Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W końcu, chociaż nam wcale nie zależało na DS dla Amiśki .Ale to zawsze tak jest ,że wypada na odwrót. A teraz niech już będzie jak ma być czyli najlepiej na świecie choć nie wiem czy po pobycie u malagosków jest to możliwe.

No i widzicie? zbliżające się święta nie są czasem przeszkodą.( u normalnych ludzi).

Posted

Hip, hip, hurrrra.  

Dopiero teraz usiadłam do kompa i oczywizda pierwsze pobiegłam do Amisi, a tu Amisi już tu nie ma :(

No nie, nie należy się tym smucić, tak właśnie miało być, chociaż tak po prawdzie niby nikomu na tym nie zależało, ale jednak dobrze się stało :) Tym bardziej dobrze, że do tak dobrego domu Amisia pojechała :)

Żegnaj Amisiu, miej się dobrze i zaglądaj do nas od czasu do czasu :)

Posted

Umówiłyśmy się z panią Martą, ze dzwoni jakby się coś działo, albo jak by o coś chciała zapytać.

Wiec na razie nie dzwoni.

Ja się zabrałam za wyrób uszek z grzybami, wstawiłam mięso do pasztetu - się zrobi, się zamrozi, się nie myśli o jakichś oddanych wczoraj psach.......

Posted

Az podskoczyłam, gdy zadzwonił telefon.

Pani zrozpaczona, ze Ami "nasrała na dywan  pokoju córki", mimo, ze wychodziła na spacer o 7.30... A pani idzie teraz do pracy na 10  godzin.

I że czarno to widzi, i że trudno być optymistką, jak ma się zasikane mieszkanie.

Zaproponowałam, ze może córka wyjdzie na chwilę na spacer, tego pierwszego-drugiego dnia to trzeba co 3 godziny wyjść, by pies się zorientował, gdzie i co. Córka wychodziła, ale co z tego, skoro pies już zasikał dywan.

Posted

No właśnie :(. Czy Pani już miała psa, czy to ten pierwszy raz?

Z resztą, biorąc (obojętne - z ulicy, ze schronu, z DT) psa, zawsze na jego przyjście, należy "przygotować" dom - pochować kabelki, buty, zwinąć cenne dywany - i obserwować, czy i kiedy, można to wszystko rozrzucić z powrotem ;). Kocham psy, ale nie lubię demolki, więc jej staram się zapobiec - tak na wszelki wypadek :), dopóki nie przekonam się, że nie muszę stosować środków prewencyjnych :). Pies jest w stresie z powodu zmiany miejsca i wszystko się może zdarzyć

Posted

zawsze pytam w czasie wizyty PA, a co będzie jak pies nasiusia czy się skupi  i zawsze robię wykład na temat ew. zniszczeń i jak temu zapobiec.Delikatnie lustruję dom i radzę co pochować.

Posted

Mówiłam wczoraj o możliwości dziwnego zachowania psa (choć nie brałam, prawdę mówiąc,  że sie to nam przytrafi), że może się zesiusiać, ze może się wstrzymać i dobę, że trzeba cierpliwości :(

Pani miała psa, w dzieciństwie.

Na razie cisza w eterze.

Posted

No właśnie. Zwinąć dywan i po sprawie.

Mój 13-to letni Bingo, któremu nie  zdarzyło się siknąć w domu od wczesnego dzieciństwa, w tym roku kilka razy zesiurał się na dywanie, żeby pokazać kotce, która zabraliśmy z działki, że to jego terem. Zwinięcie dywanu załatwiło sprawę. Koniecznie trzeba Pani podpowiedzieć, żeby zwinęła dywan na kilka dni, tygodni może.

Posted

Przed chwilą telefon.

Wczoraj Ami nie zrobiła na spacerze nic, w domu wszystko....Windy się boi, "ogólnie dramat" :(

Teraz pani z nią idzie dalej, do parku, by było zaciszniej i spokojniej.

Dziś jeszcze da jej szansę.

:(

"Jeśli załatwiać się będzie w domu, proszę ją jutro zabrać"

Posted

Przed chwilą telefon.

Wczoraj Ami nie zrobiła na spacerze nic, w domu wszystko....Windy się boi, "ogólnie dramat" :(

Teraz pani z nią idzie dalej, do parku, by było zaciszniej i spokojniej.

Dziś jeszcze da jej szansę.

:(

"Jeśli załatwiać się będzie w domu, proszę ją jutro zabrać"

bez komentarza bo tylko niecenzuralne słowa nasuwają się na usta - co za ludzie!!!!!!!!!!!!!

brak mi słów naprawdę.....a to byli ci ludzie z polecenia Malagosku ?bo przyznam się szczerze że troszkę mało ostatnio na dogomanii buszuję z braku czasu....

no nie wytrzymam CO ZA TYPY!!!!!!