cavallo Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Tak właśnie, Jaszko ma już swoje miejsce :loveu: No i Lucky, szczeniak wzięty z zamku też ma swój domek :loveu: Quote
magda222 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Przepraszam czy ktoś zagląda na kamieniecki zamek? Mam nadzieję,że nie pojawiły się tam nowe psiaki... Quote
ellensilla Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Magda, no niestety...Dzisiaj byliśmy przejazdem w Kamiencu i cos mnie tknelo zeby zajrzec do zamku. Na dziedzincu zewnetrznym sa 4 dorosle psy i jeden szczeniorek (to znaczy tylko jeden do nas wylazl, ile siedzi w srodku- nie wiemy). szczenior piszczac przylecial do nas, przeczolgal sie pod brama, przykleil sie na stale do mojego TZ i koniec. Wiec my go buch pod kurtke i w nogi, po lepsze zycie. teraz szukamy mu domku. I wkur...mnie niebotycznie ze historia ma ciag dalszy. Bo te 4 psy ktore tam sa niestety co sezon beda mnozyc nastepne...Za rok pewnie znowu bedzie ze 30 psow do odebrania... CZY TO SIE KIEDYS SKONCZY??? Quote
giselle4 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 ellensilla napisał(a):Magda, no niestety...Dzisiaj byliśmy przejazdem w Kamiencu i cos mnie tknelo zeby zajrzec do zamku. Na dziedzincu zewnetrznym sa 4 dorosle psy i jeden szczeniorek (to znaczy tylko jeden do nas wylazl, ile siedzi w srodku- nie wiemy). szczenior piszczac przylecial do nas, przeczolgal sie pod brama, przykleil sie na stale do mojego TZ i koniec. Wiec my go buch pod kurtke i w nogi, po lepsze zycie. teraz szukamy mu domku. I wkur...mnie niebotycznie ze historia ma ciag dalszy. Bo te 4 psy ktore tam sa niestety co sezon beda mnozyc nastepne...Za rok pewnie znowu bedzie ze 30 psow do odebrania... CZY TO SIE KIEDYS SKONCZY??? zaglądam ,zaglądam co zas do pytania to mysle ze nie:shake: Facet uparty psy sie mnozą i tak koło sie zamyka Dlaczego nie ma zakazu ze On nie moze miec zwierzat ze to dran....nic nie rozumiem:shake: Quote
Mysia_ Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 takie polskie prawo :angryy: jaki czas temu odbieraliśmy ludziom sukę z 6 szczeniakami z fatalnych warunków, a wczoraj znajoma widziała ich z nową sunią i podobno jeszcze psa jednego mają... Błędne koło poprostu :angryy: Quote
ellensilla Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Cioteczki, tutaj jest wątek Haszka, szczeniorka z Kamieńca, który wczoraj wyczołgał się do nas pod bramą i poprosił nas o nowe życie. NIe mogę mu odmówić...Jest u nas na DT, ale szuka dobrego, czułego domku. Po tym co przeżył w Kamieńcu- zasłużył sobie... :( Popytajcie, roześlijcie, może Hasiu znajdzie swoje szczęście. A zakochać się w nim łatwo, sami zobaczcie... http://www.dogomania.pl/forum/f1155/hasiu-szczeniaczek-z-kamienca-prosi-o-nowe-zycie-173294/ Quote
sleepingbyday Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 a ja wam powiem, dlaczego koło się zamyka - bo znakomita większość interwencji polega na tym, ze namawiamy do zrzeczenia się psa, nawet w tych przypadkach, kiedy powinno się wejść z policja i oddac sprawę do prokuratury. to jak oni mają się zmienić, skoro nie ponoszą żadnych konsekwencji? wiem, wiem, nikt nie wierzy w sądownictwo - ale też i nie wychowujemy sobie sądów, policji - statystyki są, jakie są, zgłoszeń na policję mało, nie plącze się to im i sądownictwu po statystykach. jak nie wyjdziemy w swoich działaniach z epoki chałupnictwa, to nie zmieni się nic. Quote
Belula Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Kurcze blade! To ja już wiem, gdzie się wybiorę na wakacje! O! Bo tego to już za wiele! Zrobię rozeznanie po swojemu. Potem pomyslimy co robić. Quote
Edi100 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Belula']Kurcze blade! To ja już wiem, gdzie się wybiorę na wakacje! O! Bo tego to już za wiele! Zrobię rozeznanie po swojemu. Potem pomyslimy co robić.[/QUOTE] Belula, a może by tak poprosic paru większych chłopaków w skórach, żeby zajechali postraszyli że wysadzą dziada w powietrze. Ze niby mafia? ;) Quote
ellensilla Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 hej hej! ktos tu jeszcze zagląda? Byliście może ostatnio w Kamieńcu? Bo coś mam przeczucie, że tam nowe szczeniaki się pojawiły... :( Quote
giselle4 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 ...TAUTAJ TAKA CISZA? a tyle sie dzieje w tym tygodniu czekamy na wiesci......chwalmy sie :crazyeye: Quote
magda222 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 giselle4 napisał(a):...TAUTAJ TAKA CISZA? a tyle sie dzieje w tym tygodniu czekamy na wiesci......chwalmy sie :crazyeye: Co się dzieje?! Napisz coś więcej. Quote
koosiek Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Proszę, zajrzyjcie do Maksia, który ledwo uniknął morbitalu, a teraz nie ma się gdzie podziać :( MAX Quote
giselle4 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 zachary napisał(a):Giselle4, co to za tajemniczy post?...... poniewaz czekam aby osoba ktora zabrała psy z Białogardu napisala o tym:( Quote
giselle4 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 ja ,o tych psach nie zapomniałam ciągle pamietam jakie były szopki kiedy mialy jechac do Białogardu jak to było nie pomysli i co rusz wymyslano nowe przeszkody-kłody pod nogi. a to klimatyzowany samochod [było znacznie chłodniej jak teraz] a to 2 postoje na siku psiakow a to, to a to owo:shake: a teraz kiedy wywalczono zabranie psow przez.....:-( zadecydowano ze pojada ? no dokąd? :crazyeye: i biedne w ten upał upchano i zabrano aby postawic na swoim:-( Do Białogardu pojechaly w odpowiednim samochodzie przystosowanym do tego i miały komfortowe warunki[bo płaciła Gmina] Teraz mam pare pytan KTO ZEZWOLIŁ NA TRANSPORT PSIAKOW? KTO ZEZWOLIŁ NA TRANSPORT- 11 PSIAKOW W TAKI UPAŁ ? I OSTATNIE KTO ZEZWOLIŁ NA TRANSPORT-11 PSIKOW W POLONEZIE TRACKU upchanych jak sledzie i ile przezyło? głupota i chec postawienia na swoim nie znaja granic .. Prosze o wotum nieufnosci dla tej Fundacji:mad::angryy: Quote
giselle4 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 to dla zobrazowania poloneza paka ma 1,5mx1,5m----------11pso to jeszcze zapytam CZY KIEROWCA MIAŁ POZWOLENIE NA TRANSPORT POWYZEJ -50KM? I OSTANIE CZY WIECIE ZE TEN PAN TRANSPORTOWIEC JUZ UGOTOWAŁ PSA?...[BORDOZEK] ale wesoło co? Quote
magda222 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Giselle4 to straszne co piszesz... Tylko zbyt mało z tego rozumiem, żeby mieć pełny obraz sytuacji... Fundacja gdzieś przewiozła psy? Quote
giselle4 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 magda222 napisał(a):Giselle4 to straszne co piszesz... Tylko zbyt mało z tego rozumiem, żeby mieć pełny obraz sytuacji... Fundacja gdzieś przewiozła psy? tak z Białogardu do Krakowa Quote
giselle4 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 ..nie jestem strusiem moge zadac jeszcze jedno pytanie ..dlaczego psy są w hoteliku w krakowie za ciezkie pieniadze? i dlaczego nie mogly zostac w Białogardzie do czasu adopcji? Quote
giselle4 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 ulvhedinn napisał(a):Giselle, możesz jasniej? trzy posty wyzej wszystko opisalam:( Quote
ulvhedinn Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 No rozumiem, że jakaś fundacja zabrała psy z Białogardu do Krakowa. Ale czemu i jaka? Quote
Recommended Posts