Jump to content
Dogomania

ETNA z przytuliska "G" pojechała do DS. Teraz trzymamy kciuki za aklimatyzację!

Recommended Posts

Posted

Są w Etnie zakochani. :) Niestety ujawniła już swoją niszczycielską naturę (ładowarka, legowisko i ubrania), ale nie są w stanie się na nią złościć. Pytali, czy wiadomo, czy ktoś ją kiedyś bił, bo po powrocie jak coś zniszczy, to zachowuje się tak, że już wiadomo o co chodzi. Ale nie karcą jej, tylko głaszczą i po chwili się uspokaja. Bała się też brata, który przyjechał w odwiedziny. Na jego widok uciekła do pokoju i dopiero po dłuższej chwili wyszła i poszła się zapoznać. Podobno jest zakochana w swojej Pani. Śpi z nią, chodzi za nią krok w rok, a gdy zostanie sama na chwilę, jak np. Pani idzie do kurek, to płacze, że też chce iść. Uwielbia psiaki córki i ze wzajemnością. 

Podobno wysłali mi zdjęcie, ale nic nie doszło. :(

Posted

Może warto skontaktować Państwa z behawiorystką, która obserwowała Etnę. Głaski nie są dobrym rozwiązaniem bo utrwala negatywne zachowanie. Biedna ma zapewne nie fajną przeszłość i nie radzi sobie z emocjami. Szkoda, że fotki nie doszły.

Posted

oby tylko przetrzymali zapędy niszczarki.Ciekawa czy pomogłaby obróżka z feromonami.

Moja sunia nosi taką obroże od soboty, jest z niej straszny strachulec. Widzę poprawę w zachowaniu. Może warto spróbować.
Posted

Właśnie myślałam, żeby zaproponować im wizytę behawiorysty przez nas sfinansowaną (w końcu już uzbieraliśmy na to środki, tylko trochę wyniesie za dojazd). Co myślicie?

Posted

Myśle, ze głaski i tak są lepsze niż nagana lub kara. ;) z lękiem separacyjnym osobiście nie mialam do czynienia, ale mam psy lękliwe. I owszem, pocieszanie i roztkliwianie się nie pomogą, ale danie wsparcia psu tak. Dużo by pisać, tak czy inaczej moim zdaniem behawiorysta nie zaszkodzi. ;)

Posted

Ja nie wpłacałam pieniążków na behawiorystę,niech podejmą tą decyzję inne osoby. Niestety też obawiam się, że Państwo mogą nie dać rady.

Posted

Jestem za. Dla dobra Etny... Państwo kiedyś stracą cierpliwośc... :(
Behawiorysta da wskazówki, bo faktycznie te głaski to chyba niezbyt dobra metoda. ;)

Również jestem za.
Posted

Nie wiem jak mam zapisywać wpłaty, które już przychodzą to na Etnę, to na Felusia/Rudaska.
Bo przecież nie wyciągniemy Rudaska dopóki nie będziemy mieli pewności, ze Etna zostanie w DS. Moze na razie dopisywać je na konto Etny a potem przeniesiemy jako spadek na Rudaska? Co sądzicie?
Czy może te co przychodzą już na marzec, wpisywać na konto Felusia?

Posted

Może te co na marzec, to już niech będą dla Rudaska.

Jestem  za tym ,żeby działać Czy to będzie obróżka czy behawiorysta, wszystko mi jedno. Może być to i to.

Posted

Wpłynęły wpłaty od:
Czarna Kafka-30zł (20zł wpisałam dla Etny za styczeń i luty a 10zł wpisałam do Rudaska za marzec)
ewa gonzales-15 zł (5 zł dopisałam do Etny za luty a 10 zł do Rudaska: za marzec 5zł i jednorazowa 5zł)
markofix-10 zł-dopisałam do Etny za marzec bo nie wiem czy markofix zgodzi się przenieść deklarację na Rudaska

Etna ma w tej chwili na koncie 620zł (łącznie z tymi pieniążkami na behawiorystę)
Rudasek ma na koncie 20zł

Posted

Moja sunia nosi taką obroże od soboty, jest z niej straszny strachulec. Widzę poprawę w zachowaniu. Może warto spróbować.

spróbować warto, skoro są efekty, może i Etnie pomoże

i może pani by Etnę zostawiała na podwórku idąc do kurek, a nie w domu, ogrodzenie jest dobre, a pani nie odchodzi daleko do tych kur - tylko przez wąską uliczkę na drugą stronę, naprzeciw domu

Posted

Teraz odnalazłam wątek Etny. Zadeklarowałam wstępnie przeprowadzenie wizyty PA, ale infekcja, która rozkłada w naszym rejonie połowę populacji, dopadła mnie i w zasadzie trudno mi z niej wyjść do tej pory. Jeżeli chodzi o behawiorystę, to trudno taką osobę znaleźć w naszym rejonie. Zastanawiałam się nad szkoleniowcem z dogteam w Legnicy, w Lubinie który jest tylko parę km od Chróstnika, raczej nie znajdziecie.

link do dogteam http://dogteam.pl/