konfirm31 Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Fajny tekst do ogłoszeń :). Czyli Rudzik - nadal jest Rudzikiem :). Trzymam kciuki za dobry domek dla niego - trochę jest i "moim" psem ;), chociaż pewnie nawiedzam go w snach, jako zmora automobilowa :D Mam nadzieję, ze pańciostwo Igora, zrealizują swoje obietnice...... Quote
malagos Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Marysiu, czy mozesz mi na mejla przesłać kilka zdjeć Rudzika i ten tekst do ogłoszen, prześlę pani z Warszawy, co pyta o naszą Arię?.. Quote
Marysia R. Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Wrzuciłam na wątek Arii link do jego ogłoszenia na OLX. Zdjęcia zaraz spróbuję podesłać :) Quote
Mazowszanka13 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 jest szansa, że któryś z "naszych" psiaków znajdzie dom :) Quote
Nutusia Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Rudzik jest Rudzikiem, Rudkiem albo... Robaczkiem ;) :) Quote
konfirm31 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Dla mnie - też Rudzik. Lub - Paker. Byle nie kolejny Misiek Makowski :( Quote
Nutusia Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Po znajomości, pozwolę sobie zaprosić u Rudzika na Sonię i Piankę... http://www.dogomania.com/forum/topic/145237-ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-i-p%C5%82yty-dla-soni-i-pianki-do-0802-godz-1800/?p=16037822 Quote
Marysia R. Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Fajny tekst do ogłoszeń :). Czyli Rudzik - nadal jest Rudzikiem. [...] A no został bo ten Paker jakoś mi "nie leży". Jak nie będzie odzewu to będziemy kombinować ze zmianą :) Rudzik jest Rudzikiem, Rudkiem albo... Robaczkiem ;) :) Bywa też czasem per Idiotą na przykład kiedy usłyszy coś o nieludzko wczesnej godzinie i szczeka jak opętany nie reagując na moje groźby, że jeśli natychmiast nie przestanie to "przerobię go na pasztet" (tak jak dzisiaj rano) :P ;) Rudzik zapadł mi w serducho :) :) Po znajomości, pozwolę sobie zaprosić u Rudzika na Sonię i Piankę...http://www.dogomania.com/forum/topic/145237-ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-i-p%C5%82yty-dla-soni-i-pianki-do-0802-godz-1800/?p=16037822 Lecę się zameldować :) Quote
konfirm31 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 A no został bo ten Paker jakoś mi "nie leży". Jak nie będzie odzewu to będziemy kombinować ze zmianą :) Bywa też czasem per Idiotą na przykład kiedy usłyszy coś o nieludzko wczesnej godzinie i szczeka jak opętany nie reagując na moje groźby, że jeśli natychmiast nie przestanie to "przerobię go na pasztet" (tak jak dzisiaj rano) :P ;) :) Lecę się zameldować :) Mnie się wydaje, że to z czasów podbalkonowych. Balkon był koło "Zielonej Budy", czyli spożywczaka i Rudzik jak na psa stróżującego przystało, solennie obszczekiwał pierwszych klientów. Po czym zjadał śniadanko i szedł sobie polatać z kumplami. Do pracy, wracał na noc - znowu szczekał (sklep otwarty do 22) Quote
Marysia R. Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Mnie się wydaje, że to z czasów podbalkonowych. Balkon był koło "Zielonej Budy", czyli spożywczaka i Rudzik jak na psa stróżującego przystało, solennie obszczekiwał pierwszych klientów. Po czym zjadał śniadanko i szedł sobie polatać z kumplami. Do pracy, wracał na noc - znowu szczekał (sklep otwarty do 22) Czasem przestaję się dziwić, że ktoś "zlikwidował" tą jego budę pod balkonem jeśli on tak szczekał po nocach :P Bo głos to on ma wyjątkowo świdrujący ;) Quote
konfirm31 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Lerka też. Na szczęście, rzadko szczeka. Głos donośny i głęboki, miała i Randa(jak te ogary, co poszły w las, tyle, że ona - głównie przy misce). Widać, taka uroda wokalna makowiaków ;) Quote
Grażyna49 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Taaaaa , już Ci wierzę .... na pasztet. A później buziaczka w nochala i tulanka. Ja swoją straszę,że liną w lesie do drzewa przywiążę. A ona patrzy jak na wariata i tak swoje robi. Quote
malagos Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Wysłałam wszystko o Rudziku do tej pani. Taki fajny chłopak, tak bym chciała, by go dobra dusza wypatrzyła :) Quote
Nutusia Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Z racji podługowatej postury, raczej na... pasztetową bym proponowała go przerobić ;) :) Quote
konfirm31 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Nic a nic te nasze psy nam nie wierzą, jak je straszymy ;) Quote
Grażyna49 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Moja Rasti wczoraj pokazówkę strzeliła. Zamówiłam karmę suchą 15 kilo i zawsze przesypuję do worka po ekanubie,bo ma suwaczek. Oczywiście sporo się rozsypało a panienka rzuciła się jak by z tydzień nic nie jadła. Na wyścigi ze mną zbierała -ja do woreczka a ona do brzuszka. Quote
Marysia R. Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Tak tak, dzisiaj Rudzik pozbędzie się tego i owego ;) O jest bardzo miłym pieskiem gdyby tylko zechciał nie szczekać tyle :unsure: On się trochę obawia Borówki (bo duża i kilka razy kłapnęła w jego kierunku zębami kiedy wlazł gdzie nie trzeba) i kiedy ona do mnie podchodzi to on się boi. A ponieważ by chciał być głaskany więc nie wie co w tej sytuacji ze sobą zrobić i... szczeka! Szczeka też kiedy usłyszy coś na zewnątrz, kiedy ktoś przyjdzie (a zaraz potem podbiega do tej osoby, cieszy się i domaga głaskania), itd. No ale cóż poradzisz, widocznie ten typ tak ma ;) Quote
konfirm31 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Trzymam kciuki za bezproblemowe pozbycie się tego i owego ;). Zawsze byłam zwolenniczką równouprawnienia ;) Quote
Mattilu Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Hopka też tak ma - jak nie wie co ze sobą zrobić to szczeka :) Quote
Marysia R. Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Rudek już bezjajeczny ;) Po wybudzeniu okropnie rozpaczał, przez dobrą godzinę (czekaliśmy na Sonię) łaził w kółko po poczekalni i piszczał. Potem kładł się na boku z taką miną jakby już żegnał się z tym światem i znowu wstawał i łaził. Kiedy przyszła Pani doktor i coś do niego zagadała to nawet nie chciał na nią spojrzeć ;) Teraz jest już lepiej, położył się na posłaniu i tylko chwilami popłakuje. Na szczęście nie wykazuje przemożnej chęci wyrwania sobie szwów choć będę go musiała na noc zabezpieczyć bo co jakiś czas sobie tam zagląda. Za to w samochodzie jest niebywale grzeczny, siedział, wyglądał przez okno i tylko raz spróbował wleźć mi na kolana ale kiedy go cofnęłam na miejsce grzecznie siedział tam do końca drogi :) Za kastrację zapłaciliśmy 150zł, jutro wrzucę zdjęcie paragonu. Quote
Recommended Posts