Jump to content
Dogomania

Rudzik (teraz Kuba) - młodzik spod balkonu MA DOM! Zamieszkał nad morzem :)

Recommended Posts

Posted

Marysiu Ty masz jakieś mega zdolności terapeutyczne, bo Rudzik postępy robi błyskawiczne :)
Fajny psiak :)

E tam, to po prostu młodziutki psiak, więc szybko przystosowuje się do nowych warunków :)

To już drugi rudzielec na dogo o takich cudnych oczach.

Mam nadzieję,że i temu Rudzielcowi taki wspaniały domek się trafi jak tamtemu z Białogonkowa.

Ja też mam taką nadzieję :)

Byłam dzisiaj w hurtowni zoo i kupiłam mu jeszcze dodatkowo ten Stress Out. Na pewno nie zaszkodzi ;) Zapłaciłam 32zł.

Posted

Rudzik wygląda jak mały atleta, taki napakowany mięśniak.Zupełnie jak Wiga,

Rudzik mniej mięśniak, a bardziej tłuścioszek. Ale krzepę, to chłopak ma ;).

I urodę, ze spojrzeniem Kota w Butach ze Shreka ;).

No właśnie to nie do końca tak ;)

On wcale nie jest utuczony, kiedy się go dotknie spokojnie można wyczuć wszystkie żebra. On po prostu ma taką budowę, jak to się mówi "grubą kość" i sprawia takie wrażenie. Niby mały piesek a w rzeczywistości kawał zwierza ;) Ma grube łapy, dużą głowę, masywny korpus i tylko uszka malutkie :) A poza tym ma grubą i gęstą sierść przez co wydaje się jeszcze grubszy.

Noc minęła nam spokojnie. Powiększony węzeł chłonny nadal powoli się zmniejsza :)

Posted

Ja bym obstawiała raczej ok. 15kg, postaram się go zważyć ;)

Właśnie odkryłam, że Rudzik ma pchły! Nie podejrzewałam go o to bo się nie drapie ale przed chwilą widziałam jedną na własne oczy. No nic, będę musiała odpchlić całe towarzystwo.

Posted

Ja bym obstawiała raczej ok. 15kg, postaram się go zważyć ;)

Właśnie odkryłam, że Rudzik ma pchły! Nie podejrzewałam go o to bo się nie drapie ale przed chwilą widziałam jedną na własne oczy. No nic, będę musiała odpchlić całe towarzystwo.

Z tymi pchłami, to całkiem możliwe :(. Był psem "wolnożyjącym" i chociaż Pani Ewa go podobno kiedyś odpchliła, mogło to już przestać działać :(. A potem, został złapany i przewieziony do Ciebie. No, to narobiliśmy Ci kłopotu :(. Sonia bardziej pewna, bo u malagos została zakropiona, więc pewnie nic Nutusi nie przywiozła ;)

Posted

Bez problemu :) Tzn. on przez chwilę płacze kiedy wychodzę ale po chwili przestaje (specjalnie stałam wczoraj pod drzwiami żeby sprawdzić ;)). W tej chwili zostaje już normalnie z resztą stada. Niczego nie zniszczył ani się nie załatwił.  Za to okropnie się cieszył kiedy wróciłam :)

Posted

Tak sobie myślę, że może choćby do ogłoszeń mu imię zmienić, bo jakoś się ostatnio Rudzików namnożyło...

Z opisów w ostatnich postach, proponuję... Paker :)

:D

Jaki on tam Paker, spójrz ;)

Rudzik8.JPG

Posted

On jest przemiziasty :) Opowiedzialam dzis Zosi na spacerze historie Rudzika i nagle moje dziecko w ryk. Lkajac mowi: ja nie bede mogla zrobic moich snow (czyt. zrealizowac marzen) jak bede duza, bo ciagle ktos jest niedobry i trzeba pomagac! Nie moglam dojsc o co chodzi, wreszcie z lzami na policzkach wyjasnila mi, ze ona chce miec dzieci i sunie, ktora bedzie miala szczeniaczki, ale chce tez pomagac pieskom jak Nutusia, Marysia i inni, a to sie nie da wszystko zrobic. Wytlumaczylam, ze sie da, ze nie trzeba wszystkiego naraz i ze ja jej pomoge ;)

• Upvote 1
Posted

On jest przemiziasty :) Opowiedzialam dzis Zosi na spacerze historie Rudzika i nagle moje dziecko w ryk. Lkajac mowi: ja nie bede mogla zrobic moich snow (czyt. zrealizowac marzen) jak bede duza, bo ciagle ktos jest niedobry i trzeba pomagac! Nie moglam dojsc o co chodzi, wreszcie z lzami na policzkach wyjasnila mi, ze ona chce miec dzieci i sunie, ktora bedzie miala szczeniaczki, ale chce tez pomagac pieskom jak Nutusia, Marysia i inni, a to sie nie da wszystko zrobic. Wytlumaczylam, ze sie da, ze nie trzeba wszystkiego naraz i ze ja jej pomoge ;)

Kochana dziewczynka z tej Twojej Zosi50przytula.gif

A co do Rudzika to owszem, do miziania jest pierwszy. A do tego poczuł się już pewniej i kiedy siedzi obok mnie a inny pies chce podejść (szczególnie Borówka) to zaczyna warczeć a ponieważ ona się nie przejmuje tylko idzie prosto na niego to on odskakuje i zaczyna szczekać tak, że uszy puchną. Obawiam się, że on oprócz uszek jeszcze jedną rzecz ma malutką - móżdżek :P ;)

Posted

Jak się wczoraj przekonałyśmy, Krabik - choć ma łeb jak sklep - móżdżek też ma raczej w rozmiarze XS. Faceci już tacy są ;)

Co do Zosi... Biedna Maleńka, takie rozterki mieć, aż o łzy przyprawiające... Fakt - Twoje Dzieci, Mattilu są całkiem.... niedzisiejsze! Fantastyczne :)

Posted

Dzięki za dobre słowa o moich dzieciach :)  A tak naprawdę cieszę się, że dogomania wchodzi też do ich serc, mam nadzieję, że kiedyś wyrosną z nich takie...Marysie :)

A co do rozmiaru móżdżku u facetów...się zgadzam! ;)