Jump to content
Dogomania

ETNA z przytuliska "G" pojechała do DS. Teraz trzymamy kciuki za aklimatyzację!

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie może trochę naiwne,czy córka Pani ma Hurtownię Elektryczną w Lubinie? Jeżeli tak to jest to dom nie ogrodzony sąsiadujący z domem rodziców i praktycznie tam nie powinien przebywać żaden pies a rodzice są mocno starsi.

Nie pytałam czym się zajmują. To wszystko jest do weryfikacji na wizycie przedadopcyjnej.

Ile ta Pani ma lat ? kto się zaopiekuję Etną w razie jej śmierci ? Etna jest młodym psiakiem.

Nie wiem ile Pani ma lat, przez telefon z głosu młoda ok. 20-30 lat.

Tak jak wyżej, wydaje mi się, że te wszystkie pytania najlepiej zadać na wizycie przedadopcyjnej. Nie lubię zadawać takich pytań przez telefon, bo uważam, że niewerbalne komunikaty mogą tu dużo powiedzieć, więc to powinno być weryfikowane na wizycie. Po to przecież one są.

Przez telefon poinformowałam Panią o psie, jej problemach, wypytałam o najbardziej podstawowe kwestie i stwierdziłam, że Pani brzmi rozsądnie (również po zadawanych przez nią pytaniach). O resztę należy wypytać przy wizycie.
Posted

Nie wiem ile Pani ma lat, przez telefon z głosu młoda ok. 20-30 lat.

Ale Etne chce adoptować jej mama. Dopytajcie się o to proszę.
Posted

Bonsai, ze względu ma odległość lepiej wypytać o zasadnicze sprawy przez telefon. Po co tracić czas, by się dowiedzieć na miejscu tego , co można było wstępnie ustalić przez telefon.

Ja często nie pytam o wiek tylko czy osoba pracuje. Można spytać o to czy posesja jest ogrodzona. osoba dzwoniąca była młoda, bo to córka chętnych na Etnę. Czy rozmawiałaś tylko z córką czy z jej matką? Zdarzało mi się ,że w sprawie psa dzwonił ktoś ,a nie zainteresowana osoba.Jak poprosiłam o rozmowę z właściwą osobą, to się prawda okazywała zupełnie inna.

Posted

Dorotka nie ma tak bardzo daleko do Chróstnika jedynie to chodzi o czas.Na miejscu wszystko będzie wiadomo.Rozmowa zapewne będzie przeprowadzona przede wszystkim z rodzicami Pani,ponieważ Etna ma być pieskiem rodziców.Jeżeli by było wszystko okey to trzeba w umowie zaznaczyć,że w razie gdyby rodzice(jeżeli są starsi,a w tej chwili nikt tego nie wie) nie mogli się Etną opiekować,opieka zostanie scedowana na córkę.Ja mam tak jedną tymczasię wyadoptowaną.

Posted

Docha niestety jest chora i jednak dopiero w przyszlym tygodniu (pod koniec) dałaby rade. Co robimy?

Niedobrze.  A mari 23 nie odpowiedziała?

Posted

Jutro chciałabym dać już Pani znać, dziś pisała sms'a z pytaniem, co tam, czy udało się kogoś na wizytę umówić. 

Jeszcze napisałam do tych dwóch osób z fb - chłopak wydaje się całkiem sensowny, mam do niego numer telefonu, jeżeli mari nie wypali, albo nie będzie z nią kontaktu, proponuję się z nim skontaktować. 

Posted

Jutro chciałabym dać już Pani znać, dziś pisała sms'a z pytaniem, co tam, czy udało się kogoś na wizytę umówić. 

Jeszcze napisałam do tych dwóch osób z fb - chłopak wydaje się całkiem sensowny, mam do niego numer telefonu, jeżeli mari nie wypali, albo nie będzie z nią kontaktu, proponuję się z nim skontaktować. 

To chyba najlepsze rozwiązanie.

LILU, Poker, jeśli macie tel do Mari23, to zadzwońcie i zapytajcie proszę o tę PA.

Posted

Jestem, przepraszam za brak odpowiedzi, albo mój komputer, albo dogo mi "szwankuje", mam problemy z odczytywaniem i pisaniem wiadomości.     

Postaram się w środę koło południa podjechać ( jeśli państwo nie pracują).

Tylko proszę Lilutosi o opis charakteru  Etny oraz o wskazówki - na co szczególnie zwrócić uwagę podczas wizyty.

Posted

Ooo, super. Mari, czy mogłabyś mi podać swój numer telefonu? Przedzwonię do Ciebie. :)

Rozmawiałam wstępnie z Panią, środa koło południa jej rodzicom odpowiada. Powiedziałam, że mari jeszcze przedzwoni, by potwierdzić.