Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Magda, no niestety...Dzisiaj byliśmy przejazdem w Kamiencu i cos mnie tknelo zeby zajrzec do zamku. Na dziedzincu zewnetrznym sa 4 dorosle psy i jeden szczeniorek (to znaczy tylko jeden do nas wylazl, ile siedzi w srodku- nie wiemy). szczenior piszczac przylecial do nas, przeczolgal sie pod brama, przykleil sie na stale do mojego TZ i koniec. Wiec my go buch pod kurtke i w nogi, po lepsze zycie. teraz szukamy mu domku.
I wkur...mnie niebotycznie ze historia ma ciag dalszy. Bo te 4 psy ktore tam sa niestety co sezon beda mnozyc nastepne...Za rok pewnie znowu bedzie ze 30 psow do odebrania...
CZY TO SIE KIEDYS SKONCZY???

Posted

ellensilla napisał(a):
Magda, no niestety...Dzisiaj byliśmy przejazdem w Kamiencu i cos mnie tknelo zeby zajrzec do zamku. Na dziedzincu zewnetrznym sa 4 dorosle psy i jeden szczeniorek (to znaczy tylko jeden do nas wylazl, ile siedzi w srodku- nie wiemy). szczenior piszczac przylecial do nas, przeczolgal sie pod brama, przykleil sie na stale do mojego TZ i koniec. Wiec my go buch pod kurtke i w nogi, po lepsze zycie. teraz szukamy mu domku.
I wkur...mnie niebotycznie ze historia ma ciag dalszy. Bo te 4 psy ktore tam sa niestety co sezon beda mnozyc nastepne...Za rok pewnie znowu bedzie ze 30 psow do odebrania...
CZY TO SIE KIEDYS SKONCZY???

zaglądam ,zaglądam
co zas do pytania
to mysle ze nie:shake:
Facet uparty
psy sie mnozą i tak koło sie zamyka
Dlaczego nie ma zakazu
ze On nie moze miec zwierzat
ze to dran....nic nie rozumiem:shake:

Posted

takie polskie prawo :angryy: jaki czas temu odbieraliśmy ludziom sukę z 6 szczeniakami z fatalnych warunków, a wczoraj znajoma widziała ich z nową sunią i podobno jeszcze psa jednego mają... Błędne koło poprostu :angryy:

Posted

Cioteczki, tutaj jest wątek Haszka, szczeniorka z Kamieńca, który wczoraj wyczołgał się do nas pod bramą i poprosił nas o nowe życie. NIe mogę mu odmówić...Jest u nas na DT, ale szuka dobrego, czułego domku. Po tym co przeżył w Kamieńcu- zasłużył sobie... :(
Popytajcie, roześlijcie, może Hasiu znajdzie swoje szczęście. A zakochać się w nim łatwo, sami zobaczcie...
http://www.dogomania.pl/forum/f1155/hasiu-szczeniaczek-z-kamienca-prosi-o-nowe-zycie-173294/

Posted

a ja wam powiem, dlaczego koło się zamyka - bo znakomita większość interwencji polega na tym, ze namawiamy do zrzeczenia się psa, nawet w tych przypadkach, kiedy powinno się wejść z policja i oddac sprawę do prokuratury. to jak oni mają się zmienić, skoro nie ponoszą żadnych konsekwencji?
wiem, wiem, nikt nie wierzy w sądownictwo - ale też i nie wychowujemy sobie sądów, policji - statystyki są, jakie są, zgłoszeń na policję mało, nie plącze się to im i sądownictwu po statystykach. jak nie wyjdziemy w swoich działaniach z epoki chałupnictwa, to nie zmieni się nic.

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Belula']Kurcze blade! To ja już wiem, gdzie się wybiorę na wakacje! O! Bo tego to już za wiele! Zrobię rozeznanie po swojemu. Potem pomyslimy co robić.[/QUOTE]
Belula, a może by tak poprosic paru większych chłopaków w skórach, żeby zajechali postraszyli że wysadzą dziada w powietrze. Ze niby mafia? ;)

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

ja ,o tych psach nie zapomniałam
ciągle pamietam jakie były szopki kiedy mialy jechac do Białogardu
jak to było nie pomysli
i co rusz wymyslano nowe przeszkody-kłody pod nogi.
a to klimatyzowany samochod [było znacznie chłodniej jak teraz]
a to 2 postoje na siku psiakow
a to, to
a to owo:shake:
a teraz kiedy wywalczono zabranie psow przez.....:-(
zadecydowano ze pojada ?
no dokąd? :crazyeye:
i biedne w ten upał upchano i zabrano aby postawic na swoim:-(
Do Białogardu pojechaly w odpowiednim samochodzie przystosowanym do tego i miały komfortowe warunki[bo płaciła Gmina]

Teraz mam pare pytan

KTO ZEZWOLIŁ NA TRANSPORT PSIAKOW?
KTO ZEZWOLIŁ NA TRANSPORT- 11 PSIAKOW W TAKI UPAŁ ?
I OSTATNIE
KTO ZEZWOLIŁ NA TRANSPORT-11 PSIKOW W POLONEZIE TRACKU
upchanych jak sledzie
i ile przezyło?
głupota i chec postawienia na swoim nie znaja granic
..
Prosze o wotum nieufnosci dla tej Fundacji:mad::angryy:

Posted

to dla zobrazowania
poloneza paka ma 1,5mx1,5m----------11pso

to jeszcze zapytam
CZY KIEROWCA MIAŁ POZWOLENIE NA TRANSPORT POWYZEJ -50KM?
I OSTANIE
CZY WIECIE ZE TEN PAN TRANSPORTOWIEC JUZ UGOTOWAŁ PSA?...[BORDOZEK]

ale wesoło co?

Posted

magda222 napisał(a):
Giselle4 to straszne co piszesz...
Tylko zbyt mało z tego rozumiem, żeby mieć pełny obraz sytuacji...
Fundacja gdzieś przewiozła psy?

tak
z Białogardu do Krakowa

Posted

..nie jestem strusiem
moge zadac jeszcze jedno pytanie
..dlaczego psy są w hoteliku w krakowie za ciezkie pieniadze?
i dlaczego nie mogly zostac w Białogardzie do czasu adopcji?