, dziękuję :)

• 2 weeks later...
Posted

A czy Fundacja Mrunio wie o tym, ze tam sa jeszcze psy ?

Pamietacie JASZKA ? ? ?
Polamanego psiaka, ktory trafil do hotelu w Bogatyni ?
Psiak jedzie do Niemiec, do Frankfurtu nad Menem :lol:.
I tu wielka prosba.... o choc niewielkie wsparcie finansowe na transport psiaka.
Tam czeka go naprawde piekne zycie.
Kontakt w sprawie pomocy - do pani Eli z Mrunio.

A tu mozna obejrzec nowego Jaszka :lol: !
YouTube - Fundacja Mrunio prosi o pomoc dla Jaszka - Please help Jaszko

Poczatek filmu ... jak bylo :-(... a potem ... jak jest teraz :lol:! To nie ten sam pies :lol:!
.

• 2 weeks later...
Posted

Ninti napisał(a):
A we Frankfurcie nad Menem co na niego czeka? Dom stały? Tymczasowy? Schronisko?

Trafi do schroniska, ale nie bedzie do adopcji, ale juz na stale jako prywatny pies wlascicielki tego schroniska.
Pania wzruszyl jego los i postanowila go zaadoptowac.