ewu Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Anula ja absolutnie nie myślałam o tym żeby Blekiego dawać bez rozmowy u Pana w domu. Pan niezwykle kulturalny , bardzo przeżywa stratę poprzedniego pieska i zakochał się w Blekim. Mieszka sam i Szafirce podał wiek ale nie mamy wiedzy na temat jego rodziny i sytuacji. To miała wyjaśnić wizyta ale Pan powiedział żeby najpierw podać koszt dojazdu bo jeśli go nie będzie stać to wizyta jest bez sensu. Dlatego o to pytałam. A poza tym uważam ,że to Ty i Bogusik jesteście Aniołami Blekiego i tylko Wy macie prawo o nim decydować :):):):) Dzięki Wam Bleki opuścił schronisko i Wam wszystko zawdzięcza:):) Ja tylko skromnie chciałam pomóc i jak Pan zadzwonił to uznałam ,że trzeba przekazać jak wygląda sytuacja. Pan jest naprawdę przemiły i bardzo ciepło mówił o Blekim ale rzecz jasna wiek i samotność go wykluczają. Ponieważ jednak nie wiemy czy nie ma obok bliskich pomyślałyśmy z Szafirką ,że nie warto go skreślać przed wizytą. Myślę tak samo jak Wy i może faktycznie nie warto Panu i sobie zaprzątać głowy. Szukamy więc dalej:) Quote
Gabi79 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Kurcze, czytam post ewu i się zastanawiam. Może warto delikatnie zapytać Pana kto zajmie się pieskiem podczas np. wyjazdu czy pobytu w szpitalu. I powiedzieć o swoich przemyśleniach. Jeśli Pan jest kulturalny i na poziomie na pewno się nie obrazi. Anulko, Bogusiu Wy zadecydujcie co dalej Quote
Poker Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Wiecie co ,przesadzacie z tym wiekiem.Wiele z nas tutaj ma tyle lat albo jest w pobliżu. Ważna jest kondycja pana i jego sytuacja rodzinna. Są osoby w wieku 60 lat , które są bardzo aktywne. Bleki ma ok.3 lat , pan 60 . Gdy Bleki będzie starszym psem pan będzie miał powiedzmy ok. 70 lat. W obecnych czasach to nie jest bardzo stary wiek. Znam na osiedlu panią na pewno ok. 68 lat, której syn przyniósł sunię szczeniaka porzuconą w rowie. Życzyłabym wszystkim psom tylu spacerów ile ta pani zapewnia suni. Uczy ją ,dba o nią, bo ma po prostu więcej czasu niż osoby pracujące. Ja bym pana nie skreślała. 1 Quote
teresaa118 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Ja tez nie. Nie wiadomo, ile sie bedzie jeszcze zylo. Nie widomo tez, ile Bleki bedzie zyl. Moze byc, ze pan przezyje go. Jesli pan nadal jest zdecydowany, pojechalabym z Blekusiem na zapoznanie. Dobre domki nie rosna na drzewach ! Quote
Gabi79 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Cały czas rozmyślam i właśnie zdałam sobie sprawę, że mój chrzesny kilka dni temu skończył 60 lat, a ma wygląd, zdrowie i kondycję 40latka. Nie ma co uogólniać. Poczekajmy, co Anula i Bogusik zdecydują. Quote
Anula Posted May 15, 2015 Author Posted May 15, 2015 Ja tylko na moment wpadłam na wątek.Jutro będę wolniejsza.Jesteśmy z Bogusik po wizycie u szafirki.Słuchajcie,Bleki jest cudownym psiakiem nad wyraz bardzo pozytywnym,wspaniałym,rozdaje niesamowitą ilość buziaków,jesteśmy przez Blekusia obcałowane na amen.Jest psiakiem żywiołowym,ciekawskim,bym go określiła jako bardzo ciekawskiego.Na razie nie będę się wypowiadała na temat Pana.Mam następne dwa zapytania z Wrocławia.Chwilkę poczekajmy a ja niech ochłonę troszkę po wizycie i pomyślę.Jestem tak zauroczona Blekim,że nie mam teraz głowy do podejmowania jakiś decyzji,jedynie przychodzi mi do głowy aby jednak przeprowadzić wizytę u Pana,zawsze to już będzie sprawdzony dom i jeżeli nie Blekuś to inny może psiak skorzysta.Może uda się mi wstawić fotki Blekiego dzisiaj albo aż jutro.Bogusik wyjeżdża dzisiaj o 21godz.Bogusik też zrobiła masę zdjęć a więc będzie co oglądać.Obiecałam też dwóm domkom zdjęcia na maila.Muszę jakoś wszystko ogarnąć bo przecież jeszcze jest Selmusia i Maksik.W każdym razie jesteśmy z Bogusik pod wielkim wrażeniem,jednym słowem wróciłyśmy zakochane w naszych psiakach i nie tylko. 1 Quote
mimiś Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 ja tylko chciałam dorzucić uwagę odnosnie wieku Pana: często na wątkach wypływa ten problem ,zwłaszcza kiedy adopcja dotyczy młodego psa.Rozumiem te obawy w stosunku do prawdziwych staruszków ale ...ludzie! 60 lat to naprawde nie starosc! to po prostu dojrzały facet. Jest tu na dogo sporo osób w podobnym wieku -albo niewiele im brakuje , prowadzą fundacje,przytuliska,zajmują sie WIELOMA psami i jakos sobie radzą . 1 Quote
dwbem Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Ludzie 60 lat to jeszcze nie starość. Ja mam 74, rottweilerkę i dwa średnie pinczery i jakoś daję radę a psy mam od 1967 roku (własne) bo w rodzinie byly zawsze. Znam mlodszych a mniej sprawnych. 1 Quote
teresaa118 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Przy naszych psach zachowujemy wieczna mlodosc. Nie ma zmiluj sie, pada czy nie pada trzeba wyjsc na spacer. I to dobrze robi....na wszystko! Quote
Poker Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Przy naszych psach zachowujemy wieczna mlodosc. Nie ma zmiluj sie, pada czy nie pada trzeba wyjsc na spacer. I to dobrze robi....na wszystko! Tak, zgadzam się.Były prowadzone badania i okazuję się ,że osoby mające psa, żyją o 18 % dłużej niż te, które nie mają. Quote
Radek Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Nie ma zmiluj sie, pada czy nie pada trzeba wyjsc na spacer. I to dobrze robi....na wszystko! Nie wypada się nie zgodzić. Młody człowiek ze mnie (do pięćdziesiątki jeszcze trochę brakuje:), ale dorzucę i swoje trzy grosze. Kiedy była z nami Norcia [*] chorowałem na chorobę wrzodową żołądka. Czasem brzucho mocno mi dokuczało, jednak nawet w takich momentach znajdowałem chęci i siły żeby z Noraskiem powędrować po osiedlu. Quote
Anula Posted May 15, 2015 Author Posted May 15, 2015 Trochę foteczek przesympatycznego,przecudownego Blekusia,zapewne jutro jeszcze fotki wstawi Bogusik. Quote
Figunia Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Prześliczny kudłaczek :) Już samo patrzenie na niego sprawia przyjemność, a co dopiero mieć go pod swoim dachem. Zazdroszczę przyszłemu właścicielowi...i trzymam kciuki za najlepszy domek dla piesia :) Quote
ewu Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Tak, zgadzam się.Były prowadzone badania i okazuję się ,że osoby mające psa, żyją o 18 % dłużej niż te, które nie mają. Oj to ja mając 5 psów pociągnę do 150-siątki:):):) 1 Quote
Poker Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Przeuroczy chłopak, musi znaleźć naljepszy domek. Oj to ja mając 5 psów pociągnę do 150-siątki:) :):) Dobrze by było i to w dobrej kondycji. Quote
snow-white Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Anula, mój pakiet ogłoszeń, który wykupiłam na bazarku dla Blekusia wciąż jest aktualny, zdjęcia ma już bardzo ładne, więc jeśli nadal chcecie ogłaszać chłopaka, to trzeba będzie napisać jeszcze tylko tekst :) Quote
Anula Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 Anula, mój pakiet ogłoszeń, który wykupiłam na bazarku dla Blekusia wciąż jest aktualny, zdjęcia ma już bardzo ładne, więc jeśli nadal chcecie ogłaszać chłopaka, to trzeba będzie napisać jeszcze tylko tekst :) Bardzo dziękuję,że poczekałaś z pakietem.Bleki ma OLX i kilka ogłoszeń na innych portalach,na Wrocław i Zieloną Górę.Też wiem,że ma na śląskie chyba woj. Czy taki tekst może być? Blekuś - śliczny,mały piesek pokocha każdego. Bleki - śliczny,młodziutki i kochany.Komplementy pod jego adresem można mnożyć w nieskończoność. Jest przeuroczym,o długiej sierści,małym psiakiem.Blekuś przebywa w Domu Tymczasowym w Nowej Soli.Jest wykastrowany,posiada pełny pakiet szczepień.Jego wiek ocenia się na 2-3 lata. Podaruj maluszkowi dom a nie pożałujesz,ponieważ Bleki będzie dla Ciebie wiernym,oddanym przyjacielem i odda swoje całe serduszko. Kontakt: Hania tel.660169929 ; mail: [email protected] Na zdjęcia jeszcze poczekamy od Bogusik i wtedy wybierzemy odpowiednie. 1 Quote
Poker Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Blekuś jest malutki czy mały? Ze zdjęć wygląda mi na małego.Wiadomo ile waży i ile ma w kłębie? Model na zdjęciach prześliczny. Quote
Recommended Posts