Mateo93 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 nic nie nabył. zostały 3 psy i się rozmnożyły i tyle Quote
demi Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 [quote name='Belula']No nie!!! A matka? Widziałeś matkę?? Może jest za folią? Czy Sobiech "nabył" psy drogą zakupu??? Kto coś wie? Wiesz coś więcej Mateo?? zostały bodajże 3 psiaki z ostatniego "odbioru" zwierząt... :shake: i sie dzieci mnożą jak trzeba :shake: a co do odebranych... to Harłacz nikogo do schronu na kontrole nie wpuszcza, zeby kamienieckie bidy zobaczyć :shake: czy jest jakaś org niedaleko Szczecina/ Białogardu, która mogłaby też PRZEPROWADZIĆ kontrole? Quote
mariamc Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Oczywiście zgodnie z przewidywaniami, p. Harłacz nie wpuścił mnie do schroniska. Dostałam dzisiaj odpowiedz od Pow. Lek. wet.- cyt: Psy przetrzymywane są w dwóch boksach. Kondycja fizyczna nie budzi zastrzeżeń. Oddzielono 6 psów nieufnych / agresywnych od pozostałych. WG. dokumentacji przyjęcia przywieziono 21 psów. Ja miałam informację ,ze było 22. Czy można to sprawdzić???? Według informacji obsługi !szt. padła :-(:-(:-( Boję się o los tych 6 psów.:-( Quote
giselle4 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 mariamc napisał(a):Oczywiście zgodnie z przewidywaniami, p. Harłacz nie wpuścił mnie do schroniska. Dostałam dzisiaj odpowiedz od Pow. Lek. wet.- cyt: Psy przetrzymywane są w dwóch boksach. Kondycja fizyczna nie budzi zastrzeżeń. Oddzielono 6 psów nieufnych / agresywnych od pozostałych. WG. dokumentacji przyjęcia przywieziono 21 psów. Ja miałam informację ,ze było 22. Czy można to sprawdzić???? Według informacji obsługi !szt. padła :-(:-(:-( Boję się o los tych 6 psów.:-( choler...ka te psiaki w stosunku do siebie nie były agresywne:shake: zaczynają padac?:-(moze to od nadmiaru jedzenia ,picia i szczęscia jakie je spotkało? Jutro sie dowiem ile ich było,sunia z nuzyca dotarła tez do P.Harłacza tylko nie ona:shake:miałam okazje ja poznac....to grzeczna dziewczynka ;) Quote
mariamc Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Napisałam do Piw. o podanie numeru czipa psa, który rzekomo padł:-( Quote
mariamc Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Nadal nie mam info, ile faktycznie ,psów pojechało do Bialogardu? To ważne.:shake: Quote
demi Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 trzeba by napisać do Fundacji Mrunio lub do Pana Szczepana maila, na pewno odpowiedzą... Quote
Mateo93 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 byłem dzisiaj w Kamieńcu, ani jednego psa nie było... ani nic nie było słychać ani nic.. pojade tam jeszcze w tygodniu. Jedyne co sie zmieniło to zamontowali szlaban na drodze do zamku i ustawili znak, który informuje o grożbie zawalenia;p:cool3::evil_lol: Quote
giselle4 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 ...Psow pojechało 22 szt i było poproszone przez naszego Prezesa aby zostaly umieszczone tak jak je przywiezie przewoznik w dwa stadka. U nas z tego co mozna było zaobserwowac to były bardzo zzyte psiaki i łagodne w stosunku do siebie. Pan Sobiech tez chciał zobaczyc ,,swoje,,psiaki i nawet pojechał do Pana Harłacza ale figa z makiem nie został wpuszczony:crazyeye: Quote
mariamc Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Z punktu widzenia prawa p. Sobiech nie jest aktualnym opiekunem psów. Zostały mu odebrane decyzją administracyjną, jeśli dobrze zrozumiałam. Tymczasowym właścicielem psów jest UG , który mu te psy odebrał. Można byłoby tam wejść jedynie mając upoważnienie od UG. Wtedy można poprosić o pomoc Policję i Piw. Jeśli nadal nie chciałby wpuścić to wtedy Prokuratura może wydać nakaz. Quote
mariamc Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Była kontrola TOZ-u w Białogardzie. Nie żyją już 3 psy z Kamieńca:-(:-(:-( Według Piwu 1 uciekł, 1 padł, 1 suka odeszła podczas porodu. Wedlug p.Harłacza psy się zagryzły.:-( Niestety , tak jak pisałam z deszczu pod rynnę, biedne psy. Czy tu już nikt nie zagląda???????:shake: Quote
giselle4 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 mariamc napisał(a):Była kontrola TOZ-u w Białogardzie. Nie żyją już 3 psy z Kamieńca:-(:-(:-( Według Piwu 1 uciekł, 1 padł, 1 suka odeszła podczas porodu. Wedlug p.Harłacza psy się zagryzły.:-( Niestety , tak jak pisałam z deszczu pod rynnę, biedne psy. Czy tu już nikt nie zagląda???????:shake: zaglądam i szlag mnie trafia:-(:-( Bogowie tak nie miało byc....za pere miesiecy nikt nie zostanie z tych biedakow:-(:shake: Quote
mariamc Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 To jest początek, te psy nie odeszły na darmo,więcej nie piszę, bo nigdy nie wiadomo, kto to czyta. Tym razem p.H. nie był już taki pewny siebie , wręcz błagał , aby nie upubliczniać wyników kontroli. Będzie ciąg dalszy, na szczęście w nieszczęściu psy były zaczipowane. Quote
giselle4 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 mariamc napisał(a):To jest początek, te psy nie odeszły na darmo,więcej nie piszę, bo nigdy nie wiadomo, kto to czyta. Tym razem p.H. nie był już taki pewny siebie , wręcz błagał , aby nie upubliczniać wyników kontroli. Będzie ciąg dalszy, na szczęście w nieszczęściu psy były zaczipowane. Dziekuje za tam jestes i pamietasz:-( Quote
mariamc Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Wejdż na [url=http://www.gk24.pl]Koszalin, Zachodniopomorskie - informacje, artyku Quote
mariamc Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Kontrolę organizowała p. Ela z Mrumio. Ja, już oficjalnie od lipca. gk24.pl dodaj www. ni e umiem inaczej , artykuł jest na stronie głównej i są 32 zdjęcia. Quote
Inez de Villaro Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 :-(Oto fotki z Białogardzkiego schronu...kontrola Quote
Inez de Villaro Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 [url=http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?Site=GG&Date=20090520&Category=GALERIA&Artno=829481018&Ref=PH]Kontrola w schronisku - zdj Quote
mariamc Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Wielkie dzięki Inez za wstawienie zdjęć i tekstu. Więcej będzie jutro , w wydaniu papierowym. Ciekawe, co na to dziewczyna , która zakładała wątek p.t. Wzorcowe schronisko p. Harłacza??? Jutro napiszę ,co będzie jeszcze w wydaniu papierowym. Quote
demi Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 to się zaczęło :placz::placz::placz::placz: już nawet nie wiem co pisać... :placz::placz::placz::placz: Quote
Inez de Villaro Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Link sie nie pojawia na dogo, więc wkleiłam foty....i cytuję tekst za GK Białogardzkie schronisko skontrolowali inspektorzy z koszalińskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami (qba) Inspektorzy TOnZ zarzucili właścicielowi schroniska - Jerzemu Harłaczowi - że nie dba o psy. - To wyjątkowo tendencyjna kontrola. Szkoda, że daliście się komuś zmanipulować - komentował Jerzy Harłacz. Psów jest zdecydowanie za dużo - pokazywała Teresa Stangret, prezes TOnZ w Koszalinie.- Nie podoba mi się, że zwierzęta, nawet szczeniaki, jedzą surowe kości - zaglądała do kojców. - Jest brudno, a psy są też wychudzone - wyliczała dalej. Jerzy Harłacz, początkowo spokojny, wybuchnął. - Ludzie! A co wy myślicie, że ktoś wyrzuca na ulicę pięknego rasowca z kokardką? Przecież to stare zwierzęta, zabiedzone. Karmy im w tyłek nie wsadzę - denerwował się. - One tu dopiero dochodzą do siebie. Mam 400 psów. To prawda, dużo, ale tylko trzy z nich są chude. Nie dlatego, że ich nie karmię. Dlatego, że są stare, schorowane, ale ja im jeszcze chcę pomóc - tłumaczył Quote
Recommended Posts