Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My tu w grodzie Kraka postulujemy:
Po pierwsze primo - streszczenie snu Nutusi
Po drugie primo - przepis na Aqua Vitae, bo wprawdzie trzeciej nogi jeszcze nie używam (z naciskiem na "jeszcze")ale już mi do tego chyba niedaleko

• Upvote 2
Posted

Oj, sen to raczej nie do publikacji na ogólnodostępnym forum... ;)

Natomiast o przepis, trzeba postulować do Malagoska i już myśleć jak i skąd pozyskać kwiaty dzikiego bzu :)

Posted

No czarny bez zdrowy jest bardzo i to zarówno kwiaty jak i owoce.

Co prawda kwiaty znałam tylko jako smażone w cieście /podobnym do naleśnikowego/i były wspaniałe.

Z owoców sok piłam od dzieciństwa w jesienno zimowej porze.

Posted

Oj, sen to raczej nie do publikacji na ogólnodostępnym forum... ;)

Natomiast o przepis, trzeba postulować do Malagoska i już myśleć jak i skąd pozyskać kwiaty dzikiego bzu :)

Ja na bank zrobię tę nalewkę, bo smakowała bosko :)

A tak a propos picia. Wstawiłam zdjęcie na fb jako awatar czy jak to się nazywa.

A gdy przyjrzałam się to zobaczyłam, że na pierwszym planie jest....butelka wina.

Posted

Sońcia coraz bardziej zabawowa! Teraz to ona momentami zachęca Imkę do zabawy, a tej dwa razy powtarzać nie trzeba ;) Nioniek potrafi się też wyłożyć na pleckach na środku dywanu i uprawiać tarzanko :) A i pluszaka już więcej niż raz złapała do morki...

Tak sobie myślę tylko, żeby zbytnio przykładu z tych moich upiornic nie brała, bo przestanie być anielska ;)

Posted

Zły przykład łatwiej jest przyswajalny od dobrego ;)

No pewnie :)

To tak jak łatwiej się w dzieciństwie nauczyć brzydkiego wierszyka, niż np. Brzechwy czy Mickiewicza :)

Posted

No pewnie :)

To tak jak łatwiej się w dzieciństwie nauczyć brzydkiego wierszyka, niż np. Brzechwy czy Mickiewicza :)

I brzydkie wyrazy, od słówek z...angielskiego, czy nawet z łaciny ;)

Posted

Na razie Nionia trwa w swej anielskości! :)

Tylko coraz śmielej się dopomina o głaski i przytula się całym ciałkiem. No, ale przy Małym Szaleńcu (czyli Imce) mus być przebojowym - inaczej się pies nie dobije o swoje ;)