Marysia R. Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Pepitka zwana zdrobniale Pepką przyjechała do mnie ze schroniska w Radysach. Dlaczego właśnie ona? Jest tyle potrzebujących (może nawet bardziej) psów więc czemu wybrałam właśnie ją? Po prostu te jej zdjęcia z wątku psów z Radys nie dawały mi spokoju. Ta mała zapadła mi w serce, nie wyobrażałam jej sobie w zimnym boksie wśród stada innych psów. Myślałam, że taka kruszynka szybko znajdzie dom ale minęły ponad dwa tygodnie a ona nadal była w schronisku. Miałam nie brać żadnego psa dopóki nie uda się złapać suni z trasy... ale kiedy przeczytałam, że w ten weekend będzie ostatni transport psów przed Świętami nie wytrzymałam i pokazałam ją mojej rodzinie. A oni na to, że ona ma takie smutne oczy i... żebym ją wzięła, jakoś sobie poradzimy w czasie Świąt nawet gdyby udało się odłowić małą z szosy! :loveu: No więc przyjechała - niezbyt czysta i niezbyt ładnie pachnąca (delikatnie mówiąc), z okropnie przerośniętymi pazurami - mała Pepka :) Jest jeszcze trochę niepewna ale bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Jeszcze w schronisku: I już u mnie: Aktualizacja: Po miesiącu pobytu w DT, 14. stycznia Pepka pojechała do własnego domu :) Quote
Marysia R. Posted December 14, 2014 Author Posted December 14, 2014 Post rozliczeniowy: Wpływy: 49,93zł - "spadek" po Coco (link) 75zł - bazarek Marysia O. (link) 104,03zł - wpłata od Mattilu :) 82zł - bazarek Marysia O. (link) 50zł - od nowej Pani Pepitki :) Wydatki: 35zł - pastylka na robaki i Frontline (paragon) 60zł - wizyta kontrolna u weta + czipowanie (paragon) 270zł - sterylizacja + ubranko posterylkowe (paragon.) 5,96 - spadek po Pepce przekazany na potrzeby Rudzika (link) Saldo na 03.02: 0,00zł Quote
lunarmermaid Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Oooo znalazłam Petitkę. Będę dropiatka odwiedzać. Quote
Marysia R. Posted December 14, 2014 Author Posted December 14, 2014 Witam Cię serdecznie :) Przepisałam na małą to co zostało w skarbonce Coco. Dzisiaj rano kupiłam jej Frontline i środek na robale i podałam jedno i drugie zaraz po odebraniu żeby się pozbyć wszystkich pasażerów na gapę ;) Zapłaciłam razem 35zł (o ile mnie pamięć nie myli 29zł za Frontline i 6zł za tabletkę). Sunia ma się dobrze jeszcze jest trochę zagubiona ale z każdą chwilą jest lepiej :) Quote
kado Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Jak ja kocham takie ciapatki :loveu: Jak moja Tosiulka z Tomaszowa M. Jeżeli pozwolicie pozostanę z Wami:) Quote
Ala44 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Juz calkiem inne slepka, dobrze ze juz bezpieczna. Quote
konfirm31 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Jestem u Pepki :). Marysiu, masz wspaniałą Rodzinę :). I ja kocham dropiatki :). Quote
wieso Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 witam z samego rana i ciekawa jestem jak minela noc ? Quote
malagos Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Oczywiście i ja jestem :) Marysiu, kocham Cię, kolejną bidulkę ratujesz! Cudko kochane, takie dropiate :) ciekawe, jaki TO ma charakter? Quote
Grażyna49 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Dzień dobry Pięknie witam Pepitkę w jej nowym domciu.Jest przeurocza,jak namalowana. Marysiu,jesteś wspaniała,a rodzinki każdy może zazdrościć. Trzymam kciuki,żeby maleństwo dropiate szybciutko własny stały domek znalazło. Quote
Florentyna Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Witam porannie :) Jak minęła Wam nocka? Pozdrawiam :) Quote
auraa Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 zaglądam do sunieczki. Dobrze, że już bezpieczna! Quote
Nutusia Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 I mnie nie może zabraknąć! :megagrin: Pepcik, ale Ci Mikołaj przyniósł prezencik, no, no! :loveu: Quote
Mazowszanka13 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 I ja zglądam :) Marysiu, jesteś Wspaniała i Twoja Rodzina też :loveu: Quote
Marysia R. Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odwiedziny i tyle miłych słów :) Pepka jest bardzo miłą i kontaktową sunią. Wystarczy do niej zagadać i zaraz leci do człowieka, ładuje się z łapkami na kolana i trąca noskiem żeby ją głaskać :) Wczoraj przez cały wieczór nie spuszczała ze mnie wzroku, na najdrobniejszy ruch podrywała się i sprawdzała czy gdzieś nie idę. Dzisiaj jest już spokojniejsza, zorientowała się, że posłanka są wygodniejsze niż podłoga i spokojnie odsypia emocje wczorajszego dnia :) Noc spędziła spokojnie na dywaniku obok mojego łóżka. Poza jedną wpadką zaraz po przywiezieniu (nie miała czasu się załatwić) nie załatwiła się ani razu w domu, czeka aż wyjdziemy na dwór. Dzisiaj została kilka godzin z moimi psami i nie było żadnych zniszczeń. Umie chodzić po schodach. Trzeba przyznać, że urodę ma wyjątkową - przypomina krzyżówkę Ryjka z Muminków (długi cienki ryjek i okrągłe oczy jak guziczki) z borsukiem (umaszczenie, obfite "portki", komiczny krótki ogonek) na krzywych jamniczych łapkach :D Po Świętach na spokojnie zrobimy panience sterylkę a potem mam nadzieję szybciutko znajdziemy dobry dom stały :) Quote
Florentyna Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Marysiu wstaw kilka zdjęć, jak będziesz miała chwilę :) Ale grzeczny egzemplarz Ci się trafił :) Super psinka. Quote
Marysia R. Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 No po Lunce specjalistce od demolki, Bobku "poskramiaczu szwów po kastracji" i nieufnej Coco należał mi się jakiś grzeczny egzemplarz :evil_lol: Miejmy nadzieję, że taka zostanie ;) Fotek na razie nie mam ale jak jakieś pstryknę to oczywiście wstawię. Quote
konfirm31 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Słodka malutka. Ciesze się, że się dobrze zapowiada :) Quote
inka33 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Niespodzianka :grins: . . ...tak na szybko... :oops: Quote
iwstar58 Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 I ja przywitam się na wątku Pepitki. Widziałam cudo na fb Sunia chyba długo nie posiedzi w DT. :) Quote
Grażyna49 Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Dzień dobry. Piękna ,ciekawa sunieczka a jeszcze jak grzeczna i układna to samo szczęście. Mam nadzieję,że szybko jakiś ludź się w niej zakocha. Umaszczenie ma c u d o w n e. Quote
Recommended Posts