Guest Elżbieta481 Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Właśnie-jak ona się czuje? Elżbieta Quote
Gabi79 Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 Nelcia chyba juz czuje się dobrze. Na spacerku była radosna, potem zjadła śniadanko. Wczoraj wyszłam wieczorem na chwilę (ok.10 minut) i wyła. Ciekawe, jak jest teraz. Muszę jakiś tekst do ogłoszeń sklecić. Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Nie wiem co moża poradzić na to wycie...Tu chyba klatka będzie potrzebna,ale pojawi się problem przyzwyczajenia jej do zostawania w klatce..Mam nadzieję,że jej nic nie boli.. E/W/R Quote
AgusiaP Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Nie wiem co moża poradzić na to wycie...Tu chyba klatka będzie potrzebna,ale pojawi się problem przyzwyczajenia jej do zostawania w klatce..Mam nadzieję,że jej nic nie boli.. E/W/R Klatka była, ale Nelcia do niej wejść nie chciała. W prawdzie była krótko, bo była dla jakiegoś chorego psiaka potrzebna, wiec nie wiemy, czy z czasem by pomogła. Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Szkoda,że nie ma funduszy,bo widać z tego wszystkiego,że potrzebny Nelusi specjalista... A do klatki to ona -tak sądzę-sama nie wejdzie.. Kto zechce taką,,śpiewaczkę operową,,?Każdy ma sąsiadów.. Chyba,żeby trafił się jakiś domek,żeby właśnie nie było sąsiadów w pobliżu domu.... E/W/R Quote
Gabi79 Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 Nie wiem co moża poradzić na to wycie...Tu chyba klatka będzie potrzebna,ale pojawi się problem przyzwyczajenia jej do zostawania w klatce..Mam nadzieję,że jej nic nie boli.. E/W/R Nic nie wskazuje na to, że Nelcię coś boli. Dzisiaj, jak wracałam z pracy była cisza. Może wyje krótko 5, 10 minut. Nie wiem.... Nelusia pozdrawia [url=http://up.programosy.pl/foto/nelcia1.jpg][/url] [url=http://up.programosy.pl/foto/nelcia.jpg][/url] Quote
Mysza2 Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Kochane stworzonko, takie dobre oczyska ma:):) Gabuniu, jak sąsiedzi nie nagabują Cię (odpukać w niemalowane puk puk) to może tylko krótko po wyjściu wyje. Oby Quote
joanka40 Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Tak, oczy ma niesamowite. To piekny psiak. Wycie na pewno ustanie, tylko pytanie - kiedy ? A wtedy bedzie Nelcia wzorowym psiakiem. Quote
Gabi79 Posted June 19, 2015 Author Posted June 19, 2015 Kochane stworzonko, takie dobre oczyska ma:) :) Gabuniu, jak sąsiedzi nie nagabują Cię (odpukać w niemalowane puk puk) to może tylko krótko po wyjściu wyje. Oby Oby tak było!!! Wczoraj poszłam wieczorem na zakupy. Gdy wracałam po około 40-u minutach Nelcia wyła (słyszałam będąc pod blokiem i potem pod drzwiami. Dzisiaj ledwo przemyciłam tabletkę od weta w pasztecie, z tą na uspokojenie było już gorzej, bo Nelcia wypluwała kilka razy. To jest mała cwaniara. Rano po krótkim spacerku (bo lało jak z cebra) śmignęła do Michała na łóżko zanim zdążyłam wziąć ręcznik do rąk. Quote
elik Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 ...Dzisiaj ledwo przemyciłam tabletkę od weta w pasztecie, z tą na uspokojenie było już gorzej, bo Nelcia wypluwała kilka razy... Mój Binguś też wiecznie wypluwał tabletki, a musi zażywać 2 x dziennie po 3 tabletki, czyli dość sporo. Nawet pasztetówka nie pomagała. Wypluwał wszystkie tabletki. Dopiero gotowana kurza wątróbka okazała się skuteczną zaporą przed pozbyciem się tabletek. Gotowana wątróbka jest dość plastyczna i można ugniatając ją zrobić kulkę z pastylkami w środku. A że Bingo przepada za wątróbką (nie znam psa. który by nie lubił) połyka wątróbkę z prędkością światła z całą jej zawartością. W nagrodę dostaje malutki kawałek samej wątróbki. Jest baaaardzo zadowolona. Ja tez :P Tylko trzeba pamiętać, że wątróbka nie może być zbyt długo gotowana, bo będzie za twarda i przez to mało plastyczna. Quote
paula_t Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Gabrysiu, wiem, że dużego problemu ze skleceniem tekstu dla Nelci mieć nie będziesz, bo bez wątpienia masz do tego talent. Jak napisałaś tekst dla Baksika, to rozłożył mnie na łopatki:) Niewątpliwie wycie może być dużym problemem przy adopcji. Nie tylko dla nowych właścicieli, ale także ze względu na podejście sąsiadów, jak i u Ciebie Gabrysiu, ale patrząc obiektywnie, to dużo czasu nie minęło ile malutka jest u Ciebie i wierzę w to, że to z czasem minie. Po drugie wiele zależy od domku, bo jeśli ludzie wierzą, że po adopcji psiaka żadne problemy się nie pojawią (czy po zakupie), to nie wiem na jakim świecie żyją. Najważniejsze jest to, żeby mieli w sobie wystarczająco cierpliwości i samozaparcia do pracy z psiakiem. Poza tym a nuż Nelci przydarzy się domek z ogrodem, gdzie problem wycia nie będzie tak istotny ;) Quote
Nadziejka Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Serdecznie sciskam pozdrawiamSlicznosci slicznosci malenka kruszynka kciuki trzymam za wszystko Gabryniu Quote
ewu Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Matko znowu nie miałam dogomanii :( Dobrze ,że Nelcia już ok. Wyjec kochany. Quote
ewu Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Dzisiaj byłam w schronie, pełno nowych biedaków. Serce rozdziera:( Quote
ewu Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Nasza Nelcia jest przepiękna.Niezwykła , niepowtarzalna:) Quote
malagos Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Dzisiaj byłam w schronie, pełno nowych biedaków. Serce rozdziera:( Aż się boję pytać, co przybyło.... U nas tragedia, odeszła nasza Mila http://www.dogomania.com/forum/topic/122489-odesz%C5%82a-nagle-nasza-cudna-mila-czarno-bia%C5%82a-sunia/ Quote
AgusiaP Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Małgosiu byłam na wątku sunieczki. Bardzo Wam współczuję. Trzymajcie się. Quote
Recommended Posts