Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dariaopole napisał(a):

skorpiony są wredne :diabloti: więc Andziu chyba zaprzeczasz w swojemu znakowi :evil_lol:

Daria...hmmm jakby to powiedzieć - wredne nie wredne, ale jak ktoś im nadepnie na odcisk to.....:mad: i są baaardzo pamiętliwe:eviltong:

Posted

co by tu napisać ? :hmmmm: wszystko zostało już chyba powiedziane. Seven jest wielki i piękny. Ciągnie jak parowóz.Bardzo łaknie kontaktu z człowiekiem i co chwila merda ogonem. Kojec chyba mu się spodobał, na początku walnął się na ziemię na trociny zamiast na piękne nowe legowisko z kocykiem :evil_lol:
chłopak jest zmęczony więc pewnie nie pokazał jeszcze swojego prawdziwego oblicza ale jak na razie to pokazał ,że nie jest cięty na inne psy. W wyniku małego incydentu , moje dwie suki uciekły mi przed dom gdzie jarek był z Sevenem i do niczego nie doszło, oczywiście szybko złapałam te moje idiotki bo wszyscy byli bez kagańców ( i to na środku ulicy) więc nie wiem co było by dalej. Jeśli chodzi o zapoznanie z kojcową koleżanką Stefką to powiem szczerze ,że Stefka jest gorsza niż on. Ona pierwsza na niego naskoczyła więc on nie był jej dłużny, jednak jego reakcja nie była tak wybuchowa jak jej, po prostu chciał pokazać ,że nie da się zdominować. Musieliśmy zasłonić całkowicie stefce wgląd do Sevena bo głupka darła na niego ryja a on chciał spać. Sam nie prowokuje awantury, ale sprowokowany się rewanżuje. Najchętniej chyba jednak by się z nią zakolegował bo chyba mu się spodobała ślicznotka:evil_lol: teraz w garażu cisza więc chyba tam śpią spokojnie. Mam nadzieję.......

wkrótce wybiorę się z nim do weta.

Posted

aa i jeszcze coś : Jarek prosił bym napisała ,że chłopak bardzo śmiesznie robi kupe gdyż wchodzi w krzaki, wkłada sobie gałęzie między nogi i wali klocka:diabloti:
w kojcu już oznaczył wszystkie kąty:evil_lol:

andzia ja mam teściową i najbliższą przyjaciółkę skorpionicę więc wiem jakie potrafią być te skorpioniki:p

Posted

Witam wszystkie strzelce i nie tylko:lol: Ja .....i tu zaskoczenie strzelec:lol: Super, że Seven bezpieczny. On jest identyczny jak mój Norton szkoda, że nie dogaduje się z innymi psami bo miałabym klona:lol:

Posted

Daria to super że wszystko gra. Co do stosunku Sevena do innych psów. To w hotelu boksy były blisko i psy sie widziały przez siatki. I Seven bardziej inersował się nami niż psami zza siatki. Jakoś specjalnie nie próbował się tam przedostac.A napewno mogłby. Podobno w hotelu złapał się też z jakiś huskym ale na szczęście psy szybko rozdzielono i nie było żadnych obrażeń.
Bardzo się cieszę że ma cieplutko i dotarł do cywizlizacji to taki pięny i mądry pies!

Posted

Sevenek (nie mogę się przestawić i gadam do niego Stefek przez tą Stefkę) przespał spokojnie całą noc, nic się ze Stefką nie kłócili na szczęście. Stefka ma bardzo ograniczony widok na niego ale jak stanie na dwóch łapach to spokojnie do niego zerka, na szczęście już się nie burzy do niego tak jak na początku.Rano nawet spokojnie przeszła koło jego boksu. Niestety Sevenek ma sraczkę, boks obsikany na maksa :evil_lol: postaram się jutro lub w środę skoczyć z nim do weta. Jeśli dotrę do domu jak będzie jeszcze jasno to porobię mu zdjęcia na ogrodzie , jeśli nie to zrobię choć kilka zdjęć kojcowych.

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Tez byś miała po takim stresie . Przegłodz go dziś i dowiedz sie co jadł do tej pory.

dokładnie ! rozumiem że stres oraz zmiana karmy mogła źle na niego wpłynąć.

Posted

Agusia i Busiu napisał(a):
Podobno w hotelu złapał się też z jakiś huskym ale na szczęście psy szybko rozdzielono i nie było żadnych obrażeń.

To był malamut, ogromny samiec. Seven trochę go nadgryzł, ale niegroźnie, jak na pitbulla.

W hotelu podstawową karmę Sevena była purina lamb&rice, ryż z mięsem, a jako dodatek surowe mięso na kości. Szkoda, że nie zapytałyście przed zabraniem, bo Seven źle reaguje na zmiany karmy. Ryż z mięsem musiał być początkowo bez warzyw, a stopniowo wprowadzano marchewkę. Na surowe mięso reaguje bardzo dobrze. Jedna kromka chleba - podana jako przysmak - wywołała natychmiast rozwolnienie.

Posted

Moze sie myle ale zdaje mi sie ze Sevenek byl trzymany w kennelu, Lukann mowila ze dobrze znosi zmiany temperatur, ciagnie jak parowoz i nie za bardzo rozumie ze nie powinien tak ciagnac ... ale teraz to juz nie tak wazne, Daria a ty tam obstrykaj chlopaka :diabloti:

Daria jak pracujesz w ten weekend ?? chcialabym z moim TZ podjechac do ciebie co by mogl poznac Sevenka olbrzyma osobiscie :D

Posted

Strasznie smiesny ten Seven :lol: Nie umiem umotywowac dlaczego ale taki smiszny jezd... Ten brak oka wrecz uroku mu dodaje.

Skonczylo mu sie allegro, wiec wstawie w dzien.

Posted

w nocy sraczki na szczęście nie miał. Dostał trochę suchej karmy - innej. zobaczymy co będzie.
doddy masz racje - on jest taki śmiesznawy a zarazem urokliwy:loveu: i bez tego oczka tak słodko wygląda (jeśli mogę się tak wyrazić) do tego mruga powieką w tym miejscu gdzie nie ma gałki. Dziś ładnie prosił o spacerek. Niestety bylismy krótko ale Sevenek zrobił co miał zrobić. dziś kupie towarzystwu obroże przeciwpchelne (bo Sevenek ma) i jakies kości coby mieli co robić.
Aha, przez to ,że sevenek nie ma oczka to trzeba uważać jak się trzyma mu patyk w powietrzu ( to zależy z której strony głowy) gdyż potrafi złapać rękę.

Aha i Stefka już się na niego nie rzuca tylko grzecznie przechodzi koło jego boksu :)

Posted

Greven napisał(a):
Szkoda, że nie zapytałyście przed zabraniem

Fajnie, ze zajrzałaś na wątek po dwóch tygodniach i po tym jak miałaś cos wytłumaczyć.

A w temacie , to każdy ssak żle reaguje na zmiane pożywienia więc nie ma sie o co pytać bo takie rzeczy są wiadome a poza tym myślę, ze nikt nie miałby czasu na czekanie na odpowiedz .
EOT

Posted

przyznaję się Kochane - rozwolnienie to pewnie moja wina - a własciwie mojego TZ (jak zawsze oni są winni ;) ) - szkoda mu się go zrobiło w Poznaniu i dał mu bułkę z serem - pewnie po tym ma problemy :(:(