Marysia R. Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Nie szkodzi, może następnym razem :) Bardzo dziękuję za zaproszenie na zlocik, z przyjemnością skorzystam ;) Przy okazji ja również zaproszę, na bazarek fotograficzny dla Pepki ( i nie tylko): http://www.dogomania.com/forum/topic/144653-%C5%9Bwi%C4%85teczny-konkurs-fotograficzny-zg%C5%82aszamy-zdj%C4%99cia-do-2812-zapraszam/?p=15968558 Quote
malagos Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 27 grudnia, mówisz?........ :) Konfirm, kochana, słyszysz?.......... Quote
konfirm31 Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Słyszę, słyszę, ale w tym dniu będziemy z TZem wracać z Warszawy do MM z Bliss i Maxem i ........czekać na przyjazd córki i wnuka :). Przerwa świąteczna w szkołach;) Quote
Nutusia Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Słyszę, słyszę, ale w tym dniu będziemy z TZem wracać z Warszawy do MM z Bliss i Maxem i ........czekać na przyjazd córki i wnuka :). Przerwa świąteczna w szkołach;) Moglibyście pojechać... objazdem - niestety, opcja Bliss i Max u nas nie przejdzie :( Quote
malagos Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ehh, rzeczywiście, konfirm mówiła wcześniej o tych planach - a ja siama doopka niezmotoryzowana :( Quote
Nutusia Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ehh, rzeczywiście, konfirm mówiła wcześniej o tych planach - a ja siama doopka niezmotoryzowana :( Gosik, może choć na miotle spróbujesz? ;) Quote
Marysia R. Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Jesteśmy już po wizycie w lecznicy. Pepka została zbadana i wszystko jest ok. Szczepionka na wirusówki, którą ma ze schroniska jest w porządku, obejmuje wszystko co trzeba. Przy okazji ją zaczipowałam żeby mieć to już z głowy. Suńka była trochę przestraszona ale bardzo grzeczna, bez problemu weszła do lecznicy, dała się wsadzić na stół i zbadać :) Zapłaciłam 60zł (https://lh6.googleusercontent.com/-I_v-Gfvcrpg/VJRQDW-8P9I/AAAAAAAABVA/3_rQr35dh-Q/s640/zdj%25C4%2599cie-10.JPG) Quote
konfirm31 Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 No, to super :). Widać komuś w tych Radysach w oko wpadła i ją pozanormatywnie zaszczepił ;). Nutusiu, wiem że dwa duże ONki - robią.........dużą różnicę ;). Quote
Marysia R. Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 No, to super :). Widać komuś w tych Radysach w oko wpadła i ją pozanormatywnie zaszczepił ;). Nutusiu, wiem że dwa duże ONki - robią.........dużą różnicę ;). Podejrzewam, że mogło tak być, że schronisko dostało skądś partię szczepionek i akurat Pepka się załapała :) Bo skoro większość psów nie jest zaszczepiona to raczej nie jest to procedura standardowa. Quote
konfirm31 Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 Kaktus był zaszczepiony tylko p. wściekliźnie. Quote
Nutusia Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Cześć, Pepinko - jak tam, choinkę już ubrałaś? ;) Ciekawe jaka będzie reakcja Pepki na Rodzinkę i odwrotnie :) Aha, zapomniałabym - ZLOT W SOBOTĘ, 27 grudnia, godz. ok. 16! Quote
Marysia R. Posted December 22, 2014 Author Posted December 22, 2014 Choinka już ubrana, nie wzbudziła specjalnego zainteresowania Pepki ;) Za to rodzinkę przywitała bardzo miło, nie ma problemu w kontaktach z nieznanymi osobami, od razu leci się witać. Nie boi się mężczyzn. Przychodzi na głaskanie, kręci się pod nogami tak samo jak reszta psów. "Test na dzieci" zdała na 5 bo bardzo polubiła Krysię i chętnie przybiega do niej na głaskanie :) Tylko jest z niej okropny zazdrośnik, potrafi się rzucić z warkotem i wyszczerzonymi zębami na psa (szczególnie Dżeta uważa za zagrożenie w tym względzie ;)), który podejdzie za blisko kiedy się ją głaszcze. Ale poza tym jest grzeczna i miła ;) No i ten jej wzrok nieszczęśliwego psa kiedy coś jest nie po jej myśli :D Quote
Nutusia Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Rozumiem, że nie po jej myśli są głównie nie spadające z blatu kuchennego najlepsze świąteczne kąski! ;) :) Quote
kinga Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 dziewczyny, co do szczepionki p. wirusówkom - to najprawdopodobniej Pepitka trafiła z gminy, która dostarcza psy tak zaszczepione, na full (już nieoczekiwanie takie psy z dodatkowym pakietem miałyśmy z Radys). Niektóre gminy przywożą też zachipowane, a niektóre - ciachnięte psy. Wszystko zależy, skąd one trafiają. Quote
malagos Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Ja zawsze sobie jej imię przeinaczam na Pipetka :) Wybaczcie ciotce Gosi to dziwactwo :) Quote
Florentyna Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Pepitka chyba miałą liczną rodzinę w Radysach. Kilka psów tam będących bardzo mi ją przypomina... Quote
konfirm31 Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Ja zawsze sobie jej imię przeinaczam na Pipetka :) Wybaczcie ciotce Gosi to dziwactwo :) No, mnie jej imię kojarzy się ze starą studencka piosenką o wdzięcznym tytule - Ach, Pepita ;) Kiedy wiosna roztacza swe wonie Don Badyllo z Pepitą na łonie Don Badyllo z Pepitą na łące Przeżywają miodowe miesiące Ona go pieści pełna czułości I pełna wrażeń dzikiej namiętności A on leży spokojnie jak dziecię I tak leżąc nie myśli o świecie Ach Pepita, Pepita, Pepita Tyś cholernie namiętna kobita Ach Pepita, Pepita, Pepita Ja przy tobie wyciągnę kopyta Przeszła wiosna i jesień, i zima Don Badyllo wciąż dyma i dyma Don Badyllo już dłużej nie może A z Pepitą wciąż gorzej i gorzej Ona go pieści... Pepitka chyba miałą liczną rodzinę w Radysach. Kilka psów tam będących bardzo mi ją przypomina... Też tak mi się wydaje ;) Quote
Marysia R. Posted December 24, 2014 Author Posted December 24, 2014 Pepitka chyba miałą liczną rodzinę w Radysach. Kilka psów tam będących bardzo mi ją przypomina... To prawda, też zwróciłam na to uwagę. No, mnie jej imię kojarzy się ze starą studencka piosenką o wdzięcznym tytule - Ach, Pepita ;) Kiedy wiosna roztacza swe wonie Don Badyllo z Pepitą na łonie Don Badyllo z Pepitą na łące Przeżywają miodowe miesiące Ona go pieści pełna czułości I pełna wrażeń dzikiej namiętności A on leży spokojnie jak dziecię I tak leżąc nie myśli o świecie Ach Pepita, Pepita, Pepita Tyś cholernie namiętna kobita Ach Pepita, Pepita, Pepita Ja przy tobie wyciągnę kopyta Przeszła wiosna i jesień, i zima Don Badyllo wciąż dyma i dyma Don Badyllo już dłużej nie może A z Pepitą wciąż gorzej i gorzej Ona go pieści... Nie znałam tej pioseneczki :D :D Quote
Grażyna49 Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Ja też oglądając zdjęcia tu na dogo cz na fb jestem zadziwiona rozlicznymi psiakami z dodatkiem pepitki na różnych częściach ciała. Może to jakaś nowa rasa z tamtych okolic powstała. Quote
mestudio Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Cieszę się, że Pepitka ma swój kącik w DT, widziałam ja na FB i miałam nadzieje, że ktoś się nad tą ślicznotą ulituje. Quote
Recommended Posts