Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

giselle4 napisał(a):
....ja tez nie wiem:shake:
ale demi znajdzie opieke im moze tam tez
aby nie okazało sie ze sie zagryzły i została garstka:-(albo wcale:shake:

schronisko na zdjeciach cud miód, kosztem zwierząt...

i pewnie się tak stanie:-( bede dzwonić do Szczecina....

Posted

ja jestem ze szczecina, nie wiem jakie sa pozostale schroniska ale nasze robi kiepskie wrazenie, czytalam tu i owdzie o zagryzajacych sie psach i braku reakcji pracownikow, oni nie sterylizuja, czesto sa psy z czipami ktorym nie szukany jest dom, ja pierwsza suke jaka bralam ze schronu dlugo leczylam, nie mogla stac na wlasnych nogach z wycienczenia( ale to bylo ok 10lat temu), tam jest przepelnienie pewnie jak wszedzie, ale jakos nie dowierzam ze jest tyle adopcji, wiecej informacji moze dostarczy sandra z pro equo, ja jestem laikiem i wiem jak bylo, i czasami poczytam gdzie niegdzie, niby schron jest wyremontowany, niby sa grzane kojce ale.... zdarza sie ze psy giną...byl przypadek ze pies mial isc do DT a jak pojechali po niego to go nie bylo i pracownicy stwierdzili ze go ktos w nocy ukradl... jasne... kundla zwyklego z boksu gdzie siedzi ich 40 psow sorryy, chyba dobre jest schronisko w gorzowiw wklp i w wieluniu, raczej tam bym probowala pare psiakow wcisnac, tym bardziej ze psy z zamkow sa dzikie i potrzebuja opieki, albo gdzies czytalam o pani agnieszce draabe z niemiec z tym ze to toz szczecinski bedzie cos wiedzial

Posted

o szczecińskim schronie wiem tyle, że łatwo się stamtąd wydostać do Niemiec. Więcej na temat może powiedzieć Monika Zawadzka z wrocławskiej Straży dla Zwierząt.

w Wieluniu natomiast nie ma wolontariatu, jest jedna dogomanka, mam do niej email jakby co...

Jesli chodzi o psy dzikie - może warto nawiązać kontakt z GAJEM, prowadzonym przez behawiorystę

Posted

A czy cos więcej na temat samej akcji wiadomo? Kto i jak je odebrał, tyle psów, czym przewieźli, jak je złapali? Wieźli wszystkie razem, czy osobno?
Przeciez to sztab ludzi musiał być? Czy Jakikolwiek pies tam został?? Sprawdzono piwnice? A może sobiech dostał zawału..:multi: Jak je identyfikują? I czy w ogóle? Kto cos wie??

Posted

ktokolwiek widział
ktokolwiek wie:cool3:

nagroda za udzielenie info:cool3: 100zł:cool3:
(kwota nie podlega licytacji:evil_lol:)

osobiście to ja nic nie wiem...:mad: demi do mnie zaqdzwoniła z wieścią że psów nie ma a mnie prawie wryło w ziemie:eviltong:

Posted

Przepraszam,że się wtrącam,ale dopiero dzisiaj trafiłam na ten wątek.
Białogard lezy 70 km ode mnie.
O schronisku p. Harłacza krążą legendy.
Generalnie wszyscy się go boją , bo facet jest nie obliczalny.Były milicjant.Czy ktoś normalny uwierzy w adopcje 90%?
Na jakich zasadach on te psy zabierał?
Dwa lata temu nie wpuścił Toz-u, jak robili przegląd schronów w zachpom.
Jego schronisko jest na czarnej liście.

Posted

czyli na to wychodzi że na zamku miały lepiej... im brakowało tylko jedzenia i porządnego schronienia. I opieki medycznej. To tyle. I jakby sie je wysterylizowało to mogły by tam spokojnie zostac... a teraz być moze będą cierpiały 2 razy więcej........ i tak żle i tak żle.......

Posted

Z deszczu pod rynnę to nic przy tym, gdzie trafiły te biedne psiaki, czy tak???? Czytam i od razu przestaję być niskociśnieniowcem...Jejku, co tu czytamy, do schroniska p.Harłacza, który nie wpuszcza TOZ-u, jest na czarnej liście...i jeszcze gdzie???? Czy osoby, które"uratowały" psy, mają wiedzę, w jakich warunkach przebywają obecnie psy????

Posted

[quote name='mariamc']Nie mam czasu czytać całego wątku.

Poprosiłam znajomych w Białogardzie o sprawdzenie, czy p. Harłacz przywoził ostatnio jakieś psy.
Nie wiem tylko jakie to psy i ile ich było?

dogo szaleje proszę o wiadomość na [email protected]
WCZORAJ POJECHAŁO NASZYM TRANSPORTEM 9 PSOW ZASZCZEPIONY ,ODROBACZONYCH NAKARMIONYCH I NAPOJONY.Dzisiaj nastepne-13 ,tyle mozemy tylko dla nich zrobic.
Dzierzoniow był miejscem tylko na te zabiegi lekarsko-pielęgnacyjne.Wszystko inne [domy .ogłoszenia itd]to juz Pan Harłacz i wolontariat

Posted

Cytat:
Napisał magda222
To jest najdziwniejszy wątek na którym byłam.
Wielka afera,wielka tragedia i cierpienie psów,ale nikt nic nie wie...

to jest najlepsze podsumowanie tego wątku... :shake:
Nie:shake: to nie jest podsumowanie wątku
teraz jak psy juz są ,,bezpieczne,, i maja duze pieniądze
,,wybawcy,,czekaja na oklaski i blaski jacy to Oni wielcy
nikomu sie nie udało...[mięso armatnie walczyło-to my] Oni mozni tego świata i tacy zakochani w zwierzętach zobaczcie jak pomogli:crazyeye:
Gó....no pomogli
idę za przykladem wyzej .......zakład o100zł ile zostanie po 2 miesiącach?
połowa?:-(

Posted

kaja555 napisał(a):
czyli psy jadą na śmierć? rozmumiem że najtaniej było u Harłacza psy upchać, a on kasę weżmie a psy zabije? I na taki układ oficjanie zgodził się TOZ ? Bo z tego co napisane, to chyba TOZ organizował akcję odebrania psów po decyzji wójta?

Jeżeli jestem w błedzie to prosze mnie z niego wyprowadzić

prosze nie mow tak
nie zabije
wiemy ze psy sa zgodne
ładnie jedza razem ...wiec niech tylko je tak jak przyjada upychnie po bokasach....one sobie nic nie zrobią........nie pozagryzaja sie na bank.
Mysle ze On powinien wiedziec ze ktos sie o nie upomni
wtedy moze bedzie lepiej.
U nas byly w boksach tak jak przyjechały i nie bylo agresji ..warczenia....totalny spokój

Posted

Mateo93 napisał(a):
ktokolwiek widział
ktokolwiek wie:cool3:

nagroda za udzielenie info:cool3: 100zł:cool3:
(kwota nie podlega licytacji:evil_lol:)

osobiście to ja nic nie wiem...:mad: demi do mnie zaqdzwoniła z wieścią że psów nie ma a mnie prawie wryło w ziemie:eviltong:

Mateo...do Ciebei prosba
tam w lochach ukryły sie 2 psy
podjedz i zobacz czy sa i podkarm czasem
ok?:crazyeye:

Posted

czyli psy jadą na śmierć? rozmumiem że najtaniej było u Harłacza psy upchać, a on kasę weżmie a psy zabije? I na taki układ oficjanie zgodził się TOZ ? Bo z tego co napisane, to chyba TOZ organizował akcję odebrania psów po decyzji wójta?

Jeżeli jestem w błedzie to prosze mnie z niego wyprowadzić