Marysia R. Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Marysiu Ty masz jakieś mega zdolności terapeutyczne, bo Rudzik postępy robi błyskawiczne :) Fajny psiak :) E tam, to po prostu młodziutki psiak, więc szybko przystosowuje się do nowych warunków :) To już drugi rudzielec na dogo o takich cudnych oczach. Mam nadzieję,że i temu Rudzielcowi taki wspaniały domek się trafi jak tamtemu z Białogonkowa. Ja też mam taką nadzieję :) Byłam dzisiaj w hurtowni zoo i kupiłam mu jeszcze dodatkowo ten Stress Out. Na pewno nie zaszkodzi ;) Zapłaciłam 32zł. Quote
konfirm31 Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Wysłałam Pani Ewie zdjęcia Rudzika mms-em. Bardzo Jej się podobały :) Quote
Poker Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Rudzik wygląda jak mały atleta, taki napakowany mięśniak.Zupełnie jak Wiga, Quote
Nette Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Moja Lala pod takim balkonem przeżyła osiem lat. Quote
konfirm31 Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Rudzik mniej mięśniak, a bardziej tłuścioszek. Ale krzepę, to chłopak ma ;). I urodę, ze spojrzeniem Kota w Butach ze Shreka ;). Quote
Marysia R. Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Rudzik wygląda jak mały atleta, taki napakowany mięśniak.Zupełnie jak Wiga, Rudzik mniej mięśniak, a bardziej tłuścioszek. Ale krzepę, to chłopak ma ;). I urodę, ze spojrzeniem Kota w Butach ze Shreka ;). No właśnie to nie do końca tak ;) On wcale nie jest utuczony, kiedy się go dotknie spokojnie można wyczuć wszystkie żebra. On po prostu ma taką budowę, jak to się mówi "grubą kość" i sprawia takie wrażenie. Niby mały piesek a w rzeczywistości kawał zwierza ;) Ma grube łapy, dużą głowę, masywny korpus i tylko uszka malutkie :) A poza tym ma grubą i gęstą sierść przez co wydaje się jeszcze grubszy. Noc minęła nam spokojnie. Powiększony węzeł chłonny nadal powoli się zmniejsza :) Quote
Marysia R. Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Ja bym obstawiała raczej ok. 15kg, postaram się go zważyć ;) Właśnie odkryłam, że Rudzik ma pchły! Nie podejrzewałam go o to bo się nie drapie ale przed chwilą widziałam jedną na własne oczy. No nic, będę musiała odpchlić całe towarzystwo. Quote
konfirm31 Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Ja bym obstawiała raczej ok. 15kg, postaram się go zważyć ;) Właśnie odkryłam, że Rudzik ma pchły! Nie podejrzewałam go o to bo się nie drapie ale przed chwilą widziałam jedną na własne oczy. No nic, będę musiała odpchlić całe towarzystwo. Z tymi pchłami, to całkiem możliwe :(. Był psem "wolnożyjącym" i chociaż Pani Ewa go podobno kiedyś odpchliła, mogło to już przestać działać :(. A potem, został złapany i przewieziony do Ciebie. No, to narobiliśmy Ci kłopotu :(. Sonia bardziej pewna, bo u malagos została zakropiona, więc pewnie nic Nutusi nie przywiozła ;) Quote
Marysia R. Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Zdarza się ;) Przez ten nagły zwrot akcji dzień przed podróżą nikt o tym nie pomyślał, łącznie ze mną ;) Quote
Nutusia Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Rudy pchlarz :) We wtorek go zważymy w lecznicy - możemy przyjmować zakłady ;) Quote
Marysia R. Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Po prostu zapchlony kundel spod balkonu ;) :D Quote
Mazowszanka13 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 A jak zniósł Twoją dzisiejszą nieobecność ? Quote
Marysia R. Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Bez problemu :) Tzn. on przez chwilę płacze kiedy wychodzę ale po chwili przestaje (specjalnie stałam wczoraj pod drzwiami żeby sprawdzić ;)). W tej chwili zostaje już normalnie z resztą stada. Niczego nie zniszczył ani się nie załatwił. Za to okropnie się cieszył kiedy wróciłam :) Quote
Nutusia Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Tak sobie myślę, że może choćby do ogłoszeń mu imię zmienić, bo jakoś się ostatnio Rudzików namnożyło... Z opisów w ostatnich postach, proponuję... Paker :) Quote
Marysia R. Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Tak sobie myślę, że może choćby do ogłoszeń mu imię zmienić, bo jakoś się ostatnio Rudzików namnożyło... Z opisów w ostatnich postach, proponuję... Paker :) :D Jaki on tam Paker, spójrz ;) Quote
Nutusia Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 No jak nie Paker, jak... mięśniak! ;) Maryś - cuda działasz! :) Quote
Mattilu Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 On jest przemiziasty :) Opowiedzialam dzis Zosi na spacerze historie Rudzika i nagle moje dziecko w ryk. Lkajac mowi: ja nie bede mogla zrobic moich snow (czyt. zrealizowac marzen) jak bede duza, bo ciagle ktos jest niedobry i trzeba pomagac! Nie moglam dojsc o co chodzi, wreszcie z lzami na policzkach wyjasnila mi, ze ona chce miec dzieci i sunie, ktora bedzie miala szczeniaczki, ale chce tez pomagac pieskom jak Nutusia, Marysia i inni, a to sie nie da wszystko zrobic. Wytlumaczylam, ze sie da, ze nie trzeba wszystkiego naraz i ze ja jej pomoge ;) 1 Quote
Mazowszanka13 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Niezły pieszczoch, to o Rudziku :) Bo o Zosi przeczytałam po napisaniu postu. Masz wspaniałe Dzieci, Mattilu. Jestem pod wrażeniem :) Quote
Marysia R. Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 On jest przemiziasty :) Opowiedzialam dzis Zosi na spacerze historie Rudzika i nagle moje dziecko w ryk. Lkajac mowi: ja nie bede mogla zrobic moich snow (czyt. zrealizowac marzen) jak bede duza, bo ciagle ktos jest niedobry i trzeba pomagac! Nie moglam dojsc o co chodzi, wreszcie z lzami na policzkach wyjasnila mi, ze ona chce miec dzieci i sunie, ktora bedzie miala szczeniaczki, ale chce tez pomagac pieskom jak Nutusia, Marysia i inni, a to sie nie da wszystko zrobic. Wytlumaczylam, ze sie da, ze nie trzeba wszystkiego naraz i ze ja jej pomoge ;) Kochana dziewczynka z tej Twojej Zosi A co do Rudzika to owszem, do miziania jest pierwszy. A do tego poczuł się już pewniej i kiedy siedzi obok mnie a inny pies chce podejść (szczególnie Borówka) to zaczyna warczeć a ponieważ ona się nie przejmuje tylko idzie prosto na niego to on odskakuje i zaczyna szczekać tak, że uszy puchną. Obawiam się, że on oprócz uszek jeszcze jedną rzecz ma malutką - móżdżek :P ;) Quote
konfirm31 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Biedny malutki chłopaczek, boi się dużej dziewczynki ;) Quote
Nutusia Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Jak się wczoraj przekonałyśmy, Krabik - choć ma łeb jak sklep - móżdżek też ma raczej w rozmiarze XS. Faceci już tacy są ;) Co do Zosi... Biedna Maleńka, takie rozterki mieć, aż o łzy przyprawiające... Fakt - Twoje Dzieci, Mattilu są całkiem.... niedzisiejsze! Fantastyczne :) Quote
Mattilu Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Dzięki za dobre słowa o moich dzieciach :) A tak naprawdę cieszę się, że dogomania wchodzi też do ich serc, mam nadzieję, że kiedyś wyrosną z nich takie...Marysie :) A co do rozmiaru móżdżku u facetów...się zgadzam! ;) Quote
Recommended Posts