Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słyszę, słyszę, ale w tym dniu będziemy z TZem wracać z Warszawy do MM  z Bliss i Maxem i ........czekać na przyjazd córki i wnuka :). Przerwa świąteczna  w szkołach;)

Moglibyście pojechać... objazdem - niestety, opcja Bliss i Max u nas nie przejdzie :(

Posted

Jesteśmy już po wizycie w lecznicy. Pepka została zbadana i wszystko jest ok. Szczepionka na wirusówki, którą ma ze schroniska jest w porządku, obejmuje wszystko co trzeba. Przy okazji ją zaczipowałam żeby mieć to już z głowy. Suńka była trochę przestraszona ale bardzo grzeczna, bez problemu weszła do lecznicy, dała się wsadzić na stół i zbadać :)

Zapłaciłam 60zł (https://lh6.googleusercontent.com/-I_v-Gfvcrpg/VJRQDW-8P9I/AAAAAAAABVA/3_rQr35dh-Q/s640/zdj%25C4%2599cie-10.JPG)

Posted

No, to super :). Widać komuś w tych Radysach w oko wpadła i ją pozanormatywnie  zaszczepił ;).

Nutusiu, wiem że dwa duże ONki - robią.........dużą różnicę  ;).

Podejrzewam, że mogło tak być, że schronisko dostało skądś partię szczepionek i akurat Pepka się załapała :) Bo skoro większość psów nie jest zaszczepiona to raczej nie jest to procedura standardowa.

Posted

Cześć, Pepinko - jak tam, choinkę już ubrałaś? ;) Ciekawe jaka będzie reakcja Pepki na Rodzinkę i odwrotnie :)

Aha, zapomniałabym - ZLOT W SOBOTĘ, 27 grudnia, godz. ok. 16!

Posted

Choinka już ubrana, nie wzbudziła specjalnego zainteresowania Pepki ;)

Za to rodzinkę przywitała bardzo miło, nie ma problemu w kontaktach z nieznanymi osobami, od razu leci się witać. Nie boi się mężczyzn. Przychodzi na głaskanie, kręci się pod nogami tak samo jak reszta psów. "Test na dzieci" zdała na 5 bo bardzo polubiła Krysię i chętnie przybiega do niej na głaskanie :) Tylko jest z niej okropny zazdrośnik, potrafi się rzucić z warkotem i wyszczerzonymi zębami na psa (szczególnie Dżeta uważa za zagrożenie w tym względzie ;)), który podejdzie za blisko kiedy się ją głaszcze. Ale poza tym jest grzeczna i miła ;) No i ten jej wzrok nieszczęśliwego psa kiedy coś jest nie po jej myśli :D

Pepitka9.JPG

Posted

dziewczyny, co do szczepionki p. wirusówkom - to najprawdopodobniej Pepitka trafiła z gminy, która dostarcza psy tak zaszczepione, na full (już nieoczekiwanie takie psy z dodatkowym pakietem miałyśmy z Radys). Niektóre gminy przywożą też zachipowane, a niektóre - ciachnięte psy. Wszystko zależy, skąd one trafiają.

Posted

Ja zawsze sobie jej imię przeinaczam na Pipetka  :) Wybaczcie ciotce Gosi to dziwactwo :)

No, mnie jej imię  kojarzy się ze starą studencka piosenką o wdzięcznym tytule - Ach, Pepita ;)

Kiedy wiosna roztacza swe wonie

Don Badyllo z Pepitą na łonie

Don Badyllo z Pepitą na łące

Przeżywają miodowe miesiące

Ona go pieści pełna czułości

I pełna wrażeń dzikiej namiętności

A on leży spokojnie jak dziecię

I tak leżąc nie myśli o świecie

Ach Pepita, Pepita, Pepita

Tyś cholernie namiętna kobita

Ja przy tobie wyciągnę kopyta

Przeszła wiosna i jesień, i zima

Don Badyllo wciąż dyma i dyma

Don Badyllo już dłużej nie może

A z Pepitą wciąż gorzej i gorzej

Ona go pieści...

Pepitka chyba miałą liczną rodzinę w Radysach. Kilka psów tam będących bardzo mi ją przypomina...

Też tak mi się wydaje ;)

Posted

Pepitka chyba miałą liczną rodzinę w Radysach. Kilka psów tam będących bardzo mi ją przypomina...

To prawda, też zwróciłam na to uwagę.

No, mnie jej imię  kojarzy się ze starą studencka piosenką o wdzięcznym tytule - Ach, Pepita ;)

Kiedy wiosna roztacza swe wonie

Don Badyllo z Pepitą na łonie

Don Badyllo z Pepitą na łące

Przeżywają miodowe miesiące

Ona go pieści pełna czułości

I pełna wrażeń dzikiej namiętności

A on leży spokojnie jak dziecię

I tak leżąc nie myśli o świecie

Tyś cholernie namiętna kobita

Ja przy tobie wyciągnę kopyta