Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mamo, 7 miesiecy - jak oddać mam SWOJEGO psa? No jak??

;) :)

Wiem, że to trudne, ale - konieczne. Będzie dobrze - miejsce we wspaniałym  DT dla kolejnego bezdomniaka, który zajmie i Twój dom i....serce ;)

• Upvote 1
Posted

No doooobra, coś Wam powiem .............. :cool1: :P

Pani od Nutusi, której Nutusia pokazała zdjęcia Ami i Bianki, chce Amiśkę. Dom z polecenia pani Karoliny od Chmurki. umówiłyśmy się na sobotę, pani z synem przyjedzie poznać niunię - jak się spodoba, Amisia pakuje manatki.

Tyle szlachetnych ras w tym jednym ciele Amiśki, że na pewno któraś z nich się spodoba. Choć prawdę mówiąc, bardzo, to mi nie zależy na tym, absolutnie. Bo gdzie tym bursztynowo - błękitnym oczom będzie lepiej, niż u Malagos?
Posted

Mimo obopólnej miłości, sio,sio do docelowego domku. Czas zrobić w malagosowych serduchach miejsce na kolejną bidę

( oczywiście  po świętach ).

Posted

A tam dołek, musi jakaś pamiątka zostać.Wsadź w ten dołek roślinkę.

He, he, masz rację, na darmo przecież Ami dołków nie kopie :) Ona właściwie robi rowy i rowki, idzie po śladach nornic, które robią sobie korytarze pod trawą. Kiedyś, jak była jamniczka Pelasia i kopała namiętnie  dziury w sadzie przy miejscu na ognisko, to dziewczyny poradziły, by posadzić kartofle w nich, by do ogniska były pod ręką ;)

Posted

Ja i instytucja? Tylko nie TO!!!!!!!!

Ciężko się rozstać, wiadomo. Nawet z Alutką mi było ciężko po 8 miesiącach, choć były dni, że marzyłam tylko i wyłącznie o rozstaniu ;)

P. Karolina od Chmurki do mnie pisała, że ma nadzieję, iż dziewczyny się dogadają i grupa przyjaciół się skompletuje. Chmurkowy Staś przyjaźni się z Amisiowym Maksem, więc i Chmurka z Amisią powinny ;) Będzie dobrze! Domek z polecenia, a to zawsze jednak spory plus i obawy mniejsze :)

Posted

Jutro będę czekać z kurpiowskim rejbakiem na obiad, i jakimś ciastem :).

Dam Amisi obrożę, smycz, kocyk i zabawkę - jedna się uchowała, reszta w ogrodzie zakopana pod krzewami :(. I karmy, tego fitmina dam, niech ma pamiątkę pod domu tymczasowym

Oczywiście, jeśli się pani zdecyduje, bo i tak może być, ze się sunia nie spodoba w realu - ale właśnie po to jest ta wizyta.

Posted

Wiedziałam, że tak będzie i od razu Pani powiedziałam, że okropnie żałuję, że nie mogę z nią jechać po Amiśkę ;)

A wizyta jest głównie po to, żeby sprawdzić interakcję pies-dziecko i dziecko-pies. No i czy Amisia jest tak samo kochana jak Chmurka :D

• Upvote 1
Posted

Jestem, dziewczęta :)

Ami pojechała.

Jak tylko Państwo wjechali na nasz teren, Tomek zamknął bramę, a ja wypusciłam psy.  Sonia, Ami i Bianka rzuciły się do łaszenia, pokazywania brzuszka, Nusia szczekała, Zulka wybiegła, ale jak zobaczyła obcych, wróciła do domu.

Od razu prawie 7-letni Maks kucnął przy Amiśki, głaskał, śmiał się, a ta nie wiedziała z radości co jeszcze mu pokazać, podawała łapki, kładła mu głowę na kolanach. Bianka nie była dłużna :)

Potem spokojnie zjedliśmy kartoflaka  i na deser ptysie z bitą śmietaną , wygłosiłam pogadankę czym i kiedy żywić psa imieniem Ami, jak postępować z psem w pierwszych dniach po adopcji, jak wyprowadzać psa na spacer itp, itd.

A potem spacer z psami - niestety krótki, bo głupki zaczęły strzelać petardami na sąsiedniej ulicy i klops, Ami poprosiła o powrót do domu...

No a później Maks wziął SWOJEGO psa na smycz, wyszli do samochodu i pojechali :(

Teraz pani dzwoniła, że są na spacerze i idą na zapoznanie się z Chmurką. Mam nadzieję, że się panny polubią.

Posted

Uf, uf ;). Nie wątpiłam, że będzie dobrze, ale i tak - kamień z serca ;). Powodzenia, Amisiu, na nowej drodze życia i niech ci będzie w nowym miejscu, tak samo dobrze, jak u malagosów, a jeśli to możliwe - to nawet troszkę lepiej(bo dużo lepiej, nie da rady :))