Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajny tekst do ogłoszeń :). Czyli Rudzik - nadal jest Rudzikiem :). Trzymam kciuki za dobry domek dla niego - trochę jest i "moim" psem ;), chociaż pewnie nawiedzam go w snach, jako zmora automobilowa :D

Mam nadzieję, ze pańciostwo Igora, zrealizują swoje obietnice......

Posted

Fajny tekst do ogłoszeń :). Czyli Rudzik - nadal jest Rudzikiem. [...]

A no został bo ten Paker jakoś mi "nie leży". Jak nie będzie odzewu to będziemy kombinować ze zmianą :)

Rudzik jest Rudzikiem, Rudkiem albo... Robaczkiem ;) :)

Bywa też czasem per Idiotą na przykład kiedy usłyszy coś o nieludzko wczesnej godzinie i szczeka jak opętany nie reagując na moje groźby, że jeśli natychmiast nie przestanie to "przerobię go na pasztet" (tak jak dzisiaj rano) :P ;)

Rudzik zapadł mi w serducho :)

:)

Lecę się zameldować :)

Posted

A no został bo ten Paker jakoś mi "nie leży". Jak nie będzie odzewu to będziemy kombinować ze zmianą :)

Bywa też czasem per Idiotą na przykład kiedy usłyszy coś o nieludzko wczesnej godzinie i szczeka jak opętany nie reagując na moje groźby, że jeśli natychmiast nie przestanie to "przerobię go na pasztet" (tak jak dzisiaj rano) :P ;)

:)

Lecę się zameldować :)

Mnie się wydaje, że to z czasów podbalkonowych. Balkon był koło "Zielonej Budy", czyli spożywczaka i Rudzik jak na psa stróżującego przystało, solennie obszczekiwał pierwszych klientów. Po czym zjadał śniadanko i szedł sobie polatać z kumplami. Do pracy, wracał na noc - znowu szczekał (sklep otwarty do 22)

Posted

Mnie się wydaje, że to z czasów podbalkonowych. Balkon był koło "Zielonej Budy", czyli spożywczaka i Rudzik jak na psa stróżującego przystało, solennie obszczekiwał pierwszych klientów. Po czym zjadał śniadanko i szedł sobie polatać z kumplami. Do pracy, wracał na noc - znowu szczekał (sklep otwarty do 22)

Czasem przestaję się dziwić, że ktoś "zlikwidował" tą jego budę pod balkonem jeśli on tak szczekał po nocach :P Bo głos to on ma wyjątkowo świdrujący ;)

Posted

Lerka też. Na szczęście, rzadko szczeka.

Głos donośny i głęboki, miała i Randa(jak te ogary, co poszły w las, tyle, że ona - głównie przy misce).

Widać, taka uroda wokalna makowiaków ;)

Posted

Moja Rasti wczoraj pokazówkę strzeliła.

Zamówiłam karmę suchą 15 kilo i zawsze przesypuję do worka po ekanubie,bo ma suwaczek.

Oczywiście sporo się rozsypało a panienka rzuciła się jak by z tydzień nic nie jadła.

Na wyścigi ze mną zbierała -ja do woreczka a ona do brzuszka.

Posted

Tak tak, dzisiaj Rudzik pozbędzie się tego i owego ;)

O jest bardzo miłym pieskiem gdyby tylko zechciał nie szczekać tyle :unsure: On się trochę obawia Borówki (bo duża i kilka razy kłapnęła w jego kierunku zębami kiedy wlazł gdzie nie trzeba) i kiedy ona do mnie podchodzi to on się boi. A ponieważ by chciał być głaskany więc nie wie co w tej sytuacji ze sobą zrobić i... szczeka! Szczeka też kiedy usłyszy coś na zewnątrz, kiedy ktoś przyjdzie (a zaraz potem podbiega do tej osoby, cieszy się i domaga głaskania), itd.

No ale cóż poradzisz, widocznie ten typ tak ma ;)

Posted

Rudek już bezjajeczny ;)

Po wybudzeniu okropnie rozpaczał, przez dobrą godzinę (czekaliśmy na Sonię) łaził w kółko po poczekalni i piszczał. Potem kładł się na boku z taką miną jakby już żegnał się z tym światem i znowu wstawał i łaził. Kiedy przyszła Pani doktor i coś do niego zagadała to nawet nie chciał na nią spojrzeć ;) Teraz jest już lepiej, położył się na posłaniu i tylko chwilami popłakuje. Na szczęście nie wykazuje przemożnej chęci wyrwania sobie szwów choć będę go musiała na noc zabezpieczyć bo co jakiś czas sobie tam zagląda.

Za to w samochodzie jest niebywale grzeczny, siedział, wyglądał przez okno i tylko raz spróbował wleźć mi na kolana ale kiedy go cofnęłam na miejsce grzecznie siedział tam do końca drogi :)

Za kastrację zapłaciliśmy 150zł, jutro wrzucę zdjęcie paragonu.